koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Το μόνο που θα συνιστούσα είναι όταν τον στειρώσετε (δεν ξέρω αν έχετε επισκεφτεί ακόμα κτηνίατρο και αν έχετε ενημερωθεί για τη στείρωση, αν θέλετε και αν χρειάζετε μπορούμε να σας πούμε όσα ξέρουμε εμείς) να αλλάξετε κατηγορία τροφούλας και να επενδύσετε σε μια καλύτερη. Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον, συνήθως επιλέγουμε να στειρώνουμε τα γατάκια μας γύρω στον έκτο-έβδομο μήνα. Θα σας κατατοπίσει ο κτηνίατρός σας σχετικά.
Όταν στειρωθεί πρέπει σίγουρα να τρώει μια καλή τροφούλα για στειρωμένα γατάκια, ώστε να προληφθούν διάφοροι κίνδυνοι που απειλούν κυρίως τα αρσενικά γατάκια (στειρωμένα και αστείρωτα). Δε χρειάζεται να πάρετε την ακριβότερη, απλά θα χρειαστεί να πάρετε μια κάπως καλύτερη και άρα λίγο ακριβότερη.
Αυτό που θα συνιστούσα γενικότερα, και για πριν και για μετά τη στείρωση, για οικονομία και καλά αποτελέσματα, είναι το εξής: καλύτερα να επενδύσετε σε μια ακριβότερη ξηρή τροφούλα που θα τρώει σαν την κύρια τροφή του και να μην αγοράζετε καθόλου κονσέρβες, που είναι πανάκριβες. Για εμπλουτισμό της διατροφής του μπορείτε να του βράζετε λίγο κοτοπουλάκι ή λίγο ψαράκι ή κάτι άλλο οικονομικό, που θα βρίσκετε στο σουπερ μαρκετ. Στο Lidl πάντα βρίσκω οικονομικά κρεατάκια, ελληνικά κιόλας. Βράζω κάμποσο, το κάνω μεριδίτσες και το καταψύχω. Δίνω στη γατούλα μου λοιπόν μια μεριδίτσα μέρα παρά μέρα ή και κάθε μέρα ακόμα. Βγαίνει πολύ οικονομικό και είσαι και σίγουρος για το τι περιέχει. Προσθέτω επίσης λίγο ρυζάκι και ελάχιστο καροτάκι. Εννοείται όλα αυτά ανάλατα τελείως και αφού αφαιρέσω προσεχτικά τα κόκκαλα! Αν θες να προσθέσεις λίγο λαδάκι δεν του κάνει κακό, ίσα ίσα.
Αυτό θα πρότεινα, για οικονομία και υγεία!
Σου στέλνω το όνομα του πετ-σοπ σε προσωπικό μήνυμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kuriosmirlas3
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kuriosmirlas3
Νεοφερμένο μέλος
χτες λοιπόν του κόψαμε την κονσέρβα και του βάλαμε κροκέτες παλιές και νέες.δεν έφαγε πολύ και πολύ στεναχωρήθηκα!!το πρωί νιαούριζε γιατί πεινούσε και τελικά όταν τον βάλαμε στην τροφή έφαγε λίγο. από 2 πετ σοπ μας είπαν να τον αφήσουμε χωρίς κονσέρβα για λίγες μέρες για να συνηθίσει τις κροκέτες. όμως πόσο θα αντέχουμε να τον βλέπουμε νηστικό και να κλαίει??

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεί να γκρινιάζει επειδή είναι μικρούλης, όπως λες τον πήγατε στην τροφή και έφαγε, άρα δεν πεινούσε, αν πεινούσε θα πήγαινε να φάει μόνος του :Ρ Μπορεί να ήθελε παρέα

Όταν πάει στην τουαλέτα του, ενεργείται κανονικά; Τα κακάκια του δηλαδή είναι καλοσχηματισμένα (λολ) ή είναι σα διάρροια; Αποπαρασίτωση (εσωτερική/εξωτερική) του έχετε κάνει; Σας ενημέρωσε ο κτηνίατρος σχετικά;
kuriosmirlas3
Νεοφερμένο μέλος
και για τα παρασιτα του εχουμε δωσει χαπι που μας εδωσε η οικογενεια απ την οποια τον υιοθετησαμε. οταν τον πηγαμε στον κτηνιατρο και του ειπαμε ειπε οτι ολα βαινουν καλως
αλλα δεν θελω να κλαίει λόγο φαγητού και ανησυχω :/Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Απλά γκρινιάζει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kuriosmirlas3
Νεοφερμένο μέλος

Βρήκα ένα γατάκι 30-35 ημερών και το πήγα στον κτηνίατρο (30 ευρό για μια επίσκεψη -.-) και μου έδωσε φάρμακο για τα σκουλήκια και απο τότε που την πήγα σπίτι όλο κοιμάται της έδωσε το Banminth και ανησυχώ πάρα πολύ για αυτήν και την υγεία της!
Να πω εδώ πως το γατάκι μου μπορεί και τρώει κονσέρβα και πίνει και το γαλατάκι του. Και έχει και πρόβλημα με τα ματάκια της ξέρετε καμία συμβουλή για το τι να κάνω για να μην μου πεθάνει και μέχρι πια ηλικία κινδυνεύει?
γεια σας και πάλι!!
χτες λοιπόν του κόψαμε την κονσέρβα και του βάλαμε κροκέτες παλιές και νέες.δεν έφαγε πολύ και πολύ στεναχωρήθηκα!!το πρωί νιαούριζε γιατί πεινούσε και τελικά όταν τον βάλαμε στην τροφή έφαγε λίγο. από 2 πετ σοπ μας είπαν να τον αφήσουμε χωρίς κονσέρβα για λίγες μέρες για να συνηθίσει τις κροκέτες. όμως πόσο θα αντέχουμε να τον βλέπουμε νηστικό και να κλαίει??
![]()
Κύριε Μίρλα μου μην την παιδεύετε τη μανούλα σας παρακαλώ!
Συμφωνώ με όσα προείπε και η koukimanster και θα έλεγα να μη στεναχωριέσαι, κι εμένα τα γατιά μου ειδικά πριν τη στείρωση ήταν ολιγόφαγα. Τους είχα όλη μέρα φαγητό στο πιατάκι και τσιμπολογούσαν. Το ότι γκρινιάζει μπορεί να οφείλεται στο ότι απλά είναι μίρλας, όπως είπαμε!
Δε νομίζω πως είναι κάτι ανησυχητικό! 
Βρήκα ένα γατάκι 30-35 ημερών και το πήγα στον κτηνίατρο (30 ευρό για μια επίσκεψη -.-) και μου έδωσε φάρμακο για τα σκουλήκια και απο τότε που την πήγα σπίτι όλο κοιμάται της έδωσε το Banminth και ανησυχώ πάρα πολύ για αυτήν και την υγεία της!
Να πω εδώ πως το γατάκι μου μπορεί και τρώει κονσέρβα και πίνει και το γαλατάκι του. Και έχει και πρόβλημα με τα ματάκια της ξέρετε καμία συμβουλή για το τι να κάνω για να μην μου πεθάνει και μέχρι πια ηλικία κινδυνεύει?
Eίναι υποτονικό γενικά; Είναι φυσιολογικό να κοιμάται πολλές ώρες, μωρό είναι ακόμη. Αλλά αν είναι υποτονικό θα πρέπει να απευθυνθείς ξανά στον κτηνίατρο. Τα ματάκια της τι πρόβλημα έχουν; Ο γιατρός τι σας είπε;
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
kuriosmirlas3
Νεοφερμένο μέλος
ευτυχώς που είστε κ εσείς και μας συμβουλεύετε
το αγόρι μου είναι χαλαρό και υπομονετικό αλλά εγώ στεναχωριέμαι πολύ με την γκρίνια του 
Κύριε Μίρλα μου μην την παιδεύετε τη μανούλα σας παρακαλώ!Συμφωνώ με όσα προείπε και η koukimanster και θα έλεγα να μη στεναχωριέσαι, κι εμένα τα γατιά μου ειδικά πριν τη στείρωση ήταν ολιγόφαγα. Τους είχα όλη μέρα φαγητό στο πιατάκι και τσιμπολογούσαν. Το ότι γκρινιάζει μπορεί να οφείλεται στο ότι απλά είναι μίρλας, όπως είπαμε!
Δε νομίζω πως είναι κάτι ανησυχητικό!
Eίναι υποτονικό γενικά; Είναι φυσιολογικό να κοιμάται πολλές ώρες, μωρό είναι ακόμη. Αλλά αν είναι υποτονικό θα πρέπει να απευθυνθείς ξανά στον κτηνίατρο. Τα ματάκια της τι πρόβλημα έχουν; Ο γιατρός τι σας είπε;
Βασικά ξεράθηκε στον ύπνο και τώρα ευτυχώς είναι καλά το μωράκι μ απλά ήθελε ύπνο μάλλον
Τα ματάκια της έχουν πολλές τσίμπλες και όταν τα καθαρίζω είναι οκ αλλά μετά κοιμάται και έχει πάλι τσίμπλες...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Στα ματάκια βάλε Tobrex, υποθέτω έχουν πολλές τσίμπλες...; Είναι κλειστά τα ματάκια; Ο κτηνίατρος εντόπισε πρόβλημα; Σύστησε να βάλετε κάτι; Τέλος πάντων μπορείς να βάλεις λίγο Τομπρεξ, το βρίσκεις στα φαρμακεία και κοστίζει 2-3 ευρώ.
Αυτό μου είπε και ο γιατρός να της βάλλω! Τα ματάκια της όταν είναι ξύπνια τα καθαρίζω με βαμβάκι και χαμομήλι αλλά αν πέσει για ύπνο μετά είναι πάλι κλειστά! Το Tobrex πώς θα της το βάζω? ;/
Ο γιατρός τις είδε αυτές τις τσίμπλες; Συνήθως τις καθαρίζουν με γάζα και φυσιολογικό ορό, αν δεν συντρέχει λόγος να βάλεις κολλύριο.
Ο γιατρός τις είδε και μου είπε να της πάρω κολλύριο αλλά δεν ξέρω πως να της το βάλλω και γενικά στα ματάκια φοβάμαι την την πονέσω ή κάτι τέτοιο...

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό μου είπε και ο γιατρός να της βάλλω! Τα ματάκια της όταν είναι ξύπνια τα καθαρίζω με βαμβάκι και χαμομήλι αλλά αν πέσει για ύπνο μετά είναι πάλι κλειστά! Το Tobrex πώς θα της το βάζω? ;/
Για κάποιο λόγο μας είχαν πει παλιότερα να μη βάζουμε χαμομήλι στα ματάκια των γατιών, δεν ξέρω γιατί. Είχαν προτείνει φυσιολογκό ορό και καθάρισμα με γαζούλες και όχι βαμβάκι. Αυτό με το βαμβάκι είναι λεπτομέρεια, δεν έχει σημασία, αν έχεις βαμβάκι συνέχισε να το χρησιμοποιείς. Αλλά καλύτερα άλλαξε σε φυσιολογικό ορό αντί για χαμομήλι γιατί θυμάμαι ότι μας είχαν πει κάτι σχετικό με αλλεργίες.
Το tobrex θα της το βάζεις ως εξής: θα κρατάς το γατάκι ακίνητο, θα της σηκώνεις λίγο το κεφαλάκι προς τα πάνω, θα αναποδογυρίζεις το μπουκαλάκι του τομπρεξ και θα στοχεύεις το ματάκι. Δε χρειάζεται να πιέζεις το μπουκαλάκι, στάζει αργά αργά μόνο του. 1-2 σταγονίτσες σε κάθε μάτι. Θα κάνει γρήγορα δουλειά το κολλύριο, μην ανησυχείς.

Καλησπέρα,
Χτες το βραδυ πηγα να πεταξω τα σκουπιδια της ανακοίκλωσης στη γειτονιά μου όταν άκουσα επίμονα νιαουρίσματα απο μέσα. Με τα πολλά έψαξα και βρήκα ένα μικρό γατάκι μέσα σε ένα κουτί (δεν έχω ιδέα πως βρέθηκε εκεί αλλά αμφιβάλλω αν μπήκε μόνο του εκεί μέσα..). Είναι πολύ μικρό, αν και περπατάει και έχει βγάλει και δοντάκια γιατι αμέσως μετα του εδωσα λίγο ζαμπονάκι (ήταν το μόνο που είχα) και το εφαγε κατευθειαν απο το χέρι μου αν και ήταν πολύ φοβισμένο (μάλλιστα πάνω στη φούρια του το κακόμοιρο πρεπει να πεινούσε πολύ αφού μου δάγκωσε λίγο το δάχτυλο στη προσπάθειά του να φάει). Επειδή τυχαίνει η πολυκατοικία που μένω να έχει κήπο και εγω να μενω στο ισόγειο αποφάσισα να το κρατήσω αφου δεν έχω και κανένα να το δώσω..Απ ότι είδα είναι αγοράκι και υπολογίζω ότι μπορεί να είναι περίπου 1 μηνού. Είναι όμως πολύ φοβισμένο αν και απο χτες το βραδυ οχι τοσο οσο στην αρχη αφου οταν το φωναζω να φαει ερχεται και πριν λιγο καταφερα να το κανω να παιξει λιγο μαζι μου με ενα κορδονι..το πρόβλημα είναι ότι σήμερα που το τάισα πρόσεξα ότι η κοιλίτσα του ειναι λίγο φουσκομένη. Επειδη έψαξα στο ιντερνετ ειδα οτι μπορει να έχει ενδοπαράσιτα και ότι πρέπει να το πάω στο κτηνίατρο.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι εγω ειμαι φοιτήτρια (και με γονείς που δεν πληρώνονται) δεν έχω καθολου χρήματα να το παω (γιατι εμαθα κιολας οτι λιγοτερο απο 20 ευρω δεν παιρνουν οι κτηνιατροι)
Μηπως εχετε καμια ιδεα εσεις εδω που εχετε γατάκια και γνωρίζετε τι πρέπει να το δώσω για τα ενδοπαράσιτα και πόσο? Και αν ναι που μπορω να βρω τα φάρμακα? Σας ευχαριστώ πολυΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
θα του δώσει πάστα για τα ενδοπαράσιτα και μπορεί να το ψεκάσει για τα εξωπαράσιτα. Εγώ είχα πληρώσει μόνο 10 ευρώ για όλα αυτά, συν την επίσκεψη. Αλλά δυστυχώς οι τιμές διαφέρουν πολύ από κτηνίατρο σε κτηνίατρο. Πάρε τηλέφωνο τους κτηνιάτρους της περιοχής σου με την σειρά και ρώτα για τις χρεώσεις τους. Επίσης θα θέλει και μια ξηρά τροφή, γιατί τα δικά μας φαγητά δεν κάνουν. Πήγαινε να σου δώσει και οδηγίες, εγώ πέρσι ήμουν στην θέση σου και δεν είχα ιδέα. Να φανταστείς κι εγώ πατάτες είχα και του είχα δώσει τότε........
Τώρα για τα έξοδα του φοιτητή, αχ.. Άμα θα πάρεις τηλέφωνο αύριο, ρώτα και τις χρεώσεις για τα εμβόλια.
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βρω αυτα τα φάρμακα κάπου αλλού εκτός απο κτηνιατρείο? Σε φαρμακείο για παράδειγμα? Εγω σπουδάζω ιατρική και έχω ακούσει ότι υπάρχουν καποια φάρμακα ανθρώπινα που τα δίνουν και σε γατάκια και είναι και πολύ πιο φτηνά απ οτι αυτά που δίνονται απο τους κτηνίατρους..απλά δεν γνωρίζω ποια φάρμακα είναι αυτά..αν ξέρει κανείς παρακαλώ ας μου πει. ΕυχαριστωΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool