Λέμφωμα

Αχ ξαναρχισε ο γατουλης να εχει προβλημα με τα δοντακια του....Σημερα παω να τον χαιδεψω κατω απο το λαιμο και δεν μ αφηνει και οταν δαγκωνει ποναει.....κροκετες τρωει και τις σπαει με λιγη δυσκολια βεβαια αλλα τουλαχιστον τρωει.....Την τριτη θα τον παμε στον κτηνιατρο που μου συστησε η ηλιαννα για να δουμε τι εχει....λεμφωμα παντως δεν ηταν απ οτι μας ειχε πει ο αλλος κτηνιατρος απλα ετσι εδειχνε η κλινικη του εικονα...πινει και πολυ νερο με το vet aquadent και μετα δε μοιριζει καθολου το στομα του...μεχρι χτες ετρωγε τη royal canin oral dental για τα δωντακια του και τις εσπαγε μια χαρα....απλα θα ηθελα να ρωτησω αν αυτα τα προβληματα (ουλιτιδα,πετρα κτλ) μπορει να εμφανιστουν μετα απο ενα μηνα καθαρισμου που του εκανε....επισης να του αρχισω αντιβιωση ειδικη για τα στοματικα προβληματα μεχρι την τριτη??φοβαμαι παρα πολυ εχω τρελαθει......:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αχ...μακαρι να μπορουσα να σου απαντησω...:(...αυτο που λες ,οτι πινει πολυ νερο...τα νεφρακια του τα κοιταξατε??? επισης αυτο ειναι συμπτωμα και του διαβητη...μπορει να μην εχει τιποτα απο αυτα...απλα σου το λεω...:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι ειχαμε κανει ολες τις εξετασεις αιματολογικες πριν απο 1 μηνα......τιποτα απο ολα αυτα δεν εχει,τα νεφρακια του ειναι πολυ καλα και ειναι αρνητικος και σε λευχαιμια και aids.αυξημενα λευκα ειχε που ειναι φυσιολογικο λογω της φλεγμονης που υπηρχε στα ουλα.....απλα πινει πολυ νερο επειδη του αρεσει το vet aquadent...και τον βοηθαει καπως να φαει μετα..αλλα ποναει οταν παω να του ανοιξω το στομα.....και μοιριζει πιο εντονα απο τις αλλες φορες..βεβαια δεν ειναι και στην κατασταση που τον ειχαμε παει την προηγουμενη φορα που δε μπορουσε να φαει και πονουσε με το παραμικρο αλλα μεχρι να τον παω τι να κανω???δεν αντεχω αλλο καθαρισμο και αλλη ναρκωση μεσα σε ενα μηνα...δεν μπορω να τον βλεπω ετσι μου ραγιζει η καρδια

αυτο που δεν μπορω να καταλαβω...ειναι το λεμφωμα..τελικα δεν εχει??? και αν οχι...ποιος σας ειπε οτι εχει??? τοσο λαθος εκανε?? εγω θα αλλαζα γιατρο...:)...σορυ αν δε εχω καταλαβι σωστα..:)

αρχικα τον ειχαμε παει σε εναν κτηνιατρο ειχε πει δεν εχει τπτ μεχρι που δεν μπορουσε να φαει και τον πηγαμε σε καποιον αλλο.μας ειπε οτι εχει λεμφωμα(καρκινο) στη στοματικη του κοιλοτητα(το ειπε πιο επηστημονικα στη μητερα μου που ειναι γιατρος)....εκανε καθαρισμο,ενεση κορτιζονης και επερνε ειδικη αντιβιωση (για ουλιτιδα κλπ) για γατες μας ειπε οτι εχει 3 χρονια ζωης...αυτη λεει ειναι μια ασθενεια των γατιων παρα πολυ συχνη και χωρις αιτια.....βεβαια οταν τον ξαναπηγαμε μεσα σε μια εβδοομαδα το γατι ηταν τελεια ουτε φλεγμονη ουτε τπτ και ο γιατρος εξεπλαγει....οπως ειπε η μητερα μου αν ηταν καρκινος δε θα μπορουσε να περασει τοσο γρηγορα....στην ουσια ειχε μεγαλη συσσωρευση πετρας και ουλιτιδα....για ενα μηνα ηταν εντελως καλα....αλλα.......θα τον παμε και σε 3ον κτηνιατρο την τριτη που μου ειπε η ηλιαννα ο οποιος εχει κανει μαστερ σ αυτον τον τομεα...αλλα μεχρι την τριτη τι γινεται?

Δυστυχώς η κορτιζόνη έχει θεαματικά αποτελέσματα, αλλά λιγό καιρό μετά το σταμάτημα όλα επανέρχονται.
Δοκίμασε να του δώσεις κροκέτες kitten, είναι πιο μικρές και θα τις τρώει πιο εύκολα;). Επίσης ρίχνε λίγη αλόε βέρα στο νερό του, βοηθάει κι αυτή στα στοματικά.
Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην πονάει το καλό σου!:)

το ξερω οτι η κορτιζονη εχει αποτελεσματα αλλα του ειχε κανει και ο αλλος κτηνιατρος την ιιδια ακριβως δοση και κορτιζονη και μεσα σε 2 μερες ηταν παλι χαλια........ο καθαρισμος τον βοηθησε και η κορτιζονη του εκλεισε τη φλεγμονη.....βεβαια απ οτι μου ειπε και η μητερα μου δε μπορουσε να τον κρατηση 1 κορτιζονη για εναν μηνα....αυτη τη στιγμη φαινεται να εχει κανει παλι ουλιτιδα και πετρα λογω της κακοσμιας του στοματος.....τρωει κανονικα ππρος το παρων την ρογιαν male και τις kitten ππου βαζουμε στο μικρο ουτε καν τιις ακουμπαει...δεν του αρεσουν....απλα δεν ξερω αν μετα απο ενα μηνα καθαρισμου γινεται παλι να εχει ουλιτιδα και πετρα...και αν εχει τυχει και σε καποιον αλλο το ιδιο ακριβως.....

παιδια...κορτιζονη δεν θελει πολυ....βλαπτει πολυ τα νεφρα....θελει πολυ προσοχη....με πολυ μετρο..:)

το ξερουμε.....μας ειχε πει να παμε να του κανουμε προληπτικα μια δοση αλλα η μητερα μου αρνηθηκε αφου ηταν καλα...για αυτο θα τον παω και σε 3ο κτηνιατρο.....γιατι η θεραπεια εκτος απ την αντιβιωση που μου φανηκε καλη για αυτη την περιπτωση ειχε καθε 1 βδομαδα ενεση κορτιζονης.....Και η μητερα μου δεν ηθελε να τον τρυπαει γιατι ποναει πολυ....βεβαια μετα μας ειχε πει ανα 15 μερες και μετα ανα μηνα.....αλλα τοτε δεν ειχε κανενα προβλημα....εγω πιστευω οτι εχει ευαισθητη στοματικη κοιλοτητα η κατι τετιοιο γιατι βλεπω ενα κιτρινο δοντακι

Αθηνα παρε τον Γιωργο τηλ και ρωτα τον τι μπορεις να κανεις..θα ξερει να σου πει..ο Γιωργος παντως παροτι η fluffy ειχε κανει ελκος δεν εκανε καμια ενεση κορτιζονης απλα πολυ καλο καθαρισμο και της καυτηριασε εκεινο το σημειο

Μπορείς αν θέλεις να μου στείλεις με π.μ. τα στοιχεία του Γιώργου που αναφέρεις;:)

τον πηρα ηλιαννα μου οταν σου εστειλα.......μου ειπε οτι θα με παρει σημερα η αυριο το πολυ...μου ειπε οτι πρεπει να τον δει απο κοντα

παιδια απο το κακο παμε στο χειροτερο....του εβαλα σημερα λιγη κονσερβα και πηγε να μου πνιγει........την εφτυσε μετα απο λιγο ευτυχως αλλα δε μπορουσε να τη μασησει..........επειδη ο κτηνιατρος δε με πηρε χτες λογικα λογω χριστουγεννων μεχρι να τον παω να του δωσω αντιβιωση ειδικη για τα στοματικα προβληματα???να ρωτησω τον γιατρο μας εδω?

Αθηνα θα ειχε πολυ δουλεια και θα το ξεχασε:/:δεν εχω και το κινητο του να στο δωσω..αν ειναι παρτον αυριο ή μεθαυριο..

δεν τον κατηγορω τον ανθρωπο....λογικο ειναι.....απλα φοβαμαι μη χειροτερεψει κι αλλο και δε μπορει να πιει νερο.....της μαμας μου της φαινεται να εχει τεριδονα επειδη διακρινουμε κιτρινα δοντακια...ντρεπομαι να τον παιρνω συνεχεθα γιατι δεν τον εχει δει και απο το τηλ δε μπορει να κανει διαγνωση.παντως μπορουμε να τον παμε και στην κλινικη αμα δε μπορει να ερθει στο γιατρειο του

καλε πας καλα?αυτη ειναι η δουλεια του να τον ενοχλεις..εγω μιλαω μαζι του καθημερινα να φανταστεις:lol:ειχα το κινητο του αλλα επειδη μου χαλασε το κινητο μου το εχω χασει το τηλ του..αυριο μεθαυριο λογικα θα εχει ανοιξει..παρτον εκει ή παρε στην κλινικη να τον ρωτησεις τι μπορεις να κανεις μεχρι να πας..

MΙα άλλη κτηνίατρος πολύ καλή ειδικευμένη μου είπαν σε ότι αφορά το κεφάλι και από ότι ξέρω έχει σώσει σκυλάκι γέρικο που είχε πρόβλημα με τα δόντια του είναι η Τζένη η Σκούντζου.:hmm:

θα τον παρω ηλιαννα μου γιατι φοβαμαι παρα πολυ......σημερα δεν εχει φαει τιποτα.....3 κονσερβες ανοιξα μπας και φαει και μονο τις μυρισε..στην ξηρα ουτε πηγε...ευτυχως νερο πινει με το vet aquadente...τι στο καλο???ο αλλος μου ελεγε οτι το εχουν παρα πολλες γατες......και κανενας δεν υπαρχει που να το ειχε η γατα του..... και φυσικα καμια γατα ως τωρα που ειχαμε δεν ειχε τετοιο προβλημα...τα εχω παρει με τους κτηνιατρους που εχω μπλεξει....ταλεπωρουν το φιντελακο με ναρκωσεις και κορτιζονες και δεν κανουν και σωστη δουλεια...

Αθηνα παρτον τηλ και ρωτα τον τι να κανεις..παντως εμενα παρολο που τα δοντια της δικιας μου ηταν χαλια δεν καναμε κορτιζονη..τωρα τι να σου πω..και αν χρειαζεται καθαρισμο θα το κοιμησει οποτε δνε μπορεις να το αποφυγεις:/:

ειλικρινα δεν το λεω για αυτον αλλα για τους αλλους.....παντως τωρα εφαγε λιγες κροκετουλες:)και πινει νερακι.....δεν ξερω πιστευω οτι αυτος ο κτηνιατρος θα τον γιατρεψει και δε θα ειναι και τιποτα το σοβαρο.....αφου εχει κανει μαστερ σ αυτον τον τομεα θα ξερει πολλα παραπανω απο τους γενικους κτηνιατρους ....σου λεω ο ανθρωπος μολις ακουσε οτι εχει πολυ καλες εξετασεις και οτι συγχρονως εχει και λεμφωμα εμεινε......θαα τον παρω παντως αυριο και αν δεν τον βρω την κυριακη ......εσενα η γατουλα σου μπορουσε να φαει;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back