moukelis
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ace
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είδα το θέμα και από ότι βλέπω υπάρχουν καλές κριτικές!
Η τιμή είναι πολύ καλή και η τροφή από όσα άκουσα γενικά,καλής ποιότητας!Και εκεί που πήγα και αγόρασα,είχε όλες τις γεύσεις και για κάθε τύπο γάτας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Lethe
Νεοφερμένο μέλος
Η κτηνίατρος πάλι μου έδωσε τότε ένα διαφημηστικό δείγμα της Royal Canin για γατάκια με την οποία ξετρελάθηκε ο ζουζουνοκαταχανάς. Κατέληξα μετά τη στείρωση να της δίνω της Royal Canin τη sterilized37 αν και στην αρχή είδα με μισό μάτι την κίνηση της κτηνιάτρου μου.
Βεβαια με την Τonus αφόδευε και έπεφταν οι μύτες όλων των γειτόνων πράγμα που δε γίνεται πια.Ακόμα περισσότερο μύριζαν τα περιττώματα με τις κονσέρβες.
Το θέμα είναι ότι ο καταχανάκος πλήττει γευστικά με αποτέλεσμα να κοιτάει το πηρούνι κάθε φορά που τρώμε λες και η ζωή του κρέμεται απο αυτό.Θολώνει το μάτι της.
Μπορεί να φάει τα πάντα -απο ψωμί μέχρι ζαμπονάκια ,κέτσαπ μαγιονέζα και να λιποθυμήσει απο τη συγκίνηση μπροστά σε ενα κονσερβάκι γατοτροφή.
Fotini
Διάσημο μέλος
Το θέμα είναι ότι ο καταχανάκος πλήττει γευστικά με αποτέλεσμα να κοιτάει το πηρούνι κάθε φορά που τρώμε λες και η ζωή του κρέμεται απο αυτό.Θολώνει το μάτι της.
Μπορεί να φάει τα πάντα -απο ψωμί μέχρι ζαμπονάκια ,κέτσαπ μαγιονέζα και να λιποθυμήσει απο τη συγκίνηση μπροστά σε ενα κονσερβάκι γατοτροφή.

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Αυτές είναι σκυλοτροφές

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

ΑΘΗΝΑ2
Νεοφερμένο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ερώτημα: αν παίρνεις κρέας κατεψυγμένο, κοτόπουλο ή άλλο, και το ξεπαγώνεις μόνο και το δίνεις ωμό, δεν είναι καλύτερα από τις κροκέτες; Οικονομικά είναι χειρότερα;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Υπάρχουν τροφές που περιέχουν πυρηνέλαια και λιωμένα λάστιχα. Γι αυτό και είναι πολύ φθηνές. Και για σκυλιά και για γατιά.
Ερώτημα: αν παίρνεις κρέας κατεψυγμένο, κοτόπουλο ή άλλο, και το ξεπαγώνεις μόνο και το δίνεις ωμό, δεν είναι καλύτερα από τις κροκέτες; Οικονομικά είναι χειρότερα;
το ωμο ειναι καλυτερο και απο κονσερβες και απο κροκετες και βοηθαει στον καθαρισμο των δοντιων. Υπαρχουν πολλοι breeders που δινουν ωμα ακομα και στα γατακια. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να το δωσεις ετσι σκετα. Δεν ειναι πληρης διατροφη. Λειπουν αρκετα ιχνοστοιχεια που ειναι σημαντικα για την υγεια του ζωου. Δεν ξερω αν η ταυρινη στο ωμο ειναι αρκετη (ξερω οτι ειναι στα σκουρα κρεατα, πχ μπουτι απο γαλοπουλα). Επισης χρειαζονται συμπληρωματα ασβεστιου (πχ αλεσμενα κοκκαλα), ιωδιο (φυκια, ψαρια ή θαλασσινα) και αλλες βιταμινες. Στην χωρα που ζω με συμφερει περισσοτερο να δινω ωμα αφου τα κρεατα ειναι στην μιση τιμη σε σχεση με την ελλαδα και πολυ πιο φθηνα απο τις κονσερβες. Το προβλημα ειναι οτι δεν τα τρωει ο γατος μου

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν της δίνεις αυτά που θα έτρωγαν αν ήταν στη φύση τους δεν είναι αρκετά;
στην φυση τους ομως δεν τρωνε κοτοπουλα. Τρωνε μικρα θηλαστικα, ερπετα, εντομα κτλ. Τα τρωνε ομως ολοκληρα, με τα κοκκαλα μαζι. Αν δινεις κοτοπουλο, πχ μονο στηθος, δεν αρκει, ουτε μονο συκωτακια και καρδιες. Το ασβεστιο ειναι πολυ σημαντικο για την υγεια τους και αν λειπει απο την διατροφη τους μπορει να οδηγησει σε πολλα προβληματα. Επισης το ιωδιο ειναι πολυ σημαντικο, μπορει να μη φαινεται, αλλα υπαρχουν πολλα ζωακια (για αγρια λεω τωρα) που πασχουν απο θυροειδη λογω ελλειψης ιωδιου.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Μερικά πράγματα όσο τα ψειρίζεις είναι χειρότερα. (Μέτρημα θερμίδων και ιχνοστοιχείων κλπ.) Καθαρή τροφή και είναι μια χαρά.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
temperans
Νεοφερμένο μέλος
λενε οτι αν η γατα τρωει αποκλειστικα ξηρη τροφη παρουσιαζει κρυσταλικες ενωσεις στα ουρα ακομα και προβλημα στην ουροδοχο κυστη αληθευει?

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχω ακουσει/μαθει πως αυτο συμβαινει με στειρωμενες γατες οι οποιες τρεφονται με ακαταλληλες τροφες.
Γι 'αυτο οσοι στειρωνουν τις γατες τους ταιζουν ειδικη ξηρα τροφη για στειρωμενα.
Την διατροφικη αξια της κονσερβας την αμφισβητω παντως...
temperans
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τον δικο μου τον ταιζω με κονσερβες και λιγο ξηρα τροφη ανακατεμενη με την κονσερβα στο τελευταιο του γευμα για να εξασκει λιγο και τους μυες του. Τα δοντια του ειναι μια χαρα, η ανασα του δεν μυριζει και γενικα δεν εχω δει καποιο προβλημα με τις κονσερβες. Παιζει ρολο που του βουρτσιζω τα δοντια καθημερινα, αλλα αυτο δεν πρεπει να το κανουμε συχνα ουτως ή αλλως;
Προσωπικα τον δικο μου δεν θα τον ταιζα αποκλειστικα με ξηρα τροφη. Προτιμω να πληρωνω κατι παραπανω και να του δινω κατι καλυτερο (αυτο δεν κανουμε και για τους εαυτους μας
παρα να παιζω με την υγεια του. Τα 10 ή 20 ευρω παραπανω τον μηνα για τροφες δεν ειναι τιποτα. Ξερω πως πολλοι ειναι σε οχι και τοσο καλη οικονομικη κατασταση, αλλα υπαρχουν πολλοι τροποι να εξικονομησεις μερικα ευρω στην ακρη για καλυτερες τροφες (πχ μειωμενος λογαριασμος ρευματος, τηλεφωνου, οχι ασκοπα εξοδα, μια εξοδος λιγοτερη τον μηνα κτλ).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Δεν εχω ψαξει να βρω αλεσμενα κοκκαλα, αν βρω ομως θα επιχειρησω να του ξαναδωσω ωμα γιατι εχω αγανακτησει με τις κονσερβες και την ξηρα τροφη.
Νομίζω πως μια καλή μηχανή του κιμά μπορεί να αλέσει και τα μικρότερα κόκαλα, αλλά ίσως χρειαστεί να τα περάσεις δυο φορές. Τουλάχιστον αυτό έχω δει σε σχετικά σάιτ.
Πάντως αν σε ενδιαφέρει να το προχωρήσεις, θα σου έλεγα να ξαναδοκίμαζες να βάλεις σταδιακά τα ωμά στη διατροφή του με κάποια συμπληρώματα και, αν αρχίσει να τα δέχεται, προχωράς.
Από περιέργεια, τρώει μαγειρεμένο κρέας;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool