Νεφρική ανεπάρκεια της γάτας

αντε μωρέ περαστικά στο γατούλι σου..ελπίζω να το ξεπεράσετε..αισιοδοξία πάνω απο όλα!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eυχαριστώ πάρα πολύ όλους για την συμπαράστασή τους.
Νόμιζα ότι θα πέθαινα όμως όταν βλέπω τη Σίμπα σταδιακά να ξαναβρίσκει τον παλιό μτης εαυτό και να μην παραιτήται παίρνω δύναμη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κορίτσια έχω βρει αυτά ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ (Φ.Τ. 0.3 – 2.1), ΟΥΡΙΑ (Φ.Τ. 10 –30) και ΓΛΥΚΟΖΗ (Φ.Τ. 70 – 150)
Νομίζω αυτές είναι οι Φυσιολογικές Τιμές για ενήλικες γάτες
νομιζω καθε εργαστηριο εχει δικα του ορια, αλλα πανω κατω εκει κυμαινονται..

νομιζω καθε εργαστηριο εχει δικα του ορια, αλλα πανω κατω εκει κυμαινονται..
Ναι έτσι είναι κάθε εργαστήριο έχει τα δικά του αυτό μου το έχει πει κ ο γιατρός μου όπως επίσης διαφέρουν οι τιμές ανάλογα κ με την ηλικία τους

Eυχαριστώ πάρα πολύ όλους για την συμπαράστασή τους.
Νόμιζα ότι θα πέθαινα όμως όταν βλέπω τη Σίμπα σταδιακά να ξαναβρίσκει τον παλιό μτης εαυτό και να μην παραιτήται παίρνω δύναμη.
Να είσαι αισιόδοξη και θα το ξεπεράσει!:happy::happy::happy:

Όλα θα πάνε καλά..θέλει υπομονή και απο τις δύο σας:)

Καλημέρα,

οι γατες με νεφρικη ανεπαρκεια επιτρεπεται να τρωνε κοτοπουλο βρασμενο μη αλατισμενο.Γινεται το ιδιο και με το μοσχαρακι;Γιατι η μαμα μου μαγειρευει και η Σιμπα νιαουριζει δυνατα στην κουζινα.Γινεται να φαει η θα της κανει κακο γιατι λυπαμε να την ακουω...

Βρασμενο κρεατακι μια χαρα θα ειναι,απλα το κοτοπουλο ειναι καλυτερο γιατι ειναι πιο ελαφρυ,μην φοβασαι να του δωσεις και λιγο μοσχαρι ομως αφου το ζηταει...

Ο Μέλας νοσηλεύεται με νεφρική ανεπάρκεια...

Κοντεύω να τρελλαθώ. Ο Μέλας προχτές ήταν ανόρεχτος, δεν ήθελε να φάει και πολύ υποτονικός. Παρασκευή βράδυ, η κτηνίατρος μου λείπει εκτός Ελλάδος γυρίζει σήμερα το βράδυ και πήρα σε όποιον κτηνίατρο βρήκα (και το σηκώσανε) για να δω τί θα κάνω. Περίμενα έναν κτηνίατρο να γυρίσει στο ιατρείο μέχρι τις 1, αλλά επειδή τον είδα λίγο καλύτερα είπα άσε θα τον πάω πρωί πρωί γιατί δούλευα και δεν με παίρνει στη δουλειά μου να είμαι άυπνη για λόγους ασφάλειας (τεράααααστια βλακεία μου). Γύρω στις 2,5 ούρησε αίμα και τότε άρχισε ο πανικός. Μόνο στα νοσοκομεία στο Πικέρμι και στο Αττικό το σηκώσανε. Απ'το Πικέρμι μου είπανε να τον παω επιτόπου, αλλά η γιατρός ήταν επιθετική και γενικά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για εκεί. Ο γιατρός απ'το Αττικό είπε μάλλον ουρολοίμωξη είναι φερ'τον αύριο το πρωί. Το πρωί που ξαναπήρα μου είπανε πως η ουρολόγος πάει στις 2, οπότε τον πήγα στις 2 για να μην ταλαιπωρείται, όπως συνέστησαν. Του έκαναν ουρολογική εξέταση (τα αποτελέσματα θα βγουν Τρίτη) και αιματολογική. Η κρεατίνη του ήταν 11 με όριο 2,4. Η γιατρός με έκπληξη μου είπε οι γάτες με κρεατίνη 3 πεθαίνουν. Μου είπαν πρέπει να νοσηλευτεί και του έκανα άλλες 5 βιοχημικές εξετάσεις για να του βάλουν όπως είπαν τον σωστό ορό, αλλά το μοιραίο είναι πιθανό με τόση τοξικότητα στο αίμα. Τα υπόλοιπα είναι υψηλά, αλλά οχι πολύ πάνω απ'το όριο. Σε δύο μέρες (εφ'όσον αντέξει) θα του ξανακάνουν αιματολογικές.
Εννοείται πως θα τρελλαθώ απ'τις τύψεις. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς είναι δυνατόν να μην έχω δει συμπτώματα, τί έχω κάνει λάθος και γιατί υποτίμησα τόσο τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με τη γιατρό οι στειρωμένοι αρσενικοί έχουν θέμα με το ουροποιητικό, αλλά είναι 2 χρονών ο Μέλας!! Πότε πρόλαβε???!!!! Και πότε πρόλαβε να αφυδατωθεί τόσο πολύ και να ανεβάσει τόση τοξικότητα στο αίμα??!! Η γιατρός λέει πως όσο γρήγορα ανεβαίνει η τοξικότητα στο αίμα στις γάτες, τόσο γρήγορα και πέφτει. Άντε να δούμε. Όσο για το Αττικό Νοσοκομείο Ζώων μπορώ να πω πως προς το παρόν είμαι ευχαριστημένη. Οι τιμές είναι λογικές (20-25 ευρώ η εξέταση, 25-30 η επίσκεψη και 40 η νοσηλεία). Ο χόρος είναι καθαρός, φαίνονται οργανωμένοι και είναι πάντα ανοιχτοί και κάποιος είναι πάντα εκεί. Επίσης οι εξετάσεις βγαίνουν σε μισή ώρα, πολυτελεια που δεν έχεις σε οποιοδήποτε κτηνιατρείο και ίσως έσωσε τη ζωή του Μέλα. Το παραξεψειρίζουνε με τις εξετάσεις αλλά σκεπτόμενη πως το κάνουν για πιο αποτελεσματική θεραπεία δεν το κακολογώ. Καταλήγω πως μέσα στον πανικό μου και στην άγνοια μου και υπό τις συνθήκες (Σαββατοκύριακο) ήταν καλή επιλογή.

Σας παρακαλώ όποιος έχει εμπειρίες και άποψη ή προτάσεις να μου πει με πμ ή απάντηση στο θέμα,πραγματικά είμαι άσχετη τόσο με το ιατρικό θέμα της νεφρικής ανεπάρκειας, όσο και με το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Το μόνο που με νοιάζει είναι να επιβιώσει ο Μέλας με τα όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και επιπλοκές στο μέλλον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο Μέλας νοσηλεύεται με νεφρική ανεπάρκεια...

ουφ..τι να πω...μακαρι να πανε ολα καλα..ειναι οντως πολυ μικρος,για κατι τετοιο,αλλα πολυ πιθανο να εχει καποια προδιαθεση.Αυτο που θα ηθελα να σε ρωτησω ειναι αν του εδινες ειδικη τροφη για στειρωμενες γατες..οχι για να κανω ελεγχο,προς θεου..απλα για να δω αν αυτο μπορει να συμβει τοσο νωρις,ακομα και με ειδικη τροφη..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαρια καταρχην περαστικα του.
Τι τροφη του εδινες και ποτε στειρωθηκε;Τελικα σου ειπαν αν ειναι ουρολοιμωξη,ουρολιθιαση ή νεφρα;

Σας ευχαριστώ κορίτσια για το ενδιαφέρον...

Στειρώθηκε 6 μηνών, για το τί είναι περιμένουμε τις ουρολογικές. Το γκντουπ γκντουπ, που ίσως ακούγεται ως το Βόλο, είναι το κεφάλι μου που επιτίθεται στον τοίχο, γιατί τους τελευταίους μήνες επειδή δεν έχω ουσιαστικό εισόδημα κα τα πράγματα είναι σφιχτά στα μηνιαία έξοδα μου δεν τα ταίζω ειδική τροφή για στειρωμένα, αλλά απλά ξηρά τροφή και όχι την τοπ ποιότητα, με την τρελλή από ότι φαίνεται δικαιολογία πως είναι πολύ μικρά για να επηρρεαστούν άμεσα οπουδήποτε και μόλις είναι καλύτερα τα πράγματα οικονομικά θα ξαναρχίσω την ειδική διατροφή. Ο δε πατέρας μου (ως παππούς) τους δίνει κάποιες φορές τις μικρές γκουρμέ κονσερβούλες για μεζέ και τελευταία το παραξήλωσε. Επίσης από ότι φαίνεται έκανα και το άλλο έγκλημα και δεν έχω φίλτρο στη βρύση και δεν παίρνω εμφιαλωμένα νερά επειδή δεν θέλω να τα κουβαλάω. Και προσθέτω στα παραπάνω την αμέλεια μου ως αναφορά και τις αιματολογικές εξετάσεις που έχω να τους κάνω δεν θυμάμαι από πότε. Και το γεγονός πως με τη καθαριότητα δεν έχω και την καλύτερη σχέση, λόγω κούρασης και ωραρίων και εννοείται τεμπελιάς αμελώ να απολυμαίνω το σπίτι συχνά. Όσο και να με ελέγξετε και να με βρίσετε χαρά μου θα είναι, μη σας πω να κάνετε και ομάδα λιντζαρίσματος. Και δυστυχώς δεν υπάρχει πρόνοια για τα ζώα να μου τα πάρει μπας και βρούνε καμια μάνα να τους αξίζει. Δεν τα λέω όλα αυτά σαν έμμεση απολογία, τα λέω για να συνειδητοποιήσουν τουλάχιστον άλλοι πριν είναι αργά πόσο σημαντικά τελικά είναι κάποια πράγματα που ίσως φαίνονται υπερβολές σε πολλούς. Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην έχουν και καμία σχέση με την κατάσταση του Μέλα, αλλά εγώ το πήρα το μάθημα μου, πλέον θα ξεψειρίζω τα πάντα όσο περισσότερο μπορώ.

Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι τί καλύτερο μπορώ να κάνω για το Μέλα, άμεσα και στο μέλλον.

Μην κατηγορεις τοσο πολυ τον εαυτο σου..:( Καταρχην κατσε να δουμε τι ειναι πρωτα..ομως αυτο για το νερο που λες,δεν ξερω το κατα ποσον ειναι καταλληλο το νερο της βρυσης σας,ομως τα εμφιαλωμενα..εχουν πολυ υψηλες σε μεταλλα,και μαλιστα το μαγνησιο..που ειναι οτι χειροτερο για τα νεφρα..οποτε δεν ξερω αν ειναι καλυτερα το εμφιαλωμενο απο αυτο της βρυσης..η μονη εξαιρεση ειναι το κορπη,που εχει το χαμηλοτερο μαγνησιο ..και ειναι και αυτο που δινω στα δικα μου,γιατι εδω που ζω..το νερο της βρυσης ειναι εντελως ακαταλληλο..
Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να ξεπερασει το προβλημα ο γατουλης σου...αν θελεις,γραφε μας τα νεα σας..:)

Κατ'αρχην μην κατηγορεις τον εαυτο σου,ο,τι εγινε εγινε.Κατα δευτερον,μην χτυπας το κεφαλι σου,ειμαι Καλυμνο κι εδω δεν ακουγεται τιποτα.:P
Εγω νομιζω οτι ειναι ουρολιθοι,ισως πειραχτηκαν λιγο τα νεφρα του αλλα δε νομιζω οτι ειναι κατι μονιμο.Υπαρχουν εξαιρετικες και πολυ προσιτες τροφες για στειρωμενα,και τροποι για να τον βοηθησεις ανεξοδα.Μπορεις να τους δινεις μερικες φορες την εβδομαδα κοτοπουλο βραστο ή ψαρακι,να τους αλλαζεις συχνοτερα το νερο,και να καθαριζεις συχνοτερα την αμμολεκανη ή να προσθεσεις μια ακομα.Ειναι τροποι που θα τον βοηθησουν να ανυδατωθει και να πηγαινει συχνοτερα τουαλετα.Μπορεις επισηςνα προσθετεις λιγο ζουμι απο το κοτοπουλο που βραζεις στις κροκετες του.Οσον αφορα την τροφη,αν σου το επιτρεπουν οι τιμες του και δεν τον επιβαρυνει η εξτρα πρωτεϊνη,μπορεις να δοκιμασεις Acana ή Orijen.Εχει χαμηλο μαγνησιο και κανει για στειρωμενα,κι εγω παιρνω ενα επτακιλο 45 ευρω,και με τεσσερις γατες μου κραταει ενα μηνα.

Βρήκα στο σάιτ του Αττικού ένα σχετικό άρθρο που ξεκαθαρίζει κάπως την κατάσταση και βοηθάει στην πρόληψη. Θα ήταν καλό να γίνει και άρθρο στο mycat (αν δεν υπάρχει ήδη) για ενημέρωση των πανταχού γατομαμάδων και γατομπαμπάδων.

Σε ευχαριστώ Πουπουλίνα μου, μακάρι να το ξεπεράσει και μετά μόνο αυστηρή δίαιτα και άσκηση για τον χοντρούλη (5,9 κιλά ο άτιμος...)

https://www.attikovet.gr/portal/inde...8-40-52&catid=2:2009-02-14-18-19-46&Itemid=29

Κάτσε να αλλάξω τοίχο να ακούγομαι ως εκεί :P

Τον βλέπω το Μέλα αν γίνει καλά να τον βάζω να τρέχει μέσα σε ρόδα για γάτες...

Να'σαι καλά κοπέλα μου, άντε να δούμε...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Δεν ειναι τοσο θεμα βαρους,οσο θεμα διατροφης και ουρησης.Πες μας νεα του,κι ο,τι χρειαστεις,ο,τι ωρα και να ειναι,πες μου.Περαστικα στον πανθηρα,και φιλια στη σοκολατινα.

Βρήκα στο σάιτ του Αττικού ένα σχετικό άρθρο που ξεκαθαρίζει κάπως την κατάσταση και βοηθάει στην πρόληψη. Θα ήταν καλό να γίνει και άρθρο στο mycat (αν δεν υπάρχει ήδη) για ενημέρωση των πανταχού γατομαμάδων και γατομπαμπάδων.

Σε ευχαριστώ Πουπουλίνα μου, μακάρι να το ξεπεράσει και μετά μόνο αυστηρή δίαιτα και άσκηση για τον χοντρούλη (5,9 κιλά ο άτιμος...)

https://www.attikovet.gr/portal/inde...8-40-52&catid=2:2009-02-14-18-19-46&Itemid=29

πολυ καλο το αρθρο που παρεθεσες σε λινκ...και μαλλον θα προστεθει...:) να εισαι καλα..και παλι περαστικα στον γατουλη..

Κοριτσάκι περαστικά στον Μελάκο και μην κατηγορείς τόσο τον εαυτό σου
κάνε υπομονή και όλα θα πάνε καλά.
Να ξέρεις πως όσοι έχουμε αρσενικά στειρωμένα εχουμε περάσει λιγο πολύ προβλήματα με το ουροποιητικό τους
ο Τούλης μου τρώει αποκλειστικά urinary πλέον για έξι μήνες και μετά θα επαναλάβουμε εξετάσεις
Το μόνο που θα πρότεινα να προσέχεις απο εδώ και μπρος
είναι αν έχει δυσκολία στην ούρηση
(αυτό διαπιστώνεται εύκολα αν τα μπαλάκια ούρων στην άμμο γίνουν μικρούτσικα ή αν κάθεται πολλή ώρα στην αμμολεκάνη και δυσκολεύεται στην ούρηση)
και να του έχεις πάντα πολύ φρέσκο νεράκι, εμένα μου είχε προτείνει να του δίνω εξτρα νεράκι με τη σύρριγγα αν δεν πίνει αρκετό.
Καλή δύναμη και μην αυτομαστιγώνεσαι, οκ?

Περαστικα και απο εμας!!! Ελπιζω να πανε ολα καλα!!! Οσο για το οικονομικο σε καταλαβαινουμε απολυτα (πιστευω οι περισσοτεροι αν οχι ολοι).
Και εγω θα σου πω να μην κατηγορεις τον εαυτο σου!!! Ετρεξες να βρεις κλινικη εκανες οτι επρεπε για το γατουνακι σου και ειμαι σιγουρη οτι θα συνεχισεις να το κανεις !!! Καλα αποτελεσματα λοιπον και παλι περαστικα!!!
Φιλικα Τσουτσουκο-οικογενεια!!

Bρε τι παθατε!!!!!!Ηρεμησε βρε Μαρακι,ολα καλα θα πανε!!!!Και φυσικα μην κατηγορεις τον εαυτο σου,μπορει να το παθαινε ετσι κι αλλιως.
Πολλα φιλια και γρηγορα περαστικα στον ομορφο!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back