Να σου πω την αλήθεια, δε βλέπω το λόγο να κάνεις την αποπαρασίτωση στο κτηνιατρείο. Ζήτα του οδηγίες και πάρε την παστούλα και το σπρέι (σίγουρα θα σου δώσει παστούλα - για το σπρέι δεν ξέρω αλλά υποθέτω οι αμπούλες απαγορεύονται στα μωρά) και κάντα μόνος σου, κι εμείς εδώ είμαστε, και ο κτηνίατρος οδηγίες θα σου δώσει και τα σκευάσματα οδηγίες έχουν πάνω. Εμας όσες φορές πήγαμε μωρά γατιά, ποτέ δε μας τα αποπαρασίτωσαν οι ίδιοι, μόνοι μας τα κάναμε απλά μας έλεγαν πώς. Πάντως αν αυτός ο κτηνίατρος θέλει 30 και για εμβόλιο και για αποπαρασίτωση και, εικάζω, ότι εννοεί ότι θα της κάνει και κλινική εξέταση, είναι πολύ καλή τιμή. Μπορείς να το κάνεις όντως έτσι τώρα αν θες να δεις μια φορά πώς γίνεται και στη συνέχεια αποπαρασιτώνεις μόνος σου.
Για εμβόλιο μόνο έχω δώσει τριαντάρι. Και για ένα απλό ζύγισμα μια φορά μου ζήτησε πάλι λεφτά, δε θυμάμαι πόσο, νομίζω πάλι τριαντάρι. Ε μετά μας εκνεύρισε και με διάφορα άλλα και αλλάξαμε κτηνίατρο και είδαμε το φως το αληθινό.
Το εμβόλιο το πρώτο το κάναμε στους 2 μήνες, αλλά όπως είπε και η ρουλί παραπάνω είναι καλή ιδέα να την πας τη γατούλα με τη μία κτηνίατρο, να τη δει. Θα τη ζυγίσει, θα την ακροαστεί, θα δει δοντάκια, ματάκια, αυτάκια, θα σου πει σίγουρα το φύλο και την ηλικία. Θα σου δώσει πληροφορίες για εμβόλια και αποπαρασιτώσεις. Είναι καλό να την πας. Σκέψου ότι τα κτηνιατρικά έξοδα στις γάτες είναι λίγο μαζεμένα (πρώτα εμβόλια και στείρωση) αλλά μετά δεν έχουν τίποτα οι κακόμοιρες, το επαναληπτικό εμβόλιο μόνο κάθε χρόνο, που κι αυτό πάλι με επιφύλαξη καθώς αν ζει μέσα στο σπίτι και μόνο, νεότερα δεδομένα λένε ότι τα εμβόλια προσφέρουν ανοσοποίηση για 2-3 χρόνια και δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κάθε χρόνο. Αυτά θα τα πούμε εν καιρώ, υπάρχει πολλή συζήτηση και σκέψη και ο καθένας διαλέγει αυτό που προτιμάει και του ταιριάζει καλύτερα.
Σόρι ξέχασα να απαντήσω για την άμμο. Την wild παίρνουμε (την μπλε) γιατί είναι clumping ενώ η κλασική (πράσινη) δεν είναι. Πολύ καλή άμμος. Τη Van Cat δεν την έχω δει ποτέ σε χρήση, δεν ξέρω. Αν δεν κάνω λάθος η αδερφή μου την έκραζε (ή την Biokats έκραζε, δε θυμάμαι) γιατί λέει βρωμούσε ο τόπος, μέχρι και οι γατονταντάδες της ζήτησαν να μην την αγοράσει ξανά γιατί βρωμούσε πολύ. Την Cat Leader την έχουμε έξω από υπνοδωμάτιο και είναι μια χαρά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.