Απάντηση: Επιθετικότητα ενήλικης γάτας
Καλησπέρα σε όλους
Έχω ένα σοβαρότατο πρόβλημα και νοιώθω ότι δε μπορώ να το αντιμετωπίσω.
Έχω μία γάτα περίπου 7 χρόνων, στειρωμένη, ζει αποκλειστικά μέσα και είναι εντελώς εξοικειωμένη με ανθρώπους, αφού την έχω από λίγων ημερών. Πρόσφατα, πριν περίπου 3 εβδομάδες αποφάσισα να υιοθετήσω έναν ακόμη αδέσποτο γατούλη.
Προτίμησα λοιπόν ενήλικο, γιατί διάβασα ότι είναι καλύτερα και έτυχε να είναι και αρσενικός, που επίσης διάβασα είναι καλύτερα.
Τον έφερα σπίτι, τον απομόνωσα για μία μέρα, επειδή το ραντεβού για τη στείρωση ήταν την επόμενη. Η δική μου τον μύρισε, έκανε χχχχ, όλα νορμάλ, όχι τίποτε τρομερό. Αυτός ήταν σε οίστρο. Όταν τον γνώρισα στο σπίτι φιλοξενίας του ήταν απίστευτα χαδιάρης και γλυκός. Μπήκε μόνος στου στη γατοφόρο και τον μετέφετα χωρίς προβλήματα σπίτι.
Καταχάρηκα, όλα τέλεια, πήρα και ένα feliway να ηρεμεί η πρώτη μου γάτα και ξεκίνησα τη σταδιακή γνωριμία. Υπήρχαν χχχχ, γριλίσματα κλπ αλλά νορμάλ.
Τώρα ξεκινούν τα προβλήματα. Αυτός λοιπόν όσο περνούσαν οι μέρες τις στείρωσης γινόταν πιο επιθετικός. Δάγκωνε δυνατά, έκανε χχχχ, τρελά πράγματα. Και το χειρότερο, όποτε την πετύχαινε σε κοινό χώρο και αυτή γύριζε την πλάτη να φύγει, έτρεχε και την άρπαζε και την έγδερνε.
Έχω φρικάρει προφανώς με όλο αυτό, τα νεύρα μου είναι κρόσια, θέλω να φύγει από το σπίτι, αλλά το επόμενο δευτερόλεπτο τον λυπάμαι και τον αγαπάω και τον χαιδεύω και παίζουμε. Επίσης, είναι κωφός, πολύ σημαντικό αυτό, γιατί είναι ακόμη πιο δυσπροσάρμοστος και ευέξαπτος.
Πριν λίγο λοιπόν και ενώ η πρώτη γάτα έτρωγε και δεν τον είχε δει, την πλησίασε και της όρμηξε στην πλάτη και προφανώς αυτή πλέον δε θέλει να τον βλέπει. Περπατάει και κοιτάει μην της έρθει τίποτα.
Ζητώ λοιπόν βοήθεια, γιατί πραγματικά είμαι στα όριά μου και σκέφτομαι να τον επιστρέψω - κάτι το οποίο δε θα ήθελα ποτέ να κάνω, αλλά αν είναι να κυνηγάει συνέχεια την άλλη, θα αναγκαστώ.

Γιατί επιτίθεται; για να ζευγαρώσει ή επειδή είναι κακός χαρακτήρας; και τι να κάνω εγώ; το μόνο που κάνω, επειδή προφανώς δε θέλω να τον χτυπήσω, είναι όταν κάνει επίθεση τον ψεκάζω με ένα βαποριζατέρ με νερό.
Έχω απογητευτεί πλήρως...