Μύκητες

Μύκητες!

Καλημέρα,
Έχω ένα γάτο εδώ και 2 μήνες περίπου, Την τελευταία βδομάδα είδα πως έχει μια μικρή πληγούλα από ξύσιμο κάτω από τον λαιμό του. Το πήγα στον γιατρό και μου είπε πως μάλλον πρόκειται για μύκητες. Για σιγουριά κάναμε καλλιέργεια. Σε λίγες μέρες θα δούμε τι είναι. Εν το μεταξύ μου έδωσε μια αλειφούλα. Την βάζω μια βδομάδα τώρα και ο μύκητας(ή ότι άλλο μπορεί να είναι) έχει φύγει σχεδόν.
Όταν χτες πήγα να του βάλω την αλοιφή είδα πως έχει και άλλο ένα τέτοιο. Έπαθα Σοκ! Θα το πάω πάλι στον γιατρό σήμερα να δούμε τι θα πει!
Οι δικές σας γάτες είχανε ποτέ μύκητες;
Από τι βγαίνουν αυτοί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρίξε μια ματιά εδώ :

https://www.mypetz.gr/threads/Μύκητες.219118/

θα σε βοηθήσει πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κενό στο τρίχωμα

Καλημερα σας,σημερα παρατηρησα κενο στο τριχωμα της θηλυκιας μου καθως την χτενιζα μιας και εχει πολυ γουνα μου ηταν δυσκολο να το παρατηρησω απο αποσταση.Το κενο ειναι πανω απο το μπροστινο αριστερο της ποδι και πρεπει να ναι μυκητας απο οσο θυμαμαι πως το περιεγραφε η κτηνιατρος τον μυκητα και που εμφανιζεται.Χριαζεται αμπουλα να της παρω η κανενα αλλο προιον?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρειάζεται να το δει κτηνίατρος για να κάνει διάγνωση και μετά, βάσει της διάγνωσης, να δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω πολυ

Πρέπει να είναι μυκητας. Τα είχαμε κι εμείς. Να της περνας την περιοχη με betadine και να της βάζεις βάμμα dactarin. Απο το στόμα μπορει να παίρνει sporanox σε χαπάκια ή ακομα καλύτερα Itrazol σιρόπι (σε ποσότητες σωστες,αναλογα με το βαρος - εννοειται). Αυτά δίνω εγώ ως γιατρος για ανθρώπους αλλα και ο κτηνίατρος μου επιβεβαίωσε οτι η αγωγη αυτή ειναι καλη και για τις γατες. Σε μας λειτούργησε!
Προσοχη να μη καλλήσεις κι εσυ.

Καλησπερα σας!Εχω δυο γατακια που ειναι περιπου 6 μηνων!Εχουνε και τα δυο κενα στο τριχωμα τους και υποθετω οτι ειναι μυκητες γιατι προσφατα κολλησα και εγω!τι να κανω για να τους περασει?επισεις εχω ακουσει οτι χρειαζετε να απολυμανω τα σημεια στα οποια καθονται τα γατακια μου μεσα στο σπιτι!υσχυει κατι τετοιο?

Καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο. Φάρμακα και σκευάσματα που είναι κατασκευασμένα για τους ανθρώπους μπορεί, όχι μόνο να μην κάνουν καλό στα ζώα, αλλά να αποβούν και μοιραία (όσο "αθώα" και αν είναι)...

Τελικα πηγαμε στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι μυκητες!Μου εδωσε ενα φαρμακο για να καθαριζω της πληγουλες στην αρχη και να βαζω την κρεμα daktarin μετα!Ανυπομονω να γινουνε καλα τα μικρα μου!:)

Περαστικά!!!:)

Γεια σας θελω βοηθεια!μηπως ξερει καποιος απο σας οταν η γατα ειναι σε αναρρωση απο μυκητες(αρχιζει και βγαζει τριχουλες)μπορω να κολλησω μυκητες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι εγω οταν τον πειραμε απο τον δρομο κολισαμε ενα ειδος μικιτα στο χερι και μας εδοσε μια αλιφη ο δερματολογος και αντισιπτικο(κολισα και εγω και ο αδερφος μου στο χερι)απο τον ποπο του:redface::)και ο κτινιατρος μας εδωσε ενα φαρμακο για το γατομωρακι μου.:D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το μωρο ειναι σχεδον καλα μετα απο 2-3 βδομαδες θεραπειας εγω κατα τη διαρκεια θεραπειας του κολλησα 3 μυκητες και ακομα βαζω daktarin το θεμα ειναι οτι τωρα που ο γατουλης μου γινεται καλα και βγαζει καινουριες τριχουλες εγω πρεπει ακομα να προσεχω?:/::/:

Μίλα με τον Κτηνίατρο σου.

Εγώ πχ δεν έχω κολλήσει ΠΟΤΕ.. εξαρτάται απο τον τύπο του μύκητα και τον δικό σου οργανισμό. :)

τον ειχα περιορισμεο σε εναν χωρο και τωρα ο αντρας μου τον αφησε ελευθερο και φοβαμαι λιγακι δεν μπορω να βρω το τηλ κινιτο του κτηνιατρου μας

Δεν είναι σωστό να σου προτείνουμε εμείς λύση ή άποψη, απο την στιγμή που
-Α δεν είμαστε Κτηνίατροι και
- Β και σημαντικότερο δεν έχουμε δει ούτε τους μύκητες τους δικούς σου ούτε την κατάσταση του γατιού σου.

Γνώμη μου απο μακριά, είναι οτι δεν πρέπει να ανησυχείς. Συνέχιζε να κάνεις την δικιά σου θεραπεία και αυτή του γατιού, να πλένεσε καλά και είσαι ΟΚ.
Αλλά και παλι σου λεω είναι μια γνώμη ανθρώπου ΜΗ ειδικού και ΕΞ αποστάσεως. ;)

Και εγω και τα παιδια μου ειχαμε κολλησει μυκητες απο τον γατο μας μολις ηρθε στο σπιτι.Αλλα δεν σταματησαμε επαφη μαζι του καθολου,αρκει να βαζεις το φαρμακο και σε σενα και στον γατο οσο ειπε ο γιατρος και να μην σταματησεις την θεραπεια επειδι ειδες εσυ καλυτερευση.Πρεπει να σου τα πει ο γιατρος;)επειδι η θεραπεια ειναι λιγο περιεργη,σταματα-ξεκινα.

πηγαμε σημερα στο κτηνιατρο και μας ειπε οτι ειναι καλα ο γατουλης μου δεν θα κοψουμε ομως τη θεραπεια γιατι θα περνει ακομα Αmoxil για τα ματια του και μπορει να φουντοσουν παλι οι μυκητες.να σε ρωτησω κατι προσωπικο?ειχες γατουλα στο σπιτι οταν εκανες τα παιδακια σου?γιατι και εγω σκεφτομαι για παιδακι και ολοι!!!!!!!μου λενε να μην κρατησω τον γατουλη

εγω παντως,ακομη βαζω αλοιφη γιατι ενω ο γατουλης εγινε καλα,εφω κολλησα.ποια αλοιφη βαζετε εσεις οι ομοιοπαθουσες?αυτη που βαζω δν κανει δουλεια..:hmm:

σκεφτομαι για παιδακι και ολοι!!!!!!!μου λενε να μην κρατησω τον γατουλη
Για αυτό το θέμα, διάβασε το σχετικό άρθρο (εδώ) και το φυλλάδιο (εδώ).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back