Ace
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για την Tonus ριξε μια ματια κι εδω.![]()
Έχει κάνα μήνα που τρώνε οι μικρές μου την tonus!Στην αρχή για να ξεκόψουν από την whiskas τις ανακάτευα και τις δύο γατοκροκέτες!Φοβόμουν πολύ ότι συνηθισμένες από την whiskas θα σνόμπαραν οτιδήποτε άλλο καλό!
Είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον τρώνε μόνο tonus(έχω πάρει σχεδόν κάθε ποικιλία της tonus)και αυτήν την περίοδο τρώνε μετά μανίας την tonus oral care...για να εξασκούν και τα δοντάκια τους!Ευτυχώς ξεκόψαμε από την whiskas!τι να πω αυτά τα γατιά μου με εκπλήσουν,είναι τόσο βολικές δεν με κουράζουν καθόλου...κι ας φοβόμουν ότι θα μου παραπονιούνται για την αλλαγή τροφής!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ace
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο μόνος φόβος μου ήταν ότι δεν θα θέλουν να πλησιάσουν την νέα τροφή λόγω του ότι ήταν ξετρελλαμένες πλέον με την whiskas,όπως επίσης μην πάθει τίποτα το στομαχάκι τους!Τίποτα από αυτά δεν συνέβη.
Ανακάτευα τις δύο τροφές και σταδιακά μείωνα την whiskas κα πλέον είμαι περήφανη που τρώνε μόνο tonus.Και μάλιστα μου νιαουρίζουν όταν θέλουν να τους γεμίσω το μπολάκι τους με φρέσκια tonus!Μόλις έβαλα νέα tonus στο μπολάκι και η Κορίνα ακόνιζε τα δοντάκια της με τις κροκέτες...χιχιχι
Και στο pet shop μου είπαν ότι αυτή η oral care έχει καλά αποτελέσματα στα δοντάκια τους!
Όσον αφορά το θέμα "διάρροιες"...ευτυχώς τίποτα,οι μικρές μου είναι όπως ήταν πριν και δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά...κι έχει περάσει πάνω από μήνας που τρώνε την tonus!Οπότε την συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Το τρίχωμα τους γυαλίζει όπως πάντα

michaela
Εκκολαπτόμενο μέλος

Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δοκίμασα αυτήν την κονσέρβα, μου την έδωσαν από το Pet Shop που ψωνίζω, για να την δοκιμάσω.
Το περίεργο είναι ότι η Μαγιά μου (2.5 χρονών) αν και πριν έναν χρόνο ήταν αδέσποτη, είναι πολύ δύσκολη στη κονσέρβα
. Όσο για τον Μάρτιν (1.5 χρονών) παθαίνει διάρροια με κάποιες κονσέρβες
, με αυτήν ήταν καλά. Η Λόλα (1.5 χρονών), τα τρώει όλα
. Μπορω να πω οτι ξετρελάθηκαν

Δεν τους δίνω συχνά, το πολύ 2 φορές την εβδομάδα, γιατί τρώνε τις κροκέρτες, της ιατρικής σειράς της Royal Canin.
Συνημμένα
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
αποτι ξέρω είναι καλές κονσέρβες για μένα που ελεγξα τα συστατικά τους είναι χωρίς συντηρητικά ..εγώ δίνω παρόμοιας ποιότητας την applaws που αποτι είδα είναι πανω κατω τα ίδια..και η δικιά μου ξετρελάθηκε με την κονσερβούλα της! να σας πω και την αλήθεια μυρίζουν και ωραία και φρέσκα!τόσο που μου έρχεται να τις δοκιμάσω κι εγωΔοκίμασα αυτήν την κονσέρβα, μου την έδωσαν από το Pet Shop που ψωνίζω, για να την δοκιμάσω.
Το περίεργο είναι ότι η Μαγιά μου (2.5 χρονών) αν και πριν έναν χρόνο ήταν αδέσποτη, είναι πολύ δύσκολη στη κονσέρβα. Όσο για τον Μάρτιν (1.5 χρονών) παθαίνει διάρροια με κάποιες κονσέρβες
, με αυτήν ήταν καλά. Η Λόλα (1.5 χρονών), τα τρώει όλα
.
Μπορω να πω οτι ξετρελάθηκαν
Δεν τους δίνω συχνά, το πολύ 2 φορές την εβδομάδα, γιατί τρώνε τις κροκέρτες, της ιατρικής σειράς της Royal Canin.

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατί,έχουν κάτι μέσα οι κονσέρβες και χαλάνε τα δόντια.Στο γιατρό δεν ξέρω εάν το έχουμε πάει γιατί όταν το γέννησε η μάμα του (απ'ότι θυμάμαι) το βρήκαμε μετά απο λίγο καιρό και δεν νομίζω να το έχουμε πάει στο γιατρό
.Γι'αυτό και δεν μας είπε κανείς τι να του δίνουμε να τρώει.Πάντως είναι μια χαρά ο γάτοςμας.Ούτε χοντρός είναι ούτε έχει πρόβλημα με τα δόντια του.Τα πουλιά της περιοχής τα έχει ''ξεσκήσει''
.Η ράτσα του είναι Κεραμυδόγατος.
Και η δικια μου κεραμιδογατα ειναι και εχει ξεσκισει και εκεινη ολα τα πουλια της γειτονιας αλλα την ξηρη τροφη δεν την αλλαζει με τιποτα.
γιατι δεν κανουν καλο; εγω μονο τετοια της δινω και ειναι υγιεστατη...Whiskas και Friskies μη δινεις,κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο.Εγω παιρνω Hill's,βγαινουν σε φακελακια και βολευουν γιατι ειναι μια μεριδα και δε χρειαζεται να τις κρατας στο ψυγειο.![]()
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
οχι κονσερβες!!!![]()
κανεις λαθος. Πρεπει να τρωνε κονσερβες, αν οχι συστηματικα, τουλαχιστον αρκετα συχνα. Οι γατες παιρνουν το νερο απο την τροφη τους και η κονσερβα (καλης ποιοτητας) ειναι πιο κοντα στην φυσικη διατροφη τους απο οτι οι κροκετες. Ειδικα τα αρσενικα που εχουν διαφορετικη ανατομια, πρεπει να παιρνουν περισσοτερο νερο γιατι ειναι πιο ευαλωτα σε ουρολιθιαση.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω δεν ειμαι υπερ της κονσερβας,και λογω θερμιδων και λογω στοματικης υγιεινης.σκεφτομαι τωρα στη νεα μας ζωη ''ιωαννα-μπιανκα'' να μειωσω τις κροκετες και να αυξησω τις κονσερβες!τι λες δωρακι?![]()
Τους δινω μονο σαν σνακ.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ποσο ειναι η γατουλα σου;Δεν ειναι τροφες καλης ποιοτητας και δημιουργουν προβληματα στα νεφρα,στο συκωτι...και η γατα δεν εχει την αναπτυξη που εχει με μια καλης ποιοτητας τροφη.γιατι δεν κανουν καλο; εγω μονο τετοια της δινω και ειναι υγιεστατη...
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

να την δεις πως καταβροχθιζει τις κονσερβες...εγω μεχρι τωρα την ειχα ανεξελεγκτη.. κροκετες γεματο μπολ ολη την ωρα και μια φορα την ημερα κονσερβα και τωρα μου εγινε φοραδιτσα..τι να κανω?να μειωσω και κροκετες και κονσερβα?
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν ξερω,συζητησε το και με το γιατρο σου,και πραξε αναλογα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
η δικη μου ειναι κεραμιδογατα και περιπου 2,5 χρονων.Ποσο ειναι η γατουλα σου;Δεν ειναι τροφες καλης ποιοτητας και δημιουργουν προβληματα στα νεφρα,στο συκωτι...και η γατα δεν εχει την αναπτυξη που εχει με μια καλης ποιοτητας τροφη.
moukelis
Επιφανές μέλος
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα η δικια μου ειναι θυληκια...κανεις λαθος. Πρεπει να τρωνε κονσερβες, αν οχι συστηματικα, τουλαχιστον αρκετα συχνα. Οι γατες παιρνουν το νερο απο την τροφη τους και η κονσερβα (καλης ποιοτητας) ειναι πιο κοντα στην φυσικη διατροφη τους απο οτι οι κροκετες. Ειδικα τα αρσενικα που εχουν διαφορετικη ανατομια, πρεπει να παιρνουν περισσοτερο νερο γιατι ειναι πιο ευαλωτα σε ουρολιθιαση.
Που και που τρωει λιγο απο τα kitekat με σαλτσα και καθημερινα τα Friskies σε ξηρη τροφη.Δεν θελουμε ομως να την παμε σε κτηνιατρο γιατι βγαζει νυχια ευκολα,αφου μεχρι περσι ηταν καπως αδεσποτη.
Τι να κανουμε;
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Οταν λες καλη τροφη εννοεις ποιες μαρκες;Δυομισι ετων δε μπορεις ακομα να καταλαβεις τα ωφελη ή τα μειονεκτηματα,καθως ειναι πολυ μικρουλα για να βγαλει προβληματα νεφρων κτλ.Τι να σου πω,αν θες δοκιμασε για ενα μηνα καλυτερη τροφη και κρινε μονη σου.
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν εχει σημασια,και τα θηλυκα κανουν πετρες.Κτηνιατρο πρεπει να παει σιγουρα και απαραιτητα,κι ας ειναι ατιθαση.Μα η δικια μου ειναι θυληκια...Που και που τρωει λιγο απο τα kitekat με σαλτσα και καθημερινα τα Friskies σε ξηρη τροφη.Δεν θελουμε ομως να την παμε σε κτηνιατρο γιατι βγαζει νυχια ευκολα,αφου μεχρι περσι ηταν καπως αδεσποτη.
Τι να κανουμε;
![]()
moukelis
Επιφανές μέλος
Εννοω καλυτερης ποιοτητας,οπως οι hill's,royal canin...θα βρεις κι αλλες στη στηλη με τις κριτικες.Οταν λες καλη τροφη εννοεις ποιες μαρκες;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool