Ερωτήσεις για τη στείρωση

Καλως την δεχτηκες την Μπιανκα σου!!!!:)
Συγχαρητηρια για την βαθμολογια!!!;)
Σου ευχομαι να μπεις στην σχολη των ονειρων σου:up:
Πολλα φιλακια για το μουσουδακι της γατουλας σου!!!:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα!! η μπιανκα μου ειναι σχετικα καλυτερα και εχει αρχισει να σκαρφαλωνει και να κυνηγαει τις μυγες σιγα σιγα!!ακομα ποναει βεβαια αλλα το βραδυ ανεβηκε στο κρεβατι μου και κοιμηθηκαμε αγκαλιτσα..(της εφτιαξα σκαλοπατακια!!) αυτες ειναι φωτο της μπιανκουλας μου.ειναι ταλαιπωρημενη η καημενουλα και αδυνατισμενη...(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Υ.Γ.αν κανεις ακουσει τιποτα για τις βασεις να μου πει γιατι εχω αγωνια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC00975.jpg
    DSC00975.jpg
    135,7 KB · Εμφανίσεις: 39
  • DSC00976.jpg
    DSC00976.jpg
    172,4 KB · Εμφανίσεις: 66
  • DSC00979.jpg
    DSC00979.jpg
    153,7 KB · Εμφανίσεις: 42
  • DSC00994.jpg
    DSC00994.jpg
    166,7 KB · Εμφανίσεις: 47
  • DSC00995.jpg
    DSC00995.jpg
    171,5 KB · Εμφανίσεις: 51
Α!!και κατι αλλο, την στειρωσα πρωι πεμπτης και ακομα να κανει κακακια της!!τσισα κανει κανονικα..χθες ο κτηνιατρος μου 'πε δεν πειραζει.αλλα μεχρι ποτε??να αρχισω να ανησυχω???

Πότε πρέπει να στειρωθεί;

καλησπέρα σε όλους, ζητώ τη συμβουλή σας
πριν 2,5 μήνες βρήκα ένα αδεσποτάκι και το περιμάζεψα. ήταν σε καλή κατάσταση αν εξαιρέσεις την ψώρα που είχε στα αυτάκια του (η όποια υποχώρησε γρήγορα μετά από αγωγή). τώρα ζει με τους γονείς μου στο χωριό. είναι σε αυλή με περίφραξη, τώρα που μεγάλωσε όμως βρήκε τρόπους να δραπετεύει και να κάνει παρέα με τον γατούλη της γειτόνισσας. είναι περίπου 4,5 μηνών. ο κτηνίατρος μου είπε να την πάω για στείρωση όταν θα είναι 8 μηνών αλλά ανησυχώ. υπάρχει περίπτωση να έχει ίστρο από τώρα? μήπως είναι καλυτέρα να την στειρώσω νωρίτερα μήπως έχουμε κάποια εγκυμοσύνη? Ο κτηνίατρος μου είπε ότι από τον Μάρτιο θα αρχίσουν πάλι να ζευγαρώνουν οι γάτες αλλά από αυτά που διαβάζω έχω καταλάβει ότι δεν έχουν εποχή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

καλησπέρα σε όλους, ζητώ τη συμβουλή σας
πριν 2,5 μήνες βρήκα ένα αδεσποτάκι και το περιμάζεψα. ήταν σε καλή κατάσταση αν εξαιρέσεις την ψώρα που είχε στα αυτάκια του (η όποια υποχώρησε γρήγορα μετά από αγωγή). τώρα ζει με τους γονείς μου στο χωριό. είναι σε αυλή με περίφραξη, τώρα που μεγάλωσε όμως βρήκε τρόπους να δραπετεύει και να κάνει παρέα με τον γατούλη της γειτόνισσας. είναι περίπου 4,5 μηνών. ο κτηνίατρος μου είπε να την πάω για στείρωση όταν θα είναι 8 μηνών αλλά ανησυχώ. υπάρχει περίπτωση να έχει ίστρο από τώρα? μήπως είναι καλυτέρα να την στειρώσω νωρίτερα μήπως έχουμε κάποια εγκυμοσύνη? Ο κτηνίατρος μου είπε ότι από τον Μάρτιο θα αρχίσουν πάλι να ζευγαρώνουν οι γάτες αλλά από αυτά που διαβάζω έχω καταλάβει ότι δεν έχουν εποχή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

8 μηνων ειναι αργα. Μπορεις να το στειρωσεις οταν γινει 6. Εδω τα στειρωνουν απο 8 εβδομαδων. Αν ειναι 5 μηνων μπορει να εχει και τον 1ο της οιστρο. Γνωμη μου ειναι να πας και σε αλλο κτηνιατρο γιατι αυτος που σου ειπε απο 8 μηνων, δεν μου φαινεται και πολυ ενημερωμενος.

Καλησπερα.
Πεντε μηνων μπορει να εχει μια χαρα οιστρο,και να μεινει και εγκυος.Ειχαμε γατουλα που το εκανε...Εξι μηνων ειναι μια χαρα ηλικια για να στειρωθει ενα γατακι,αν εχει καλο βαρος και δεν κανει καποια αγωγη,ή εχει κποιο οργανικο προβλημα που δεν το επιτρεπει.Μηπως να ρωτουσατε και καποιον αλλο γιατρο;

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Ήταν ο μόνος κτηνίατρος που ήξερα γιατί πήγαινε μια φίλη μου το σκυλάκι της. Θα ρωτήσω να βρω κάποιον καλύτερο αλλά πως θα ξέρω ότι είναι καλύτερος? Αν έχετε καμία ιδέα για κτηνίατρο στα Γιάννενα παρακαλώ πείτε μου γιατί δεν γνωρίζω κανένα γατοφιλο εδω να ρωτήσω.

Ριξτε μια ματια στη λιστα προτεινομενων κτηνιατρων απο μελη του φορουμ.Ειναι στη στηλη με τα θεματα υγειας.;)

είναι υγιεστάτη, έχει κάνει τα εμβόλια της και μάλλον έχει κανονικό βάροςΠως θα καταλάβω αν έχει οίστρο? Η συμπεριφορά της δεν έχει αλλάξει καθόλου και με τον γατούλη της γειτόνισσας μάλλον προσπαθεί να παίξει αλλά αυτός δεν της δίνει σημασία γιατί είναι ενήλικας. Αλλά θέλω να προλάβω και δεν θέλω να την στειρώσω ενώ είναι έγκυος. Αρκεί να μην υπάρχει πρόβλημα που είναι τόσο μικρή. Μπορώ ακόμη να την φιλοξενήσω εγώ στο διαμέρισμα μου μέχρι να έρθει η κατάλληλη ηλικία (για περίπου μισό μηνά αν κατάλαβα καλά) αν και όταν την είχα σπίτι μου για 4 μέρες που λείπανε οι γονείς μου το γατάκι δεν περνούσε καλά και το έδειχνε(μικρό σπίτι χωρίς μπαλκόνι και με έμενα να λείπω σχεδόν όλη μέρα)

Δυστυχώς δεν υπάρχει κτηνίατρος στην περιοχή μου στη λίστα. Θα βρω κάποιον ρωτώντας. Αν και αυτός που την πήγα ήταν πολύ κάλος μαζί της και μου έδωσε συμβουλές για το πώς θα την μεγαλώσω, τον συμπάθησα. Δεν ξέρω. Πάντως θα φροντίσω να στειρωθεί σύντομα. Είναι μια κουκλίτσα πάντως όπως βλέπεται και στην φωτο. Πάω σχεδόν κάθε μέρα στο χωριό για να την δω. Έχω εξαρτηθεί εντελώς.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κτηνίατρος στην περιοχή μου στη λίστα. Θα βρω κάποιον ρωτώντας. Αν και αυτός που την πήγα ήταν πολύ κάλος μαζί της και μου έδωσε συμβουλές για το πώς θα την μεγαλώσω, τον συμπάθησα. Δεν ξέρω. Πάντως θα φροντίσω να στειρωθεί σύντομα. Είναι μια κουκλίτσα πάντως όπως βλέπεται και στην φωτο. Πάω σχεδόν κάθε μέρα στο χωριό για να την δω. Έχω εξαρτηθεί εντελώς.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις.
Αφού ο κτηνίατρος ήταν ευγενικός, πες του ευθέως πως εσύ θέλεις να τη στειρώσεις στους 6 μήνες και δες τι απάντηση θα σου δώσει. Έτσι θα μπορέσεις να εκτιμήσεις την κατάσταση.
Στο μεταξύ, καλό θα ήταν να μη βγαίνει έξω η ψιψίνα. Αν μπορείς, πάρ' την στο σπίτι σου και μην την αφήνεις να βγαίνει έξω. Έτσι καλύπτεσαι από τον κίνδυνο εγκυμοσύνης.
Καλή επιτυχία! :)

αυτο θα κανω. ελπιζω η γατουλα να συνηθισει στο διαμερισμα. το κακο ειναι οτι λειπω ολη μερα και το σπιτι ειναι πολυ μικρο. την προυγουμενη φορα που την πηρα οταν γυρνουσα σπιτι προσπαθουσε να βγει απο την εξωπορτα και γκρινιαζε. εχει συνηθησει εξω και καταλαβαινω οτι ενας τοσος μικρος χορος χωρις δεντρακια να σκαρφαλωνει και πεταλουδιτσες να κινηγαει δεν της αρεσε.αφου οταν την ξαναπηγα στο χωριο εκανε σαν τρελη, ετρεχε ασταματητα.οσο για τον κτηνιατρο θα το τσεκαρω.
ευχαριστω και παλι,
καληνυχτα

η μουσταρδούλα είναι 6 μηνών... δηλαδή πρέπει να στειρωθεί άμεσα; η κτηνίατρος μου είπε σε 2 μήνες, και της έχω εμπιστοσύνη.. αλλά η γνώμη σας μετράει!
αν πάω σε έναν από τους 2 κτηνιάτρους που μιλάμε για στείρωση πριν τον καιρό του (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) πειράζει; ή η γάτα δεν έχει καιρό που στειρώνεται, μπορεί να στειρωθεί οποτεδήποτε; σα μικρούλα για στείρωση μου φαίνεται με τα άπειρα μάτια μου... εσείς θα μου προτείνετε και θα ξαναεπικοινωνήσω. ευχαριστώ

Οπως ειπα και πιο πανω,εμεις ειχαμε και γατουλα που εμεινε εγκυος πεντε μηνων...Γινεται οποτεδηποτε η στειρωση,ακομα και σε περιοδο οιστρου.

Καλησπερα.
Πεντε μηνων μπορει να εχει μια χαρα οιστρο,και να μεινει και εγκυος.Ειχαμε γατουλα που το εκανε...Εξι μηνων ειναι μια χαρα ηλικια για να στειρωθει ενα γατακι,αν εχει καλο βαρος και δεν κανει καποια αγωγη,ή εχει κποιο οργανικο προβλημα που δεν το επιτρεπει.Μηπως να ρωτουσατε και καποιον αλλο γιατρο;
Ποιο ας πουμε ειναι Δωρα ενα καλο βαρος? ρωτω για τη Πισσα...

Εξαρταται απο τη γατουλα και την κατανομη της Γιουλη...Αν ειναι μικροσωμη ή μεγαλοσωμη.Νομιζω οτι παιζει ρολο για τη ναρκωση,γιατι κι εμας δισταζε ο γιατρος για τη Μόιρα,αλλα οταν του ειπα οτι εχει κανει ηδη και γεννα και παλι τοση εμεινε,μου ειπε οτι και να περιμενουμε δεν θα βαρυνει.

η μουσταρδούλα είναι 6 μηνών... δηλαδή πρέπει να στειρωθεί άμεσα; η κτηνίατρος μου είπε σε 2 μήνες, και της έχω εμπιστοσύνη.. αλλά η γνώμη σας μετράει!
αν πάω σε έναν από τους 2 κτηνιάτρους που μιλάμε για στείρωση πριν τον καιρό του (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) πειράζει; ή η γάτα δεν έχει καιρό που στειρώνεται, μπορεί να στειρωθεί οποτεδήποτε; σα μικρούλα για στείρωση μου φαίνεται με τα άπειρα μάτια μου... εσείς θα μου προτείνετε και θα ξαναεπικοινωνήσω. ευχαριστώ

τα γατάκια μπορούν να στειρωθουν και σε μικρότερη ηλικία από τους 6 μήνες. Απλώς αν δεν υπάρχει αμεση ανάγκη για στειρωση, πχ επειδή η γάτα ζει αποκλειστικά μεσα στο σπίτι μπορεις να καθυστερήσεις την στειρωση. :) Πιστευω ότι η κτηνιατρος σου σου είπε να την στειρωσεις στους 8 μήνες για να προλάβει να αναπτυχθει περισσότερο. Παρ όλα αυτα δεν πιστευω να υπάρχει πρόβλημα να την στειρώσεις και τωρα αν θες

Εξαρταται απο τη γατουλα και την κατανομη της Γιουλη...Αν ειναι μικροσωμη ή μεγαλοσωμη.Νομιζω οτι παιζει ρολο για τη ναρκωση,γιατι κι εμας δισταζε ο γιατρος για τη Μόιρα,αλλα οταν του ειπα οτι εχει κανει ηδη και γεννα και παλι τοση εμεινε,μου ειπε οτι και να περιμενουμε δεν θα βαρυνει.

παιζει τόσο σημαντικό ρόλο το βάρος ? στο εξωτερικό πως γίνεται να στειρώνουν καθαρόαιμα τα οποια είναι 12 εβδομάδων μετα ?:hmm:

η γιατρός που μου είπε να τη στειρώσουμε σε 2 μήνες συνεργάζεται με ειδικό αναισθησιολόγο. νομίζω αυτό τους κάνει "δυνατούς" παίκτες στην επέμβαση... ήδη στείρωσε με επιτυχία το σκυλάκι της αδερφής μου, και μάλιστα με πλαστική που το ζώο ήδη ήταν σε τέλεια φόρμα λίγο μετά την στείρωση, αφού κάναμε και βόλτα με το αυτοκίνητο και φάνηκε να μην είναι κουρασμένο... την βόλτα την απόλαυσε...μας έκανε τρομερή εντύπωση...

οι γιατροί που αναλαμβάνουν επιτυχώς στειρώσεις σκύλων, μπορούν με την ίδια άνεση να χειριστούν και τα πανέμορφα πλασματάκια μας;

βεβαίως θα μιλήσω και με τον άλλο γιατρό, αλλά η συγκεκριμένη που μας είπε για τους 8 μήνες είναι "δοκιμασμένη"... :)

ίσως επικοινωνήσω ξανά μαζί της παραθέτοντας τις απόψεις σας

ευχαριστώ

παιζει τόσο σημαντικό ρόλο το βάρος ? στο εξωτερικό πως γίνεται να στειρώνουν καθαρόαιμα τα οποια είναι 12 εβδομάδων μετα ?:hmm:
Ναι,παιζει,στο εξωτερικο εχουν αλλες μεθοδους ναρκωσης,πιο ελαφριες απο οτι εδω.Και υπαρχουν φυλες οι οποιες δεν κανει να στειρωθουν στις 12 εβδομαδες,ενω για ολες τις γατες αρσενικου γενους υπαρχουν υποφιες οτι η στειρωση σε τοσο μικρη ηλικια δημιουργει προβληματα στο ουροποιητικο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back