Ερωτήσεις για την αποπαρασίτωση

Το ντινακι εδω και λιγεσ μερεσ βλεπω να ξυνεται με το ποδαρακι του στο σβερκο αλλα και κατω απ το στομα του.Αμπουλα για αυτο το μηνα του ειχα βαλει ειναι αποπαρασιτςμενο τι μπορει να ειναι? Ειναι πολι ορεξατη αλλα δε ξερω νομιζω οτι βαρεθηκε λιγακι το φαει σινιθως ετρωγε ολη τη ξηρη μεχρι το πρωι τησ μενει και λιγακι.
Γαμοτο αν ειναι αυριο θα πρεπει να τον παω μονη μου σε κτηνιατρο γιατι ο φιλοσ μου εχει δουλεια πρωινος,και αντε να τρεχω με το καλατηι και το ντινο μεσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαριελ, η σύριγγα με την αλοιφουλα είναι πολύ πιο πρακτική. Σου μιλάω εκ πείρας καθώς ο γάτος μου δεν παίρνει χάπι με τίποτα. Είναι πολύ εύκολο θα δεις. Δοκιμασέ το.
:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σας ευχαριστω για τη συμβουλη:) !και τη συριγγα την παιρνεις απο τον κτηνιατρο?

Μαριελ, η αλοιφούλα αυτή δεν θυμάμαι πως λέγεται. θα σου πω αύριο,αλλά έχει μέσα σύριγγα με συγκεκριμένη δόση που την προσαρμόζεις ανάλογα με το βάρος του γατιού. (γράφει μέσα οδηγίες αλλα μπορείς και τηλεφωνικά να ρωτήσεις τον γιατρό σου)
Υπομονή εως αυριο το πρωι να σου πω πως λέγεται η αλοιφή.

φιλιά σε σένα και στη γατούλα
Νότα & Che :)

οκ,θα περιμενω;)

:confused: Αν ειναι ενα κιτρινο πηχτο υγρο σε συριγγα, λεγεται Banminth.

Ναι αυτή είναι που λέει η ελένη, εμένα κατευθείαν αυτήν μου έδωσε ο κτηνίατρος, του τη βάζω στο φαί του κι όλα μια χαρά!

έχει δίκιο η ελένη είναι η Banminth. Μπορείς να την βάλεις στο φαγητό αλλα μπορείς να της την δώσεις και από το πλάι του στοματος σταδιακά (αν δεν καταφέρεις με την μια..που δεν θα τα καταφέρεις καθώς μιλάμε για ατίθασα γατιά εδώ).
ελπίζω να βοηθήσαμε
:P

σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!!θα ψαξω να τη βρω,σιγουρα θα ειναι πιο ευκολο να τη δωσω σε σχεση με το χαπι;)

Εμπόλεμη κατάσταση!

Αυτή τη στιγμή δε σας γράφω απλώς από το σπίτι μου, πρόκειται για ανταπόκριση από πεδίο πολέμου!
Έβαλα το χάπι στην αγαπημένη τους κονσέρβα, ούτε να το κοιτάξουν! Έκρυψα την ξηρά τροφή του στύλ "να δω αμα πεινάσετε τι θα φάτε", και τώρα έχουμε τα αντίποινα.:mpliaks: Κυνηγιούνται μέσα στο σπίτι και παλευουν, μετά νιαουρίζουν για να βγούν έξω, στη συνέχεια ξύνουν με μανία τον καναπέ ΜΟΥ, και μετά πάμε πάλι από την αρχη! Στο τέλος θα χειάζομαι εγώ χάπια! Μωρε ενεσούλα...! :cry:

Απορίες

Ο δικός μου γάτος παίρνει σαν αντιπαρασιτικό το Caniquantel plus (σε χάπι) ανά τετράμηνο, αφού όμως κλείνει ένα δίμηνο αφού του το έχω δώσει παρατηρώ ότι οι ανατριχίλες στη βάση της ουράς του επανέρχονται με αποτέλεσμα να αναρωτιέμαι για την αποτελεσματικότητα του.:hmm: Επιπλέον τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει κάτι σαν “γδαρσίματα” στον ποπούλη του, έχει κανείς κάποια ανάλογη εμπειρία; Μπορεί να οφείλεται σε παράσιτα του εντέρου του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

στα δικα μου εφαρμοζω αμπουλα ανα τριμηνο και μαλλον καλα παμε. Δεν εχω δει κατι ανησυχητικο. Τις ανατριχιλες δεν μπορω να τις σταθμισω, ισως ξερει καποιος αλλος. Αλλα λογικα στα κοπρανα δεν θα υπηρχαν σκουλικακια αν δεν ηταν αποτελεσματικο;
:hmm: :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω δεν γνωριζω!
Ο δικος μας εγραψε Stronghold το οποιο ειναι μια αμπουλιτσα με υγρο που της το βαζεις στο σβερκο. Απλως ριχνεις τις σταγονιτσες παραμεριζοντας το τριχωμα για να εχει επαφη με το δερμα.
Θελει επαναληψη ανα τριμηνο.
Το χαπι δινεται εαν ακινητοποιησεις τη γατα πιανοντας τη απο το σβερκο γερα, στηριζοντας τη στην αγκαλια σου ανασκελα σχεδον.
Με το δαχτυλο σου στο πλαι του στοματος της, την αναγκαζεις να ανοιξει το στομα. Βαζεις το χαπι στο κεντρο του στοματος και της κρατας λιγακι το στομα μεχρι να το καταπιει.
Οπως μου ειπε ο δικος μου κτηνιατρος: " Στην κτηνιατρικη παιζει μεγαλο ρολο η ταχυτητα"

θέλει επανάληψη κάθε τρίμηνο?????? εμένα η κτηνίατρος μου είπε για της αμπούλες αυτες, ότι πρέπει να τις βάζω κάθε μήνα:blink:

καθε μηνα πρεπει να βαζεις τις αμπουλες stronghold και γενικα οι αμπουλες κρατανε 1 μηνα,βεβαια σε γατες που ζουνε αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και το τριμηνο καλα ειναι!:)

καθε μηνα πρεπει να βαζεις τις αμπουλες stronghold και γενικα οι αμπουλες κρατανε 1 μηνα,βεβαια σε γατες που ζουνε αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και το τριμηνο καλα ειναι!:)

εμένα ζουν μέσα στο σπίτι, αλλά το απόγευμα τις βγάζω στον κήπο για βόλτα, υπάρχη πρόβλημα λές??
το spray Frontile το βάζουμε άνα τρίμηνο σωστα??

εμένα ζουν μέσα στο σπίτι, αλλά το απόγευμα τις βγάζω στον κήπο για βόλτα, υπάρχη πρόβλημα λές??
το spray Frontile το βάζουμε άνα τρίμηνο σωστα??

οχι ανα τριμηνο,αν δεις τις οδηγιες νομιζω γραφει 6 εβδομαδες,αν θυμαμαι καλα.

Κι εγώ Stronghold έβαζα κάθε μήνα, μόνο που τις τελευταίες 2 φορές μου παρουσίασε αλλεργία ο Χιόνης. Συγκεκριμένα στο σημείο που του έβαλα την αμπούλα μετά από 1-2 μέρες έπεσε το τρίχωμα και έχει κάνει κακαδάκι σαν να είναι καμμένο.:( Ο κ.Πάνος είπε να μην του ξαναβάλω γιατί 1 στις 30 γάτες παρουσιάζει αλλεργία και μάλλον ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία. Είναι ευαίσθητος το ασπρούλης μου!:/: Από εδώ κι εμπρός μόνο frontline...

εγω προς το παρον δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλεργια με τις αμπούλες!

οσον αφορά το frontline όντως γύρω στις έξι εβδομάδες κρατάει, έκανα λάθος!

Κι εμείς τη Stronghold ανά τρίμηνο τη βάζουμε, όπως μας είπε η κτηνίατρος. Και για τα εσωτερικά, Drontal κάθε τέσσερις μήνες.

Έχουμε πρόβλημα...

Ήρθε και πάλι η ώρα της αποπαρασίτωσης... Αυτή τη φορά με χάπια, caniquantel (γράφει πάνω για σκυλους:hmm:) δοκίμασα χθες να τους το δώσω διαλυμένο σε κεφτεδάκια αλλά τίποτα δεν το τρώγαν. Τα είχα νυστικά από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί και παλι δεν τα φάγανε...
Τι να κάνω??? Κάνει και 3 ευρώ το ένα χάπι....:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back