Νεογέννητο γατάκι! SOS

τι όμορφη ψυχούλα είναι αυτή??? Να σου ζήσει αγγελική μου..:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα cat-mam.....
Θα ήθελά πολύ να ερχόμουνα και καλά για δουλεία απο κει.... και να παίζαμε όλη μέρα με το γατούνι......
Για να το βοηθήσεις να κάνει κακάκια του, βρέξε με ζεστό νερο ένα βαμβάκι και χαίδεψέ το στην περιοχή.....σαν να ήσουνα η μαμά του που το γλύφει.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Αγγελικούλα! Τι κάνει το μπεμπούλι σήμερα? Πάλι εργάζεται σκληρά?:P

καλημερα,καλα ειμαστε,αν εξαιρεσουμε οτι εβγαλε λιγο αιμα,οπως και προχθες με τα τσισα,πηρα τον αιλουρο,μπορει να οφειλεται σε πολλους λογους αλλα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα....ελπιζω να παμε καλυτερα.

για τα κακα ,αυτο κανω,θα το ξαναπροσπαθησω,αν δεν κανει και σημερα μαλλον θα πρεπει να κανει κλισμα μου ειπε.

Αχχχχ μακάρι όλα να πάνε καλά!!!!!

ρε παιδια,μιλησα με πολλους κτηνιατρους(πραγμα μαλλον οχι καλο,περισσοτερο μπερδευτηκα) και ο ενας μου ειπε οτι για την διαρροια φταει που πηρα γαλα για γατακια και να δωσω εβαπορε αδιαλυτο!:hmm:ειναι δυνατον??

ρε παιδια,μιλησα με πολλους κτηνιατρους(πραγμα μαλλον οχι καλο,περισσοτερο μπερδευτηκα) και ο ενας μου ειπε οτι για την διαρροια φταει που πηρα γαλα για γατακια και να δωσω εβαπορε αδιαλυτο!:hmm:ειναι δυνατον??
:confused: Όχι! Το ότι το πείραξε η αλλαγή τροφής είναι σίγουρο (από το γάλα της μαμάς στο γάλα για γατάκια) αλλά το εβαπορέ αδιάλυτο είναι απλά η καλύτερη εναλλακτική όταν δεν έχεις το ειδικό γάλα, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό. Αν και για να πω τη μαύρη αλήθεια η Ντάλια τις πρώτες μέρες που έπινε εβαπορέ έκανε κάτι σφιχτά σφιχτά:lol:, έχει να κάνει με την υφή του μάλλον αλλά σίγουρα δεν παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά! (ούτε και το γάλα για γατάκια δηλαδή αλλά είναι πιο κοντά στις διατροφικές τους ανάγκες).
Τώρα για τα κακάκια αν έγινε μετά από κρίση διάρροιας θα σου έλεγα να μην ανησυχείς ακόμη. Και η Ντάλια όσες φορές έπαθε διάρροιες πέρασε κανένα 24ωρο μέχρι να κάνει ξανά. Το αιματάκι ας ελπίσουμε ότι είναι κάτι παροδικό:/:.
Α, και τα 120 γραμμάρια σας τα βρίσκω εξαιρετικά!!:up: Η Ντάλια πήγε 8 ημερών για να τα φτάσει. Γενικά τα ορφανά γατάκια δεν παίρνουν βάρος με τις ταχύτητες που παίρνουν αυτά που είναι με την μαμά τους αλλά με το που απογαλακτίζονται παίρνουν τα πάνω τους!;)

Ποια διάροια Αγγελική?:confused: Νόμιζα ότι το γατάκι ΔΕΝ κάνει κακά....:hmm: Με μπέρδεψες τώρα...

εκανε προχθες διαρροια,απο τοτε δεν ξαναεκανε κακα,δεν ξερω αν οταν ξανκανει θα ειναι διαρροια ή κανονικα.τωρα δηλαδην που δεν εχει ξανακανει παει να πει οτι εγινε δυσκοιλιο,εχω μπερδευτη και εγω...:hmm:

εκανε προχθες διαρροια,απο τοτε δεν ξαναεκανε κακα,δεν ξερω αν οταν ξανκανει θα ειναι διαρροια ή κανονικα.τωρα δηλαδην που δεν εχει ξανακανει παει να πει οτι εγινε δυσκοιλιο,εχω μπερδευτη και εγω...:hmm:
Τοτε που ειχε γεννησει η γατα μου θυμάμαι τα μικρα τις πρωτες μερες σπανια να κάνουν κακά. Μόνο τσίσα έκαναν.:hmm:

Α, από προχθές είναι λίγο μακριά η αλήθεια. Πάντως σου λέω και η Ντάλια όποτε έπαθε διάρροιες μετά πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ενεργηθεί ξανά, ελπίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για το γατάκι σου. Κατά τ' άλλα για δυσκοίλια νεογέννητα μπορείς να τρίβεις την κοιλίτσα με κινήσεις προς τα κάτω (προτίμησε να είναι βρεγμένο με ζεστό νερό το βαμβάκι), να τους κάνεις μασαζάκι τυλιγμένα σε πετσετούλα (το κρατάς τυλιγμένο στην πετσέτα ανάμεσα στις παλάμες σου και κάνεις απαλές κυκλικές κινήσεις) και τέλος kitty push ups (κρατάς το πάνω μέρος τους σώματός του στην μία παλάμη και με την άλλη μετακινείς πάνω κάτω μερικές φορές το κάτω μέρος για να ενεργοποιηθούν οι μυς της περιοχής).

Τοτε που ειχε γεννησει η γατα μου θυμάμαι τα μικρα τις πρωτες μερες σπανια να κάνουν κακά. Μόνο τσίσα έκαναν.:hmm:
Εγώ όταν γέννησε η Λουκρητία έφτασαν τα μωρά 10 ημερών για να πάρω είδηση ότι κάνουνε κακά:lol: Δεν είναι ότι δεν κάνουν απλά η μαμά τους τα τρώει:blink: Αηδία, ε; Πάντως μετά απ' όλο το ξεσκάτισμα που τράβηξα με την Ντάλια κατάλαβα γιατί είχανε σκάσει τα χείλια της έρμης της Λουκρητίας όταν είχε τα μωρά..:/:

Εγώ λέω Αγγελική να ακολουθήσεις τις συμβουλές του κου Πάνου, έχει μεγάλη πείρα στα νεογέννητα, μην μπερδεύεσαι ανακατεύοντας τους γιατρούς...

ναι το ξερω,φοβαμαι ομως οτι τον εχω ζαλισει ,γι αυτο περνω και αλλους, αν μου ερχεται και αλλη απορια.

Πώς το βλέπεις γενικά, κουνιέται,νιαουρίζει; Από τον Αίλουρο το πήγες, δε θυμάμαι...

Πάντως είναι απίστευτο να έχεις μια τόσο μικρή ψυχούλα:inlove::inlove::inlove::baby::baby:!!!

Εγώ όταν γέννησε η Λουκρητία έφτασαν τα μωρά 10 ημερών για να πάρω είδηση ότι κάνουνε κακά:lol: Δεν είναι ότι δεν κάνουν απλά η μαμά τους τα τρώει:blink: Αηδία, ε;
Το είχα παρατηρήσει αυτό. Επίσης ότι έπινε τα τσίσα.
Λες να έπινε και τα κακά? Πιθανόν δεν ξέρω.
(Σε μας είχε πλάκα που πήγαινε και ο μπαμπάς γάτος και τα "ξεκατούριζε" (δικός μου όρος. :P))

Πώς το βλέπεις γενικά, κουνιέται,νιαουρίζει; Από τον Αίλουρο το πήγες, δε θυμάμαι...

Πάντως είναι απίστευτο να έχεις μια τόσο μικρή ψυχούλα:inlove::inlove::inlove::baby::baby:!!!

τρωει και κουνιεται αλλα νιαουριζει λιγοτερο απο οτι χθες,αλλα ειναι ''ζωντανο''.
απο τον αιλουρο δεν πηγα ,μονο τηλεφωνο πηρα,ειναι νεα μακρη και ειναι πολυ μακρια,βεβαια σε ωρα αναγκης θα το παω,δεν μου εχει πει ακομη οτι πρεπει να το δει.

τρωει και κουνιεται αλλα νιαουριζει λιγοτερο απο οτι χθες.
Αυτο ειναι καλό!:up: Ησύχασε και χόρτασε!

μερικες γατες νιαουριζουν μονο οταν θελουν κατι...:happy:

ψυχη μου .ζωουλα .......Καλη δυναμη Αγγελικη ( παλι σε πορτοκαλακι σε βλεπω:P)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back