anna 21
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα ψάχνω για γατούλα η γατούλη και σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα αδέσποτο...Πώς όμως μπορώ να διακρίνω αν το γατάκι είναι κοινωνικό???Και πώς θα το προσεγγίσω κατάλληλα?
κοιταξε η καθε γατα εχει το δικο της χαρακτηρα που ομως προσαρμοζεται αναλογα κυριως με τις εμπειριες του οσο μεγαλωνει και αντιλαμβανεται τον κοσμο. συνηθως τα μικρακια που μεγαλωνουν με ανθρωπο ειναι κοινωνικα και τωρα γινεται χαμος απο μωρα. η προσεγγιση μην σε ανησυχει, θα διαβασεις σχετικα αρθρα και κυριως θα το δεις στην πορεια ειναι θεμα αλληλεπιδρασης και ειναι μια πολυ ομορφη εμπειρια. φτανει να θελεις να δωσεις φροντιδα και αγαπη με υπευθυνοτητα, ολα τα αλλα μη σε ανησυχουν. σου στελνω πμ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα ψάχνω για γατούλα η γατούλη και σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα αδέσποτο...Πώς όμως μπορώ να διακρίνω αν το γατάκι είναι κοινωνικό???Και πώς θα το προσεγγίσω κατάλληλα?
Αγαπητή debbieduck καλησπέρα!
Συμφωνώ με την Άννα παραπάνω. Τώρα όσο για το αν είναι κοινωνικό... Ανάλογα τι εννοείς. Εμένα η μικρή μου ήταν από μικρή ατρόμητη, δηλαδή δεν φοβάται όταν έρχεται κόσμος κλπ αλλά δεν κάθεται να τη χαϊδέψουμε ούτε εμείς καλά καλά... Ο άλλος πάλι είναι μεγάλος χέστης αλλά και τρελός αγκαλίτσας! Εξαφανίζεται μόλις ακούσει κουδούνι αλλά μετά από λίγο που εμφανίζεται κάθεται σε όποιον τον αρπάξει για αγκαλιές!
Οπότε ή πρέπει να δεις για λίγες μέρες πως συμπεριφέρεται το γατάκι ή να σου περιγράψει αυτός που το φιλοξενεί και να σου πει. Γενικά απ' ότι καταλαβαίνω δεν θέλεις να είναι φοβικό με τους ανθρώπους. Αυτό λύνεται, συνήθως αυτά που μεγαλώνουν από πολύ μικρά με ανθρώπους δεν τους φοβούνται κιόλας. Πάντως να είσαι σίγουρος πως η γάτα είναι ανεξάρτητη πολύ κι υπάρχουν πιθανότητες να μη σου βγει χαδιάρα... Αλλά να ξέρεις, όποιο μικράκι και να πάρεις θα το λατρέψεις!! Έτσι την έπαθα κι εγώ, που δεν είχα καν αποφασίσει να πάρω γάτα αλλά μου την έφερε ο φίλος μου! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Αγαπητή debbieduck καλησπέρα!![]()
Συμφωνώ με την Άννα παραπάνω. Τώρα όσο για το αν είναι κοινωνικό... Ανάλογα τι εννοείς. Εμένα η μικρή μου ήταν από μικρή ατρόμητη, δηλαδή δεν φοβάται όταν έρχεται κόσμος κλπ αλλά δεν κάθεται να τη χαϊδέψουμε ούτε εμείς καλά καλά... Ο άλλος πάλι είναι μεγάλος χέστης αλλά και τρελός αγκαλίτσας! Εξαφανίζεται μόλις ακούσει κουδούνι αλλά μετά από λίγο που εμφανίζεται κάθεται σε όποιον τον αρπάξει για αγκαλιές!Οπότε ή πρέπει να δεις για λίγες μέρες πως συμπεριφέρεται το γατάκι ή να σου περιγράψει αυτός που το φιλοξενεί και να σου πει. Γενικά απ' ότι καταλαβαίνω δεν θέλεις να είναι φοβικό με τους ανθρώπους. Αυτό λύνεται, συνήθως αυτά που μεγαλώνουν από πολύ μικρά με ανθρώπους δεν τους φοβούνται κιόλας. Πάντως να είσαι σίγουρος πως η γάτα είναι ανεξάρτητη πολύ κι υπάρχουν πιθανότητες να μη σου βγει χαδιάρα... Αλλά να ξέρεις, όποιο μικράκι και να πάρεις θα το λατρέψεις!! Έτσι την έπαθα κι εγώ, που δεν είχα καν αποφασίσει να πάρω γάτα αλλά μου την έφερε ο φίλος μου!
![]()
ετσι ειναι... και ο δικος μου τρελος χεστης με τους ξενους με εμας ομως καμια σχεση δεν ξεκολλαει απο πανω μας! απλα το "κακο" με τα μικρα ειναι οτι δεν ειναι διαμορφωμενος ο χαρακτηρας τους ακομη και δεν ξερεις αν θα εξελιχτουν σε πολυ παιχνιδιαρικα ή πολυ χαδιαρικα κτλ, αλλα παντως γατακι που απο μικρο μεγαλωνει με ανθρωπο δεν εχω δει ποτε μου να γινεται αντικοινωνικο με την εννοια του αγριου. συνηθως- αν οχι παντα- αυτα τα γατακια ειναι εξοικειωμενα με την ανθρωπινη παρουσια και αναζητουν το ανθρωπινο χαδι και την ανθρωπινη παρεα. απ την αλλη αν καποιος θελει πιο συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που να τα γνωριζει εκ των προτερων υπαρχουν και υπεροχα ενηλικα γατακια που εχουν ηδη διαμορφωσει το χαρακτηρα τους

demitruli
Νεοφερμένο μέλος
Πρώτα απ' όλα, είμαι πολύ ώριμη για την ηλικία μου και πολύ υπεύθυνη, και είμαι πρόθυμη να κάνω πολλές θυσείες για κάτι που θέλω πολύ. Και θα τις κάνω με ευχαρίστηση. Και δεν τα παρατάω όταν αρχίζω κάτι, ποτέ!
Δεν είμαι πολυ ενεργητική αλλά μπορώ να γίνω άμα χρειαστεί. Μου αρέσει να χαλαρώνω και να βλέπω ταινίες, αλλά νιώθω κάπως μοναξιά, μερικές φορές. Μου αρέσει να είμαι καθαρή, αλλά ειμαι συνηθισμένη στης τρύχες. Δεν με πειράζουν τα δαγκώματα ούτε οι γρατζουνιές, είμαι σκληρή. Ακόμα δεν πε πειράζουν και μερικές ζημιές στο σπίτι, ούτε και αμα μερικές φορές έχουμε κάποια ατυχήματα στο θέμα της υγειηνής... Θέλω να έχω κάποιον που να μπορώ να τον χαΪδεύω και να παίζουμε μαζί. Που να μπορούμε να χαλαρώνουμε και να ασκούμαστε, ανάλογα με την περίσταση. Θέλω κάποιον που να μπορει μερικές φορές να χουζουρεύει μαζί μου, αλλά άλλες να με ξεσικώνει και να περάσουμε πολλές περιπέτειες μαζί. Γιατί θέλω να ζήσω μία μεγάλη περιπέτεια, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να πάρω ΕΓΩ την προτοβουλία!
Τώρα, ας υποθέσουμε οτι θα έχω όσο χρόνο χρειάζεται μία γάτα. Οτι θα μένω μόνη μου, αλλά θα δουλεύω λίγες ώρες. Και δεν θα πηγαίνω μεγάλα ταξήδια. Εγώ, είμαι το άτομο που του αρέσει να αράζει, οπότε δεν θα έχω δραστηριότητες. Έτσι θα έχω ενέργεια για να τα βγάλω πέρα. Και ας υποθέσουμε οτι έχω τα χρήματα που χρειάζονται, είμαι κατάλληλη για να έχω μια γάτα στο σπίτι?
Αν ναι, τότε θα ήταν καλήτερα να την πάρω μαζί με το σκύλο όταν είναι μικρά για να μεγαλώσουν μαζί, ή να πάρω πρώτα το σκύλο και όταν εξοικιωθεί να πάρω γάτα, για να μπορώ να ασχολούμαι περισσότερο μαζί της?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Γεια σας! Δεν ξέρω αν με θυμάστε αλλά έχω γράψει άλλη μια συζήτηση σαν αυτήν... το θέμα είναι το γνωστό ότι ακόμα δεν έχω καταφέρει να πείσω τους γονείς μου να πάρουμε γάτα
. Μου πήραν όμως ένα κουνελάκι (τάχα για να μου περάσει το "κόλλημα" με τις γάτες). Το αγαπώ πολύ αλλά τώρα με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο να τους πείσω για γατάκι
. Αυτή την φορά δεν θα σας ζητήσω τρόπους να του πείσω, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί μας τα κύρια προβλήματα για το οποίο αρνούνται. Να λοιπόν οι λόγοι:-Μένουμε σε μια διώροφη μονοκατοικία οπότε το πρώτο πρόβλημα είναι η σκάλα. Είναι ξύλινη, στρηφογυριστή και τα σκαλοπάτια έχουν αρκετή διαφορά το ένα από το άλλο. Τι μπορώ να κάνω για να μην προσπαθήσει να ανεβαίνει το γατάκι; (Είναι επικίνδυνη για ένα τόσο μικρό ζωάκι....)
-Φοβούνται οι γονείς μου ότι θα γρατζουνάει τα έπιπλα, ότι θα ξεσκίζει τους καναπέδες και ότι μπορεί να είναι επιθετική προς όλους μας...
-Ένα άλλο θέμα είναι ότι τις ώρες που θα είναι μόνη της μπορεί να πάθει κάτι για π.χ. να φάει κάτι που θα την πειράξει ή στην προσπάθεια της να σκαρφαλώσει κάπου να γλιστρήσει και να χτυπήσει.
-Τα μπαλκόνια μας έχουν κάγκελα και αν βγει έξω (όταν θα χρειάζεται να ανοίγουμε το παράθυρο) ότι θα πεταχτεί έξω και θα πέσει από το παράθυρο. Έτσι θα πρέπει να είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι (
). -Είναι πολυέξοδη.
Συγνώμη που λέω τόσα πολλά
... αλλά σας παρακαλώ δώστε μου την λύση ή μια άποψή σας σε ένα (έστω) πρόβλημα. Α! να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. σε περίπτωση που τελικά πάρω γατάκι να προτιμήσω αρσενικό ή θηλυκό;
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο λεπτομερείς γίνεται γιατί ξέρω το θέμα με τους γονείς που δεν θέλουν γατιά-σκυλους. Τουλάχιστον εσένα σου πήραν κουνελάκι
(αν και εμένα δε μου αρέσουν).
1. Είχαμε και εμείς τέτοια σκάλα παλιά στο εξοχικό μας (μόνο εκεί επιτρεπόταν κατοικίδιο και αυτό έξω) αλλά ήταν σιδερένια και με ακτινωτά σκαλοπάτια. Η γάτα μου ανέβαινε συνέχεια εκεί, μια μέρα πιάστηκε το ποδαράκι της στα ανοιγματα, αλλά δεν έπαθε τίποτα. Τώρα επειδή θα είναι εσένα πολύ μικρό καλό είναι να το απομονώνεται τα βράδια σε έναν χώρο και την ημερα να υπάρχει επίβλεψει μέχρι να μεγαλώσει λίγο. Μετά είμαι σίγουρη θα πηδάει κατευθείαν από πάνω-κάτω.
2. Τους καναπέδες δε τους σώζεις ακόμα και αν έχεις ονυχοδρόμιο, αν και από την άλλη μπορει να είναι στη γάτα δε ξέρω.... Εμένα πάντως και τα 2 δημιουργούν. Τώρα για τα άλλα έπιπλα δε ξέρω να σου πω κάτι. Επειδή θα είναι μικρό αρχικά θα δαγκώνει. Θα χρειαστεί να του μάθετε να μη το κάνει. Για την επιθετικότητα... είναι επιθετικό όταν φοβάται... εμένα σήμερα ήταν παράδειγμα αλλά τον μάλλωσα γιατί ήταν πολύ επιθετικός και τώρα του δίνω το χώρο του να ηρεμήσει.
3. Τα σπιτικά γατιά βρίσκουν να φάνε μόνο μύγες και πεταλούδες, αντέ και κανένα ποντίκι (αν δε τρομάξει) αν έχει το σπίτι ή αν το σπίτι είναι σε περιοχές που έχουν πολλά ποντίκια (εγώ δεν είχα τέτοιο θέμα). Οπότε το φαϊ θα του το δίνεται εσείς. Οπότε όσο είναι μικρό όταν φεύγετε να το απομονώνετε.
4. Σήμερα η δικιά μου η μικρή έπεσε από τον 3ο όροφο (μια χαρα είναι). Η λύση για αυτό είναι να βάλετε φράχτη. στα κάγκελα. Δεν είναι ακριβός και πάει με το μέτρο, αν ψάξεις θα βρεις με 1.50 το μέτρο, οπότε η τιμή είναι ανάλογα με το μέγεθος του μπαλκόνιού.
5. Το ένα γατί δεν είναι τα δυο ναι, αλλά εσείς θα έχετε μόνο 1. Οπότε:
τα πιο φτηνά:
τροφή κρέατος 400 γρ - 50 λεπτά διαρκεί 2 μέρες,
κροκέτες 2 κιλών 2.50 ευρώ κρατάει ανάλογα το πόσο του αρέσουν ή όχι. Εμένα έτυχε να κάνει και μήνα αλλά έτυχε και μισό.
άμμος 5 κιλών 2.50 ευρώ έχει και μια των 10 κιλών με 3.50 ευρώ αλλά δε μου άρεσε.
εμβόλια: θέλει 3 εμβόλια και ένα της λύσσας το κάθε εμβόλιο κάνει 20 ευρώ και της λύσσας 10 ευρώ (οι τιμές είναι στην περιοχή μου δε ξέρω για άλλου αλλά μπορείς να βρεις πιστεύω). Τα εμβόλια δε γίνονται μαζεμένα αλλά κάθε 4 μήνες.
στείρωση: όταν έψαχνα βρήκα κάτι τρελές τιμές 200 ευρώ και άνω. Τελικά βρήκα μια κτηνίατρο με 30 ευρώ και τον περιποιήθηκε απίστευτα τέλεια. Η θηλύκια γάτα είναι πιο ακριβή σε αυτό.
Αμπούλες και χαπάκια για παράσιτα κτλ. είναι ανάλογα από ποιον θα το πάρεις κυμαίνεται από 2-7 ευρώ το ένα.
6. Ο αρσενικός μου επί δεν μπόρεσα να του κάνω στείρωση όταν έπρεπε 2 μήνες κατουρούσε παντού στο σπίτι για να μαρκάρει τη θέση του (είναι κάτι που κάνουν μόνο τα αρσενικά), για το θηλυκό δε ξέρω ακόμα, δεν είναι η ώρα της. Τώρα συμπεριφορές... Ο αρσενικός είναι φοβητσιάρης, ήσυχος, δηλαδή δε κάνει ζημιές και γκρινιάρης (δεν υπάρχει όμως). Η θηλυκιά ζωηρή, ζημιάρα όσο δε πάει αλλά ούτε νιάου δε κάνει.

Θα προσπαθήσω να εκφέρω τη δική μου άποψη πάνω στα ερωτήματα που θέτεις:
1. Σχετικά με τη σκάλα. Θεωρώ πως η γάτα ξέρει τα όριά της και θα ανεβαίνει και θα κατεβαίνει μια χαρά. Στην αρχή αν είναι μικρούλα ίσως να μην το επιχειρεί καν, όπως δεν θα επιχειρεί να ανεβεί και σε ψηλά σημεία κλπ. Ο μόνος τρόπος για να απομονώσεις εντελώς τη σκάλα είναι είτε μια πόρτα, είτε κάτι ανάλογο, με μεγάλο ύψος.
2. Τα έπιπλα δεν μου έχει τύχει να τα γραντζουνίσουν, με τους καναπέδες όμως και τις κουρτίνες ίσως να έχεις κάποιο θέμα. Εγώ έχω βοηθηθεί αρκετά από το ονυχοδρόμιο, όχι πως δεν πάνε κι άλλου να ξύσουν τα νυχάκια τους, η αλήθεια είναι όμως πως δεν τα μάλωνα και πολύ. (Όταν τα μαλώνω το σταματάνε όμως). Οπότε με καλή διάθεση, πολύ χρόνο και εκπαίδευση από μικρά και μερικά ονυχοδρόμια σε επίμαχα σημεία πιστεύω θα λυθεί κι αυτό το θέμα.
3. Όλα τα γατάκια μένουν μόνα τους, πολλές φορές αναγκαζόμαστε να τα αφήσουμε και μερικές μέρες (ολόκληρες) μόνα τους. Θα προσέχεις να μην υπάρχουν εκτεθειμένα επικίνδυνα αντικείμενα στον χώρο (πχ απορρυπαντικά) και όλα θα πάνε καλά! Θα τα μάθεις αυτά με τον καιρό!
4. Όσον αφορά στα μπαλκόνια πρέπει να κάνεις μια καλή περίφραξη, είτε να βάλεις συρμάτινες σίτες στα παράθυρα/μπαλκονόπορτες, ώστε να μη βγαίνει έξω. Ωστόσο τα δικά μου, έχουν σκίσει τις υφασμάτινες σίτες και απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο μπαλκόνι, ουδέποτε όμως έδειξαν διάθεση να το σκάσουν. Ειδικά αν είναι στειρωμένο το γατάκι και το πάρεις από μικρό δεν θα έχεις τέτοιο θέμα.
Τέλος, τα αρσενικά είναι συνήθως πιο αγαπούλες. Έτσι ακούω κι αυτό διαπιστώνω κι από τα δικά μου. Ό,τι και να λέμε όμως, ακόμη και για όλα τα παραπάνω, τα πάντα είναι θέμα χαρακτήρα της γάτας. Όσο πιο μικρούλα την πάρεις (αφού έχει απογαλακτιστεί φυσικά), τόσο περισσότερο θα δεθεί μαζί σου και θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα της. Είναι συναρπαστικές οι γατούλες, θα αλλάξει η ζωή σου αν καταφέρεις τελικά να υιοθετήσεις μία.... Κι ό,τι ζαβολιές κι αν σας κάνει θα την αγαπάτε σαν θεά!

Πάνω κάτω θα σου έλεγα τα ίδια με την aba.
Αυτό που θέλω να επισημάνω μόνο είναι ότι δε θεωρώ πως υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για κανένα ζωάκι.Εννοώ δηλαδή ότι δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ένα γατάκι οπωσδήποτε θα κάνει ζημιές στο σπίτι ή ότι θα επιχειρήσει να φάει κάτι επικίνδυνο ή ότι θα είναι αντίστοιχα
πολύ ήσυχο!
Αυτά φαίνονται με τον καιρό και αν και τη γάτα δεν την εκπαιδεύεις όπως τον σκύλο σίγουρα κάτι μπορείς να της μάθεις και να της βάλεις κάποια όρια!
(μπορείς να προσπαθήσεις τουλάχιστον!
)Οι μικροζημιές είναι αναπόφευκτες η αλήθεια είναι αλλά χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις κάποια πράγματα.
Εάν έχεις φροντίσει για ένα καλό ονυχοδρόμιο από νωρίς έχεις ελπίδες να γλυτώσεις τα έπιπλα!
Εμένα οι δικές μου δεν έχουν καταστρέψει τίποτα,εκτός από κάτι μικρές τρυπούλες σε μια πολύ λεπτή κουρτίνα που είχα όταν πρωτοπήρα την Καρμέλα την οποία δεν απέτρεπα και ιδιαίτερα από το να κάνει ό,τι θέλει!

Επίσης,έχω σίτα στα παράθυρα στην οποία γατζώνονται και οι δύο αλλά δεν την έχουν σκίσει καθόλου!
Η σκάλα στο σπίτι δε νομίζω πως είναι επικίνδυνη, ίσως εάν πάρεις ένα μικρούλι να είναι ασφαλέστερο αν το περιορίζεις κάπου για σιγουριά.
Τα έξοδα είναι σίγουρα παραπάνω από το κουνελάκι αλλά για μια γατούλα δεν είναι τραγικά και το δέσιμο που μπορείς να αποκτήσεις μαζί τους είναι ανεκτίμητης αξίας!

Εξάλλου μπορείς πάντα να υιοθετήσεις ένα αδεσποτάκι που έχει ανάγκη από ένα σπιτάκι και να σώσεις μια ψυχούλα!
Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα!
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω πως εάν υπάρχουν τόσο έντονες ενστάσεις καλό θα είναι να το έχετε σκεφτεί όλοι στο σπίτι καλά ότι θέλετε ένα γατάκι και θα το ανεχτείτε με ό,τι παραξενιές μπορεί να σας φανεί ότι έχει γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρηθείτε και εσείς και αυτό!
JackSparrow
Νεοφερμένο μέλος
Είμαστε ζευγάρι ζωόφιλων και αυτή την περίοδο ψάχνουμε να πάρουμε μια ψιψίνα .
Έχουμε κάποιες βασικές ερωτήσεις .
1ον ) Οι γάτες μυρίζουν ; ( είχα σκυλιά σ όλη μου τη ζωή, και πρόσφατα σε συζήτηση με φίλους , είπαν οτι η γάτα μυρίζει 10 φορές χειρότερα από το σκύλο γενικά , πράγμα που δεν πιστεύω από τους γατοhaters αφού έχω babysittarei γάτες φίλων αρκετές φορές . Απλά θέλω μια επιβεβαίωση )
2ον ) Μας αρέσουν περισσότερο οι γάτες με τρίχωμα ,παρ όλο που θέλουν το καθημερινό χτένισμα και περιποίησή τους . Ποια θα ήταν η πρότασή σας όσον αφορά την επιλογή ράτσας ( κλείνουμε περισσότερο σε Περσική )
3ον ) Τι ράτσα είναι αυτή η γάτα ;
https://www.youtube.com/watch?v=kmCvCKn69oo γιατί μου φαίνεται οτι είναι από τα ωραιότερα ζώα γενικά π έχω δει ποτέ
Ευχαριστούμε !
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
καλησπερα,γνωμη μου μην αγορασετε!μπορειτε να βρειτε μια ωραιοτατη φουντωτη γατουλα απο καποια φιλοζωικη ή καποιο σωματειο

1ον)οι γατες δεν μυριζουν καθολου(εκτος αν εννοειτε την αμμολεκανη τους,η οποια εαν καθαριζετε σωστα δεν μυριζει καθολου)

2ον)απο ρατσα συνιστώ ''ταράτσα''
υπαρχουν και φουντωτες ''ταρατσατες''
3ον)μμμμμμμ δεν ξερω αλλα ειναι πανεμορφη οπως ολες οι γατουλες

απλα η γνωμη μου

Waterlily
Νεοφερμένο μέλος
καλησπέρα κ από εμένα! έχω την εντύπωση πως η γατούλα στο βίντεο είναι maine coon. αλλά όχι 100% σίγουρη.
Guest User 74802
Επισκέπτης
JackSparrow
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης , η γάτα στο video πάντως , φαινέται να έχει χαρακτηριστικά Maine Coon στο λαιμό ειδικά , απλά έχει πάρα πολύ γλυκό πρόσωπο , και δεν νόμιζω να είναι Αγκύρας / Περσίας διασταύρωση , ευχαριστώ πολύ πάντως !

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Κι εγώ συμφωνώ στο να υιοθετήσετε ένα αδεσποτάκι. Αυτά που είναι να γίνουν φουντωτά, φαίνονται. Τώρα είναι ήδη Οκτώβρης και βγάζουν το χειμερινό τρίχωμα οπότε ξεχωρίζει. Αν ψάξετε σε φιλοζωικές, θα σας κατατοπίσουν.
Επίσης, υπάρχουν και γατάκια ράτσας ή λίγο μπερδεμένα που τα εγκαταλείπουν και έχουν την ίδια τύχη με αυτά που είναι ράτσα "τρίτο κεραμίδι αριστερά" !
Κατά τη γνώμη μου, το σημαντικό είναι να σας "διαλέξει" το γατάκι... 'Οταν συμβαίνει αυτό, το δέσιμο είναι μαγικό, αυτόματο και μονόδρομος!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Είμαστε ζευγάρι ζωόφιλων και αυτή την περίοδο ψάχνουμε να πάρουμε μια ψιψίνα .
Έχουμε κάποιες βασικές ερωτήσεις .
1ον ) Οι γάτες μυρίζουν ; ( είχα σκυλιά σ όλη μου τη ζωή, και πρόσφατα σε συζήτηση με φίλους , είπαν οτι η γάτα μυρίζει 10 φορές χειρότερα από το σκύλο γενικά , πράγμα που δεν πιστεύω από τους γατοhaters αφού έχω babysittarei γάτες φίλων αρκετές φορές . Απλά θέλω μια επιβεβαίωση )
Άλλο πάλι και τούτο! Πρώτη φορά ακούω για γάτες που,,, μυρίζουν, και μάλιστα "10 φορές χειρότερα από το σκύλο"!!
Ή μήπως 11?Ε μην τρελλαθούμε εντελώς!!!
Η γάτα, αν δεν την έχεις βουτήξει σε βρωμιές, δεν μυρίζει καθόλου, κι αν έχει κάποια οσμή είναι απούσα για την ανθρώπινη όσφρηση, υπάρχει μόνο για τις άλλες γάτες, όπως και σε όλα τα ζώα η όσφρηση είναι κατά πολύ οξύτερη από εκείνη των ανθρώπων. Η γάτα αν δεν την κάνεις μπάνιο ποτέ στη ζωή της, πάλι δεν θα μυρίζει γιατί είναι πολύ καθαρό ζώο.
'Ασε όμως ένα σκύλο άπλυτο για πάνω από λίγες μέρες... και.... να μη πω πώς μυρίζει και παρεξηγηθώ![]()
JackSparrow
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ούτως ή άλλως εγώ δεν το πίστευα όταν το άκουγα , όπως έγραψα , έχω κρατήσει αρκετές φορές γάτες φίλων , και πότε δεν μου έχει μυρίσει το παραμικρό , και ίσα ίσα μου είχε κάνει εντύπωση , γατάκι 6 μηνών που φοβόταν και κοιμόταν μαζί μας δίπλα απ το κρεβάτι στη φλοκάτη , βράδυ να το ακούω μέσα στο σκοτάδι να πηγαίνει να τα κάνει στην άμμο του και να γυρνάει . Αντί πολύ απλά να τα έκανε στο χαλί .
Έτσι ακριβώς

Πιστεύω οτι κάθε ζωάκι, είτε γάτα είτε σκύλος, έχει τις αρετές του, καθώς και τα "αδύνατα σημεία" του.
Και όπως κι εσύ διαπίστωσες, το θέμα της καθαριότητας, κάθε άλλο παρά "αδύνατο σημείο" θεωρείται για το μικρό γοητευτικό αιλουροειδές που λέγεται γαλή

Πέρα από αυτό όμως, κι αν έχετε ήδη αποφασίσει να υιοθετήσετε κάποια γατούλα (ή γατούλη) ράτσας, μάλλον μακρύτριχο, θα έλεγα καλό είναι να το ψάξετε αρκετά το θέμα, γιατί θα γίνει μέλος της οικογένειάς σας και καλό είναι, εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση, να ταιριάζει και ο χαρακτήρας και οι ιδιαιτερότητές της με τις δικές σας προσδοκίες, για μια αρμονική- δια βίου- συμβίωση.
Υπάρχουν ράτσες με χαρακτήρες πιο χαμηλών τόνων και άλλες πιο ζωηρές και παιχνιδιάρες.
Βέβαια ποτέ δεν μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος πώς θα εξελιχθεί αν πάρετε ένα μωρό γατάκι, αλλά από τα λίγα που ξέρω π.χ.οι περσικές θεωρούνται πολύ ήσυχες.
Τι ηλικία? Τι φύλο? Ποιά ράτσα μακρύτριχη? Ποιές οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης ράτσας?
Σ'αυτό μπορεί να σας παρέχει πολύτιμη βοήθεια κι ο εκτροφέας στον οποίο θα αποτανθείτε και θα σας λύσει όλες τις απορίες.
Εύχομαι με το καλό να βρείτε γρήγορα το γατάκι που θα σας κλέψει την καρδιά και..περιμένουμε νέα σας

Το σίγουρο είναι οτι θα το καταχαρείτε ανακαλύπτοντας μέρα με τη μέρα
πόσο απίστευτα πλάσματα είναι

Όσο για τη ράτσα που είδα στο link που παρέθεσες, το λέει νομίζω από κάτω στο πρώτο σχόλιο:
Μισός Πέρσης, μισός Αγκορά, γατούλης και λέγεται Dexter, ενός έτους

Είναι όντως πανέμορφος!

JackSparrow
Νεοφερμένο μέλος
Όσο για τη ράτσα ψάχνουμε κάτι σε εμφάνιση και χαρακτήρα περσίδας που όντως είναι πολύ ήσυχες και διακριτικές γάτες .
Για το φύλο τώρα , πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν να πάρουμε ένα θηλυκό γιατι κολλητός είχε αρσενικό , και από τα ψεκάσματα
όταν ενηλικιώθηκε ( ακόμα και 2 μήνες ΜΕΤΑ τη στείρωσή του ) η κατάσταση από άποψη μυρωδιάς στο σπίτι δεν παλευόταν .
Όπως και να έχει θέλουμε ένα γατάκι από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται . Ώστε να το μεγαλώσουμε εμείς . Όσον αφορά το αν
ταιριάζουμε με το ζώο . Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει 100% με το πως το μεγαλώνεις , και πως του συμπεριφέρεσαι καθημερινά .
Είχα και 12 σκυλιά ταυτόχρονα στο πατρικό μου , είχα κουνέλια , πουλιά , χελώνες κ.α. . Και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανένα
στην συμβίωσή μας κ αυτό πιστεύω γιατί το πως να χειρίζεσαι ένα ζώο , ανεξαρτήτου είδους , προυποθέτει παιδεία που μόνο οι γονείς
και η λογική σου μπορούν να σου περάσουν .
Τελος τα περσιας οπως και πολλα γατακια ρατσας, περα απο συγκεκριμενα χαρακτηριστικα εχουν και συγκεκριμενες ασθενειες που εμφανιζονται πολυ συχνα στην καθε φυλη. Καλο θα ηταν να δεις τι ασθενειες εχει η φυλη που θα επιλεξεις ετσι ωστε να εισαι προετοιμασμενος και σε καθε περιπτωση αν δεις καποιο περιεργο σημαδι, να δρασεις γρηγορα. Παντως οι γατες ειναι αξιαγαπητα πλασματα, ζωηρα κυριως οταν ειναι μικρουλια, και οσο και να λενε πως οι γατες ειναι ανεξαρτητες κτλ, θελουν πολλη αγαπη. 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Άλλο πάλι και τούτο! Πρώτη φορά ακούω για γάτες που,,, μυρίζουν, και μάλιστα "10 φορές χειρότερα από το σκύλο"!!