Κροκετούλες αφού καταφέρνουν και τρώνε θα έλεγα να τους δώσεις, ελαφρώς μουλιασμένες στην αρχή και σταδιακά σε λίγες μέρες στεγνές! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Θα το ήθελα πολύ να τα κρατήσω. Έστω το ένα... Αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο...ω θεοι. ομορφιες....απ' οτι εχω καταλαβει θα τα κρατησετε ε; ονοματα τους βγαλατε;;;
Ονόματα δεν έχουν. Είναι το πορτοκαλί και το σκούρο - το αγοράκι και το κοριτσάκι.
Υπάρχει και αγγελία για τα μικρά: https://www.mypetz.gr/threads/Δύο-μωρά-γατάκια-για-υιοθεσία-Ηράκλειο-Κρήτης.239378/
Καλά η φωνούλα τους είναι τουλάχιστον διαπεραστικότατη... Έχουν αναπτύξει παράλληλα και ορειβατικές ικανότητες, καθώς σκαρφαλώνουν από τα πόδια μέχρι να φτάσουν στην αγκαλιά. Σήμερα το κορίτσι ανέβηκε και στην πλάτη όταν έσκυβα για να προσέχω το αγόρι που πασαλειβόταν με την κονσέρβα και τις κροκέτες....Ααχ, ψυχούλια μου όμορφα.... Έτσι ήταν και τα "δικά μου". όταν τα φιλοξενούσα... Και μια φωνή... τσιρίδα!Κροκετούλες αφού καταφέρνουν και τρώνε θα έλεγα να τους δώσεις, ελαφρώς μουλιασμένες στην αρχή και σταδιακά σε λίγες μέρες στεγνές!
![]()
Πόση περίπου ποσότητα σκέτες κροκέτες αντιστοιχεί για ένα γεύμα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Ολες οι τροφές στην συσκευασία γράφουν την ποσότητα που αντιστοιχεί σε κάθε ηλικία.Πόση περίπου ποσότητα σκέτες κροκέτες αντιστοιχεί για ένα γεύμα;
Χαχαχαχ! Μεγαλειώδεις στιγμές! Κροκετούλες κι εγώ τους έδινα όσο έλεγε η συσκευασία χωρισμένη σε γεύματα. Κι αυτό γιατί μου είχε πει τότε φίλη κτηνίατρος πως σε αυτήν την ηλικία δεν αντιλαμβάνονται τον κορεσμό και μπορούν να φάνε ανεξέλεγκτα και να έχουν προβλήματα με το γαστρεντερικό. Πάντως είχα την εντύπωση τότε πως αν μπορούσαν θα έτρωγαν κι εμένα! Δεν ξέρω αν θα σταματούσαν αν θα τους είχα γεμάτο το μπολ.
Σε αντίθεση με τη Μίσι μου που τη βρήκαμε περίπου 2 μηνών και έτρωγε όσο πεινούσε.
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Το καταλαβαίνω ήδη... Άλλωστε και με τη μανούλα τους είχαμε μία όμορφη σχέση και μου λείπει, έστω και αν ερχόταν μόνο από την αυλή... Συνέχεια από όταν "χάθηκε" τριγυρνάει στη σκέψη μου...οση αντεχουν ειναι η ποσοτητα. ειναι στην αναπτυξη βλεπεις. κριμα που δεν θα τα κρατησετε, ειναι φοβεροι οι δεσμοι που αναπτυσσονται..
Ναι όντως, το είχα κοιτάξει κιόλας... Η ποσότητα που αναφέρεται είναι ανά 1 γεύμα ή η συνολική από όλα τα γεύματα;΄Ολες οι τροφές στην συσκευασία γράφουν την ποσότητα που αντιστοιχεί σε κάθε ηλικία.
Recommended daily quantities (g/day):
Water should be available at all times
Age Weight of kitten
(months) (kg) (g) cup*
1 0.35 - 0.6 25-35 2/8 - 3/8
2 0.8 - 1.2 40-55 3/8 - 5/8
3 1.4 - 2.1 55 - 70 5/8 - 6/8
4 1.8 - 2.8 55 - 80 5/8 - 7/8
6 2.4 - 3.9 60 - 85 5/8 - 7/8
9 2.9 - 4.8 60 - 80 5/8 - 7/8
10 03.ٌـى 60 - 80 5/8 - 7/8
11 03.ٌـى 60 - 80 5/8 - 7/8
12 03.ٌـى 60 - 80 5/8 - 7/8
Gestating cat 3KG 50 ? 75g 4/8 - 6/8
Gestating cat 5KG 85 ? 125g 7/8 - 1 3/8
Lactation Ad libitum
Πως θα καταλάβουμε αν δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα; Θα έχουν π.χ. διάρροια;Πραγματικά Νίκο κι εμένα με σκαρφάλωναν π α ν τ ο ύ !
Χαχαχαχ! Μεγαλειώδεις στιγμές! Κροκετούλες κι εγώ τους έδινα όσο έλεγε η συσκευασία χωρισμένη σε γεύματα. Κι αυτό γιατί μου είχε πει τότε φίλη κτηνίατρος πως σε αυτήν την ηλικία δεν αντιλαμβάνονται τον κορεσμό και μπορούν να φάνε ανεξέλεγκτα και να έχουν προβλήματα με το γαστρεντερικό. Πάντως είχα την εντύπωση τότε πως αν μπορούσαν θα έτρωγαν κι εμένα! Δεν ξέρω αν θα σταματούσαν αν θα τους είχα γεμάτο το μπολ.
Σε αντίθεση με τη Μίσι μου που τη βρήκαμε περίπου 2 μηνών και έτρωγε όσο πεινούσε.

sad_eva
Νεοφερμένο μέλος
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
φοβάμαι, πως δε σε προειδοποίησε κάποιος πόσο δύσκολη, σχεδόν αδύνατη αποστολή ανέλαβες...αυτά τα μικρουλια σε αυτή την πολύ ευαίσθητη κατάσταση δυστυχώς δεν έχουν πολλές ελπίδες..σκουληκάκια,υποθερμία,ίσως λάθος δοσολογία στο μπιμπερό είναι πιθανές αιτίες για την κατάληξη του μικρού..
μπορεί όμως να μην ήταν τίποτα και από όλα αυτα.μπορεί απλά να είχε μια αρρώστια από τη γέννησή του κ να έφευγε έτσι κι αλλιώς..
δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε..
πάντως σιγουρο είναι ένα..πέθανε μέσα σε αγκαλιά αγάπης..
τα έχω περάσει κι εγώ κ ξέρω πως πονάει..κ το χειρότερο..ξέρω πόσο υπεύθυνη μπορεί να νιώθεις τώρα.
είναι άδικο για εσένα...το μικούλι..δυστυχώς ήταν καταδικασμένο κι εσύ του έδωσες μια ελπίδα..κ μια αγκαλιά να φύγει ήρεμο..
με το καιρό θα καταλάβεις, πως σίγουρα το λάθος δεν ηταν δικό σου αλλά όποιου το πήρε από τη μαμά του..ή της φύσης, που προνοεί πολλά γατάκια ανά γέννα, γιατί μοιραία δεν τα καταφέρνουν όλα..
είναι στο γατοπαράδεισο τώρα...μπορείς να είσαι ήσυχη..
faceninaki
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα! Σορι αν εχει ειπωθει παλι το θεμα απλα αυτη τη στιγμη ειναι επειγον! Βρηκα 3 μικρα γατακια στα σκουπιδια, τα οποια ευτυχως φαινονται σχετικα καλα προς το παρον. Τα εβαλα σε ζεστουλα και πηρα ειδικο γαλα για να ταισω. Εχω μερικες αποριες ομως γιατι δε μου εχει ξανατυχει με τοσο μωρα.
1) τους δινω το μπιμπερο αλλα προς το παρον δεν πινουν γιατι προφανως τους φαινεται κατι ξενο. Αν συνεχισουν ετσι τι κανω για να φανε?
2) στο ενα ειδα κατι πανω του να περπαταει μαλλον για ψυλλος μου φανηκε. ΤΙ κανω σε αυτη την περιπτωση?
Και τελος μπορει να ακουστει και χαζο αλλα πραγματικα δεν ξερω και επειδη εχουμε πολλες γατες στην αυλη που τις φροντιζουμε ολη η γειτονια υπαρχει πιθανοτητα να τα θηλασει καμια απο μονη της;
Ευχαριστω για την οποια βοηθεια!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Γατούλα αδέσποτη, αν παραμείνει αδέσποτη και χωρίς επίβλεψη, δεν είναι σίγουρο πως θα τα δεχτεί και δεν θα είσαι κι εσύ σίγουρη για το τι γίνεται. Αν ήταν σπιτική γατούλα θα ήταν αλλιώς γιατί θα έβλεπες τι γίνεται και θα τα φρόντιζες εσύ.Καλησπέρα! Σορι αν εχει ειπωθει παλι το θεμα απλα αυτη τη στιγμη ειναι επειγον! Βρηκα 3 μικρα γατακια στα σκουπιδια, τα οποια ευτυχως φαινονται σχετικα καλα προς το παρον. Τα εβαλα σε ζεστουλα και πηρα ειδικο γαλα για να ταισω. Εχω μερικες αποριες ομως γιατι δε μου εχει ξανατυχει με τοσο μωρα.
1) τους δινω το μπιμπερο αλλα προς το παρον δεν πινουν γιατι προφανως τους φαινεται κατι ξενο. Αν συνεχισουν ετσι τι κανω για να φανε?
2) στο ενα ειδα κατι πανω του να περπαταει μαλλον για ψυλλος μου φανηκε. ΤΙ κανω σε αυτη την περιπτωση?
Και τελος μπορει να ακουστει και χαζο αλλα πραγματικα δεν ξερω και επειδη εχουμε πολλες γατες στην αυλη που τις φροντιζουμε ολη η γειτονια υπαρχει πιθανοτητα να τα θηλασει καμια απο μονη της;
Ευχαριστω για την οποια βοηθεια!
Για το πρώτο ερώτημά σου τώρα. Να επιμείνεις αρκετά χωρίς όμως να τους κάνεις ζημιά πιέζοντας πάρα πολύ. Στην αρχή όλα έτσι κάνουν, σαν να μην το δέχονται το μπιμπερώ. Βέβαια παίζει ρόλο και το είδος του γάλατος. Τι γάλα τους δίνεις;
Για το δεύτερο ερώτημά σου, θα πάρεις ένα σπραίυ frontline και φορώντας γάντια θα ψεκάσεις τα χέρια σου 3-4 φορές το πολύ και μετά θα πασαλείψεις τα γατάκια να πάει παντού εκτός από τα ματάκια τους, την μυτούλα τους και το στοματάκι τους φυσικά. Και μετά θα κοιτάξεις να είναι ζεστά γιατί για κάποια ώρα θα είναι βρεγμένα.
Εγώ νομίζω πως αν επιμείνεις έχουν αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρουν μια και είναι 3 και θα έχουν το ένα το άλλο για να κουρνιάζουν και για ζεστασιά. Φυσικά εσύ θα τους βάλεις και θερμοφόρα, που θα την καλύψεις με κάποια πετσετούλα για να μην καούν. Βάλε και ένα ρολογάκι κάτω από τα στρωσιδάκια τους για να νομίζουν πως είναι η καρδιά της μανούλας τους. Και να είσαι αρκετά επίμονη αλλά με τρυφερές και απαλές κινήσεις, στο να τους τρίβεις χαμηλά στην κοιλίτσα για να κάνουν τσισάκια και κακάκια.
Σημαντικό πολύ είναι να τους αλλάζεις συχνά τα στρωσίδια και να φροντίζεις να μην μένουν βρεγμένα για πολύ ώρα.
Εύχομαι να τα καταφέρεις και να πάνε όλα καλά γι' αυτά τα μωρούλια. Γράψε μας πως τα πας και ότι άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε εμείς.

faceninaki
Νεοφερμένο μέλος
Τους πήρα γάλα ειδικό σε σκόνη απο το pet shop και το αραιωνω με νερακι. Τωρα το βραδυ ηπιαν λιγο παραπανω με δυσκολία βέβαια αλλά δε νομίζω ότι αρκεί ακόμα. Φοβάμαι μήπως τους δίνω πολύ λιγότερο από ότι πρέπει.
Τα έχω βάλει σε ζεστούλα και όντως είναι κολλημένα μεταξύ τους και ζεσταίνονται περισσότερο. Νιαουρίζουν κιόλας όταν τα πιάνω για να τα ταίσω ή όταν τα χαιδεύω. Η κτηνίατρός μας μου είπε ότι θα μπορούσα να δοκιμάσω να τα βάλω στην αυλή πάντα με προσοχή και επίβλεψη ώστε να τα μυρίσουν οι γατούλες αν και τώρα που τα έχουμε ακουμπήσει και εμείς είπε ότι ίσως είναι πιο δύσκολο αλλά όχι απίθανο να τα θηλάσει κάποια. Ίσως το δοκιμάσω αύριο αν δω ότι δεν τρώνε ακόμα γιατί οι γατες που ειναι στην αυλή ουσιαστικά είναι μονιμοι κάτοικοι.
Μετα το γάλα πρέπει να τα χαιδεύω ελαφρα στην κοιλιτσα για να ενεργηθουν? Δοκίμασα αλλά ακομα τίποτα ίσως επειδή δεν έχουν φαει και πολυ. Στο κουβερτακι ομως μυριζε λιγο σαν τσισα και τους το αλλαξα.
Εντωμεταξύ ξαναπέρασα και από τον καδο που τα βρήκα μπας και τα αναζηταει καμια μανούλα αλλά τίποτα. Δυστυχως μαλλον για πεταμα τα ειχαν.
Αυτα προς το παρόν. Θα ενημερώσω για ότι νεότερο.
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Δες και αυτό το βίντεο για το πως θα κάνουν τα μωρά τσίσα και κακά: https://www.youtube.com/watch?v=KExOXnZHt50
Καλύτερα να χρησιμοποιείς για υπόστρωμα πάνες που είναι και απορροφητικές, ώστε να μην είναι στην υγρασία τα γατάκια και να τις αλλάζεις όταν λερωθούν, χωρίς να πλένεις κάθε λίγο το κουβερτάκι.
faceninaki
Νεοφερμένο μέλος
Το βιντεάκι είναι πολύ βοηθητικό όπως και ο πίνακας με τις ποσότητες! Είχα μπερδευτεί κάπως με το πόσο mΙ να τους δίνω τελικά σε μια μέρα.
Με τα κακάκια ελπίζω να τα καταφέρω.
Όσο για τις πάνες, θα πάω σήμερα να αγοράσω γιατί δεν είχα και όντως θα είναι καλύτερα με αυτές. Οπότε να τη βάζω την πάνα πάνω από τα κουβερτάκια τους έτσι;
Σήμερα έχουν αρχίσει δειλά να θηλάζουν και τα 3, αν και το ενα με δυσκολεύει αρκετά ακόμα! Νομίζω όμως ότι συνηθίζουν σιγά σιγά το μπιμπερό. Όποτε μπορέσω θα ανεβάσω και φωτό να τα δείτε!

Και μια ερώτηση ακόμα! Τώρα που δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα ματάκια τους, ισχύει ότι δεν έχουν καλή ακοή εκτός από όραση; Κάπου διάβασα ότι μόνο η όσφρησή τους λειτουργεί καλά στα νεογέννητα.
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Οι πάνες ναι θα είναι πάνω από τα κουβερτάκια τους για να λερώνουν εκεί. Η θερμοφόρα ζεστή και τυλιγμένη με πετσέτα στον "πάτο".
Για την όραση και την ακοή που ρωτά δεν ξέρω, ως νέος και 'γω γατοπατέρας, να σου απαντήσω.
faceninaki
Νεοφερμένο μέλος
Για να ενεργηθουν ποση ωρα χρειαζεται να τους τριβω την κοιλίτσα και τον ποπό; Γιατι δοκιμασα ξανα μετα το τελευταιο γευμα κανα 5λεπτο το καθενα αλλα τίποτα. Και νιαουριζαν αρκετα και ψιλοκουνιουνταν και μετα σταματησα γιατι φοβηθηκα μηπως το παρακανα.
Update: εκαναν τσισακια τους!!
Γενικά τα κακακια τους θα ειναι σχηματισμενα σε αυτη την ηλικια; Γιατι βλεπω μερικες καφε σταγονες και στην πανα και στο βαμβακι (λιγοτερες ομως) αλλα δεν ξερω αν ειναι κακακια η κατι αλλο.
Ρωτησα την κτηνιατρο γιατι δεν τα κανουν και μου ειπε οτι μπορω να περιμενω 2-3 μερες να κανουν κακακια αφου ουσιαστικα απο χτες πινουν γαλατακι και αυτο σιγα σιγα.
faceninaki
Νεοφερμένο μέλος
Τα άλλα δύο είναι και αυτά λίγο υποτονικά τώρα και δεν έχουν πολλή όρεξη για φαγητό. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η πολλή ζέστη που τους έχω στο δωμάτιο?
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν το νομίζω, το αντίθετο θα τα πείραζε μια και τα μωρά δεν έχουν αναπτύξει ακόμα μηχανισμό ομοιόστασης και χρειάζονται τεχνητή ζεστασιά ακόμα και καλοκαίρι να είναι.Άσχημα νέα αφού το ένα γατάκι πέθανε σήμερα το απόγευμα. Δεν ξέρω τι έφταιξε αφού τους είχα βάλει πολλή ζεστούλα και τα ταίζω όσο πιο συχνά μπορώ. Το πρωί τα τάισα κανονικά και μετά έπρεπε να λείψω 4 ώρες και μόλις γύρισα είχε ήδη φύγει το καημενούλι.
Τα άλλα δύο είναι και αυτά λίγο υποτονικά τώρα και δεν έχουν πολλή όρεξη για φαγητό. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η πολλή ζέστη που τους έχω στο δωμάτιο?
Κάτι άλλο θα συμβαίνει, κάποια μωρά κληρονομούν κάποιες αρρώστειες από την μάνα τους και δυστυχώς ότι και να κάνουμε εμείς, όσο σωστά και να τα κάνουμε όλα, τελικά δεν τα καταφέρνουν...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool