Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

αρχισανε να παιζουν ηδη με αλλα παιχνδια και κανουν τσισα και κακα στην αμμο.και σταματησαν να παιζουν τοσο μαζι της..
ηταν με την μαμα τους,η κοπελλα που τα φροντιζε ειπε οτι ετρωγαν μαγειρευτα και κονσερβα ηδη..θα συνηθισουν που θα παει,το ενα εφαγε λιγο ψαρακι που του εδωσα.εαν δεν φανε αποψε ,αυριο που πιστευω να τα δει και κτηνιατρος αναλογα τι θα πει,θα αρχισω να τα ταιζω με συριγγα.δυστυχως δεν μπορω να μαθω ακριβω τι ειδους κονσερβα τρωγανε .παντως ειναι πολυ εθδιαθετα,παιζουν διαρκως,εμενα με κυνηγανε παντου και ξαπωνου διπλα μου..με περασαν για την μαμα τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τσιτσινάκια όμορφα καλώς τα! :clapup::clapup: Γερά να'ναι και να χαίρεσαι τη συντροφιά τους για πολλά πολλά χρόνια :D

Για το φαγητό, το πιο πιθανό είναι οτι ακόμα δεν έχουν συνηθίσει την αλλαγή περιβάλλοντος με την έννοια οτι μάλλον έχουν μείνει στις προηγούμενές τους διατροφικές συνήθειες. Βλέποντας τις φωτο, δεν μου φαίνονται τόσο μικρά που να πίνουν αποκλειστικά γάλα με μπιμπερό.:hmm: Δοκίμασε, όπως λέει παραπάνω η Βάσω, να ανακατέψεις γάλα με λίγη κονσέρβα. Θα σου συνιστούσα κονσερβούλα σε μορφή gourmet"πατέ"(δηλαδή όχι κομματάκια ολόκληρα, είναι μωρούλια ακόμα) όπως πχ η gourmet Gold (ή καλύτερα η Diamant) δεν νομίζω οτι θα αντισταθούν εύκολα στον πειρασμό να τη δοκιμάσουν ;)
Αν παρόλ'αυτά έχουν περάσει αρκετές ώρες χωρίς να θέλουν να φάνε, κοντός ψαλμός αλληλούια, αύριο θα τα δει ο κτηνίατρος και θα αποφανθεί:)
Τώρα για τα παιχνίδια, μπορείς να τους δώσεις και μια μπαλίτσα μικρή που θα κάνεις πρόχειρα από ένα κοματάκι αλουμινόχαρτο. Η δική μου όταν ήταν μωρούλι κι έβγαζε δοντάκια, της άρεσε να παίζει με τις ώρες με χερούλια από πεπιεσμένο στριφτό χαρτί από χαρτονένιες τσάντες συσκευασίας (που δεν διαλύονται εύκολα με κίνδυνο να καταπιούν τα χαρτιά), ή με λούτρινα μικροσκοπικά ποντικάκια. Όπως και να'χει, θα βρεις τις προτιμήσεις τους οι οποίες, σημειωτέον θα αλλάζουν όσο μεγαλώνουν. Θα τα χαίρεσαι να παίζουν και μεταξύ τους, προσποιούμενα "επιθέσεις"και "άμυνες" , κρυφτούλια και κυνηγητά:P Μόνο μη τα ενθαρρύνεις να θεωρούν την άμμο παιχνίδι, η άμμος είναι μόνο για τσισάκια και κακάκια, ας μη κάθονται εκεί με τις ώρες γιατί κινδυνεύει να τους γίνει (ανθυειγινή) συνήθεια την οποία μεγαλώνοντας πιθανόν να δυσκολευτούν να αποβάλλουν:hmm:Να έχεις στο μυαλό σου οτι η εκπαίδευση (όσομας επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη για τη γάτα που είναι ανεξάρτητο ον) αρχίζει από τη στιγμή που θα έρθουν σπίτι και όσο είναι μικρά είναι πιο εύκολο
να μάθουν ορισμένα βασικά πράγματα.
Δες κι εδώ, μπορεί να σε βοηθήσει.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπραβο Γιάννη για την απόφαση σου είμαι σίγουρη οτι δε θα το μετανιώσεις, είναι μεγάλη ευκολία να ξέρεις οτι όταν λείπεις από το σπίτι το γατάκι σου έχει παρέα το αδερφάκι του και δεν είναι μόνο. άσε που είναι και πιο εύκολο ψυχολογικά όταν χρειάζεται να λείψεις για μέρες από το σπίτι. ααα και εννοείται η προσαρμογή τους στο σπίτι είναι πολύ πιο εύκολη, αν ήταν ένα μόνο του μπορεί να χρειαζόταν καιρό μέχρι να σταματήσει να κλαίει και να ψάχνει τη μαμά του (τώρα που είπα τη μαμά του, αν μπορείτε καλό θα ήταν να στειρώσετε μαζί με την κοπέλα που έχει ενδιαφερθεί τη μαμά των γατιών να μη γεννήσει άλλες φορες, αυτά στάθηκαν τυχερά, τι θα γίνουν να επόμενα? :/: )

ως προς το φαγητο σε κάλυψαν νομίζω τα κορίτσια, θα τα δει και ο κτηνιατρος οπως λες. για το ξυσιμο που λες, αν έχουν ψύλλους και τους βάλουμε αμπούλα ή σπρέι, τότε είναι που ξύνονται σαν τρελα (γιατί οι ψυλλοι τρέχουν πάνω κάτω μέχρι να πεθάνουν), οποτε μην ανησυχεις είναι πολυ νορμαλ. να τα χαίρεσαι!

καλημερα σας.να ενημερωσω πηγαμε την δευτερα στο γιατρο,τα γατακια ειναι πολυ υγιή ,του ειπα τους προβληματισμος και ο ανθρωπος μου ειπε διαφορα..το πιο βασικο ειναι μου εδωσε μια τροφη για κιττεν ,την οποια την δεχτηκαν αμεσως και τρωνε μια χαρα.σε αντιθεση με την κιττεν που πηρρα απο το πετσοπ την χυμα.ανακατεψα λιγο ομωε και απο τις 2 στο πιατακι,να τρωνε και λιγο απο την αλλη,τα εμαθα να πηγαινουν τουαλλετα,να πινουν νερακι και ειναι μκα χαρα..εχω ερωτευτει παιδια απο τα σκαντζα και τα χαδια που μου κανουν..δεν εχουν ενοχλησει καθολου,κοιμουνται την νυχτα,δεν νιαουριζουν..
εμβολιο την μεγαλη εβδομαδα και δευτερο ψεκασμα με frontline.ξυνονται ακομα στα ποδια και στα αυτακια..
αυριο θα επιχειρησω το πρωτο μπανακι.

ευτυχια και ικανοποιηση.... :-)

Μπράβο τα ζουζουνάκια!:clapup:Περιμένουμε προσεχώς και νέες φωτογραφίες σας με γατο-ευτυχισμένες στιγμές
1698945ck8imdhyfd.gif
p0707.gif

Μωρά γατάκια!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας...

Σήμερα πήρα σπίτι 2 μωράκια που τα άκουγα να κλαίνε από εχθές το βράδυ. Πιθανόν η μαμά τους να τα εγκατέλειψε, ή να σκοτώθηκε καθώς έχει να επισκεφτεί την αυλή μας από προχθές. Μέχρι τώρα εδώ και μήνες ερχόταν σχεδόν καθημερινά, την ταΐζαμε, παίζαμε, αλλά τα μωράκια τα είχε κάνει αλλού (σε διπλανό ακάλυπτο πολυκατοικίας).

Αν και με μία γρήγορη ματιά είδα ότι υπάρχουν κάποια άρθρα για τέτοιες περιπτώσεις θα ήθελα να μου γράψετε τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να τα καταφέρουν. Καταλαβαίνετε ότι είμαι σε ένα μικρό πανικό αυτή τη στιγμή, είναι μάλιστα η 1η φορά που έχω γατάκι να φροντίσω, οπότε συγχωρέστε με που τα θέλω "στο πιάτο"...

Όταν τα πήρα τα στεγνώσαμε προσεκτικά με πιστολάκι και με μία πετσετούλα. Στην αρχή το 1 έτρεμε όμως πλέον έχει σταματήσει. Φταρνίζονται όμως που και που. Τα έχουμε σε μία κουτίτσα με μία θερμοφόρα τυλιγμένη σε πετσέτα. Επίσης καθαρίσαμε τα ματάκια τους με χαμόμηλο καθώς ειδικά στο ένα γατάτκι το ματάκι του ήταν κλειστό από τσίμπλες.

Αρχικά τους δώσαμε με σύριγγα γάλα φρέσκο (των 7 ημερών). Ρώτησα όμως κάποιο κτηνίατρο και είπε καλύτερα να μη δίνουμε γάλα γιατί τους προκαλεί διάρροια κ.α. και έδωσε μία κονσέρβα που είναι για μωρά γατάκια. "Pediatric Weaning ROYAL CANIN" ονομάζεται. Την αραιώνουμε με λίγο νερό και τη δίνουμε με σύριγγα, ή μάλλον προσπαθούμε να τη δώσουμε γιατί την τρώνε σχεδόν με το ζόρι. Νερό είπε δε χρειάζεται να δίνουμε καθώς περιέχει υγρασία αυτό που τρώνε.

Θα ήθελα πληροφορίες για το κάθε πότε πρέπει να τρώνε, πόσο περίπου και οτιδήποτε άλλο που πρέπει να κάνω για εκείνα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας...

Σήμερα πήρα σπίτι 2 μωράκια που τα άκουγα να κλαίνε από εχθές το βράδυ. Πιθανόν η μαμά τους να τα εγκατέλειψε, ή να σκοτώθηκε καθώς έχει να επισκεφτεί την αυλή μας από προχθές. Μέχρι τώρα εδώ και μήνες ερχόταν σχεδόν καθημερινά, την ταΐζαμε, παίζαμε, αλλά τα μωράκια τα είχε κάνει αλλού (σε διπλανό ακάλυπτο πολυκατοικίας).

Αν και με μία γρήγορη ματιά είδα ότι υπάρχουν κάποια άρθρα για τέτοιες περιπτώσεις θα ήθελα να μου γράψετε τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να τα καταφέρουν. Καταλαβαίνετε ότι είμαι σε ένα μικρό πανικό αυτή τη στιγμή, είναι μάλιστα η 1η φορά που έχω γατάκι να φροντίσω, οπότε συγχωρέστε με που τα θέλω "στο πιάτο"...

Όταν τα πήρα τα στεγνώσαμε προσεκτικά με πιστολάκι και με μία πετσετούλα. Στην αρχή το 1 έτρεμε όμως πλέον έχει σταματήσει. Φταρνίζονται όμως που και που. Τα έχουμε σε μία κουτίτσα με μία θερμοφόρα τυλιγμένη σε πετσέτα. Επίσης καθαρίσαμε τα ματάκια τους με χαμόμηλο καθώς ειδικά στο ένα γατάτκι το ματάκι του ήταν κλειστό από τσίμπλες.

Αρχικά τους δώσαμε με σύριγγα γάλα φρέσκο (των 7 ημερών). Ρώτησα όμως κάποιο κτηνίατρο και είπε καλύτερα να μη δίνουμε γάλα γιατί τους προκαλεί διάρροια κ.α. και έδωσε μία κονσέρβα που είναι για μωρά γατάκια. "Pediatric Weaning ROYAL CANIN" ονομάζεται. Την αραιώνουμε με λίγο νερό και τη δίνουμε με σύριγγα, ή μάλλον προσπαθούμε να τη δώσουμε γιατί την τρώνε σχεδόν με το ζόρι. Νερό είπε δε χρειάζεται να δίνουμε καθώς περιέχει υγρασία αυτό που τρώνε.

Θα ήθελα πληροφορίες για το κάθε πότε πρέπει να τρώνε, πόσο περίπου και οτιδήποτε άλλο που πρέπει να κάνω για εκείνα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα, λοιπον τα γραφω με τη σειρά

- απαραίτητο να είναι ζεστά (προσοχή μην καουν φυσικα) μια θερμοφορα τυλιγμενη με πετσετα κανει δουλεια.
- ενα ρολοι που κανει θορυβο (τικ τακ) για να νομιζουν οτι ειναι η καρδια της μαμας τους και να κοιμούνται.. (εγω είχα βαλει και ενα μικρο λουτρινο που είχα..
- ΜΟΝΟ ειδικο γαλα για γατακια. Αν εχετε μπιμπερο ακομα καλυτερα και ταισμα ειδικα τωρα στην αρχή μόλις τα ακουσετε να φωναζουν (περιπου ανα 3ωρο)
- ΠΟΤΕ δεν τα ταιζουμε ανασκελα. τα ταιζουμε μπρουμιτα οπως θα επιναν γαλατακι απο τη μαμα τους. Τα περισσότερα γατακια πεθαινουν λογο αυτού γιατί πηγαινει απο λαθος γαλα στους πνευμονες.
- ματακια εχουν ανοιξει; δοντακια εχουν καθολου; αν ναι σιγα σιγα θα μπορεσετε να τα μαθετε να τρωνε μονα τους
- το δυσκολο τωρα. Κακα και τσισα. Αυτά αφου θα εχουν φαει θα τους τριψετε ΠΟΛΥ ελαφρα ΠΟΛΥ ομως ελαφρα την περιοχή των γεννητικών οργανων (υπαρχουν σχετικα βιντεακια και καλο ειναι να τα δειτε για να μην κανετε ζημια ) για να καταλαβετε ουσιαστικα η κινηση πρεπει να μοιαζει με της μαμας γατας. (η μαμα γατα καθαριζει την περιοχη με την γλωσσα της).
- επαναλαμβανω οτι η ζεστη παιζει σημαντικο ρολο αλλα ΟΧΙ η πολλη ζεστη..σα να ειναι μια γατουλα που τα ζεσταινει..
Ευχομαι τα καλυτερα και εδω ειμαστε και παλι.
Προσθέτω:
- τα ματακια τα καθαριζουμε πολυ απαλα με φυσιολογικό ορο μπορείτε να τα καθαρίσετε
- το ταισμα με την συριγγα ειναι επιφοβο γιατι μπορει να μας ξεφυγει μεγαλη ποσοτητα και να πνιγει ενω το μπιμπερο ειναι πιο ελεγχομενη η ποσοτητα

Τελευταία επεξεργασία:
Θα πρέπει, το πιο σημαντικό, να φροντίζεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστά σε μια φωλίτσα που θα τους κάνεις, με μια θερμοφόρα και πάνω στη θερμοφόρα μια κουβερτούλα (μη καούν).
Είναι νεογέννητα και πολύ ευαίσθητα και χρειάζεται προσοχή. Όμως επειδή δεν έχω πείρα από νεογέννητα και μέχρι να σου απαντήσουν τα πιο έμπειρα μέλη μας, δες εδώ τα βασικά κι εύχομαι όλα καλά να πάνε :)

@ RedCat Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ματάκια έχουν ανοίξει κανονικά και δοντάκια έχουν γιατί ψιλοδαγκώνουν. Προσπάθησα να τους δώσω λίγη από την κονσέρβα στο δάχτυλό μου (επειδή με τη σύριγγα δεν τα καταφέρναμε), την έγλειφαν και δάγκαναν κιόλας.

Προσέχουμε πολύ την ποσότητα με τη σύριγγα, αλλά και πάλι μου φαίνεται πως δεν τα πολυκαταφέρνουμε να φάνε...

Αν πεινάνε θα φωνάζουν δηλαδή ή πρέπει να τα ξυπνάμε για να φάνε; Τώρα είναι ήσυχα και κοιμούνται. Αν ακούσουν λίγο θόρυβο κάνουν ένα μικρό νιαούρισμα και έπειτα ξαναησυχάζουν.

@ alcyone Σ' ευχαριστώ και εσένα. Με τη ζεστασιά θεωρώ είμαστε ΟΚ. Όπως έγραψα, είναι σε κούτα, και η θερμοφόρα (χωρίς το νερό να βράζει) τυλιγμένη σε πετσέτα.

Έχω αρχίσει να το διαβάζω είδη. Διάβασα και κάποια μηνύματα από το παρόν θέμα.

Τελευταία επεξεργασία:
Με το φαγητό τα πήγαμε αρκετά καλύτερα. Έχουμε θέμα όμως με το πως θα κάνουν τσίσα και κακά. Δεν τα καταφέρνουμε με τίποτα...

Δεν κάθονται και αυτά καθόλου για να τα τρίψουμε. Είναι αγριμάκια! Για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει περίπου να τα τρίβουμε απαλά; Αν μπορείτε βάλτε κάποιο βίντεο εάν υπάρχει, ώστε να δω λίγο τη διαδικασία γιατί δε βρίσκω κάτι.

Τελευταία επεξεργασία:
Τους έχετε βάλει άμμο; αν ειναι με ανοιχτα ματάκια μπορεί ήδη να πηγαίνουν στην άμμο τους και να μην χρειαζεται καθολου αυτο. Αν εχουν δοντακια σιγα σιγα πρεπει να περασετε σε κανονικη τροφή σε συνδυασμο με το γαλα. Βρηκατε καθολου βρεγμένα τα σκεπασματα που τους έχετε βάλει; ρωτήστε και τον γιατρό. Παρτε μια μικρη αμμολεκανη και αμμο γιατι πρεπει σιγα σιγα να μαθαινουν μετα τα γευματα να πηγαινουν εκεί μεσα. Βαλε και καμμια φωτογραφία αν μπορείς για να εχουμε μια εικονα.
Το πρώτο που θα εκανα ειναι να παω μια βολτα απο ενα κτηνιατρο να εκτιμησει ηλικια για να σου πει τι να κανεις...μην το αφηνεις γιατι αν χρειαζεται να τα βοηθατε να κανουν κακα και τσισα ειναι κατι που πρεπει να γινεται σχεδον καθε δυο γευματα..(σιγουρα ομως μια φορα την ημερα)
σου βάζω το βίντεο: (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι ατσαλες κινησεις και το βαμβακι πρεπει να ειναι παντα βρεγμενο με ζεστο νερακι γιατι μπορει να τα τραυματισει)
https://www.youtube.com/watch?v=KExOXnZHt50

Άμμο όχι. Χθες μόλις τα βρήκα οπότε ακόμα δεν έχω εφοδιαστεί με όλα.

Τροφή τρώνε την κοσνέρβα που μας έδωσε ο κτηνίατρος που είναι για μωρά γατάκια (την αναφέρω στο αρχικό μήνυμά μου) .Πρέπει να πάρουμε και γάλα ειδικό;

Ευχαριστώ πολύ για το βίντεο. Θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις τα καταφέρω. Τώρα παίρνουν πάλι τον υπνάκο τους.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ θα έλεγα αφού ξεκίνησαν και τρώνε την κονσερβούλα να μην προσπαθήσετε να τους δώσετε και γάλα. Αφού τρώνε στερεά τροφή μάλλον δεν το χρειάζονται και αν το χρειάζονταν θα σας είχε δώσει και από αυτό ο κτηνίατρος.
Μείνετε στην κονσέρβα για να μην τα πιάσει καμμιά διάρροια και απλά δίνετέ τους με την σύριγγα λίγο νεράκι πότε πότε. Πάντως αφού είναι ικανά να τρώνε ήδη κονσέρβα, κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται να τρίβετε κοιλίτσες και τέτοια, καλύτερα να προμηθευτείτε άμμο για να πηγαίνουν να τα κάνουν μόνα τους. Μόνο να παρακολουθείτε τι κάνουν και αν δείτε πως κάποιο δεν κάνει κακάκια ή έχει διάρροια, επικοινωνήστε και πάλι με τον κτηνίατρο μήπως σας δώσει κάποιο φαρμακάκι.

Τα πήγαμε την Πέμπτη από τη γιατρό για check up.

Είναι ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι, λίγο πάνω από 1 μήνα. Το αγοράκι από την πρώτη στιγμή είχε βλέννα στα ματάκια του και όποτε κοιμόταν έκλειναν (του τα καθαρίζαμε εξ' αρχής με βαμβάκι βρεγμένο με χαμόμηλο), γι αυτό μας έδωσε μία πάστα αντιβιωτική να παίρνουν και τα δύο εφόσον είναι συνέχεια μαζί. Συν άλλη μία για σκουλήκια που θα την παίρνουν για 1 βδομάδα. Επίσης ψεκάστηκαν με frontline καθώς είχαν και ψύλλους... Τέλος η γιατρός τα έκανε και κατούρησαν. Τα καταφέραμε μετά και εμείς. Πλέον ευτυχώς κατουράνε και κάνουν κακά μόνα τους, στην πάνα τους ή όταν βολτάρουν -νιαουρίζοντας πάντα- μετά από κάποιο γεύμα.

Συνεχίζουν να τρώνε (για την ακρίβεια καταβροχθίζουν) από τη σύριγγα κονσέρβα αραιωμένη με λίγο νερό. Σήμερα πήραμε και ξηρή τροφή για μωράκια. Τη μουσκέψαμε με νεράκι αλλά δεν έφαγαν... Δάγκωναν μόνο το πλαστικό που ήταν η τροφή, έμπαιναν μέσα, αλλά για να φάνε ούτε λόγος.

Αυτά τα νέα μας...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
θα μάθουν σιγα σιγα και την ξηρά τροφή. καποια στιγμή παρτε τους και μια μικρη αμμολεκανη και μετα από καθε γευμα να τα βαζετε εκεί..δειξτε τους οτι πρεπει να σκαβουν λιγακι. (αυτο κανονικα το κανει η μαμα τους). να ειναι κοντα ολα τους τα αντικειμενα. Μπωλ αμμολεκανη νερακι και σιγα σιγα τα αλλαζετε θεση

Συνεχίζουν να τρώνε (για την ακρίβεια καταβροχθίζουν) από τη σύριγγα κονσέρβα αραιωμένη με λίγο νερό. Σήμερα πήραμε και ξηρή τροφή για μωράκια. Τη μουσκέψαμε με νεράκι αλλά δεν έφαγαν... Δάγκωναν μόνο το πλαστικό που ήταν η τροφή, έμπαιναν μέσα, αλλά για να φάνε ούτε λόγος.

Κι η δική μου όταν ήταν στην ηλικία των 1και κάτι μηνών, ούτε να τη μυρίσει που (λέει ο λόγος) την ξηρή τροφή. Επειδή όμως υποθέτω οτι βρίσκονται σε ηλικία που ήδη θα μπορούν κάλλιστα να τρώνε και κροκέτες που είναι χρήσιμες να συνηθίζουν από τώρα για να ασκούν και τα δοντάκια τους, θα σου συνιστούσα να δοκιμάσεις το τρυκ που έκανα κι εγώ: Θα πάρεις μια κονσέρβα-μους και θα βάλεις λίγη ποσότητα ανακατεμένη με τις μικρές κροκέτες. Πιστεύω οτι δεν θα αντισταθούν στον πειρασμό και θα δοκιμάσουν.;) Και λίγο-λίγο θα μειώνεις την υγρή τροφή και θα μένει όλο και περισσότερη ξηρή, έτσι θα αρχίσουν να τρώνε.
Επίσης, αν βρέχεις τις κροκέτες καλό είναι να τις τρώνε αμέσως και να μη μένουν στο πιατάκι τους για πολλές ώρες, κι αυτό διότι οι βρεγμένες κροκέτες εύκολα αναπτύσσουν βακτηρίδια αν παραμένουν αφάγωτες για πολύ.

Κι η δική μου όταν ήταν στην ηλικία των 1και κάτι μηνών, ούτε να τη μυρίσει που (λέει ο λόγος) την ξηρή τροφή. Επειδή όμως υποθέτω οτι βρίσκονται σε ηλικία που ήδη θα μπορούν κάλλιστα να τρώνε και κροκέτες που είναι χρήσιμες να συνηθίζουν από τώρα για να ασκούν και τα δοντάκια τους, θα σου συνιστούσα να δοκιμάσεις το τρυκ που έκανα κι εγώ: Θα πάρεις μια κονσέρβα-μους και θα βάλεις λίγη ποσότητα ανακατεμένη με τις μικρές κροκέτες. Πιστεύω οτι δεν θα αντισταθούν στον πειρασμό και θα δοκιμάσουν.;) Και λίγο-λίγο θα μειώνεις την υγρή τροφή και θα μένει όλο και περισσότερη ξηρή, έτσι θα αρχίσουν να τρώνε.
Επίσης, αν βρέχεις τις κροκέτες καλό είναι να τις τρώνε αμέσως και να μη μένουν στο πιατάκι τους για πολλές ώρες, κι αυτό διότι οι βρεγμένες κροκέτες εύκολα αναπτύσσουν βακτηρίδια αν παραμένουν αφάγωτες για πολύ.

Ωραία σκέψη, θα την προσπαθήσω. Την κονσέρβα βέβαια την τρώνε ακόμα με σύριγγα, αραιωμένη με λίγο νεράκι. Αν τη βάλω σε πιατάκι λογικά θα γίνει χαμός, θα πασαλειφτούν και δεν θα φάνε. Οπότε δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα.

Σε τι ηλικία περίπου αρχίζουν να τρώνε κροκέτες;

Εννοείται τις βρεγμένες τις πετάω.

Η δική μου 1,5 με 2 μηνών ήταν όταν την υιοθέτησα και ήδη ήταν σε θέση να μασήσει της R/C που είναι μικρές ειδικές για γατάκια που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η οδοντοστοιχία τους. Βέβαια όπως είπα και πριν, προτιμούσε την κονσέρβα σε μορφή πάστας αλλά δεν ήθελα να συνηθίσει αποκλειστικά σε κονσέρβα ενώ μπορούσε να φάει και κροκέτες.:)

R/C εννοείς της Royal Canin; Αν ναι, αυτές έχουμε και 'μεις για κονσέρβα και για ξηρή. Ελπίζω σιγά σιγά να μάθουν να τρώνε και από τη 2η...

Η θεραπεία με την πάστα έχει αποτέλεσμα καθώς σήμερα δεν έκλεισαν καθόλου τα ματάκια του μικρούλη και είναι πεντακάθαρα.

Ορίστε και δύο φωτογραφίες με τα διασωθέντα αδελφάκια που μας παιδεύουν (...και τα παιδεύουμε και 'μεις λιγάκι) :
1q1fmg.jpg
353ebfd.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back