Καλώς ήρθες στην παρέα μας

Μην αγχώνεσαι καθόλου!Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα, στο θέμα μας. Αν το γατάκι σου είναι καλά εκπαιδευμένο, δεν θα έχεις πρόβλημα. Τί εννοώ; Αν δεν ανεβαίνει σε κρεβάτια, τραπέζια, δεν κλέβει, λερώνει στο κουτί του , κοιμάται στη φωλίτσα του κλπ.δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα συμπεριφορά. Προσοχή, ο ερχομός ενός μωρού είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Οφείλουμε να του αφιερώνουμε το χρόνο μας και την αγάπη μας. ΟΜΩΣ. Η γατούλα είναι ήδη ένα μικρό μωράκι και μωράκι θα μείνει όλη της τη ζωή. Όταν λοιπόν προϋπάρχει ένα μωρό, από εμάς εξαρτάται να μην το κάνουμε να ζηλέψει και να αρχίσει να εμφανίζει διάφορα. Εφόσον αγαπάς το γατάκι σου, δείξτου ότι το αγαπάς όπως πρώτα. Παρόλη την κούρασή σου, να το παίζεις όσο μπορείς. Να το συστήσεις στο νέο μέλος, αφήνοντάς του να μυρίσει ένα του φορμάκι, σεντονάκι κλπ ή και το ίδιο το μωρό. Εγώ δεν είχα τέτοιες φοβίες, αφού το γατί μου ήταν εμβολιασμένο ,αποπαρασιτωμένο για ψύλλους και σκουλήκια και δεν έβγαινε εκτός σπιτιού. Αν το γατάκι σου όμως, έχει μάθει να περιφέρεται σε όλο το σπίτι, να ανεβαίνει σε κρεβάτια και να κοιμάται εκεί, τότε, άρχισε από τώρα να το περιορίζεις, να μην το αφήνεις στο δωμάτιο του μωρού, ώστε, να μην του έρθει ξαφνικά ο περιορισμός και η στερηση.Αυτό για τους πρώτους μήνες. Κατόπιν, το μωρό θα βρίσκεται σε όλο το σπίτι, οπως και η γάτα. Εμένα τα παιδια μου έπαιζαν και αγκάλιαζαν και τις αδέσποτες του εξοχικού και ποτέ δεν έπαθαν το παραμικρό, καθώς τα παρακολουθούσα, τους έπλενα τα χέρια και τους έμαθα πώς να πιάνουν τα γατάκια. Αν τηρείςι και τα βασικά στην καθαριότητα (σκούπισμα συχνό για τις τρίχες και το κουτί της άμμου σε μέρος απροσπέλαστο για το μωρό όταν αρχίσει να μπουσουλάει)δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο πρόβλημα.Εγώ να σου πω την αλήθεια, σκουπίζω με βρεγμένο χαρτί τον πωπό και τα πόδια της γάτας μου απαραιτήτως αν την πετύχω να ενεργείται και ,όπως και να έχει, μια φορά τη μέρα. Όποτε το θυμηθώ, της κάνω και μπάνιο πάλι με βρεγμένο χαρτί, το οποίο μάλιστα, το απολαμβάνει ιδιαιτέρως. Ας με πείτε υποχόνδρια, η γάτα μοσχοβολάει και έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Κάνε έναν κόπο και εσύ, αν δεν το κάνεις ήδη. Αν σκεφθώ τίποτε άλλο, θα το γράψω. Καλή λευτεριά σου εύχομαι και ο μπέμπης να είναι γερός και τυχερός, τα ίδια και σε εσένα, τον άντρα σου και το γατουλίνι σας:kiss::kiss::kiss: