Ούτως ή άλλως εγώ δεν το πίστευα όταν το άκουγα , όπως έγραψα , έχω κρατήσει αρκετές φορές γάτες φίλων , και πότε δεν μου έχει μυρίσει το παραμικρό , και ίσα ίσα μου είχε κάνει εντύπωση , γατάκι 6 μηνών που φοβόταν και κοιμόταν μαζί μας δίπλα απ το κρεβάτι στη φλοκάτη , βράδυ να το ακούω μέσα στο σκοτάδι να πηγαίνει να τα κάνει στην άμμο του και να γυρνάει . Αντί πολύ απλά να τα έκανε στο χαλί .
Έτσι ακριβώς

Πιστεύω οτι κάθε ζωάκι, είτε γάτα είτε σκύλος, έχει τις αρετές του, καθώς και τα "αδύνατα σημεία" του.
Και όπως κι εσύ διαπίστωσες, το θέμα της καθαριότητας, κάθε άλλο παρά "αδύνατο σημείο" θεωρείται για το μικρό γοητευτικό αιλουροειδές που λέγεται γαλή
Πέρα από αυτό όμως, κι αν έχετε ήδη αποφασίσει να υιοθετήσετε κάποια γατούλα (ή γατούλη) ράτσας, μάλλον μακρύτριχο, θα έλεγα καλό είναι να το ψάξετε αρκετά το θέμα, γιατί θα γίνει μέλος της οικογένειάς σας και καλό είναι, εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση, να ταιριάζει και ο χαρακτήρας και οι ιδιαιτερότητές της με τις δικές σας προσδοκίες, για μια αρμονική- δια βίου- συμβίωση.
Υπάρχουν ράτσες με χαρακτήρες πιο χαμηλών τόνων και άλλες πιο ζωηρές και παιχνιδιάρες.
Βέβαια ποτέ δεν μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος πώς θα εξελιχθεί αν πάρετε ένα μωρό γατάκι, αλλά από τα λίγα που ξέρω π.χ.οι περσικές θεωρούνται πολύ ήσυχες.
Τι ηλικία? Τι φύλο? Ποιά ράτσα μακρύτριχη? Ποιές οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης ράτσας?
Σ'αυτό μπορεί να σας παρέχει πολύτιμη βοήθεια κι ο εκτροφέας στον οποίο θα αποτανθείτε και θα σας λύσει όλες τις απορίες.
Εύχομαι με το καλό να βρείτε γρήγορα το γατάκι που θα σας κλέψει την καρδιά και..περιμένουμε νέα σας

Το σίγουρο είναι οτι θα το καταχαρείτε ανακαλύπτοντας μέρα με τη μέρα
πόσο απίστευτα πλάσματα είναι

Όσο για τη ράτσα που είδα στο link που παρέθεσες, το λέει νομίζω από κάτω στο πρώτο σχόλιο:
Μισός Πέρσης, μισός Αγκορά, γατούλης και λέγεται Dexter, ενός έτους

Είναι όντως πανέμορφος!