Καλοσώρισες στο My cat και να σου ζήσει ο μικρούλης!

Αφού το εξέτασε γιατρός και είπε μια χαρά είναι από υγεία, δεν χρειάζεται να ανησυχείς

Το οτι ξύνει τα νύχια του στο πάτωμα, μπορώ να σου πω σχεδόν με βεβαιότητα οτι ξέρω τι είναι, μιας κι έχω ιδία πείρα με τη δική μου, που όταν ήταν στην ίδια ηλικία με το γατούλη σου, έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα, υποψιάστηκα τι ήταν, ρώτησα την κτηνάτρο και μου το επιβεβαίωσε:
Απλώς απαξιεί την τροφή που του δίνεις.

Δεν του αρέσει, του μυρίζει άσχημα και δεν τον προδιαθέτει να δοκιμάσει, θεωρώντας οτι μάλλον η θέση των συγκεκριμένων μερίδων γατοκονσέρβας, είναι μάλλον η...αμμολεκάνη!

Γι αυτό και κάνει αυτή τη χαρακτηριστική κίνηση.
Αυτό που έκανα και που μπορείς κι εσύ να κάνεις, είναι να περιορίσεις τις κονσέρβες και να προτιμάς ξηρή τροφή. Όχι κάθε του γεύμα κονσέρβα. Μπορείς να του δίνεις μια φορά την ημέρα και θα σου πρότεινα να εγκαταλείψεις freeskies, wiskas και τα συναφή, δεν είναι καλής ποιότητας και μακροπρόθεσμα, εκτός από παχυσαρκία ενδέχεται να του δημιουργήσουν προβήματα υγείας πιο σοβαρά.. Αξίζει, αντί μελλοντικά να ταλαιπωρηθείτε με γιατρούς και έξοδα, καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να προμηθεύσαι την τροφή του από πετ σοπς ή κτηνιατρεία που έχουν κονσερβάκια καλύτερης ποιότητας, όπως λ.χ. της applaws, ή schezir, ή stuzzy. Το ίδιο ισχύει και για τις κροκέτες, όπως η Royal Cannin που διαθέτει εξειδικευμένες για κάθε ηλικία και κατάσταση.
Αυτό βέβαια σημαίνει θωράκιση της υγείας του, τώρα που ο οργανισμός του ακόμα "χτίζεται" και χρειάζεται γερά θεμέλια.
Δεν είναι βέβαιο οτι δεν θα απορρίψει και αυτές που σου προτείνω, είναι άλλο θέμα αυτό.
Σου συστήνω να μην αγοράζεις πολλές ποσότητες, πάρε μια από κάθε μάρκα, και να μην έχει έντονη μυρωδιά.
Αυτό έκανα κι εγώ, τις μισο-έτρωγε όχι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ομολογώ , όπως την ξηρή τροφή, όμως ήταν μια φάση που πέρασε και μετά λίγους μήνες άρχισε να γίνεται..παμφάγο

Θα του δίνεις ό,τι του αρέσει λοιπόν και μη σε ανησυχεί η εκλεκτικότητά του, αν και άγνωστη η αιτία, να ξέρεις είναι προσωρινή