houlieta
Δραστήριο μέλος
Γεια σου Ευαγγελία!..
Οι γάτες εκνευρίζονται όταν τους δίνουμε πράγματα με την βία, έχουν αλλεργία στον εξαναγκασμό!..
Θυμάμαι είχα το ίδιο πρόβλημα όταν είχα πάρει τον γατούλη μου στην αρχή. Ετσι καθε μηνα πήγαινα στον κτηνίατρο (έμενα κοντα) και του το έδινε..

Μέχρι που ο ίδιος αποφάσισε να μου μάθει το κόλπο...
Στο αναφέρει και η Γίδι πιο πάνω.. Αν πιέσεις τα μαγουλάκια τους εκεί που ενώνεται η πάνω με την κάτω γνάθο ανοίγουν το στόμα και το κρατούν ανοιχτό. Επειτα τοποθετεις το χαπάκι όσο πιο κοντά στην βαση της γλώσσας μπορείς και αφήνεις να κλείσουν το στόμα.
Τους είναι ευκολο να φτυσουν, να ξέρεις... Ναι, ναι.. Φτυνουν...

Για αυτό εγω τους πιάνω με τις χούφτες το μουτράκι για να μην ανοίξουν το στόμα και τα καλοπιάνω ή τα φιλάω στη μουρίτσα για να καταπιούν, όταν καταπιούν το καταλαβαίνεις στην παλάμη..
Δεν είναι δύσκολο, τρόπο θέλει. Καποιες γατες κλωτσάνε κιόλας οπότε τις αγκαλιάζεις με μια πετσέτα για να μην σε γρατζουνίσουν...
Με τον καιρό συνηθίζουν, ο μεγάλος μου ο γάτος να φανταστείς δεν αντιδρά πια...
Προσπάθησε το, όχι τοσο για το Drontal αλλά γιατί μπορεί να σου τυχει κατι άλλο σε χαπάκι.
Εμείς εδω δυσκολευόμαστε πιο πολύ με τα σιρόπια πια!...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Τον τρόπο που δίνουμε χάπια πάνω κάτω τον ξέρω, το έχω προσπαθήσει πολλές φορές. Ή η γάτα μου είναι πολύ ατίθαση ή εγώ την λυπάμαι που την ταλαιπωρώ...δεν μπορώ να σου είμαι απόλυτα ειλικρινής σε αυτό.
Όταν προσπαθούσα να της ανοίξω το στόμα χτυπιόταν τόσο πολύ που μου μάτωνε τα χέρια με τα νυχάκια της.
Πάντως καλού κακού το καλοκαίρι που είναι να πάρει το χαπάκι της θα κάνω μια προσπάθεια μπας και καταφέρω να κάνω κάτι.
Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως να το έχει ξεχάσει και καταφέρω να την ακινητοποιήσω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος

εγω ετσι της ριχνω την αμπουλα. Περιμένω να γλαρώσει και κυριολεκτικα χαϊδευοντας τη, την πιάνω στον υπνο και χαμπαρι δεν παιρνει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μπορεις να βαζεις το χαπι τριμμενο με λιγο βουτυρο,ή ακομα καλυτερα με μια βιταμινουχα παστα (εχουν και ωραια γευση για τις γατες),αλλα αντι να τις το βαζεις στο στομα,οπως περιγραφει η Γιδι μας,να το βαζεις επανω στο μπροστινο πατουσι.Δηλαδη απο την πανω μερια.Η γατα δεν ανεχετε να εχει κατι επανω της,θα το γλυψει στα σιγουρα.Βεβαια καμια φορα,το πετανε...εμενα παντως ο μπουκακος που δεν υπαρχει περιπτωση να δεχτει χαπι,ειναι πολυ αγριος,παντα με αυτον τον τροπο το τρωει.Κατι αλλο ειναι να το τριψεις σε πολυ λιγη ομως ποσοτητα απο υγρη τροφη που της αρεσει.Αλλα πολυ μικρη ποσοτητα.Στον μπουκακο μου δεν επιανε αυτο βεβαια,γιατι καταλαβαινε τη γευση,αλλα σε αλλα γατια πιανει.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Αλλα πολυ μικρη ποσοτητα.Στον μπουκακο μου δεν επιανε αυτο βεβαια,γιατι καταλαβαινε τη γευση,αλλα σε αλλα γατια πιανει.![]()

Ο δικός σου είναι θεριό, αποτελεί εξαίρεση!

Πάντως και το κόλπο με τον ύπνο αποδίδει μια χαρά.
Όταν κοιμάται κι είναι ήρεμη η γάτα μπορεί να καταπιεί το χάπι πολύ πιο άνετα παρά στο ξύπνιο της.
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο δικός σου είναι θεριό, αποτελεί εξαίρεση!
Πάντως και το κόλπο με τον ύπνο αποδίδει μια χαρά.
Όταν κοιμάται κι είναι ήρεμη η γάτα μπορεί να καταπιεί το χάπι πολύ πιο άνετα παρά στο ξύπνιο της.
Οπως και να τους κοψεις τα νυχια..
ασχετο αλλά τότε καταφέρνουμε να τα κόψουμε 
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κι εγώ το ίδιο, Ευτυχία!

Γεια σας είμαι καινούρια εδώ αν και διαβάζω τακτικά το φόρουμ σας. Έχω δυο γατούλες την Pichu (3 χρονών) και την Pepita (10 μηνών). Είναι οι αδυναμίες μου. Όλο αυτό τον καιρό τις πηγαίνω κανονικά στο γιατρό για τα πάντα. Λόγω όμως οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουμε μου είναι πια δύσκολο να τις πηγαίνω ακόμα και για αποπαρασιτώσεις. Για απλά πράγματα ο κτηνίατρος μου παίρνει σχεδόν 50ευρώ. Η ξαδέρφη μιας συμμαθήτριας μου που σπουδάζει κτηνιατρική μου είπε ότι μπορώ τις αποπαρασιτώσεις και τον καθαρισμό αυτιών να τα κάνω μόνη μου αγοράζοντας μόνο το φάρμακο. Ο γιατρός είχε βάλει μια φορά στην Pichu μια αμπούλα που έκανε τα πάντα, ήταν και για εσωτερική-εξωτερική αποπαρασίτωση και για τα αυτάκια. Αλλά την πείραξε την γλυκιά μου πολύ. Έψαξα στο internet είδα ότι αυτές οι αμπούλες είναι για 4 κιλά και πάνω και η Pichu μου είναι 3 κιλά. Ξέρετε κάποια αμπούλα για τα κιλά της που κάνει για εσω-εξω αποπαρασιτώσεις; Ακόμα ο γιατρός τους έβαζε μερικές φορές στα αυτάκια τους φάρμακο για τα ακάρεα χωρίς να έχουν. Μπορώ όταν τους τα καθαρίζω να τους βάζω τέτοιο φαρμακάκι και κάθε πότε;
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
θα πω τν γνωμη μου με καθε επιφυλαξη το φαρμακο στ αυτακια εφοσον τα ζωακια μενουν μεσα στο σπιτι και δεν εχουν ακαρεα,δε νομιζω οτι χρειαζεται ολη την ωρα,το ιδιο και το φαρμακο για τους ψυλλους(εξωτερικη αποπαρασιτωση),με τις αμπουλες δεν ειμαι φαν γιατι εχω ακουσει πολλα,προτιμω φροντλαιν που το βαζω στις γατουλες μονη μου.και τα χαπακια αναλογα το βαρος του ζωου,καθε τρεις μηνες περιπου,δινεις ητε ενα ητε μισο χαπακι,και παλι αν μενουν μονιμα μεσα δε ξερω αν θα εκανα τοσες επαναληψεις οπως λες.
Οι γατες μου μενουν στο σπιτι αλλα οταν εχει καλο καιρο σουλατσαρουν στο κηπο και ανεβαινουν και στα δεντρακια
οσο αφορα το σπρει για τους ψυλλους δεν τους το βαζω, γλειφονται πολυ και οταν τους το ειχα βαλει εκαναν εμετο. οι αμπουλες στη δικη μας περιπτωση εχουν βγει θαυματουργες. τι εχεις ακουσει για τις αμπουλες; τα αυτακια καθε ποτε πρεπει να τα καθαριζω;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
ο γιατρός μας είπε να δώσουμε στη γατούλα μας το milbemax small dog επειδή είναι ίδιο και για γάτες και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
εσείς το έχετε δοκιμάσει;! στο πετ σοπ δεν έχουνε ούτε ξέρουνε αν υπάρχει milbemax για γατούλες. μόνο drontal έχουνε.
για πείτε, γατομαμάδες!!!!!

zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αφού είσαι Θεσσαλονίκη μπορεις να το βρεις στο petshop στην Αγ. Θεοδώρας στο κέντρο (πάρε και ένα τηλ πιο πριν να βεβαιωθείς ότι είναι διαθέσιμο), σε βολεύει;
Αν όχι πες μου να κοιτάξω που αλλού μου είχαν πει ότι το έχουν (το έψαχνα και εγώ πέρισυ...)
Κάτι καλύτερο κάνει απο το drontal, για αυτό μου είχε πει και εμένα η δικιά μου κτήνιατρος να του δώσουμε αυτό
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν είναι αυτό το θέμα, θα το βρω το milbemax για γατούλες, απλά αναρωτιέμαι αν έχει δώσει κανείς σε γατούλα το small dog γιατί εμένα ο γιατρός μου είπε ότι είναι οκ.
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία γιατί βρήκα για γάτες. Για πιο λόγο στο είπε αυτό? Πιστευε πως δε θα βρεις για γάτες?
Προσωπικά και να μου έλεγε να δώσω αυτό για σκύλους, θα έψαχνα να βρω για γάτες....
madaley
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα!
εχω μετακομισει με τους 2 γατους μου στην Γερμανια.
Εψαχνα το drontal αλλα βρηκα μονο το droncit και αγορασα..ενα για τον καθε ενα.(6+ κιλα ο καθενας τους)\
ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η διαφορα και αν καλυπτει το ιδιο στην ενδοπαρασιτωση..
μου ειναι δυσκολο να επισκεφτω κτηνιατρο ακομα οποτε βασιζομαι στις αποψεις σας...
ευχαριστω πολυ!:-)
Μήπως είναι το ίδιο ακριβώς σκεύασμα; Συνήθως τα ονόματα στα φάρμακα αλλάζουν λίγο από χώρα σε χώρα και στην περίπτωσή σου μοιάζουν πολύ... Για δες εδώ, περιλαμβάνει και τα φύλλα οδηγιών.
madaley
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω παρα πολυ aba!! :-)
οποτε καλυπτει για ολα τα παρασιτα ονοματι "ταινια" ...
ο όρος "ταινια ¨" συμπεριλαμβανει ολα τα εσωτερικα παρασιτα;
αυτα που λενε σκουληκια ειναι κατι αλλο;
;-/
Έχω την εντύπωση πως οι ταινίες είναι μια κατηγορία σκουληκιών. Θα το ψάξω αύριο πιο εξονυχιστικά, στο ίντερνετ δεν μπορείς να βρεις πληροφορίες; Το drontal τι λέει ότι καλύπτει; Αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόσβαση σε Η/Υ, στέλνω από το κινητό μου, αν δε βρεις άκρη θα το ξαναδώ αύριο... Καλό βράδυ!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχουν μεν μία κύρια ίδια δραστική ουσία (praziquantel) και είναι και της ίδιας εταιρείας (bayer) αλλά:
- το drontal είναι allwormer (δηλαδή καλύπτει ΟΛΑ τα σκουλήκια, αφού λέει allwormer καλό ακούγεται!), ενώ
- το droncit σκοτώνει μόνο τα tapeworms = ταινίες (μία κατηγορία σκουληκιών).
Αυτό οφείλεται σε μια διαφορά στη σύστασή τους, το drontal περιέχει και μια έξτρα ουσία (pyrantel).
Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα να πάρεις χαπάκια drontal ή milbemax, φαντάζομαι ότι αν τα επιστρέψεις αυτά που αγόρασες όπως είναι στη συσκευασία τους δε θα έχουν πρόβλημα να στα αλλάξουν. Εμείς με το milbemax είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και η γάτα το παίρνει ΠΟΛΥ πιο εύκολα απ' το drontal το οποίο μάλλον της μυρίζει χαπίλα και δεν το πλησιάζει.
Ωστόσο αφού είσαι Γερμανία, λογικά θα μπορείς να βρεις ένα drontal που έχουνε βγάλει με κάποια γεύση, νομίζω βοδινού. Επίσης υπάρχει και milbemax με γεύση βοδινού. Αυτά!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool