Κατάθλιψη γάτας

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό το φαινόμενο, αλλά ευτυχώς είναι πάντοτε παροδικό. Το μόνο που θα συμβούλευα είναι να μην την πιέζεις να παίξετε αφού δε θέλει. Πολλές φορές η παρουσία μας και μόνο είναι πολύ ευεργετική για τα ζώα.:)
Την έχω παραμελήσει αρκετά όσον αφορα το παιχνίδι γι'αυτό και όποτε βρίσκω χρόνο προσπαθώ να κερδίσω το χαμένο έδαφος.Οσο σκέφτομαι ότι είμαι όλος ο κόσμος για εκείνη και ο κόσμος της είναι βουβός και ασάλευτος,όσο βλέπω αυτά τα θλιμμένα μάτια να με κοιτάζουν και όσο ακούω αυτό το ξεψυχισμένο παράπονο,πονάω:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το Άλεξ Πακ έχει αποκλειστικότητα σ'αυτό το γατοτούνελ με τα χρώματά του. Μπλε- κίτρινο, και πιστεύω θα το βρεις. Το Σεπτέμβριο το είχε πάντως!! Αν θέλεις, για τη συνεχιζόμενη αθυμία της μικρής, ρώτησε και το γιατρό του φόρουμ στο "Γιατρέ αρρώστησε", εδώ στο ίδιο θέμα "Προβλήματα Υγείας"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.Σήμερα πήγαμε στο γιατρό που διαπιστώθηκε ότι έχουμε μια μικρή κατάθλιψη σε συνδυασμό με κάποια παθολογικά αίτια που ευννοούν αυτή τη συμπεριφορά.Η συνταγή λοιπόν ήταν απλή και αποτελεσματικότατη.Εκτώς από τα φαρμακάκια μας που θα μας ανακουφίσουν,εξτρά δόσεις χαδιών και φιλιών στην κοιλίτσα μας,μια κονσερβούλα,2 από τις αγαπημένες μας μπίλιες,ενα φελιγουει και ένα γατοτούνελ:up:

Όλα θα πάνε καλά, περαστικούλια!!! :)Αν δεν είμαι αδιάκριτη, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο, :)ποιά παθολογικά αίτια επιδεινώνουν την κατάθλιψη των γάτων; Επειδή, κι εμένα η Μπασσέτ μου είναι....μοναχογάτι, φοβάμαι μη μου πάθει τίποτα.

Καλέ λάθος το διατύπωσα και σε ανυσήχησα βραδυατικο:redface:Απλά έτυχε να έχει ουλίτιδα,να πονάει το στομα της και κάτι με τους αδένες του πρωκτού δε θυμάμαι τον ακριβή ορισμό και αυτά σε συνδυασμό με τον ελάχιστο χρόνο παιχνιδιού ενίσχυσαν την απομόνωση και την απόμακρη συμπεριφορά της.Μη μου αγχώνεσαι μάνα...

Περαστικα συνγατιωτισσα!Οι Βολιωτισσες δεν παθαινουν τιποτα;ΘΑ ερθετε στα μερη μας τα Χριστουγεννα να τη γνωρισουμε με τον Σειριο;

Περαστικα συνγατιωτισσα!Οι Βολιωτισσες δεν παθαινουν τιποτα;ΘΑ ερθετε στα μερη μας τα Χριστουγεννα να τη γνωρισουμε με τον Σειριο;
Θα ν'έρθουμε αλλά αυτό με το Σείριο είναι απειλή ή προειδοποίηση?:blink::lol:

Καλε απλη προταση ειναι,αμα μας θεωρειτε απειλη απαξιουμε να σας γνωρισουμε!Οριστε μας!:mad:

Ο άντρας ο σωστός μίλησε.Καλέ μη μας θυμώνετε καλέ.Ποιος δε θα θελε να γνωρίσει τον ένα,τον μοναδικό,το μύθο..ε..ε..??

Τελος παντων...Συγχωρειστε επειδη εχετε λευκο μητρωο(κι επειδη ο μπεκρομπαμπας μας ενθουσιαστηκε που εχετε ονομα μπυρας.:P)

Ντάαααααξει τότε, δεν φοβόμαστε τίποτα :up: Ε, άντε κι εσύ, είπαμε να παντρευτείς, να νοικοκυρευτείς, έχεις και γατοϋποχρεώσεις, κυρία μου, τουτέστιν, χάδια, παιχνίδια κλπ, μες τις μπομπονιέρες, χώσε και τη ζουζούνα, να δεις, πώς της φεύγει η κατάθλιψη! Πώς τη λένε αλήθεια;

Βαυαρικής καταγωγής βεβαίως βεβαίως.Και μας ο μπαμπάς μας το φόρτωσε το όνομα.Πάλι καλά που δε μας είπε βαχεστεφάνερ που ήθελε αρχικά:blink:Αντρες...

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό το φαινόμενο, αλλά ευτυχώς είναι πάντοτε παροδικό. Το μόνο που θα συμβούλευα είναι να μην την πιέζεις να παίξετε αφού δε θέλει. Πολλές φορές η παρουσία μας και μόνο είναι πολύ ευεργετική για τα ζώα.:)

Ναι πράγματι η παρουσία μας είναι όχι απλώς ευεργετική αλλά κ απαραίτητη γι αυτά. Το έχουν ανάγκη. Εγώ βλέπω πως μόλις μπω στο σπίτι έρχονται όλα γύρω μου. Εκτός του Τίμυ.:)

Το έχει ακόμη?:up:και γω σκεφτόμουν να κάνω ένα αυτοσχέδιο.Σήμερα το μεσημέρι που γύρισα σπίτι πήγαινε στην εξώπορτα και νιαούριζε έντονα.Μετά συνέχιζε το παράπονο και τριβόταν στο πάτωμα.Γενικά συμπεριφερόταν σα να είχε οίστρο.Αλλά είναι στειρωμένη:blink:
Κι εμένα ο Τίμυ αν και στειρωμένος νιαουρίζει πολλές φορές σαν να έχει οίστρο κ σε πληροφορώ ότι κάνει κ την κίνηση του ζευγαρώματος με μαξιλάρια συγκεκριμένα και ρουχα της κόρης μου που την έχει μαμά.:)

Ντάαααααξει τότε, δεν φοβόμαστε τίποτα :up: Ε, άντε κι εσύ, είπαμε να παντρευτείς, να νοικοκυρευτείς, έχεις και γατοϋποχρεώσεις, κυρία μου, τουτέστιν, χάδια, παιχνίδια κλπ, μες τις μπομπονιέρες, χώσε και τη ζουζούνα, να δεις, πώς της φεύγει η κατάθλιψη! Πώς τη λένε αλήθεια;
Ναι κυρία μου και θες να πάθω εγώ μετά?Εκτώς αν κάνω μπομπονιέρες με κρόσια και νεύρα κορδέλες.Που πήγε η υπογραφή μου?:(Μάιζελ μας λένε..

Ναι πράγματι η παρουσία μας είναι όχι απλώς ευεργετική αλλά κ απαραίτητη γι αυτά. Το έχουν ανάγκη. Εγώ βλέπω πως μόλις μπω στο σπίτι έρχονται όλα γύρω μου. Εκτός του Τίμυ.:)

Κι εμένα ο Τίμυ αν και στειρωμένος νιαουρίζει πολλές φορές σαν να έχει οίστρο κ σε πληροφορώ ότι κάνει κ την κίνηση του ζευγαρώματος με μαξιλάρια συγκεκριμένα και ρουχα της κόρης μου που την έχει μαμά.:)
:blink::blink::blink::lol::lol:

Καλο ειναι να τη δει γιατρος δεν ξερω αν την ειδε παντα παντως πρωτα ελεγχουμε μηπως ειναι αρρωστη και μονο μετα σκεφτομαστε τη καταθλιψη

Λέει παραπάνω ότι η γατούλα έχει κάποια ψιλοπροβληματάκια που εντείνουν το πρόβλημα. Ευτυχώς δεν φαίνεται να είναι σοβαρό. Περαστικά σας!:)

Λίγο μελαγχολικός!

καλημέρα σας!έχω ένα πρόβλημα με τον ένα γατούλη μου!συμπεριφερεται σαν να εχει μελαγχωλια δηλαδη κοιμάται πολλές ώρες και γενικά δεν εχει πολύ όρεξη για παιχνίδι,βέβαια τρώει κανονικά!έχουμε τρεις γάτες μέσα στο σπίτι η μια βγαίνει κ εξω!ο πουπούτας μου ειναι περσικός και νομιζω οτί τον ενοχλεί η παρουσία των αλλων γατιών κ ότι φροντίζω και αγαπάω και τισ άλλες!το λέω αυτό επειδή έλειπα 5 χρόνια στην θεσσαλονίκι με την αλλη μου γάτα νταίζη και όταν γυρίσαμε μετα από λίγο καιρό έβγαλε αυτή την συμπεριφορά ο πουπούτας!περιμένω την γνώμη σας...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτα τα 5 χρονια που ελειπες με ποιους ζουσε ? περναγε καλα ? τωρα που εισαι εκει περνας ποιοτικο χρονο μαζι του ? ασχολησου οσο περισσοτερο μπορεις. με παιχνιδια, να του μιλας, να το χτενιζεις, να το χαιδευεις παραπανω. μπορει να εχει μελαγχολια. παρε του κανενα ονυχοδρομιο, βαλε του κανενα βιντεακι με γατες η πουλια να χαζεψει. πολλα μπορεις να κανεις. τι ηλικια εχει ? :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτά τα 5 χρόνια έμενε με τους γονείς μου κ σίγουρα περνούσε καλά γιατί η μητέρα μου του εχει αδυναμία.είναι 6 χρονών.ασχολούμε μαζί του απλά ισως τον ενοχλεί που ασχολούμε και με τις άλλες.κάνε μου καμια πρόταση για παιχνίδια κλπ αν μπορείς.ευχαριστώ πολύ!;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back