Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μαλλον πολυ υπερβολικη την βρισκω την γιατρο σας.
Τα περισσοτερα γατια,δεχονται την συγκατοικηση,ελαχιστες ειναι οι εξαιρεσεις.Απλα θεκλει τον χρονο του και σωστες κινησεις.Αποδειξη,ολοι εμεις που εχουμε δυο γατια .

Καταρχην ο δευτερος γατος θα πρεπει να μπει στο σπιτι.Να μην βγαινει καθολου εξω.(Να μην φερνει αγνωστες μυρουδιες στον αλλο γατο)Σε ξεχωριστο δωματιο ,οπως λεει η μπεσσυ.Στην αρχη θα ακουει ο ενας τον αλλον και θα μυριζονατι απο την πορτα.Καποιαν στιγμη ανοιγει λιγο η πορτα και εχουν ,και οπτικη επαφη,και σταδιακα αρχιζουν να εχουν καθημερινες μικρες επαφες στον ιδιο χωρο,παντα με την επιβλεψη καποιου.
Επισης και η στειρωση παιζει πολυ μεγαλο ρολο,γιατι ο πρωτος γατος μυριζει τις ορμονες του δευτερου.
Με το να ζει εξω ο γατος και απλα 3-4 φορες να τον φερνεται μεσα,σιγουρα δεν ειναι το ενδεδειγμενο αυτο για να τον συνηθισει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εφη μου θα το δοκιμασουμε σημερα κιολας και με συνεπεια. απλα δε ξερω πως να χειριστω το ουρλιαχτο του λοκι και δε ξερω πως να τον ηρεμησω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οταν βαλεις τον γατο μεσα,να μην σας δει καθολου ο μεγαλος.Κλειστε τον στην τουαλετα,σε ενα δωματιο..καπου.Βαλτε τον νεοφερμενο σε ξεχωριστο δωματιο με τα πραγματακια του,και μετα αφηστε τον loki.
Ειναι λογικο να φοβαται βρε συ,βλεπει αλλον γατο,μυριζει και τοσες μυρουδιες απο εξω,ειναι και αστειρωτος..

Ακομα και αν αρχισει να φωναζει,οκ..θα σταματησει.Χαιδεψτε τον,δωστε του καμια λιχουδια,αλλα αν δεν προσπαθησε τε με αυτον τον τροπο,δεν υπαρχει περιπτωση αλλιως.

loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
ωωω τελεια.. σε ευχαριστω παρα παρα πολυ. σε λιγη ωρα θα παμε ετσι κι αλλιως να κανουμε το τελευταιο εμβολιο για φετος στον πους και θα χω την ευκαιρια να το συζητησω λιγο παραπανω με την κτηνιατρο.. θα το βαλω σημερα κιολας σε προγραμμα και οτι προβλημα αντιμετωπισω θα απευθυνθω για αλλη μια φορα σε σας.. να σαι καλα Εφη μου. φιλακια στα μωρα

Τον Αύγουστο βρήκα ένα μικρό γατάκι που κόντεψε να το πατήσει αυτοκίνητο και αποφάσισα να το πάρω στο σπίτι (στο χωριό). Τώρα πια είναι ουσιαστικά μέλος της οικογένειας,αλλά έχει γίνει κάπως επιθετικό.Εκεί που έρχεται όλο γλύκα για να το χαιδέψω αρχίζει να με δαγκώνει και να με γρατζουνάει!Με κρατάει με τα μπροστινά της ποδαράκια ,με κλωτσάει με τα πίσω και με δαγκώνει...
Εδώ και λίγες μέρες έρχεται έξω από την αυλή και νιαουρίζει μια γάτα ,λίγο μεγαλύτερη από τη δικιά μου.Χωρίς να είμαι σίγουρη ,πρέπει να είναι αρσενικό. Σήμερα με πλησίασε και το χάιδεψα λιγάκι . Η δικιά μου με το που το είδε βγήκε έξω την πλησίασε απειλητικά .Αναγκαστικά μπήκα στην αυλή με την δικιά μου ,ενώ το άλλο το έδιωξαν γιατί η μικρούλα είχε λυσσάξει . Το άλλο γατάκι κάθισε στην άλλη άκρη του δρόμου,με κοιτούσε και νιαούριζε .
Τι να κάνω; Το λυπάμαι εκείνο το γατάκι να ζει στους δρόμους ,είναι τόσο καλό...

Πόσο μηνών είναι το ένα και πόσο το άλλο ?
Το δικό μου υπολογίζω ότι είναι περίπου 5 μηνών...Το άλλο δεν ξέρω ,λίγο πιο μεγάλο...7-8 πιστεύω.Μπορεί και πιο μεγάλο...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο δεν μπορεις να το μαθεις,αν δεν το προσπαθησεις.

Θα πρεπει να βαλεις το νεο γατακι μεσα στο σπιτι,σε ξεχωριστο δωματιο.Στη συνεχεια να προσπαθησεις να κανεις μια σταδιακη επαφη.Λιγο ανοιγμα της πορτας,οπτικη εοαφη..μετα με εσενα μαζι..και σιγα σιγα να γνωριστουνε.Οχι αποτομα ομως.
Βασικά η μικρούλα μου είναι στην αυλή γιατί συνέχεια κάνει ζημιές και όλο τρέχει στα λουλούδια...
Αλλά ακόμα και να τα βάλω σπίτι ,μου είπαν ότι το μεγάλο μπορεί να πνίξει το μικρό :/
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ασε τι σου ειπαν,τι ειπε ο μπαρμπας μου,η θεια μου..η γιαγια μου.

Ολοι οσοι εχουμε δυο γατακια και πανω,το ιδιο προβλημα αντιμετωπισαμε,αν το πρωτο μας γατι θα δεχτει το δευτερο.Σπανια η περιπτωση που δεν δεχτηκε το αλλο γατακι,ειναι εξαιρεσειςκαι οχι ο κανονας,αρκει να γινουν καποια βηματα σωστα.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Συμφωνω απολυτα με την Φωτεινη.Το πρωτο πραγμα βασικα ειναι να κανεις εξετασεις στο αλλο γατι,να δεις αν εχει καποια ασθενεια θανατηφορα.Ολα τα αλλα ακολουθουν και λυνονται.

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ κι επικροτώ τα λεγόμενα των έμπειρων γατομαμάδων. Natii μην μασάς, πήγαινε το γατάκι στον κτηνίατρο να βεβαιώσει ότι είναι ΟΚ και μετά...είναι θέμα χρόνου και συνήθειας να το δεχτούν. Κι εγώ του δικού μου γάτου που είναι λίγο πάνω από 1 χρονών του κουβάλησα μια αδεσποτούλα 5 μηνών πριν από καναδυό μήνες κ ενώ στην αρχή φαινόταν ότι θα δω καμιά αγγελία 'χαρίζεται πανέμορφος ημίαιμος μακρύτριχος κατάλευκος κούκλος με την προίκα του' εδώ που θα την έχει βάλει ΜΟΝΟΣ του ο γάτος για να μας ξεφορτωθεί, τελικά τώρα παίζουν κ κυνηγιούνται πολύ...κ έχουν και τις γλυκές τους στιγμές που κοιμούνται δίπλα-δίπλα. Καλή επιτυχία!

Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά έφερα μόλις ένα νέο γατάκι...μέσα σε κλουβάκι μέχρι να δω τι θα κάνω και πως θα τα βολέψω μια και είναι μικρό το σπίτι και ο γάτος που έχουμε είναι και λίγο έως πολύ άγριος...δυστυχώς το μικρό ούρλιαζε και το πήρε χαμπάρι ο μεγάλος που αφού υποχώρησε στη πόρτα μου έκανε kxxxxxx όταν πήγα να τον χαϊδέψω και έφυγε στον κήπο ...τι να κάνω?
Συγγνώμη για τα greeklish...κινητό χωρίς ελληνικά γαρ...
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά έφερα μόλις ένα νέο γατάκι...μέσα σε κλουβάκι μέχρι να δω τι θα κάνω και πως θα τα βολέψω μια και είναι μικρό το σπίτι και ο γάτος που έχουμε είναι και λίγο έως πολύ άγριος...δυστυχώς το μικρό ούρλιαζε και το πήρε χαμπάρι ο μεγάλος που αφού υποχώρησε στη πόρτα μου έκανε kxxxxxx όταν πήγα να τον χαϊδέψω και έφυγε στον κήπο ...τι να κάνω?
Συγγνώμη για τα greeklish...κινητό χωρίς ελληνικά γαρ...
Εάν το σκέφτεσαι σοβαρά να κρατήσεις το γατάκι , θα σου πρότεινα να μιλήσεις με τον κτηνίατρο ο οποίος θα μπορούσε να σε καθοδηγήσει!
Ωστόσο από τα λίγα που ξέρω άμα είναι πολύ μικρούλι άστο να μεγαλώσει ώστε να συνηθίσει το χώρο κ να γίνει και πιο δυνατό, καθώς όταν το αφήσεις ελεύθερο το πιο πιθανό είναι να δεχτεί γερές γρατζουνιές από τον μεγάλο κατά την περίοδο προσαρμογής( ο κτηνίατρος μας είχε πει ότι όλες οι γάτες μέχρι να συνυπάρξουν περνάνε κάποιες μέρες σκοτωμού μέχρι να υποχωρήσει ο πιο "αδυναμος".
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Από ότι κατάλαβα ο μεγαλοσ μαλλον πιο πολύ φοβάται...ήρθε σπίτι k την ώρα που πήγε να μπει μέσα άρχισε να γκρινιάζει το άλλο από το μέσα δωμάτιο οποτε μόλις το άκουσε ο μεγάλος ξανάφυγε τρομαγμένος....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σπυρο μου,ειναι λογικο που αντεδρασε ετσι ο γατος σου.Τις περισσοτερες φορες ετσι αντιδρουν.
Η σταδιακη επαφη τις περισσοτερες φορες εχει αποτελεσματα.
Ελπιζω να εχεις καποιο δωματιο,να μπορεσεις να βαλεις τον νεοφερμενο μεσα με τα πραγματακια του.Φαγακι ,νερακι και αμμολεκανη.Αρχικα θα μυριζονται,σιγα σιγα ανοιγε λιγο την πορτα να εχουν οπτικη επαφη,στη συνεχεια για καποιες ωρες βαζε τα μαζι,αλλα παντα με την δικια σου επιβλεψη,και ολα καλα θα πανε.Λιγες ειναι οι περιπτωσεις που δεν δεχεται με τιποτα ενας γατος αλλον.Απλα λιγη υπομονη θελει και σωστες κινησεις.Θα πρεπει να βαλεις το νεο γατακι μεσα στο σπιτι,σε ξεχωριστο δωματιο.Στη συνεχεια να προσπαθησεις να κανεις μια σταδιακη επαφη.Λιγο ανοιγμα της πορτας,οπτικη επαφη..μετα με εσενα μαζι..και σιγα σιγα να γνωριστουνε.Οχι αποτομα ομως.

Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Ναι είναι σε άλλο δωμάτιο k κάθομαι μαζί του για είναι ήρεμος...ο μεγάλος ακόμα "εξαφανισνενος" είναι από το φόβο του...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Στο θεμα της συνύπαρξης τώρα, η Έφη και η Φωτεινή σου έδωσαν πολύ καλές συμβουλές. Θα προσθέσω κι εγώ κάποια πράγματα που ίσως σου φανούν χρήσιμα.
Το σπίτι σου πρέπει να προσαρμοστεί κατάλληλα στις ανάγκες δύο γάτων. Μέρη για να ανεβαίνουν ψηλά όπου θα έχουν την ησυχία τους και χρόνο μόνοι τους πρέπει να παρέχονται απλόχερα, καθώς και κρυψώνες, κρεβάτια, περισσότερες από μια αμμολεκάνες, μπωλάκια νερού κτλ. Για να καταλάβεις, η ιδανική φόρμουλα είναι: ένα για κάθε γάτο συν ένα.
Να ταίζεις σε δύο διαφορετικά μέρη του σπιτιού για να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός. Να δίνεις συχνά μικρά γεύματα. Τα μπωλάκια του νερού να είναι τοποθετημένα σε διάφορα μέρη του σπιτιού (μακριά από πόρτες ή μέρη όπου οι γάτες μπορεί να αισθανθούν εκτεθιμένες σε κίνδυνο) και πάντα μακριά από το φαγητό.
Ονυχοδρόμια είναι καλύτερα να τοποθετηθούν κοντά σε πόρτες, κρεβάτια και μέρη όπου τρώνε οι γάτες. Κι αυτό γιατί οι γάτες θα ξύσουν τα νύχια τους τη στιγμή που θα αισθανθούν ανταγωνιστικά για να ενδυναμώσουν τη θέση τους στο σπίτι.
Οι γάτες έχουν την ανάγκη να ανεβαίνουν ψηλά, να παρατηρούν τη δραστηριότητα του σπιτιού και να δραπετεύουν από εντάσεις. Τέτοια μέρη τους παρέχουν ασφάλεια. Ράφια που μπορείς να στερεώσεις στον τοίχο, γατόδεντρα κτλ είναι αναγκαία.
Κρεβάτια ζεστά και κρυψώνες όπου οι γάτες σου θα αισθάνονται ασφαλείς όταν απειληθούν είναι επίσης σημαντικές.
Να ξερεις ότι δεν είναι τυχαίο που ονομάζουν τις γάτες: Ζηλιαρόγατες. Είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις του πρωτου σου γάτου. Δώσε χρόνο, κάνε προσπάθειες κι αν όλα αποτύχουν το γατάκι χάρισέ το. Έτσι θα έχει σωθεί μια ψυχούλα.

Καλή τύχη!
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Το πρόβλημα είναι ότι ο μεγάλος συνεχίζει να φοβάται η δεν ξέρω τι άλλο έχει μπει δυο τρεις φορες και πήγε να φάει αλλα πέρασε από τι πόρτα του δωματίου που είναι το άλλο...απλά μύρισε τρόμαξε και έφυγε παρα το ότι του φώναζα και τον παρότρυνα όσο πιο γλυκα μπορούσα να πάει να φάει.....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool