oldman
Νεοφερμένο μέλος
Η μια αντιπαρασιτική αμπούλα πιάνει τα εξωπαράσιτα και ένα μέρος των εσωτερικών παρασίτων, αλλά όχι την «τάδε» υποκατηγορία εσωτερικών παρασίτων. Άλλο αντιπαρασιτικό πιάνει τα «τάδε» αλλά δεν πιάνει τα δείνα.
Παλαιότερα πήγαινα στον κτηνίατρό μου αφού είχα ζυγίσει τις γάτες μου, μου έδινε έτοιμες ενέσεις για κάθε μια γάτα που τους τις έκανα στο σπίτι κι επιπρόσθετα τους έβαζα κι από μια αμπούλα στο σβέρκο. Είχα πολύ καιρό να κάνω αποπαρασίτωση και παίρνοντας σήμερα τον κτηνίατρό μου τηλέφωνο, μου είπε οτι η ένεση δεν κυκλοφορεί πια και οτι υπάρχει σε μορφή αμπούλας.
Εύλογα η απορία μου ήταν «και τώρα τι γίνεται; Θα βάλω δυο αμπούλες κολλητά την μια πάνω στην άλλη;». Όμως λόγω ακατάλληλης στιγμής ή κακής συνεννόησης δεν κατάφερα να καταλάβω τι πρέπει να αγοράσω και τι θεραπεία να εφαρμόσω.
Οι γάτες μου έχουν ψείρες, μάλλον και ωτοδεικτική ψώρα, καθώς και σκουλήκια. Το αν τα σκουλήκια αυτά είναι νηματώδη ή ταινία ή οτιδήποτε δεν δύναμαι να το γνωρίζω, αυτό που ξέρω είναι οτι κατά καιρούς στα κόπρανά τους βγαίνουν λευκά σκουλήκια και στο πίσω μέρος του πρωκτού συσσωρεύονται προνύμφες στο χρώμα και το σχήμα υποκίτρινου ριζιού.
Συνεπώς με ενδιαφέρει να μάθω τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω ώστε να αποπαρασιτώσω την γάτα μου εσωτερικά και εξωτερικά από κάθε πιθανό παράσιτο. Καταλαβαίνω οτι στον εμπόριο δεν κυκλοφορεί ένα σκεύασμα που να τα κάνει όλα μαζί, γι’ αυτό θα ήθελα συμβουλή σχετικά με τον συνδυασμό προϊόντων και τρόπο εφαρμογής, δηλαδή πόσες μέρες να απέχει η μια αμπούλα από την άλλη αν δεν γίνεται και οι δυο μαζί κλπ.
Τα ρωτάω όλα αυτά επειδή πρέπει να ξέρω πόσο θα μου στοιχίσει η όλη διαδικασία μιας και πρέπει να αποφύγω την επίσκεψη σε κτηνίατρο επειδή ούτε οικονομικά μπορώ να το αντέξω πλέον αλλά υπάρχει πρόβλημα και με τη μεταφορά τους. Θα παρακαλούσα λοιπόν αν μπορείτε να μου δώσετε σαφή απάντηση τι συνδιασμό σκευασμάτων πρέπει να αγοράσω για να πιάνω ΌΛΕΣ τις περιπτώσεις.
Υ.Γ) Οι γάτες μου δεν καταπίνουν χαπάκια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεια σας και από εμένα!!
Πριν μια βδομάδα βρήκα κοντά στο σπίτι μου 2 γατάκια...πρέπει να είναι γύρω στα 3-4 μηνών! Τρώνε κανονικά και είναι πολύ παιχνιδιάρικα!
Δεν έχουν εξημερωθεί ωστόσο εντελώς. Ήθελα να τα πάω στον κτηνίατρο για το θέμα των εμβολίων αλλά θα λείπει για τις επόμενες εβδομάδες και στην περιοχή που μένω δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος άλλος. Μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνεται να τα αποπαρασιτώσω σε πρώτο στάδιο μόνη μου; Αν ναι, πως γίνεται αυτό; Έτσι ώστε όταν γυρίσει να αρχίσουν τα εμβόλια και να αποφύγω κάποιο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί. Ευχαριστώω!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεια σας και από εμένα!!
Πριν μια βδομάδα βρήκα κοντά στο σπίτι μου 2 γατάκια...πρέπει να είναι γύρω στα 3-4 μηνών! Τρώνε κανονικά και είναι πολύ παιχνιδιάρικα!Δεν έχουν εξημερωθεί ωστόσο εντελώς. Ήθελα να τα πάω στον κτηνίατρο για το θέμα των εμβολίων αλλά θα λείπει για τις επόμενες εβδομάδες και στην περιοχή που μένω δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος άλλος. Μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνεται να τα αποπαρασιτώσω σε πρώτο στάδιο μόνη μου; Αν ναι, πως γίνεται αυτό; Έτσι ώστε όταν γυρίσει να αρχίσουν τα εμβόλια και να αποφύγω κάποιο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί.
Ευχαριστώω!!!
Δεν ξέρω αν σε αυτήν την ηλικία μπορούν να πάρουν χάπι ή πρέπει να πάρουν πάστα για εσωτερική αποπαρασίτωση. Όσο για την εξωτερική αν δεν απατώμαι μπορείς τόσο με spray όσο και με αμπούλα να την κάνεις. Θα έλεγα να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με τον κτηνίατρο ώστε να σε καθοδηγήσει!

όταν λέμε σκουλίκια εννοούμε κανονικά σκουλικάκια στα κακά τους? ζωντανά?
Γιατί εγώ τις γάτες μου δε τις δινω χάπι πλέον και δε βλέπω τπτ τέτοιο..
και όταν λέμε ταινία? τι εννούμε? πως φαίνεται? γιατί καποιος σε προηγ. σελ ειπε οτι υπηρχαν στην ουρα κατι σαν ταινια? δε θυμαμαι καλα πως το ελεγε-σορρυ.
Γενικά πως βλέπω αν ε΄χουν ενδοπαράσιτα?
Ρωτάω γιατί μου φαίνεται υπερβολή αν η γατα μενει μέσα να παιρνει καθε 3-4 μηνες το χαπι.
Εμενα δε βγαινουν καθόλου εξω, ψύλλους δεν εχουν πλεον και δε βαζω αμπουλα πλέον.
Και χαπι δεν εχω ξαναδωσει.
Επίσης δεν εχουμε γλάστρες, τα παπούτσια τα αφηνουμε εξω απο το σπίτι.. απο που δλδ μπορεί να κολλήσουν?
Άντε έστω μια φορα που η μια μου γατα ειχε φαει μια μυγα και η αλλη δυστυχως ενα σαμιαμίδι. Το σαμιαμίδι ναι ήταν κακό που το εφαγε! Ίσως μονο γι'αυτο να εδινα χαπι..αλλά με τπτ αλλο δεν ερχονται σε επαφη.
Αν δε τους δώσω χαπι τι μπορεί να γίνει και πως θα το καταλάβω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgetam
Νεοφερμένο μέλος
Να σας ρωτήσω , πρέπει να κάνω εσωτερική αποπαρασίτωση στο 6 μηνών γατάκι μου! του είχε κάνει και πριν 2 μήνες η κοπέλα από όπου το πήρα και του έδωσε το μισό, και τώρα έχω υποψήφιες πως έχει πάλι παράσιτα. θα πρέπει να τον δει κτηνίατρος πριν του δώσω άλλο μισό? η μπορώ να το κάνω μόνος μου?
Επίσης δεν ξέρω τι μάρκα ήταν αυτό που είχε πάρει πρώτη φορά, μπορώ να του δώσω όποια μάρκα θέλω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
επισης, μπορω να το αγορασω εγω το ιδιο απο καπου αλλου και να της το δινω για να μη την πηγαινω στο γιατρο μονο για αυτο?
Guest User 74802
Επισκέπτης
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Απο εκει και επρα,καλο θα ειναι την δοσολογια να στην πει ο γιατρος.

Guest User 74802
Επισκέπτης
rouli726
Δραστήριο μέλος
πριν 2 εβδομάδες περίπου έκανα αποπαρασίτωση στη γάτα μου, της έβαλα μια αμπούλα frontline στο σβέρκο όπως διάβασα και μου είπε κι η φαρμακοποιός, επειδή ξυνόταν συνέχεια κ είχα δει κάτι μικρά μαύρα σαν αυγά στο τρίχωμά της λίγα και 1 ζουζουνακι να περπατάει.
το θέμα είναι πως συνεχίζει να ξύνεται, με σημαντικά μειωμένη συχνότητα βέβαια. έχω ψάξει πολλές φορές τη γούνα της πάλι και δεν έχω δει κάτι, κι εκείνα π είχα δει τα μαυράκια έιχαν φύγει αμέσως.
πριν λίγο όμως είδα στο τζάμι της μπαλκονόπορτας, το οποίο είναι το μέρος που κάθεται συνήθως είτε για να αράξει στο σκαμπό είτε για να χαζεύει το μπαλκόνι, να περπατάει ένα ζουζούνι παρόμοιο με αυτό που είχα δει στη γούνα της πριν την αμπούλα. και το χειρότερο είναι πως μετά από λίγο είδα άλλα 4 τέτοια εκεί στο τζάμι!
έχω κάνει κάτι λάθος? πρέπει να της το κάνω ξανά?
υπάρχει περίπτωση να γεννήθηκαν από τα αυγά εκείνα και να θέλει πάλι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα φάρμακο?
δε ξέρω τί να κάνω!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Άλλη εξήγηση είναι η γάτα να βράχηκε μετά την εφαρμογή της αμπούλας, η αμπούλα να μην εφαρμόστηκε σωστά ή η γάτα να είχε πάρα πολλούς ψύλλους εξαρχής οπότε χρειάζεται επανάληψη της αποπαρασίτωσης.
Πιθανολογώ ότι απλά χρησιμοποίησες spot on αντί του combo. Παρεμπτιπτόντως, οι ψύλλοι έχουν αποδειχτεί αρκετά ανθεκτικοί απέναντι στο spot on. Δεν έχω την πηγή τώρα, ήταν veterinary journal αλλά δε θυμάμαι ποιο.
Σημείωση: Δεν είναι τυχαίο που το frontline spray όπως και η αμπούλα combo στο εξωτερικό αγοράζονται μόνο με συνταγή γιατρού, ενώ το "απλό" frontline (σκέτο spot on) αγοράζεται χωρίς.
Δες στο λινκ τη φωτογραφία των προϊόντων
https://www.vet-medic.com/frontline-m29
rouli726
Δραστήριο μέλος
Αλλά εκείνα τα ζουζούνια είναι δυνατόν να επέζησαν και να τη "βγάζουν" στις μπαλκονόπορτες? έχω μπερδευτεί πραγματικά, αλλά φυσικά θα περιμένω, δε της βάζω άλλη τόσο σύντομα. 1 με 1μιση μήνα μου έχουν πει κρατάει.
ίσως δε την εφάρμοσα και πολύ σωστά. πάντως τα αυγά εξαφανίστηκαν άμεσα.
τι να πω.. ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν εφαρμοστεί με ευλάβεια για κάποιους μήνες, ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού, μπορεί να απολυμάνει εντελώς και τον χώρο.
Παρ' όλα αυτά εμένα μου είπε η κτηνίατρος να ψεκάσω με frontline οτιδήποτε έχει ύφασμα μέσα στο σπίτι, στρώματα, μαξιλάρια, καναπέδες και όλα τα συναφή επειδή είμαστε κάπως βαρειά περίπτωση...
΄Οπως και νά 'χει Φωτεινούλα δεν ήσουν τυχερή, απλά έκανες στην τύχη ακριβώς αυτό που έπρεπε.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κι εγώ μόλις σήμερα το έμαθα, πριν ούτε την είχα ακούσει...Κι εμείς τελευταία activyl χρησιμοποιούμε, μας είπε ο γιατρός πως είναι αποτελεσματικότερη, αλλά για να πω την αλήθεια δε γνώριζα πως σκοτώνει και τους ψύλλους στο περιβάλλον. Αυτό είναι πολύ θετικό!![]()

Guest User 74802
Επισκέπτης
https://www.trihes.gr/ποιo-αντιπαρασιτικό-spot-on-να-επιλέξω-για-το/
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Εκτός αν υπάρχουν 2 Activyl το σκέτο και το tick plus?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool