χριστινα
Διάσημο μέλος
Σε οσους καθετα και ολοκληρωτικα απορριπτουν τα πειραματα ανεξαρτητως αντικειμενου, βγαζω το καπελο μου, ειλικρινα. ΑΛΛΑ. Ποτε μη παρετε παυσιπονο η αντιπυρετικο η αντιβιωση η οτι αλλο. Ουτε στα παιδια σας φαρμακα ποτε, φυσικα!!! Αν νοσηλευτειτε αρνηθειτε καθετα οποιαδηποτε φαρμακευτικη αγωγη. Αν δικος σας ανθρωπος νοσησει που το απευχομαι ολοψυχα συμβουλεψτε τον την αρνηση αγωγης ανεξαρτητα απο το αν θα σωνοταν η ζωη του διαφορετικα. Να επιμεινετε καθετα και ολοκληρωτικα σε αυτο. Κι αν εχει ζωο, να τον αποκαλεσετε υποκριτη. Αν τα κανετε ολα αυτα, ειλικρινα σας θαυμαζω. Εγω ειμαι πολυ αδυναμη και δεν τα καταφερνω. Με πονοκεφαλο παιρνω κατυθειαν παυσιπονο..... Και ναι, ειμαι σαφως υποκριτρια με αυτη την εννοια
Σε οσους ζητουν, απαιτουν και προσπαθουν την θεσπιση κανονων, την αυστηρη τηρηση τους, την βελτιωση συνθηκων, την ελαχιστοποιηση θυματων, την καταργηση πειραματων για μη ιατρικη χρηση σκευασματων, παιδια ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ, πολυ περισσοτερο απ' οσο εγω!!! Αν μπορω να συνδραμω με επιστολες, ειμαι στη διαθεση σας.
Οπως αναφερθηκε καπου ειναι βασικα πολιτικο θεμα και εκει η συνοχη, οι αριθμοι και η επιμονη καποιες φορες αποδιδουν. Το ευχομαι εστω.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Ειναι όμως, το εργαλείο της δουλειάς μου.... και η γκάμα των ¨αθώων¨καλυντικών είναι πολύ μικρή εώς μηδαμινή όσον αφορά την ελλάδα, όπως και η πιθανότητα της αμφιβολίας όπως πχ. body shop.
Το να περιοριστώ σε μία φίρμα καλλυντικών που δεν κάνει πειράματα σε ζώα , ή που δεν έκανε στο παρελθόν, ή που δεν χρησιμοποιεί συστατικά τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε ζώα(αν την βρείτε πείτε μου!), σημαίνει αυτόματα μείωση των "εργαλείων¨της δουλειάς μου εώς και να παρατήσω το εππάγγελμα μου λόγο συνείδησης...
Να στείλω όσες επιστολές θέλετε σε εταιρίες που κάνουν, για να σταματήσουν ή να αλλάξουν κάτι, αλλά κάτι παραπάνω δεν μπορώ να κάνω, εκτός αν ζούσα στην αμερική που έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στα καλλυντικα μη δοκιμασμενα σε ζώα!
Επειδή λοιπόν εγώ έχω τον ρόλο του ¨σωβατιστή¨στην συγκεκριμένη περίπτωση σταυρώστε με και βάλτε μου την ταμπέλα του ¨δολοφόνου¨
Επείσης δεν είμαι χορτοφάγος , πολύ θα ήθελα να είμαι, και θαυμαζω αυτους που το έχουν καταφέρει, αλλά εδώ δεν μπορώ να κόψω το τσιγάρο που με βλάπτει κιόλας
ΔΕΝ μου αρέσει ο φανατισμός σε καμία περίπτωση, ΔΕΝ μου αρέσει να με βάζουν σε ένα τσουβάλι, ΔΕΝ μου αρέσουν οι ταμπέλες και ΔΕΝ μου αρέσει να με προσβάλουν λόγο των επιλογών μου
Εάν ένας απο εσάς δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει προιόν που δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώο,γνωρίζοντας το ή οχι ας έρθει να μου το πεί και θα του βγάλω το καπέλο!
Ίσως να έρθω και εγώ μετά από 10 χρόνια και να σας βρίζω που τα χρησιμοποιήσατε επειδή θα έχω αλλάξει στάση ζωής , αυτό όμως δε θα σημαίνει ότι θα είμαι λιγότερο αθώα από εσάς ή ανώτερη σας! Θα μου αξίζει ένα μπράβο αλλά ώς εκεί!
Ακόμη και η αντιβίωση ή το depon-άκι που παίρνουμε κάπου δοκιμάστηκαν...
Νιάου μου τα εμβόλια που έκανες μικρή είναι νομίζεις αθώα?? τα φάρμακα που θα πάρεις για την αλλεργία σου?? τα συντηριτικά που περιέχουν τα φαγητά που τρώς???
Ας χαλαρώσουμε λίγο λέω εγώ....
Φιλικά από έναν δολοφόνο με το.... μιστρι!(και όχι πριόνι)
!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Εάν ένας απο εσάς δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει προιόν που δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώο,γνωρίζοντας το ή οχι ας έρθει να μου το πεί και θα του βγάλω το καπέλο!
A παιδια ειναι και κατι ακομη που θελω να πω.
Σε οσους καθετα και ολοκληρωτικα απορριπτουν τα πειραματα ανεξαρτητως αντικειμενου, βγαζω το καπελο μου, ειλικρινα. ΑΛΛΑ. Ποτε μη παρετε παυσιπονο η αντιπυρετικο η αντιβιωση η οτι αλλο. Ουτε στα παιδια σας φαρμακα ποτε, φυσικα!!! Αν νοσηλευτειτε αρνηθειτε καθετα οποιαδηποτε φαρμακευτικη αγωγη. Αν δικος σας ανθρωπος νοσησει που το απευχομαι ολοψυχα συμβουλεψτε τον την αρνηση αγωγης ανεξαρτητα απο το αν θα σωνοταν η ζωη του διαφορετικα. Να επιμεινετε καθετα και ολοκληρωτικα σε αυτο. Κι αν εχει ζωο, να τον αποκαλεσετε υποκριτη. Αν τα κανετε ολα αυτα, ειλικρινα σας θαυμαζω. Εγω ειμαι πολυ αδυναμη και δεν τα καταφερνω. Με πονοκεφαλο παιρνω κατυθειαν παυσιπονο.....
Το να παίρνει κανείς τόσο εύκολα παυσίπονα είναι κακό άσχετα αν γίνονται ή όχι πειράματα. Μικρός είχα τακτικά πονοκεφάλους και αν κάθε φορά έπαιρνα παυσίπονο θα είχα προκαλέσει πρόβλημα στο στομάχι μου και μετά θα έπρεπε να παίρνω φάρμακα για στομάχι. Τα εύκολα για τον οργανισμό πράγματα άστα στον αυτοματισμό του μην του τα κάνεις όλα έτοιμα….
Αν δεν αντέχει κανείς ούτε έναν πονοκέφαλο γιατί δεν σκέφτεται τον πόνο του πειραματόζωου;
Αν είναι αδύνατον να πει κάποιος όχι στα πειράματα πως θα είναι δυνατόν για κάποιον να πει όχι στο φάρμακο που είναι μπροστά του όταν υποφέρει;
Μια παρομοίωση: Αν έναν άνθρωπο τον κάνουμε εξαρτημένο από την ηρωίνη, και τον αφήσουμε να τη στερηθεί, αν δεν ξέρει τι του συμβαίνει κι ότι υπάρχει η ηρωίνη, που θα τον κάνει να σταματήσει να υποφέρει από τη στέρηση, δεν υπάρχει περίπτωση να ψάξει για ηρωίνη. Μόλις όμως του το πούμε, θα ψάξει σαν τρελός να τη βρει.
Αν λοιπόν το φάρμακο που θα με θεραπεύσει, δεν υπάρχει, γιατί δεν υπήρχε τρόπος να υπάρξει, ότι και να κάνω φάρμακο δεν θα πάρω. Όπως δεν ζητάω από κανέναν να αναστήσει τα αγαπημένα μου πρόσωπα γιατί ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται. Αν όμως ξέρω ότι γίνεται;
Τώρα όμως που ξέρω ότι ακόμα δεν είναι εφικτό να μου αναστήσει κάποιος τα αγαπημένα μου πρόσωπα, αν μάθω ότι κάποιος πειραματίζεται σε ζώα, και μου εγγυάται ότι θα μπορέσει να το κάνει, δηλώνω δημόσια, κατηγορηματικά και κατακάθετα εναντίων των πειραμάτων του, και να τα σταματήσει αμέσως πριν τελειώσει. Ότι έκανε ως τώρα έκανε, όσο υπέφεραν τα ζώα υπέφεραν, ας σταματήσει τον πόνο τους.
Τα πειράματα είναι αναγκαία για το καλό μας, για την υγεία μας, τα κάνουμε όμως σε ποιον; Τα κάνουμε σε κάποιον που…..; τι; Τα κάνουμε σε κάποιους που δεν…..τι δεν; Γράψτε το ξεκάθαρα, σε ποιους κάνουμε τα πειράματα; Δεν το γράφω, για να μην κάνετε αντιγραφή επικόλληση, θέλω να το γράψετε εσείς.
Δεν ρωτάω μόνο τα μέλη των οποίων κείμενα παρέθεσα, οποιοδήποτε μέλος που είναι υπέρ των πειραμάτων.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Το μόνο που είπα είναι ότι δεν μου αρέσει ο φανατισμός από ανθρώπους οι οποίοι ούτος ή άλλος έχουν χρησιμοποιήσει κάτι το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ζώα.
Οπως επείσης το ότι θέλοντας και μη λόγο φαρμάκων όπως είπε και η χριστίνα
Ουδείς αναμάρτητος
Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλετο...

mimikaki
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Εντάξει, ότι είπα ισχύει για όσους είναι υπέρ των πειραμάτων.θανάση δεν δήλωσα ότι είμαι υπέρ των πειραμάτων... παρεξήγησες.
Το μόνο που είπα είναι ότι δεν μου αρέσει ο φανατισμός από ανθρώπους οι οποίοι ούτος ή άλλος έχουν χρησιμοποιήσει κάτι το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ζώα.
Οπως επείσης το ότι θέλοντας και μη λόγο φαρμάκων όπως είπε και η χριστίνα
Ουδείς αναμάρτητος
Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλετο...![]()
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Θα σημειωσω πριν αρχισω οτι για ενα πραγμα που σας ρωτησα απο την αρχη: το πως αισθανεσθε σαν ερευνητης εκφραστηκατε αφου εγινε μπαχαλο μετα απο 26 σελιδες...! Και παλι το μονο που βλεπω ειναι μια διαχυτη δυσκολια συναισθηματικης εκφρασης, δεν βλεπω πουθενα να λετε τι σας προκαλει εσας οταν σας πεθαινει πειραματοζωο.
Εξισου λειπουν πολυ βασικες λεπτομερειες οπως τι ζωα χρησιμοποιειτε και ποσα ανα χρονο...! Αλλο να χρησιμοποιειται δεκα αρουραιους κι αλλο 1500 αλλο 1 γατα κι αλλο 27!Αλλη γενικη παρατηρηση το κειμενο αυτο προαγει την εκλογκευση οπως ειναι γραμμενο και επειδη δεν δινει συγκεκριμενα στοιχεια βοηθαει στο να λυπομαστε τους επιστημονες που κανουν τα πειραματα και να το δικαιολογουμε στο συνολο.Παρ αυτα σε μερικα σημεια θιγει οντως μια πραγματικοτητα.
Στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης γίνονται πειράματα σχεδόν αποκλειστικά για μελέτες σε ζώα (ασθένειες κυρίως) και ελάχιστα που αφορούν σε ανθρώπους. Από τα περισσότερα από αυτά βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και τα αποτελέσματά τους βρίσκουν εφαρμογή στη βελτίωση της υγείας των ζώων. Φυσικά υπάρχουν και πειράματα που αποτυγχάνουν.(Ποσα κατα μεσο ορο ανα χρονο?) Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζεις από την αρχή, πριν εκτελέσεις το πείραμα, πού θα σε οδηγήσει η έρευνα (αν γνωρίζαμε εξαρχής, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε περάματα). Ωστόσο, πάντα προσπαθούμε να σχεδιάζουμε και να εκτελούμε με τον καλύτερο τρόπο τις έρευνές μας, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Και ναι, οι δημοσιεύσεις μας έχουν αντίκτυπο (impact). Μπορεί τα περιοδικά που δημοσιεύουμε να μην έχουν υψηλά impact factors, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργασίες μας δεν είναι καλές. Άλλωστε, η αξία του impact factor, ιδιαίτερα στην Αμερική, φθίνει. Τα κτηνιατρικά περιοδικά είναι για λίγους, επομένως δεν μπορούν να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με τα ανθρώπινα.
Πρέπει να ξέρεις ότι εμείς, οι ερευνητές επιστήμονες, κοπιάζουμε πολύ περισσότερο από όλους αυτούς που θέλουν να λέγονται φιλόζωοι. (Αυτο δεν ειναι πιστευω δηλαδη? Επιχειρημα ειναι? Πως κοπιαζετε? Πως ξερετε τι κανει ενα μελος φιλοζωικου σωματειου και συγκρινετε?)Εμείς είμαστε αυτοί που ερχόμαστε σε ΑΜΕΣΗ επαφή με τα πειραματόζωα, που δενόμαστε μαζί τους, που ζούμε καθημερινά μαζί τους, συχνά μοιραζόμαστε τα κλουβιά τους, ξενυχτάμε στα κλουβιά τους, πασχίζουμε να περνάνε όσο το δυνατόν καλύτερα, άνετα και με μικρότερο στρες, αγωνιούμε για την κατάσταση της υγείας τους, αγχωνόμαστε μήπως και η φροντίδα που τούς παρέχουμε δεν είναι αρκετή. Δεν έχεις ιδέα τι θα πει πείραμα με ζώα, πόσο προσωπικό χρόνο και κόπο απαιτεί, τι προσπάθεια, τι άγχος για να πάνε όλα καλά, τι απογοήτευση και ψυχολογικό στρες όταν κάτι πάει στραβά και πρέπει να επαναληφθεί. Οι μελέτες με πειραματόζωα είναι εξαιρετικά δύσκολες.
[/QUOTE](Να με καλεσετε να εχω ιδεα.. ετσι απ'εξω το μονο που ξερω η "αδαης¨'ειναι τι ειναι ν'ασχολεισαι με ζωα που μενουν σε καταφυγια, σε κλουβια δηλαδη η στον κτηνιατρο μας , παλι σε κλουβια δηλαδη.. αυτο το στρες ζωου το ξερω πολυ καλα!)
Ειναι ενδιαφερον παντως που η λεξη που χρησιμοποιειται ειναι κοπιαστικο κι οχι πχ ψυχοφθορο.Αφου ειναι τοσο δυσκολες και κοπιαστικες γιατι δεν σκεφτεστε να τις μειωσετε ακομη περισσοτερο?
Εδώ και πολλά χρόνια και σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις,(εννοειται μαλλον μετα απο μυστικες παρακολουθησεις, καταγγελιες και νομους που εγιναν με χιλια βασανα...ποιο πανεπιστημιο συνεργαζεται με φιλοζωικη? Συγκεκριμενα στοιχεια οχι δημιουργιες εντυπωσεων παρακαλω) οι επιστήμονες σε όλον τον κόσμο έχουμε κάνει άλματα στην προστασία και την ευζωία των πειραματοζώων. Πρώτα-πρώτα εφαρμόζουμε τα 3 R: reduction - μείωση (κατά το δυνατόν μείωση του απαιτούμενου αριθμού ζώων στο ελάχιστο), replacement - αντικατάσταση (χρήση εναλλακτικών μεθόδων, όπου αυτό είναι δυνατό, όπως κούκλες, προσομοιώσεις σε υπολογιστές κ.λπ.) και refinement - τελειοποίηση (βελτιστοποίηση των τεχνικών μας, ώστε να ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία των ζώων)(Θα συμφωνουσα περισσοτερο αν λεγατε οτι προσπαθειτε εσεις προσωπικα να το εφαρμοζετε και μας λεγατ πως πρακτικα, μη μιλατε για αλλους, εχουν γινει σοβαροτατες καταγγελιες στα πανεπιστημια Columbia, Ηuntington life sciences,Michigan,California, και πολλα αλλα ). Αυτά yasmin1gr είναι τεράστια επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Σήμερα η νομοθεσία προστατεύει τα ζώα όσο ποτέ. Και πρώτοι εμείς -οι επιστήμονες- είμαστε αυτοί που πρέπει να προστατεύουμε τα ζώα, καθώς οποιαδήποτε περίπτωση κακομεταχείρισής τους έχει αντίκτυπο στο δικό μας κύρος. Συμφωνω Άλλωστε, όπως έχουμε αποδείξει οι ίδιοι οι επιστήμονες, ένα πείραμα που προκαλεί ταλαιπωρία στα ζώα, δεν δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα. Επομένως, εμείς είμαστε αυτοί (και από πρακτική άποψη) που θέλουμε πάσει θυσία να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των ζώων. Και να είσαι σίγουρη ότι δεν κρύβουμε τίποτα, η διαφάνεια στη δουλειά μας είναι αυτή που μάς κάνει να κερδίζουμε την κοινή γνώμη, αντίθετα οι κραυγές και η τρομολαγνεία απωθεί τον κόσμο.
/QUOTE]
Παρ ολα αυτα δεν ειστε διαφανεις εδω, δεν λετε ποσα ζωα ξοδευετε σε αυτα τα πειραματα στην Κτηνιατρικη θεσσαλονικης, αλλο ειναι σε ενα περιοδικο φαινεται που απευθυνεται σε αλλους κτηνιατρους η καθηγητες... εκει φανταζομαι αξιζει τον κοπο να τα πειτε...
Συμφωνω αλλα για να προσφερει ενας επιστημονας πρεπει να ειναι και ολοκληρωμενος ανθρωπος και να ξερει συνειδητα τι κανει, αρα ποσα μαθηματα ψυχολογιας ζωου κανει ενας κτηνιατρος? ποσα μαθηματα συμπεριφορας προς τα πειραματοζωα και σεβασμου τβων συνθηκων των τριων RRR? ΠΟιος ελενχει τους φοιτητες αν τα σεβονται?Οι επιστήμονες πάντα ακούνε και συνεργάζονται με φιλοζωικές οργανώσεις(εσεις συγκεκριμενα ποια δηλαδη ακουτε απο ελλαδα και με ποια συνεργαζεστε?), σε ορθολογική βάση.(αυτο σηκωνει πολυ ερμηνεια, σε ποιανου την ορθολογικη βαση? του νομου? τη δικη σας? αυτης των οργανωσεων?) Είναι κρίμα και άδικο να κατηγορούμε συλλήβδην όλη την επιστημονική κοινότητα για δολοφονίες και βασανισμούς ζώων. Όπως είναι κρίμα να κατηγορούμε όλους τους Έλληνες για φοροδιαφυγή ή όλους τους γιατρούς για χρηματισμό. Απλά, δεν είναι αλήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κουκουλώνουμε τέτοια περιστατικά. Σε διαβεβαιώ ότι πρώτοι εμείς (συγκεκριμένα οι κτηνίατροι) κυνηγάμε «με το ντουφέκι» όσους κάνουν πειράματα με ζώα, τους ελέγχουμε εξονυχιστικά, τους παρακολουθούμε και τους επιβάλουμε να εφαρμόζουν τα διεθνή standards στην προστασία των ζώων.(Μα πριν ειπατε οτι ηδη ειναι κοπιαστικο το να ασχολειστε με τα ζωα στα πειραματα και οτι το κανετε ο ιδιος, οχι βοηθοι σας, τωρα εχετε προσωπικο και για τον ελενχο? Αφου ξερουμε πολυ καλα απο καταγγελιες οτι αυτο δεν αληθευει, διαφορετικα πειτε μας ποσους ψυχολογους ζωων διαθετετε για τα πειραματα, ποσους φροντιστες ανα ποσα κλουβια κλπ) Εμείς κάνουμε πολύ περισσότερα από τα φιλοζωικά σωματεία στην προστασία των ζώων. Αντίθετα, εισπράττουμε άναρθρες κραυγές και ανυπόστατες κατηγορίες, χωρίς αποδείξεις. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο. Κακοποίηση ζώων γίνεται παντού. Στο δρόμο, μέσα στα σπίτια μας, στη δουλειά μας. Πρέπει να στρεφόμαστε κατά συγκεκριμένων πρακτικών και όχι σε κατηγορίες επαγγελματιών. Από κάτι τέτοια ξεκινάει ο ρατσισμός (επιστήμονας; άρα βασανιστής ζώων). Στο κάτω-κάτω, οι επιστήμονες προσφέρουν στην κοινωνία, αλλά και στα ίδια τα ζώα.
Σιγουρα εχει και καποιους επιστημονες που ειναι ευαισθητοποιημενοι αλλα εγω που ξερω και κανενα δυο αλλους απο εκει εχουν επιβεβαιωσει οτι δεν ειναι ακριβωως τα πραγματα τοσο ιδανικα οσο τα παρουσιαζετε, απλα κανενας δεν βγαινει να τα πει δημοσια γιατι φοβουνται για την θεση τους οι ανθρωποι.
αυτό που χρειάζεται είναι συνεργασία επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων, όχι αντιπαράθεση
Αυτο σιγουρα χρειαζεται γιατι δεν υπαρχει!Με ποια φιλοζωικη οργανωση της θεσσαλονικης συνεργαζεστε δηλαδη? εγω δεν ξερω καμμια που σε μονιμη βαση να εχει συνεργαστει μαζι σας!
Σιγουρα ειμαστε καλυτερα τωρα απο παλια αν και οσες νικες εχουν επιτευχθει οφειλωνται σε συνειδητους πολιτες που πιεζουν, σε οργανωσεις γιατρων οπως η Physicians Committee for Responsible Medicine και η Veterinarians against vivisection πχ.
Τα επιχειρηματα που ασπαζομαι ειναι ολα σε αυτην την σελιδα
https://avar.org/pdf/publication/alternativesarticle.pdf γραμμενη απο κτηνιατρους για κτηνιατρους .. για να μη λεμε κι ασχετα και μας κατηγορουν οτι δεν ξερουμε οπως ο κυριος ιωαννης...ευκολο επιχειρημα: "εισαι εξω , δεν ξερεις τι τραβαμε οι μεσα!" Ε να λοιπον που αλλοι κτηνίατροι σαν εσας, που αυτοι ειναι μεσα, υποστηριζουν οτι ακομα και στην κτηνιατρικη τα πειραματα με ζωα δεν ωφελουν.
Επισης:
Animal use resulting in harm or death has historically played an integral role in veterinary education, in disciplines such as surgery, physiology, biochemistry, anatomy, pharmacology, and parasitology. However, many non-harmful alternatives now exist, including computer simulations, high quality videos, “ethically-sourced cadavers,” such as from animals euthanased for medical reasons, preserved specimens, models and surgical simulators, non-invasive self-experimentation, and supervised clinical experiences. Veterinary students seeking to use such methods often face strong opposition from faculty members, who usually cite concerns about their teaching efficacy. Consequently, studies of veterinary students were reviewed comparing learning outcomes generated by non-harmful teaching methods with those achieved by harmful animal use. Of eleven published from 1989 to 2006, nine assessed surgical training – historically the discipline involving greatest harmful animal use. 45.5% (5/11) demonstrated superior learning outcomes using more humane alternatives. Another 45.5% (5/11) demonstrated equivalent learning outcomes, and 9.1% (1/11) demonstrated inferior learning outcomes. Twenty one studies of non-veterinary students in related academic disciplines were also published from 1968 to 2004. 38.1% (8/21) demonstrated superior, 52.4% (11/21) demonstrated equivalent, and 9.5% (2/21) demonstrated inferior learning outcomes using humane alternatives. Twenty nine papers in which comparison with harmful animal use did not occur illustrated additional benefits of humane teaching methods in veterinary education, including: time and cost savings, enhanced potential for customisation and repeatability of the learning exercise, increased student confidence and satisfaction, increased compliance with animal use legislation, elimination of objections to the use of purpose-killed animals, and integration of clinical perspectives and ethics early in the curriculum. The evidence demonstrates that veterinary educators can best serve their students and animals, while minimising financial and time burdens, by introducing well-designed teaching methods not reliant on harmful animal use.
Τα πειραματα με ζωα και στην κτηνιατρικη δεν ειναι πλεον ο μονος τροπος ερευνας. Ειναι απλα κατι που εμεινε απο το παρελθονκι εχει ακομα γερες βασεις.
Και για να μιλαμε συγκρκριμενα
Εδω οποιος θελει θα δει ποσο δυσκολα ενα πανεπιστημιο ανοιγει τις πορτες του σε φιλοζωικη βιντεοσκοπηση https://animalliberationfront.com/Philosophy/Animal Testing/Industry_Science/Malish_English_LQ.WMV
After 8 months of waiting, the Student Organization for Animal Rights and the MN Primate Freedom Project have succeeded in obtaining 4 hours
of video footage of primate laboratories from the University of Minnesota:
The tapes reveal appalling conditions in which animals are housed in tiny, barren steel cages with virtually no psychological stimulation.
One monkeys sits in her cage alone, biting or sucking on the cage bars almost continuously for over an hour. Another repeatedly walks back
and forth, from one corner of the cage to another. This sort of behavior, known as stereotypy, indicates poor psychological well-being.
At one point, 2 monkeys are visible huddling together in the back corner of a cage. In the background, lab workers can be heard discussing the
animals. They agree that neither would be capable of subjecting the monkeys to what they are about to experience at the hands of the
vivisectors: "There's not too many things I can't do, but I couldn't do this ... I don't even have a hard time with the little puppies."
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Θα σημειωσω πριν αρχισω οτι για ενα πραγμα που σας ρωτησα απο την αρχη: το πως αισθανεσθε σαν ερευνητης εκφραστηκατε αφου εγινε μπαχαλο μετα απο 26 σελιδες...! Και παλι το μονο που βλεπω ειναι μια διαχυτη δυσκολια συναισθηματικης εκφρασης, δεν βλεπω πουθενα να λετε τι σας προκαλει εσας οταν σας πεθαινει πειραματοζωο.
Πάλι έκανες τη διάγνωσή σου! Τι σχέση έχουν τα δικά μου συναισθήματα με αυτά που συζητάμε;
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Εξισου λειπουν πολυ βασικες λεπτομερειες οπως τι ζωα χρησιμοποιειτε και ποσα ανα χρονο...! Αλλο να χρησιμοποιειται δεκα αρουραιους κι αλλο 1500 αλλο 1 γατα κι αλλο 27!
Αυτό είναι εξωφρενικό και δεν περίμενα να το ακούσω από εσένα! Δηλαδή αν «σκοτώνω» ένα ποντίκι το χρόνο είμαι λιγότερο δολοφόνος από το αν «σκοτώνω» 50 άλογα; Δηλαδή οι ζωές των ζώων βαρύνουν ποσοτικά; Αν χαθεί ΜΙΑ ζωή δεν πολυπειράζει; Λυπάμαι πραγματικά!
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Πως κοπιαζετε? Πως ξερετε τι κανει ενα μελος φιλοζωικου σωματειου και συγκρινετε?
Ως συνήθως, δεν διαβάζεις σωστά αυτά που γράφω και αρπάζεσαι χωρίς λόγο. Δες τι έγραψα: «...κοπιάζουμε πολύ περισσότερο από όλους αυτούς που θέλουν να λέγονται φιλόζωοι». Έγραψα κάτι για τα σωματεία; Μην παίζουμε με τις λέξεις τώρα!
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:ετσι απ'εξω το μονο που ξερω η "αδαης¨'ειναι τι ειναι ν'ασχολεισαι με ζωα που μενουν σε καταφυγια, σε κλουβια δηλαδη η στον κτηνιατρο μας , παλι σε κλουβια δηλαδη.. αυτο το στρες ζωου το ξερω πολυ καλα!)
...
Αφου ειναι τοσο δυσκολες και κοπιαστικες γιατι δεν σκεφτεστε να τις μειωσετε ακομη περισσοτερο?
Αφού γνωρίζεις λοιπόν τι θα πει νοσηλεία άρρωστου ζώου, πόσο δύσκολη είναι γιατί δεν καταλαβαίνεις τι περνάνε οι γιατροί που ασχολούνται με ζώα; Και επίσης έγραψα ότι προσπαθούμε να μειώσουμε τα πειράματα.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:ποιο πανεπιστημιο συνεργαζεται με φιλοζωικη? Συγκεκριμενα στοιχεια οχι δημιουργιες εντυπωσεων παρακαλω
Γνωρίζεις καλά ότι η σχολή μας έχει συνεργαστεί με φιλοζωικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και άλλων κοντινών πόλεων.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:μη μιλατε για αλλους, εχουν γινει σοβαροτατες καταγγελιες στα πανεπιστημια Columbia, Ηuntington life sciences,Michigan,California, και πολλα αλλα
Αυτή είναι η μόνιμη αντιπαράθεσή μας: στις περισσότερες περιπτώσεις οι καταγγελίες παραμένουν καταγγελίες yasmin1gr.
Και κάτι ακόμα: ποιο φιλοζωικό σωματείο στην Ελλάδα ασχολείται σοβαρά με τα πειραματόζωα; Όλα σχεδόν ασχολούνται με τα αδέσποτα. Και θα πρέπει να καταλάβεις ότι τα φιλοζωικά σωματεία τελικά δεν είναι ούτε ελεγκτές ούτε αρμόδια να κρίνουν το επίπεδο της ευζωίας των πειραματοζώων. Οι εγκαταστάσεις πειραματισμού ελέγχονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επίσης, για τον αριθμό και το είδος των πειραματισμών λογοδοτούμε κάθε χρόνο, με αναλυτική αναφορά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα φιλοζωικά σωματεία τι παραπάνω θέλουν να κάνουν; Να έρθουν πάνω από το κεφάλι μας να μάς παρακολουθούν όταν διενεργούμε τους πειραματισμούς; Αυτό το θεωρώ προσβλητικό.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Συμφωνω αλλα για να προσφερει ενας επιστημονας πρεπει να ειναι και ολοκληρωμενος ανθρωπος και να ξερει συνειδητα τι κανει, αρα ποσα μαθηματα ψυχολογιας ζωου κανει ενας κτηνιατρος? ποσα μαθηματα συμπεριφορας προς τα πειραματοζωα και σεβασμου τβων συνθηκων των τριων RRR? ΠΟιος ελενχει τους φοιτητες αν τα σεβονται?
Σιγουρα εχει και καποιους επιστημονες που ειναι ευαισθητοποιημενοι αλλα εγω που ξερω και κανενα δυο αλλους απο εκει εχουν επιβεβαιωσει οτι δεν ειναι ακριβωως τα πραγματα τοσο ιδανικα οσο τα παρουσιαζετε, απλα κανενας δεν βγαινει να τα πει δημοσια γιατι φοβουνται για την θεση τους οι ανθρωποι.
Οι φοιτητές μας παίρνουν αρκετά εφόδια περί πειραματοζώων και ηθικής κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Ελπίζω βέβαια να μην μάς κατηγορείς και για το ότι κάποιοι μπορεί να μην είναι ολοκληρωμένοι άνθρωποι όταν αποφοιτούν. Και επιτέλους θα πρέπει να σταματήσεις τις αοριστολογίες. Πες μας ποιος «εκεί μέσα» κακομεταχειρίζεται ζώα.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Σιγουρα ειμαστε καλυτερα τωρα απο παλια αν και οσες νικες εχουν επιτευχθει οφειλωνται σε συνειδητους πολιτες που πιεζουν, σε οργανωσεις γιατρων οπως η Physicians Committee for Responsible Medicine και η Veterinarians against vivisection πχ.
Μάλιστα. Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι είμαστε βασανιστές ζώων.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Ε να λοιπον που αλλοι κτηνίατροι σαν εσας, που αυτοι ειναι μεσα, υποστηριζουν οτι ακομα και στην κτηνιατρικη τα πειραματα με ζωα δεν ωφελουν.
yasmin1gr, δείξε μου σε παρακαλώ σε ποιο σημείο αναφέρεται αυτό που λες; Γιατί εγώ δεν το βλέπω; Λέει κάπου ότι «στην κτηνιατρική τα πειράματα με ζώα δεν ωφελούν»;
Και ακόμα: σε έχω παρακαλέσει αρκετές φορές να μην κάνεις copy-paste. Είναι κουραστικό και δείχνει έλλειψη σεβασμού στον αναγνώστη.
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Θανάση μου σαφώς και γίνονται πειράματα σε ψυχές που δεν φέρουν ευθύνη και δεν έχουν το δικαίωμα επιλογής. Κι αυτό ειναι καταπάτηση, δεν θα διαφωνίσω. Είναι μια καταφορη καταπάτηση και απόλυτη παραβίαση ζωής των υποτίθεται "ισχυρών" έναντι των μη έχοντων δυνατότητα άμυνας και προστασίας. Αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;
Αλήθεια ψάχνω να βρω τρόπο.
Κι αν ειναι "κακό" να πάρω παυσίπονο, που ίσως είναι ειδικά όταν αυτό γίνεται σε βάρος έμψυχου υλικού, είναι κακό να κάνω χημιοθεραπεία; Ο μπαμπας μου κακώς παίρνει θρομβολυτικά;;; Γιατι αν δεν τα πάρει κινδυνεύει. Και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Αν δεν υπήρχαν δεν θα τα αποζητούσαμε αλλά μπορεί ήδη να είχε πεθάνει.
Αν μου έλεγαν πως με κάποιο φάρμακο που εχει δοκιμαστει σε πειραματόζωα μπορω να αναστησω κάποιον, θα το έκρινα μάλλον αρνητικά, ίσως επειδή επισέρχονται ηθικά για εμένα θέματα. Θεωρώ πως ξεπερνιούνται κάποια όρια. Γι' αυτό ειμαι υπέρ της θέσπισης κανόνων και σαφών ορίων.
Βέβαια όταν έχασα τον γατούλη σκεφτόμουν έντονα την πιθανότητα κλωνοποίησης έστω κι αν χρεωνόμουν για όλη μου τη ζωή. Πάλι για ηθικούς λόγους το απέρριψα. Κάποιος άλλος ίσως το έκανε. Από μια άποψη εχεις δίκιο στο ότι ειναι λίγο υποκριτικό να αποδέχομαι τη φαρμακευτική αγωγή αλλά να απορρίπτω για "ηθικούς λόγους' μια υποθετική νεκρανάσταση.....
Δεν αντιπαρατίθεμαι στα πιστεύω κανενός. Άλλά όλα δεν είναι μαύρα ή άσπρα και στον εγκεφαλό μου όταν σκεφτώ τα πειράματα σε ζωακια θέτονται πολλά ζητήματα. Απλά δεν μπορω να συμφωνήσω ή να διαφωνίσω απόλυτα
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τέτοιες πρακτικές δεν είναι καθόλου δύσκολο να σταματήσουν γιατί δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στην έρευνα.
Μπορούν να δείχνουν μία περίπτωση βιντεοσκοπημένη στους φοιτητές, δεν είναι ανάγκη κάθε φοιτητής να σκοτώνει το βατραχάκι του.
Γενικά, παρακολουθώντας όλη τη συζήτηση που γίνεται, θα πω κι εγώ να αποφέυγουμε τους φανατισμούς, τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τους αφορισμούς και είμαι της γνώμης ότι ο καθένας πράττει για τον εαυτό του. Ούτε διαλαλεί τις αγαθοεργίες του, ούτε φωνάζει στους άλλους να τον ακολουθήσουν.
Επίσης isavvas, πιστεύω πως έχει κάποια σημασία αν χρησιμοποιούνται 5 ή 105 ποντίκια στα πειράματα. Από τη μια έχεις 5 ζωές από την άλλη 105.
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από cloud:Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως εκτός από τα πειραματόζωα που χρησιμποιούνται για έρευνα, σκοτώνονται και ένα σωρό άλλα ζώα (βατραχάκια, ποντίκια κλπ) συνήθως υποφέροντας κατά τη διάρκεια των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ στις κτηνιατρικές σχολές. Και συνήθως ο κάθε φοιτητής αναλαμβάνει (να σκοτώσει) ένα ζωάκι.
Τέτοιες πρακτικές δεν είναι καθόλου δύσκολο να σταματήσουν γιατί δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στην έρευνα.
Μπορούν να δείχνουν μία περίπτωση βιντεοσκοπημένη στους φοιτητές, δεν είναι ανάγκη κάθε φοιτητής να σκοτώνει το βατραχάκι του.
Τέτοιες πρακτικές έχουν πλέον εκλείψει. Ακόμα όμως και όταν γίνονταν, τα ζώα δεν υπέφεραν, απλά θυσιάζονταν κάποιες ζωές (κακώς), απόλυτα ανθρωπιστικά και σε καμία περίπτωση δεν επιβαλλόταν στους φοιτητές να το κάνουν.
Αρχική Δημοσίευση από cloud:Επίσης isavvas, πιστεύω πως έχει κάποια σημασία αν χρησιμοποιούνται 5 ή 105 ποντίκια στα πειράματα. Από τη μια έχεις 5 ζωές από την άλλη 105.
Ισχύει το ίδιο και με τις ανθρώπινες ζωές;
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

isavvas
Αρχική Δημοσίευση από Mariel:στη δικια μας σχολη παντως καθε χρονο στο πλαισιο των μαθηματων της Ζωολογιας σκοτωνονται πολλα ζωακια....![]()
Ποια σχολή;
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Λες και στο δικό μου πανεπιστήμιο να κάνουμε διάφορα με ζωντανά ζώα; Και να βασανίζονται εννοείτε! Γιατί αν είναι έτσι μάλλον θα το ξανασκεφτώ! Τα νεκρά ζώα πιστεύω θα τα συνηθίσω, αλλά δεν μπορώ να βασανίζω εγώ ζώα για μελέτη ή να σκοτώνονται για μένα!
cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μακάρι να έχουν εκλείψει αυτές οι πρακτικές, γιατί πράγματι μου φαίνονται άχρηστες

Όσο για την τελευταία σου ερώτηση, αν ισχύει το ίδιο και με τις ανθρώπινες ζωές, κατά τη γνώμη μου ναι, ισχύει. Δεν κάνω κανέναν διαχωρισμό μεταξύ ανθρωπίνων και μη ζωών, και αν κάνω αυτός είναι σίγουρα εις βάρος των ανθρώπων (με το σκεπτικό ότι για τα περισσότερα που τους συμβαίνουν έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αντίθετα με τα ζώα).
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool