Εταιρίες που κάνουν πειράματα σε ζώα (περιλαμβάνει λίστα)

Kαλλυντικά, απορρυπαντικά και πειράματα σε ζώα
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 7)
  • Βρήκατε χρήσιμες πληροφορίες?

Ψήφοι: 6 85,7%
  • Σας ενδιαφέρει το θέμα?

Ψήφοι: 5 71,4%

• Total voters
    7
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vicki v.
Απλά θέλω να το διευκρινήσω γιατί ίσως είναι καλύτερο να υπογράψουμε όλοι τις διαμαρτυρίες στην Ευρώπη...Δεν ξέρω. Σκέψη κάνω.

Θα επικοινωνήσω με τη φιλοζωϊκή που μου έδωσε το αρχικό άρθρο σχετικά με την αναποτελεσματικότητα των πειραμάτων σε ζώα, σε περίπτωση που έχουν ξεκινήσει μία τέτοια προσπάθεια να μην αρχίσουμε εμείς από το μηδέν, ok?

;)

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Ναι συμφωνώ. Αλλά η ιδέα και πρόταση της Νερίνας είναι για τις κτηνιατρικές σχολές.
Παράθεση:
#68ΝΕΡΙΝΑ: Ας πούμε εμείς έχουμε γάτες (και όχι μόνο), θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με μια επιστολή που να έχει υπογραφεί απο όσο το δυνατόν περισσότερους στις κτηνιατρικές σχολές της χώρας μας που να ρωτάει εαν χρησιμοποιούν γάτες στα εργαστήρια τους για οποιουσδήποτε σκοπούς και να τη δημοσιεύσουμε κιόλας, ώστε να δημιουργήσουμε την ανάγκη απάντησης. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Νέο μάζεμα υπογραφών για τη δήλωση της αντίθεσης μας σε αυτή τη πρακτική.
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Βασικά ότι και να κάνουμε και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση καλά είναι…προς όπου μπορούμε και ότι μπορούμε…
Τελικά τι γίνεται μ αυτό το θέμα παιδιά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για Θανάση

Δεν το ξέχασα, ούτε σας έγραψα. Έλειπα αλλά για να είμαι ειλικρινής ένιωσα ότι δεν έχει σημασία. Έχω μια διαφορετικά άποψη και στάση ζωής που δεν μου επιτρέπει να αναλώνομαι σε πράγματα και ιστορίες όταν καταλαβαίνω ότι αυτοί που συνδιαλέγομαι έχουν απλά διαφορετικές αφετηρίες απο εμένα. Επειδή είναι και λίγο βαρετό, αλλά για να έχω την ησυχία μου το λέω δεν επιτίθεμαι σε κανέναν, δεν κρίνω κανέναν και επίσης τρώω όλο το φαγητό μου (άσχετο αλλά μου ήρθε και άμα μου έρθει εμένα....). Επειδή εσύ ανήκεις στη κατηγορία που εγώ ονομάζω φρέσκοι ολόφρεσκοι Ρωμαίοι και αυτό μ΄αρέσει σου λέω ότι στο site της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., μπορείς να βρείς δημοσιευμένο το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής μέσα σένα Κύκλο του οποίου αναφέρεται καθαρά "Εκτροφή ζώων (σκυλιά, γάτες) για πειραματώζωα". Όφειλα να σου απαντήσω, ελπίζω να τα καταφέρεις.
Φωτούλα

Αυτό βρήκα. Αλλά αυτό και όλο το πρόγραμμα σπουδών το είχα βρει από τότε που έκανες την πρόταση.

Στους Κύκλους 4 (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και IV) διδάσκονται τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Γενική Ζωοτεχνία, Ευζωία και Συμπεριφορά των Ζώων, Διαχείριση Οικοσυστημάτων που σχετίζονται με τη Ζωική Παραγωγή, Εκτροφή των Ζώων (ιπποειδή, ζώα συντροφιάς, κόνικλοι, πειραματόζωα, χοίροι, πτηνά και παραγωγικά μηρυκαστικά), Οικονομία Ζωικής Παραγωγής, Διατροφή (βασικές αρχές, ζωοτροφές σιτηρέσια), Αγρονομία και Βρωματολογία.
Αρχική Δημοσίευση από NERINA:
μπορείς να βρείς δημοσιευμένο το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής μέσα σένα Κύκλο του οποίου αναφέρεται καθαρά "Εκτροφή ζώων (σκυλιά, γάτες) για πειραματώζωα".
Μα…απλά θέλαμε να μάθουμε; Την επιστολή θα τη στέλναμε για να ρωτήσουμε έτσι απλά για να πληροφορηθούμε, και τώρα δεν χρειάζεται να μπούμε στον κόπο;
Έλειπα αλλά για να είμαι ειλικρινής ένιωσα ότι δεν έχει σημασία. Έχω μια διαφορετικά άποψη και στάση ζωής που δεν μου επιτρέπει να αναλώνομαι σε πράγματα και ιστορίες όταν καταλαβαίνω ότι αυτοί που συνδιαλέγομαι έχουν απλά διαφορετικές αφετηρίες απο εμένα.
???????????????????
Επειδή είναι και λίγο βαρετό, αλλά για να έχω την ησυχία μου το λέω δεν επιτίθεμαι σε κανέναν, δεν κρίνω κανέναν,
Και τα όσα έχεις πει κατά καιρούς; οτι δεν πετυχαίνουμε τίποτα με το να βρίζουμε και να αναθεματίζουμε σαν το Μαυρογιαλούρο;

Στους Κύκλους 4 (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και IV) διδάσκονται τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Γενική Ζωοτεχνία, Ευζωία και Συμπεριφορά των Ζώων, Διαχείριση Οικοσυστημάτων που σχετίζονται με τη Ζωική Παραγωγή, Εκτροφή των Ζώων (ιπποειδή, ζώα συντροφιάς, κόνικλοι, πειραματόζωα, χοίροι, πτηνά και παραγωγικά μηρυκαστικά), Οικονομία Ζωικής Παραγωγής, Διατροφή (βασικές αρχές, ζωοτροφές σιτηρέσια), Αγρονομία και Βρωματολογία.

-----------

Τραγικό....γιατί φαντάζομαι ειδικά τα μικρόσωμα ζώα θα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια
από κάποια ιατρική σχολή για πειράματα ή από την ίδια τη σχολή για ανατομία ....
Έχει κανείς γνωστό που να έχει σπουδάσει κτηνιατρική στο συγκεκριμένο τμήμα;
Ίσως μπορούμε να βρούμε κάποια άκρη.

Για Θανάση

Απο Θανάση
Και τα όσα έχεις πει κατά καιρούς; οτι δεν πετυχαίνουμε τίποτα με το να βρίζουμε και να αναθεματίζουμε σαν το Μαυρογιαλούρο;
Για Θανάση
Αυτό ακριβώς εννοώ. Όλο αυτό το καιρό διάβαζα τα μηνύματα, ας είναι καλά το φορητό μου και κατέληξα στα εξής:
1/ Είναι αυτό που λέει: Ενα site για γάτες και ανθρώπους που αγαπούν τις γάτες και τα άλλα ζώα. Ένα χώρος αναφοράς των εμπειριών, συναισθημάτων και προβλημάτων σχετικά κατά προτεραιότητα με τα ζώα μας. Και σαν τέτοιο πρέπει να το σεβαστώ. Αντλώ πληροφορίες και ανταλλάσσω συναισθήματα που κοινό τόπο έχουν τις γάτες.
2/Σαφέστατα ο καθένας εδώ έχει διαφορετικά σημεία αναφοράς που και αυτά πρέπει να τα σεβαστώ. Σε μια κοινότητα σαν και αυτή που εκ των πραγμάτων τα όρια δεν τα βάζω εγώ (δεν εννοώ ότι θα ήθελα να τα βάζω εγώ, μακριά απο εμένα τέτοια προοπτική) και με δεδομένο ότι ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους που μπαίνει διαβάζει και γράφει είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσεις να συνθέσεις και μετά να παράξεις το όποιο αποτέλεσμα απο κάποια αποσπασματικά μηνύματα. Αυτός είναι και ο λόγος θεωρώ που όταν μπαίνουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στάση ζωής ο καθένας απο την πλευρά του θωρακίζεται και δημιουργούνται "εντάσεις". Γιατί μπαίνει το προφανές ερώτημα: "Με ποιο δικαίωμα κάποιος που δεν με ξέρει, δεν ξέρει πως λειτουργώ στη καθημερινότητα μου, με κρίνει;". Σε αυτή τη λογική και εγώ δεν μπορώ να εξηγώ και να αναφέρομαι για να πείσω για την "αγνότητα' των προθέσεων μου απο τη μια και απο την άλλη δεν θεωρώ σωστό και δημοκρατικό χρησιμοποιώντας τα αισθήματα κάποιων για τα ζώα τους ή μη να τους "πιέσω" (και όταν χρησιμοποιώ "" χρησιμοποιώ "") να αποδεχτούν μια πρακτική που ο καθένας για τους δικούς του λόγους μπορεί να απορρίπτει και καλά κάνει δηλαδή και εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις το ίδιο μπορεί να έκανα.
3/ Όσο για τη λογική Μαυρογιαλούρου που "ευστόχως" την ανέφερες, διαβάζοντας το φόρουμ όλο αυτό το καιρό κατέληξα ότι δεν είναι τόσο κακή, είναι και αυτή μια αρχή σε κάποιες περιπτώσεις.
4/ Για την πιστοποίηση των όσων λέω δες πόσα άτομα έχουν μείνει σε αυτό το θέμα.
5/ Επίσης επειδή το έκανα και εγώ στην αρχή η εμμονή σε κάποια θέματα απομακρύνει παρά ευαισθητοποιεί, απο τη στιγμή που κάποιος απο θέση ισχύος προτείνει και οι άλλοι πρέπει να αποδείξουν, να υπερασπίσουν και να στηρίξουν τη στάση τους. Π.χ. Το θέμα της χορτοφαγίας. Δεν είμαι χορτοφάγος και κατά πάσα πιθανότητα εαν δεν γίνει κάτι ακραίο δεν θα γίνω. Μεγάλωσα ως κρεατοφάγος και δεν το αμφισβήτησα ποτέ για τον απλούστατο και τελείως "αντικειμενικό" λόγο ότι είμαι λιχούδα. Σε κάποια φάση πειραματισμού δοκίμασα να γίνω, αλλά ότι υποκατάστατο και να δοκίμασα δεν έλεγε για μένα. Έτσι για την ώρα δεν μπορώ να το κάνω. Σαφέστατα και έχω τους προβληματισμούς που αναφέρονται και εντονότερους ως προς το συναισθηματικό τους κομμάτι, αλλά στα 46 μου έμαθα να κάνω ότι κάνω χωρίς πια να ψάχνω άλλοθι. Μου αρέσει να τρέφομαι έτσι και για αυτό το κάνω. Τώρα εαν δεν ήμουν έτσι και διάβαζα το θέμα για τη χορτοφαγία έτσι όπως εξελλίσεται αλήθεια σου λέω στην υπερβολή του θα έφτανα στο σημείο να μεταλλασσόμουνα απο χορτοφάγος, εαν ήμουν, σε κρεατοφάγο. Για αυτό και απομακρύνθηκα απο την όλη ιστορία. Δεν την έκανα με μικρά πηδηματάκια επειδή τρόμαξα να βάλω το όνομα μου κάπου, απο τα 13 μου όπου προλαβάινω το βάζω με όλες τις συνέπειες που είχε αυτό, αλλά έμαθα πια να καταλαβαίνω που είναι αποτελεσματικό ή όχι. Και πάνω απο όλα έμαθα να ανιχνεύω κλίματα και να μην καταναλώνω την ενέργεια μου σε πρακτικές που στο τέλος τέλος μπορεί να ακυρώσουν το ζητούμενο μου (τι έγραψα η μάνα).
Αυτά και δε ζητάω συγνώμη για το μέγεθος. Θα μπορούσα να είχα γράψει 50 μικρά μηνύματα που στο σύνολό τους να είχαν το ίδιο μέγεθος, έ, εγώ έγραψα τα 50 σε ένα.
Φωτούλα
Υ.Γ. Χαίρομαι που αρχίζουμε να συμφωνούμε σε κάποια πράγματα, ακόμα και εαν δεν το καταλαβαίνεις. Δες τα μηνύματα μας απο την αρχή και τα σημεία διαφωνίας μας και τα τελευταία σου μηνύματα.

Η ενημέρωση εκτός από καλές προθέσεις, χρειάζεται και σοβαρότητα

Καλησπέρα σε όλους/όλες,

Νομίζω ότι οι καταναλωτικές επιλογές μας θα πρέπει να στηρίζονται σε ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση. Αλλιώς, απλώς νομίζουμε ότι με τα χρήματά μας κάνουμε καλό, ενώ κάνουμε κακό.

Παραθέτω δύο παραδείγματα που σχετίζονται με την 'ενημέρωση' που επιχειρήθηκε από τον/την LADYCAT για τις επιχειρήσεις που κάνουν πειράματα σε ζώα (θα τις ονομάζω 'κακές' από δω και πέρα).

Η εταιρεία Avon Cosmetics αναφέρει με πολλές λεπτομέρειες στο site της ότι είναι η πρώτη επιχείρηση που άρχισε εδώ και 20 χρόνια να δουλεύει σε εναλλακτικές μεθόδους ελέγχου των καλλυντικών (μεθόδους δηλ. που δεν απαιτούν την χρήση ζώων). Στην παρακάτω λίστα εμφανίζεται με τους 'κακούς'.

Η εταιρεία Ecover αναφέρει στο site της ότι παράγει τα προϊόντα της χωρίς να διεξάγει ελέγχους σε ζώα, και μάλιστα βεβαιώνει ότι ούτε βάζει άλλες επιχειρήσεις να κάνουν πειράματα για λογαριασμό της, ούτε αγοράζει συστατικά από εταιρείες που κάνουν πειράματα για την παραγωγή τους. Στην παρακάτω λίστα και η Εcover εμφανίζεται με τους 'κακούς'.

Το ίδιο και για τις Beiersdorf και Revlon, τις οποίες δεν έχω ψάξει ακόμη εκτενώς, αλλά εμφανίζονται στον κατάλογο της ΡΕΤΑ ως 'καλές'.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;

Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να ελέγξει όσα γράφω πηγαίνοντας στους ιστοχώρους των επιχειρήσεων (με μια απλή αναζήτηση στο google, θα βρείτε την ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας). Όμως εγώ δεν μπορώ να ελέγξω τα όσα γράφει ο/η ladycat διότι δεν αναφέρεται από πού προέρχεται η λίστα, ή με ποιον τρόπο έχει δημιουργηθεί (π.χ. προσωπική του/της αναζήτηση στα sites των εταιρειών; στα sites άλλων -ποιων;- οργανισμών κατά των πειραμάτων; κ.λπ.)

Να προσθέσω ότι η ΡΕΤΑ (People for the Ethical Treatment of Animals) διαθέτει στο site της καταλόγους με τις επιχειρήσεις που κάνουν και αυτές που ΔΕΝ κάνουν πειράματα σε ζώα. Στο site αυτό εξηγείται και η διαδικασία που ακολουθεί η ΡΕΤΑ προκειμένου να εντάξει μία επιχείρηση στους 'καλούς' ή στους 'κακούς'.

Επειδή ο στόχος όλων μας είναι να γίνουμε πιο συνειδητοί καταναλωτές και εντέλει πιο συνειδητοί άνθρωποι, θα πρέπει κάθε πληροφορία που δίνουμε σε οποιοδήποτε forum να είναι ελεγμένη από την πηγή της και διασταυρωμένη με άλλες πηγές, αν είναι δυνατόν. Σίγουρα, πάντως, για να με πάρει οποιοσδήποτε στα σοβαρά, πρέπει να του παραθέσω τις πηγές μου για κάτι που ισχυρίζομαι. Στην παρακάτω λίστα δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ αναφορά ώστε ο ευαισθητοποιημένος αναγώστης να πάει και να επιβεβαιώσει (και να πειστεί, τελικά) ότι η λίστα παραθέτει ΑΚΡΙΒΗ πληροφορία. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, βέβαια, διότι αν υποθέσουμε ότι έχω καλή διάθεση και είμαι εύπιστο άτομο, τότε ΔΕΝ θα αγοράζω Ecover, Avon, η BDF (Nivea) και ουσιαστικά ΔΕΝ θα υποστηρίξω με τα χρήματά μου τους στόχους που θέλω να υποστηρίξω.

Τέλος, θα ήταν ευχής έργο, εάν εκτός από τα 'ΜΗ' ενημερώνουμε και για τα 'ΝΑΙ', δηλαδή, ονόματα 'καλών' επιχειρήσεων (δηλ. επιχειρήσεων που ΔΕΝ κάνουν, ούτε 'αγοράζουν', πειράματα σε ζώα) που μπορούμε να βρούμε στην ελληνική αγορά (δυστυχώς για τα απορρυπαντικά η μόνο διαθέσιμη μάρκα στην Ελλάδα είναι η Ecover, από όσο γνωρίζω).

Στις λίστες της ΡΕΤΑ υπάρχει μεγάλος κατάλογος με 'καλές' μάρκες, όμως λίγες από αυτές μπορούν εύκολα να βρεθούν στην ελληνική αγορά σε 'κανονικά' καταστήματα καλλυντικών και super-market. Μερικά παραδείγματα είναι οι Chanel, Revlon, Clinique, Montagne Jeunesse, Orlane, Clarins, BDF, Νivea. Δυστυχώς μόνο τα Revlon και BDF υπάρχουν σε super-market (πάλι καλά). Αυτό που λείπει στην πράξη για τους Έλληνες ευαισθητοποιημένους ανθρώπους είναι ένας 'θετικός' κατάλογος, με εταιρείες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Ας προσπαθήσει λοιπόν ο κάθε ένας μας να ελέγξει με σοβαρότητα (από αυθεντικές-επίσημες πηγές) από τι είδους επιχειρήσεις αγοράζει συστηματικά καλλυντικά και απορρυπαντικά, και ας προσπαθήσει σιγά-σιγά αλλά οριστικά να κάνει τη στροφή προς επιχειρήσεις που ΔΕΝ προκαλούν πόνο σε ζώα. Επίσης, ας προσπαθήσει να γράψει επιστολές σε επιχειρήσεις ρωτώντας τους εάν στην παραγωγή των τελικών προϊόντων τους ή των συστατικών γίνονται πειράματα σε ζώα και γενικά για την πολιτική τους στο θέμα αυτό. Εγώ προσωπικά εγραψα πριν λίγες ημέρες στα καλλυντικά Κορρέ. Ακόμη δεν έχω πάρει απάντηση, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτού του είδους η πίεση (μαζί με την 'απειλή'-δέσμευση ότι δεν θα αγοράσω πια εάν δεν αλλάξει η πολιτική της επιχείρησης) μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα στην πολιτική των επιχειρήσεων.

Με εκτίμηση,
deinomache

ΥΓ. Ο λόγος που δεν δίνω ακριβή links είναι διότι δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται η παράθεση links επιχειρήσεων και οργανισμών στο κείμενο.

ΝΑ ο καταλογος απο της εταιριες που πρεπει να αποφευγουμεκαλα εκανα κ απεριψα μερικες απο αυτες
-------------------------------------
Avon Cosmetics
Jeyes
Beiersdorf
Johnson & Johnson
The Body Shop/L'Oreal
Lancome
Chanel
Lever
Fabergé
Christion Dior
L'Oreal/Nestlé
Clinique
Miners Cosmetics
Colgate
Palmolive
PZ Cussons
Coty
Reckitt Benckiser
Ecover
Revlon
Estée Lauder
SC Johnson
FCUK
Unilever
Garnier
Virgin Vie
Givenchy
Yardley
GlaxoSmithKline
Yves Rocher
Helena Rubenstein
Yves Saint Laurent

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΥΓ. Ο λόγος που δεν δίνω ακριβή links είναι διότι δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται η παράθεση links επιχειρήσεων και οργανισμών στο κείμενο.

Επιτρέπεται. :)
Καλωσόρισες :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο πολύ ενδιαφέρον site που παραθέτεις (ευχαριστίες, διότι δεν ήξερα ότι υπάρχει) δεν υπάρχει αυτή η ευχάριστη είδηση για τον Καθηγητή. Μπορείς να μας πεις ποια είναι η πηγή σου;

Μετά από αυτό
Επιτρέπεται. :)
Καλωσόρισες :)
βλέπω αυτό
Στο πολύ ενδιαφέρον site που παραθέτεις (ευχαριστίες, διότι δεν ήξερα ότι υπάρχει) δεν υπάρχει αυτή η ευχάριστη είδηση για τον Καθηγητή. Μπορείς να μας πεις ποια είναι η πηγή σου;
Υπάρχει ενδιάμεσο που δεν το βλέπω;

καλησπερα κ καλως ορισες στο σαιτ η ερευνα για της εταιριες την πηρα κ εγω απο ενα μειλ που μου ηρθε για ορισμενες απο αυτες εχω ακουσει κ εχω δει τα χειροτερα αλλα σε ποιον καθηγητη αναφερεσε για να καταλαβω?
https://www.focusmag.gr/fora/view-message.rx?oid=300397#msg_300397

οριστε κ το μειλ που ειχα λαβει για της εταιριες

Αγαπητή ladycat,

Καλώς σας βρήκα. Δεν είμαι εξοικειωμένη με τις λειτουργίες του forum (π.χ. δεν ξέρω τη διαφορά μεταξύ "απάντησης" και "γρήγορης απάντησης"), και έχω λίγο μπερδευτεί όσον αφορά στο πού και πώς να απαντώ. Πάντως όσον αφορά τον καθηγητή, αναφέρομαι σε ό,τι έγραψε κάποιος χρήστης του forum, ο οποίος ανέφερε ότι κάποιος Καθηγητής στο UCLA αποφάσισε να σταματήσει την κλινική έρευνα σε ζώα, και έδωσε και τον σύνδεσμο https://www.uclaprimatefreedom.com/ τον οποίο βρήκα πολύ χρήσιμο, αλλά δεν ανέφερε τίποτε για τον Καθηγητή αυτό. Ρώτησα λοιπόν ποια είναι η πηγή της είδησης αυτής.

Deinomache

α καταλαβα μαλιστα σε αυτο το θεμα θα πρεπει να σου απαντηση η Βικυ εκεινη εχει ασχοληθει πολυ περισσοτερο με αυτο το θεμα απο οτι εγω κ θα ξερει ποια ειναι η πηγη αλλα θα αργησει να μας απαντηση λιγο γιατι ειναι εκτος ελλαδας αυτη την στιγμη

Αγαπητή ladycat,

Ευχαριστώ για το link στο focusmag. Το είδα, είναι πραγματικά άλλα αντ' άλλων αυτή η λίστα. Είναι εξαιρετικά ανακριβής και αυτός που την δημοσίευσε είχε σίγουρα ευγενές κίνητρο, αλλά λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει - ας ελέγχουμε πρώτα μόνοι μας τα στοιχεία πριν τα διαχύσουμε, αλλιώς μπορεί να παραπληροφορήσουμε.

Άλλο παράδειγμα για την επίμαχη λίστα και την (παρα)πληροφόρηση: η PZ Cussons εμφανίζεται σαν 'κακή'. Όμως έχει 42 προϊόντα (σαπούνια, conditioners, αφροντους κ.λπ) τα οποία έχουν την έγκριση της Vegan Society. Να το Link για να διαβάσεις με ποια κριτήρια δίνει την έγκρισή της η Vegan Society. https://www.vegansociety.com/html/business/trademark/opportunities/standards.php

Το θέμα είναι ότι η Vegan Society δίνει έγκριση σε προϊόντα και όχι σε επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα προϊόν έχει άδεια από την Vegan Society δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η εταιρεία είναι εντελώς cruelty-free - μπορεί να μην κάνει, ούτε να 'αγοράζει' πειράματα σε ζώα, αλλά να χρησιμοποιεί κάποιο συστατικό ζωικής πρέλευσης (π.χ. μέλι). Η Vegan Society ΔΕΝ θα εγκρίνει προϊόντα τα οποία περιέχουν ζωικά συστατικά (λίστα συστατικών και υποκατάστατων υπάρχει στο site της), ακόμη και αν η επιχείρηση είναι εντελώς 'καθαρή' από θέματος πειραμάτων σε ζώα. Από την άλλη, μία εταιρεία που κάποια προϊόντα της εμφανίζονται στη λίστα της Vegan Society μπορεί σε κάποια άλλα προϊόντα της να χρησιμοποιεί συστατικά ζωικής προέλευσης ή ακόμη και να βάζει άλλες εταιρείες να κάνουν πειράματα σε άλλα τελικά της προϊόντα ή σε συστατικά για λογαριασμό της. Αυτές οι λίστες θέλουν προσοχή - είναι πάντοτε θέμα ορισμού, το τι είναι 'καλό' ή 'κακό'.

Νομίζω ότι η μεγαλύτερη δύναμη βρίσκεται στο πορτοφόλι μας. Οι νόμοι, ακόμη και εάν δεν απαγορεύουν τα πειράματα σε ζώα, είναι άχρηστοι εάν κανένας δεν αγοράζει. Για να αγοράσουμε πρέπει να γνωρίζουμε - για να γνωρίζουμε πρέπει να αναζητούμε πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, και σίγουρα και από τις επιχειρήσεις.

Αν χρησιμοποιείς προϊόντα της Cussons (ή κάποιας άλλης που υπάρχει στον κατάλογο της Vegan Society) μπορείς να γράψεις στην εταιρεία ζητώντας να μάθεις την πολιτική της σχετικά με το animal testing για τα υπόλοιπα προϊόντα της: τόσο για τα δικά της προϊόντα όσο και για τους προμηθευτές της. Εάν θέλεις μπορώ να σου στείλω μία επιστολή μου (προς το παρόν έχω στείλει μία στα αγγλικά και μία στα ελληνικά) για για να την χρησιμοποιήσεις ως υπόδειγμα και προσαρμόζοντάς την να δημιουργήσεις δικές σου επιστολές προς επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν. Καλό είναι να διαβάσεις και το πώς η ΡΕΤΑ βάζει επιχειρήσεις στη λίστα με τις 'καλές' ή τις 'κακές'. Οι λίστες και τα κριτήρια βρίσκονται στα αρχεία που υπάρχουν στην εξής διεύθυνση: https://www.caringconsumer.com/resources_companies.asp

deinomache

το επαγγελμα που κανω μου επιτρεπη να ξερω ποιες εταιριες κανουν πειραματα κ ποιες οχι καλυτερα ειναι να αποφυγουμε κ της εταιριες που κ στο παρελθον εκαναν πειραματα σε ζωακια κ πιστεψε με το ξερω απο πρωτο χερι κ εχω μισει τον εαυτο μου για αυτο που ειμαι κ τα ζωικα συστατικα τι σημαινουν σημαινουν οτι καποιο πλασμα τα εδωσε

ladycat,

Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Αν ξέρεις ποιες επιχειρήσεις κάνουν πειράματα σε ζώα και ποιες όχι, μπορείς να συνεισφέρεις θετικά μοιραζόμενη τη γνώση σου και τις πηγές σου, ιδιαίτερα για αυτές που εσύ θεωρείς ΟΚ (και για ποιο λόγο τις θεωρείς ΟΚ).

Πάντως, αν είναι να διαλέξω υγρό πιάτων μεταξύ μίας επιχείρησης με κακό παρελθόν και μίας με 'καλό' παρελθόν, φυσικά θα διαλέξω τη δεύτερη.

Το πρόβλημα είναι ότι η δεύτερη κατηγορία έχει ελάχιστες επιχειρήσεις (π.χ. η BUAV έχει εγκρίνει μόνο 13 εταιρείες που παράγουν απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού στην ΕΕ, και δεν ξέρω καμμία από αυτές να δίνει προϊόντα στην Ελλάδα - δυστυχώς για μας, η Ecover δεν είναι στη λίστα της BUAV για λόγους που εξηγούνται στο site της). Προσωπικά έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στο να διαβάζω σχετικά με το θέμα και δεν μπορώ την μεμψοιμοιρία, την αδράνεια, και την ατελή πληροφόρηση. Πες μου, τι απορρυπαντικά χρησιμοποιείς; τι οδοντόκρεμα;

Αν γνωρίζεις έστω και μία επιχείρηση καλλυντικών ή απορρυπαντικών που
1. ΔΕΝ κάνει πειράματα σε ζώα
2. ούτε αναθέτει πειράματα σε άλλες εταιρείες για λογαριασμό της
3. ούτε χρησιμοποιεί συστατικά που έχουν παραχθεί από επιχειρήσεις για τις οποίες ισχύει το 1 και το 2,

τότε γιατί δεν μου λές ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις και πού θα βρω πληροφορίες για να επιβεβαιώσω όσα μου λές.

Πραγματικά είναι κρίμα να είσαι ευαισθητοποιημένη αλλά τελικά να μην μπορεί να με βοηθήσεις ουσιαστικά να προχωρήσω σε ενημερωμένες επιλογές.

Αν μπορείς, θα ήταν χρήσιμο να μελετήσεις τα κριτήρια της BUAV, της ΡΕΤΑ, και της Vegan Society για να μου πεις σύμφωνα με ποιας οργάνωσης τα κριτήρια συμφωνείς περισσότερο.

deinomache

Και εγώ είδα τώρα αυτή τη λίστα και πραγματικά δεν συμφωνεί με τη λίστα που έχω από την PETA! Έχω μπερδευτεί γιατί ήμουν σίγουρη ότι κάποιες εταιρίες δεν κάνουν πειράματα και τις προτιμούσα, όπως το The Body Shop! Μου κάνει εντύπωση που εμφανίζεται ως εταιρία που κάνει πειράματα, αφού και στα προιόντα αναφέρει ρητώς ότι δεν κάνει!:hmm:
Μάλλον κάποιο μπέρδεμα πρέπει να έχει γίνει!

Μάλλον δεν υπάρχει εταιρία που να μην είναι ένοχη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μάλλον δεν υπάρχει εταιρία που να μην είναι ένοχη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ολοι ειναι ενοχοι εως αποδειξεως του εναντιου :hmm:

Έχω την εντύπωση ότι τη σήμερον εποχή , ότι και να γίνει απέναντι στην "εξουσία" δεν έχει αποτέλεσμα . Ναι μεν αντιστεκόμαστε σε κάτι , αδυνατούμε δε να επιτύχουμε κάτι . Όλα γίνονται για μια θέση στους δυνατούς και και τους πλούσιους . Και γι ' αυτό θυσιάζουν τα πάντα . Αγαπούν το χρήμα περισσότερο κι από την ζωή . Ζουν για να πλουτίζουν κι όχι πλουτίζουν για να ζουν . Σεβασμός μηδέν:down::down::down::down::down::(:(:(:mad::mad::mad::mad:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back