Desdemona
Διάσημο μέλος
Τα αδέσποτα είναι τόσα πολλά, που είναι αδύνατον να ξέρουμε την τύχη τους ή τη φυσική τους κατάσταση. Πόσα αδέσποτα μπορεί να πέθαναν από σαλμονέλα και να μην το ξέρουμε εμείς; Άπειρα. Πόσα αδέσποτα που γνωρίζαμε πέθαναν σε ηλικία 10 ας πούμε χρόνων και εμείς το αποδώσαμε σε γεράματα, ενώ αυτά κατέληξαν λόγω μιας αρρώστιας;
Και βέβαια παθαίνουν τα αδέσποτα. Απλώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν το γνωρίζουμε επειδή δεν τα τρέχουμε στους κτηνιάτρους όπως τα δικά μας.
Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά της ωμοφαγίας στα ζώα. Δεν το έχω ψάξει. Απλώς θεωρώ ότι το επιχείρημα αυτό εμένα δεν θα με έπειθε ποτέ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν συγκρινεις ενα αδεσποτο με ενα γατακι του σπιτιου, το αδεσποτο εχει πολυ πιο δυνατο ανοσοποιητικο συστημα επειδη ειναι εκτεθειμενο σε περισσοτερα μικροβια. Δεν απορω που πολλες γατες που ζουν μονιμα μεσα εχουν αλλεργιες. Επισης το αδεσποτο τρωει οτι βρει και δεν παθαινει periodontal disease τοσο συχνα οσο οι υπολοιπες γατες. Ερευνες εχουν δειξει οτι γατες που δεν μασανε κατι σκληρο, οπως ωμο κρεας, κινδυνευουν απο προβληματα στα δοντια. Ουτε φυσικα τειθεται θεμα παχυσαρκιας στα αδεσποτα. Τα αδεσποτα πεθαινουν σε μικροτερη ηλικια αλλα απο αλλες αιτιες και οχι απο τυχον σαλμονελλα στο ποντικι που μολις επιασαν και εφαγαν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο κίνδυνος δεν είναι τόσο για το ζωντανό αλλά για εμάς... Οι γάτες δεν πεθαίνουν από κολοβακτηρίδιο, εμείς μπορεί. Μη ξεχνάτε ότι οι γάτες επειδή γλύφονται ότι έχουν στο γαστρεντερικό τους σωλήνα το μεταφέρουν σε όλο τους το τρίχωμα. Τέλος πάντων, αν είναι να το κάνετε ακολουθήστε κάποιους κανόνες.
Μην το κάνετε αν σκοπεύετε να τεκνοποιήσετε και αν έχετε στο σπίτι μικρά παιδιά, γέρο άνθρωπο ή άτομο σε ανοσοκαταστολή(άτομο που παίρνει κορτιζόνη σε καθημερινή βάση, καρκινοπαθή και λοιπές ευαίσθητες ομάδες). Να ξέρετε ότι σε ασθενείς με AIDS απαγορεύεται η κατανάλωση ωμών θαλασσινών.
Στο εξωτερικό αγοράστε ψάρια και θαλασσινά ποιότητας sushi cleared, χοιρινό καθόλου και αρνί-μοσχάρι-πουλερικά kosher.
Μη δίνετε ποτέ εντόσθια ή μεδούλια οποιουδήποτε είδους. Καθαρίστε ψάρια και πουλερικά πάρα πολύ καλά. Κατόπιν μουλιάστε κρέατα και λαχανικά στο ξύδι και ξεπλύντε με άφθονο (αλλά άφθονο) νερό. Δώστε τους κάποιο καλό κομμάτι, ψαχνό, όχι κόκκαλα, λίπη, πέτσες, εντόσθια. Όχι ωμό αυγό, ωμά θαλασσινά και συκώτια στην Ελλάδα. Τα θαλασσινά φέρουν πολύ πιο επικίνδυνα μικρόβια από τη σαλμονέλλα....Τέλος, αν το δέχονται σερβίρετέ το με λεμονάκι.
Και σε τελική ανάλυση δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό πειράζει να το βάλεις για λίγο σε ατμό υψηλής θερμοκρασίας. Και οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά διατηρούνται και είσαι και καλυμμένος.
sousou+tebelis
Νεοφερμένο μέλος
bunny
Περιβόητο μέλος
Οι γατούλες που δεν τρώνε ωμό κρέας είναι απόλυτα υγειείς.
Τοξοπλασμάτωση
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν το προβλημα ειναι στα μικροβια, πιστευω πως ξερετε οτι οι κροκετες ειναι γεματες μικροβια, εκτος φυσικα αν ζειτε στην αυστραλια που περνανε απο υπερβολικη δοση ακτινοβολιας για την εξολεθρευση των περισσοτερων μικροοργανισμων.
Δυστυχως η προσπαθεια μου να τον ταιζω με ωμα απετυχε. Μονο τα ωμα αυγα του αρεσουν. Θα ξαναπροσπαθησω καποια στιγμη στο μελλον. Ενταξει, ουτε βραστα ουτε ψητα τρωει, μονο κονσερβες. Επεσα σε κακομαθημενο γατι
moukelis
Επιφανές μέλος
Ο ενδοιασμός μου έγκειται στον κίνδυνο τοξοπλάσμωσης,καθώς βλέπω ότι ο Σείριος π.χ. που μένει μόνο μέσα στο σπίτι και τρέφεται με κροκέτες,ακόμα και με drontal κάθε τρίμηνο,μερικές φορες εχει προβλημα με παρασιτα,πόσο μάλλον μια γάτα που τρώει ωμά.Κατά δεύτερον,δεν είμαι σίγουρη για την ποιότητα των κρεάτων που τρώμε εμείς οι ίδιοι,και έχω περιορίσει πολύ το κρέας για αυτό το λόγο.Κι έπειτα είναι και θέμα υγιεινής,αν τρώνε τέσσερις φορες την εβδομαδα κρεας τι θα γινει οταν θα χρειαζεται να λειψουμε,ή τις μερες που θα εχει αυξημενες θερμοκρασιες,μπουκια μπουκια θα τους το δινω;
elvenstar
Επιφανές μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλο ειναι να δινεις και λιγο βραστο κρεατακι στα Μοιρομωρακια. Παντως αναμεσα σε κροκετες και βραστα κρεατα, τα βραστα ειναι πολυυυυυυυυ καλυτερα. Μπορεις να συνδιασεις κονσερβουλες με βραστο κοτοπουλο και κροκετουλες 
ruko
Διάσημο μέλος
Καλο ειναι να δινεις καπου καπου αλλα να τα βαζεις πρωτα στην καταψυξη για σιγουρια.
Θα συμφωνήσω με το παραπάνω, η κατάψυξη είναι καλό μέτρο προφύλαξης. Θυμάμαι παλιότερα κάποιος κτηνίατρος είχε γράψει πως ο κίνδυνος με τα ωμά αφορά περισσότερο εμάς παρά τις ίδιες τις γάτες (αλλά αυτό είναι χαμένο κάπου στα άδυτα του φόρουμ)
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Στα μωρα δεν το ρισκαρω,ειναι σε πολυ μικρη ηλικια και θελω να ειμαι σιγουρη οτι τρωνε πληρη τροφη.Αυτο με την καταψυξη ωραιο κολπο,αλλα και παλι δεν ξερω,μου φαινεται λιγο παρακινδυνευμενο το ολο θεμα.Σιγουρα ισως δεν τιθεται θεμα για την υγεια της γατας,αλλα δεν θα ηθελα να διακινδυνευσω ουτε και τη δικη μας υγεια.Οι γατουλες αυτες θα μενουν οπως και οι τωρινες μου,μαζι μας μεσα στο σπιτι,θα κοιμουνται στα κρεβατια μας και δε θα ηθελα ουτε να τις αποκλεισω,ουτε να ζω με την αγωνια των παρασιτων.Σιγουρα το να αποπαρασιτωνονται καθε μηνα το θεωρω μη λυση του προβληματος,αν ειναι για να τρωνε μερικες μπουκιες ωμο κρεας να τα χαπακωνω με φαρμακα καθε μηνα...
τα μωρακια ειναι μικρουλια ακομα, μπορεις να δινεις οταν γινουν 1+ μηνων λιγο κοτοπουλακι βρασμενο και αλεσμενο με γαλα για γατακια. Δινε καλυτερα βρασμενα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο! Μπορεις να δινεις και βραστα ψαρια και θαλασσινα για να παιρνουν ιωδιο. Πιστευω μια διαιτα με βραστα κρεατα σε συνδιασμο με κροκετουλες και κονσερβες θα εισαι καλυμενη. Ουτε εγω πιστευω πως ειναι καλο να τις χαπακωνεις τοσο συχνα. Εγω πλεον το σκεφτομαι αν πρεπει να τον χαπακωνω καθε τριμηνο. Η κτηνιατρος μου ειχε πει οτι οι γατες που ζουν μεσα πρεπει να αποπαρασιτωνονται καθε 6 με 12 μηνες. Γενικα ολο αυτο με την διατροφη με εχει τρελανει γιατι δεν εμπιστευομαι και πολυ τις γατοτροφες οσο καλες και αν ειναι

moukelis
Επιφανές μέλος
Αν ομως τα αποπαρασιτωνεις τοσο αραια,υπαρχει ο κινδυνος της τοξοπλασμωσης.Οποτε ειναι φαυλος κυκλος...τα μωρακια ειναι μικρουλια ακομα, μπορεις να δινεις οταν γινουν 1+ μηνων λιγο κοτοπουλακι βρασμενο και αλεσμενο με γαλα για γατακια. Δινε καλυτερα βρασμενα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο! Μπορεις να δινεις και βραστα ψαρια και θαλασσινα για να παιρνουν ιωδιο. Πιστευω μια διαιτα με βραστα κρεατα σε συνδιασμο με κροκετουλες και κονσερβες θα εισαι καλυμενη. Ουτε εγω πιστευω πως ειναι καλο να τις χαπακωνεις τοσο συχνα. Εγω πλεον το σκεφτομαι αν πρεπει να τον χαπακωνω καθε τριμηνο. Η κτηνιατρος μου ειχε πει οτι οι γατες που ζουν μεσα πρεπει να αποπαρασιτωνονται καθε 6 με 12 μηνες. Γενικα ολο αυτο με την διατροφη με εχει τρελανει γιατι δεν εμπιστευομαι και πολυ τις γατοτροφες οσο καλες και αν ειναι![]()
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν ομως τα αποπαρασιτωνεις τοσο αραια,υπαρχει ο κινδυνος της τοξοπλασμωσης.Οποτε ειναι φαυλος κυκλος...
σωστο και αυτο!!!! Αν ομως κανεις αναλυση κοπρανων και ειναι καθαρος δεν υπαρχει λογος να δινεις, αλλα το προβλημα τοτε ειναι οτι κοστιζει περισσοτερο

moukelis
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αναλυση κοπρανων καθε μηνα δια βιου;![]()
κακη ιδεα
Θα οδηγησει σε χρεωκοπια
Με αυτα τα χρηματα θα μπορεις να παιρνεις και καλυτερες τροφες ή να ταιζεις αδεσποτα 
moukelis
Επιφανές μέλος
Ετσι κι αλλιως θα τους παιρνω τις καλυτερες τροφες,οπως και στα γατακια που εχω τωρα,αλλα θα προτιμουσα οπως λες αυτα τα χρηματα να πηγαινουν σε ζωακια που εχουν αναγκη.κακη ιδεαΘα οδηγησει σε χρεωκοπια
Με αυτα τα χρηματα θα μπορεις να παιρνεις και καλυτερες τροφες ή να ταιζεις αδεσποτα
![]()
Οποτε μαλλον τζιφος το ωμο,θα πρεπει να βρω ομως καποιο τροπο να το αντικαταστησω.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nα τα ζεματιζεις.Οποτε μαλλον τζιφος το ωμο,θα πρεπει να βρω ομως καποιο τροπο να το αντικαταστησω.

Εγω μαλλον αυτο θα κανω.Με εχει πιασει μια σιχαμαρα-αηδια-ανασφαλεια-μπλιαχ για τις ξηρες που διαβαζω ωστε να κανω στροφη στα φρεσκα τροφιμα,με τα οποια ειχα τα καλυτερα αποτελεσματα στο ζωο μου.
Αν οχι αρνι,κουνελι τι θα μεινει βρε σακουρα???Το ωμο κρεας ειναι ενταξει (αρκει να μην ειναι χοιρινο, κουνελι ή αρνι)
Μονο κοτοπουλα θα τρωνε?Δεν εχουμε εδω βυσονες,ταρανδους και αυτα που εχετε εκει.
Εχω επισης μια απορια.Η θεωρια του barf λεει πως πρεπει σε διαστημα 4 εβδομαδων να καταναλωνει το ζωο ενα ολοκληρο θηραμα(καλα οχι καμια αγελαδα) πχ ενα κοτοπουλο.Ο σκυλος σπαει το μπουτι κοτοπουλο με ευκολια.Μια γατα δεν νομιζω να μπορει.Εκει τι κανεις?Δινεις μονο φτερουγες και ψαχνο?Δυσκολο μου κανει...

moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool