Μα πόσο μαδάνε;

Το χτενίζω τον γάτο καθημερινώς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνήθως τα γατάκια όσο είναι μικρά δεν μαδάνε.Εμάς πάντως η μία γατούλα μας που μένει στην αυλή,βγάζει τούφες ολόκληρες αυτή την εποχή,και είναι περίπου 9 μηνών.Λέιπει τρίχωμα από περιοχές,ή γενικά χάνει τρίχωμα;Μάπως του λέιπει κάτι;Τι τρώει;Και τι ηλικίας είναι;Εμβόλια έχει κάνει;Ξύνεται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικώς χάνει τρίχωμα, τρωει royal canin για στειρωμένα και είναι 1,5 χρονών εμβολία ναι τα βασικά , δεν ξύνεται ιδιαίτερα. Απλώς με ανησυχεί λιγο που του εχουν πέσει στα "φρύδια" πάνω από τα μάτια.

υ.γ.moukelis εχεις ένα γατο/α (τον γκρι) που οντως χαμογελαεί...περίεργο

Και της δικής μου αυτή την εποχή τούφες τούφες πέφτουν ....πιστεύω πως δεν είναι τίποτε ....είναι η εποχή ...για κανένα μήνα και μετά σταματάει....όπως και να έχει καλό είναι να ρωτήσεις και τον γιατρό σας...αυτός θα ξέρει καλύτερα;)

Γενικώς χάνει τρίχωμα, τρωει royal canin για στειρωμένα και είναι 1,5 χρονών εμβολία ναι τα βασικά , δεν ξύνεται ιδιαίτερα. Απλώς με ανησυχεί λιγο που του εχουν πέσει στα "φρύδια" πάνω από τα μάτια.

υ.γ.moukelis εχεις ένα γατο/α (τον γκρι) που οντως χαμογελαεί...περίεργο
Τότε δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό,όλες χάνουν τρίχωμα.Κάνε πάντως μια ερώτηση στο γιατρό σου για καλό και για κακό στην επόμενη επίσκεψη.
Υ.Γ.Έχω το τέρας τον Σείριο,ο οποίος χαμογελάει,αν δεις τις φωτογραφίες του στο Gallery έχει και πιο χαμογελαστες.Δυστυχώς η ειρωνία είναι ότι δεν συνάδει το σαρδόνιο χαμόγελό του με καλή φύση...;)

Πρέπει να μαδάει τόσο πολύ;

γιατι πρεπει να μαδαει τοσο πολυ??την χαιδευω και τα χερια μου γινονται λες και ειμαι εγω η ιδια γατα!!βοη8εια!!!!!!!!!!

Η γάτες ΕΧΟΥΝ γούνα....την οποία όπως και εμείς με τα δικά μας μαλλιά, την αλλάζουν.... 2 φορές τον χρόνο.
Προς την άνοιξη πέφτει για να αραιώσει και να μην ζεσταίνονται πολύ το καλοκαίρι και προς το φθινόπωρο, που βγάζουν το χειμωνιάτικο τρίχωμα.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ οι γάτες!!!:)

ΟΛΕΣ θέλουν βούρτσισμα ειδικά τώρα καθημερινά.... αν το κάνεις μετά δεν θα βγάζει κάθε μέρα τόσο πολύ....;)

Ειδικά αν είναι μακρύτριχη θέλει λίγο παραπάνω .....

Μα τόσο πολύ;

Αν δεν την έχεις χτενίσει ΠΟΤΕ... ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!:)

Εκτός και αν κάνει κενά... οπότε είναι αρρώστια και καλό θα ήταν να την δει γιατρός...;)

αφού έχει τόσο πολύ ζέστη ναι, έχω διαβάσει πως οι γάτε γλύφονται πέρα από μπουγάδα και για να δροσίζονται, οπότε τώρα αφού τις χτενίσω βρέχω και τα χέρια μου και τις χαϊδολογάω, πλάκα έχει που τους αρέσει και γουργουρίζουν κιόλας:P

γιατι πρεπει να μαδαει τοσο πολυ??την χαιδευω και τα χερια μου γινονται λες και ειμαι εγω η ιδια γατα!!βοη8εια!!!!!!!!!!
υπάρχει ειδική τροφή για το τρίχωμα που αλλάζει και ένα λαδάκι το glavaderm που βοηθά... αν όμως κάνει κενά η γούνα, πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου...

Και ο δικός μου μαδάει πάρα πολύ αφτην την περίοδο

Ο μεγάλος ,ο Λάζαρος,6 ετών, μαδάει πάρα πολύ αυτή την εποχή.Τον βουρτσίζω κάθε Σάββατο και μπορώ να σου πώ οτι το προηγούμενο βούρτσισμα κράτησε 20 λεπτά,καθώς έβγαζε συνεχώς τρίχες,κυρίως απο την ράχη.Γεμίσαμε ενα μπαλκόνι τρίχες αλλά ήταν τόσο ευχαριστημένος που έλιωσε στο πουρπούρισμα.Κάποια στιγμή ανησύχησα γιατί βγάζε βγάζε αφήσαμε και ένα σημείο στην ράχη με πολύ λίγες τρίχες και λέω πάει ,το παράκανα,θα μου κάνει φαλάκρα ο μικρός...

Ο μεγάλος ,ο Λάζαρος,6 ετών, μαδάει πάρα πολύ αυτή την εποχή.Τον βουρτσίζω κάθε Σάββατο και μπορώ να σου πώ οτι το προηγούμενο βούρτσισμα κράτησε 20 λεπτά,καθώς έβγαζε συνεχώς τρίχες,κυρίως απο την ράχη.Γεμίσαμε ενα μπαλκόνι τρίχες αλλά ήταν τόσο ευχαριστημένος που έλιωσε στο πουρπούρισμα.Κάποια στιγμή ανησύχησα γιατί βγάζε βγάζε αφήσαμε και ένα σημείο στην ράχη με πολύ λίγες τρίχες και λέω πάει ,το παράκανα,θα μου κάνει φαλάκρα ο μικρός...
Δε ρωτάς τον κτηνίατρο μήπως ένα συμπλήρωμα βιταμινών τον βοηθούσε;Πάντως και η δική μου η μεγάλη χάνει αρκετό τρίχωμα αυτό τον καιρό,κι ας είναι μόλις ενός έτους.

Αραιώνει το τρίχωμα για το καλοκαίρι. Δε λέτε πάλι καλά?? Εμένα η Γκριζουλία μαδιέται τρελλά, τη βουρτσίζω και 2 φορές τη μέρα κι αυτή όλο φουντώνει αντί να αραιώσει το μαλλί!!!!Έχει παχύνει και φουντώσει σα να έρχεται χειμώνας!!!

Και ο δικός μου που σε λίγες ημέρες χρονίζει μαδάει απίστευτα, αλλά είναι φυσικό. Η λύση είναι βούρτσισμα κάθε μέρα (δεν είναι δα και καμιά δουλειά τρελή, 5' υπόθεση είναι) και βιταμινούλες. Εμείς του δίνουμε την Nurish Um και έχουμε δει τρελή βελτίωση. Μην περιμένεις ότι δεν θα βγάζει τρίχα αλλά σίγουρα δεν θα βλέπεις τις τούφες να αιωρούνται.

Η καλυψουλα και ο βουλιτσος να δειτε που ειναι μεγαλα... εκει ειναι η τρελη τριχα .. πιο πολυ κι απο το χιονακι που ειναι περσικο

την χτενιζω 3 φορεσ την ημερα!!αλλα μαδαει!!!!:/::/::(:(:hmm::hmm:

Η γάτες ΕΧΟΥΝ γούνα....την οποία όπως και εμείς με τα δικά μας μαλλιά, την αλλάζουν.... 2 φορές τον χρόνο.
Προς την άνοιξη πέφτει για να αραιώσει και να μην ζεσταίνονται πολύ το καλοκαίρι και προς το φθινόπωρο, που βγάζουν το χειμωνιάτικο τρίχωμα.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ οι γάτες!!!:)

ΟΛΕΣ θέλουν βούρτσισμα ειδικά τώρα καθημερινά.... αν το κάνεις μετά δεν θα βγάζει κάθε μέρα τόσο πολύ....;)

Ειδικά αν είναι μακρύτριχη θέλει λίγο παραπάνω .....
Εκτός και αν είναι Σφίγξ:D

Floricienta είναι φουντωτή γάτα;
Αλήθεια γιατί δεν υπάρχει ένα πληντύριο να βγάζει τις γατότριχες;;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back