Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα

Ποιές χρησιμοποιείς αν επιτρέπεται?Και γενικά πιστεύετε ότι καλύτερα να παίρνω από Pet shop(purina,hill's κτλ κτλ)παρά εμπορίου έτσι?Πάω subito να πάρω...δεν το συζητώ...απλά είδα ότι με τις whiskas είχα καλά αποτελέσματα,αλλά αν είναι να υπάρχει μακροπρόθεσμα πρόβλημα...καλύτερα να κάνω κι εγώ το "γερμανικό" που λέτε!
Ace? Ενας πολυ καλος τροπος για να συνηθισουν τη νεα τροφη, ειναι η σταδιακη αλλαγη...
Δηλ. τους αναμιγνυεις λιγη νεα τροφη μεσα στη παλια που σιγα σιγα την αυξανεις...μεχρι να μεινει μονο η νεα...ολα αυτα στο διαστημα μιας εβδομαδας περιπου;):)αν τυχον δεις λιγη διαροια λογω της αλλαγης τροφης (σπανια σε καλης ποιοτητας τροφη γινεται αυτο) δωστους λιγο σκετο βραστο κοτοπουλο για κανα 2 μερες να επανελθει το εντερακι τους:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας!Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια οικονομικη,γευστικη ξηρη τροφη για γατακια.Εχω 2 γατακια 37 ημερων και θελω να αρχισω σιγα-σιγα να τους δινω ξηρη τροφη.Θελω να τα μαθω να τρωνε οικονομικη αλλα καλης ποιοτητας ξηρη τροφη.Ξερετε καμια???

Οικονομικής και καλής ποιότητας...ξέχνα το! Απλά δεν υπάρχει αυτός ο συνδυασμός.
Δοκίμασε τις Royal Canin Kitten 34 ή 36 (τις αγοράζεις από πετ σοπ) ή την μερικούς πόντους ανώτερή τους Royal Canin Growth για γατάκια κάτω των 12 μηνών (την αγοράζεις από κτηνίατρο);)

Επιπλέον, για την Ace: οι hill's λένε όλοι ότι είναι καλές, αλλά κάποιος μου είχε πει ότι δεν είναι τόσο καλές όσο λένε τελικά. Οι στειρωμένες γάτες σου προτιμούν τις Friskies γιατί έχουν πολλά λίπη και κόβω το κεφάλι μου ότι όταν τους δώσεις μια ποιοτική τροφή για στειρωμένα δε θα τη φάνε. Εκεί θα δεις πόσο σε κάνουν ό,τι θέλουν:P Αν δεν υποκύψεις, θα έχεις κάνει ένα σοβαρό βήμα για την καλή τους υγεία. Γιατί μπορεί να είναι κοπελιές, αλλά η ουρολοίμωξη καραδοκεί και για τα θηλυκά γατιά;) Προσοχή, λοιπόν.. προσέχουμε για να έχουμε!
Θα σου πρότεινα την Royal Canin Neutered Female από τον κτηνίατρο. Το σακουλάκι του 1.5 κιλού κοστίζει περίπου 13 ευρώ, αλλά αξίζει τα λεφτά του. Φυσικά μπορείς να επιλέξεις hill's ή κάτι άλλο, αρκεί να είναι καλό:)

Από κονσέρβες, μια καλή και όχι τόσο ακριβή επιλογή είναι οι Petreet. Έχει διάφορες γεύσεις και για ένα κονσερβάκι των 80 γρ. πληρώνεις 0,70 ευρώ. Μετά υπάρχουν και οι Schesir με περίπου 1 ευρώ τα 80 γρ. ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οικονομικής και καλής ποιότητας...ξέχνα το! Απλά δεν υπάρχει αυτός ο συνδυασμός.
Δοκίμασε τις Royal Canin Kitten 34 ή 36 (τις αγοράζεις από πετ σοπ) ή την μερικούς πόντους ανώτερή τους Royal Canin Growth για γατάκια κάτω των 12 μηνών (την αγοράζεις από κτηνίατρο);)

Επιπλέον, για την Ace: οι hill's λένε όλοι ότι είναι καλές, αλλά κάποιος μου είχε πει ότι δεν είναι τόσο καλές όσο λένε τελικά. Οι στειρωμένες γάτες σου προτιμούν τις Friskies γιατί έχουν πολλά λίπη και κόβω το κεφάλι μου ότι όταν τους δώσεις μια ποιοτική τροφή για στειρωμένα δε θα τη φάνε. Εκεί θα δεις πόσο σε κάνουν ό,τι θέλουν:P Αν δεν υποκύψεις, θα έχεις κάνει ένα σοβαρό βήμα για την καλή τους υγεία. Γιατί μπορεί να είναι κοπελιές, αλλά η ουρολοίμωξη καραδοκεί και για τα θηλυκά γατιά;) Προσοχή, λοιπόν.. προσέχουμε για να έχουμε!
Θα σου πρότεινα την Royal Canin Neutered Female από τον κτηνίατρο. Το σακουλάκι του 1.5 κιλού κοστίζει περίπου 13 ευρώ, αλλά αξίζει τα λεφτά του. Φυσικά μπορείς να επιλέξεις hill's ή κάτι άλλο, αρκεί να είναι καλό:)

Από κονσέρβες, μια καλή και όχι τόσο ακριβή επιλογή είναι οι Petreet. Έχει διάφορες γεύσεις και για ένα κονσερβάκι των 80 γρ. πληρώνεις 0,70 ευρώ. Μετά υπάρχουν και οι Schesir με περίπου 1 ευρώ τα 80 γρ. ;)

συμφωνω απολυτα. επιπλεον, θα προτεινα και τις pro plan kitten. εξαιρετικες :)

Απο τις καλές, καλύτερη δεν υπάρχει, είναι υποκειμενικό το θέμα, και εξαρτάται και απο την ίδια την γάτα. ;)

ευχαριστώ πολύ!!σήμερα της πήρα κ μία purina one junior θα της δώσω αύριο..α!!κ σήμερα της έδωσα κ μια gourmet gold mous για γατακια.δεν πειράζει που κ που.έτσι δεν είναι;;;;;;

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις,Julia, Γιούλη, Fotini, Ιβάνα!
Θα πάω να βρω ότι μου έχετε προτείνει και θα σας γράψω αποτελέσματα!;);)

:) Στη δικια μου δινω την pro plan και δε την εχω αλλαξει καθολου εδω και 13 μηνες ,που εχω το γατι.Για ποικιλια της πηρα την friskies με λαχανικα και την ανακατευω με την αλλη και τωρα το Πασχα ,την ειχα παρει μαζι μου στην Ιθακη και απο φοβο μηπως δε της φτασει η τροφη που ειχα μαζι μου ,της πηρα την whiskas με γευση τονου.Τωρα λοιπον την ανακατευω με την pro plan και η ρουφιανιτσα τρωει την whiskas και την αλλη ουτε να τη φτυσει.Καταλαβαινω ομως οτι και αυτα θελουν αλλαγες στη γευση τους ,ολο το ιδιο το ιδιο ,το βαριουνται.Αλλα να παρω πολλες γευσεις απο την pro plan θα μου κοστισει ο κουκος αηδονι.Ασε που αν μεινουν πολυ καιρο αυτες οι τροφες ανοιχτες χανουν τη μυρουδια τους και τη βαζω στο μπωλακι της και νομιζει οτι δεν εχει φαι,γιατι η γατα δεν το βλεπει το φαι της ,το μυριζει.Αρα την καλη και ακριβη τροφη σε καθημερινη βαση και μια πιο φτηνη για αλλαγη γευσης αραια και που δε νομιζω να της κανει κακο.τι λετε;

:) Στη δικια μου δινω την pro plan και δε την εχω αλλαξει καθολου εδω και 13 μηνες ,που εχω το γατι.Για ποικιλια της πηρα την friskies με λαχανικα και την ανακατευω με την αλλη και τωρα το Πασχα ,την ειχα παρει μαζι μου στην Ιθακη και απο φοβο μηπως δε της φτασει η τροφη που ειχα μαζι μου ,της πηρα την whiskas με γευση τονου.Τωρα λοιπον την ανακατευω με την pro plan και η ρουφιανιτσα τρωει την whiskas και την αλλη ουτε να τη φτυσει.Καταλαβαινω ομως οτι και αυτα θελουν αλλαγες στη γευση τους ,ολο το ιδιο το ιδιο ,το βαριουνται.Αλλα να παρω πολλες γευσεις απο την pro plan θα μου κοστισει ο κουκος αηδονι.Ασε που αν μεινουν πολυ καιρο αυτες οι τροφες ανοιχτες χανουν τη μυρουδια τους και τη βαζω στο μπωλακι της και νομιζει οτι δεν εχει φαι,γιατι η γατα δεν το βλεπει το φαι της ,το μυριζει.Αρα την καλη και ακριβη τροφη σε καθημερινη βαση και μια πιο φτηνη για αλλαγη γευσης αραια και που δε νομιζω να της κανει κακο.τι λετε;

την εταιρία αυτή δεν την έχω δει πουθενά!!με εκνευρίζει που δεν εχουν πολλά πράγματα εδώ στο βόλο!!!

την εταιρία αυτή δεν την έχω δει πουθενά!!με εκνευρίζει που δεν εχουν πολλά πράγματα εδώ στο βόλο!!!
τη Pro Plan δεν εχεις δει στο Βολο?:hmm:

Την Proplan δεν τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ;:hmm:

Την Proplan δεν τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ;:hmm:

όχι!!θα την ξανάψαξω όμως αφού είναι καλή..

όχι!!θα την ξανάψαξω όμως αφού είναι καλή..

:) Καλημερα!!!
Την proplan δε την αγοραζω απο SM αλλα απο πετ σοπ.Στο SM δε τη βρησκω.

Καλημέρα σε όλους!
Σας παρακαλώ όποιος μένει Αθήνα και δίνει στο γατάκι του ξηρά τροφή Hill's ας μου στείλει ένα μήνυμα.
Ευχαριστώ.

Δεν της δινω αυτη αλλα το σκεφτομαι γιατι εχει μερικες πολυ εξειδικευμενες,γιατι συμβαινει τιποτα?πες μας να ξερουμε,ευχαριστω.:confused:

:) Στη δικια μου δινω την pro plan και δε την εχω αλλαξει καθολου εδω και 13 μηνες ,που εχω το γατι.Για ποικιλια της πηρα την friskies με λαχανικα και την ανακατευω με την αλλη και τωρα το Πασχα ,την ειχα παρει μαζι μου στην Ιθακη και απο φοβο μηπως δε της φτασει η τροφη που ειχα μαζι μου ,της πηρα την whiskas με γευση τονου.Τωρα λοιπον την ανακατευω με την pro plan και η ρουφιανιτσα τρωει την whiskas και την αλλη ουτε να τη φτυσει.

Έχω αυτό το πρόβλημα,είναι τρελλαμένες με την whiskas και από τότε που την ξεκίνησαν ούτε κονσέρβα δεν τρώνε,ενώ κάποτε κι ένα φακελάκι μαλακή τροφή που τις έβαζα για ποικιλία το τρώγανε στο άψε σβήσε,τώρα ουτε να το φτύσουν!Για άλλες τέτοιες του εμπορίου που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ ποτέ δεν κάναν έτσι(όπως friskies,kite kat)
Ακόμα δεν πρόλαβα να παώ στο pet shop,αλλά θα διαλέξω κάποια από αυτές που μου είπατε και θα σας πω αποτελέσματα...

Έχω αυτό το πρόβλημα,είναι τρελλαμένες με την whiskas και από τότε που την ξεκίνησαν ούτε κονσέρβα δεν τρώνε,ενώ κάποτε κι ένα φακελάκι μαλακή τροφή που τις έβαζα για ποικιλία το τρώγανε στο άψε σβήσε,τώρα ουτε να το φτύσουν!Για άλλες τέτοιες του εμπορίου που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ ποτέ δεν κάναν έτσι(όπως friskies,kite kat)
Ακόμα δεν πρόλαβα να παώ στο pet shop,αλλά θα διαλέξω κάποια από αυτές που μου είπατε και θα σας πω αποτελέσματα...

μην τους δινεις ουισκας, δεν ειναι πολυ καλες...:/: αν δε θες να τις κοψεις τελειως, αναμειξε τις με καλυτερης ποιοτητας για να ξεγελαστουν, αλλα μη δινεις μονο αυτες. :)

Άσχετο, επειδή ο Στέφανος, αν και παμφάγο, με τις (Neutered) Young Male της Royal Canin έχει ένα τεράστιο θέμα (δεν τις τρώει, δεν τις τρώει!), τις αναμειγνύω με τις (Sterilcat) One της Purina και κάτι γίνεται τώρα... Τι λέτε; Περιττό φυσικά να πω ότι τσακίζει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ gourmet, sheba και whiskas mmm..., αλλά τις αποφεύγουμε (μία φορά την εβδομάδα) και τέλος ότι επιτίθεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο φαγητό μου (σήμερα έφαγε πάλι ρόκα και λίγο από το cheesecake της μαμάς, το οποίο δεν πίστευα καν ότι θα δοκίμαζε - και όμως...!).

Eίναι γνωστό ότι οι εταιρείες μέτριας ποιότητας ζωοτροφών (Whiskas, Friskies κτλ) προσθέτουν στις τροφές ενισχυτικά γεύσεως και αυτά είναι που κάνουν τις γατούλες να τις προτιμούν από τις ποιοτικές τροφές. Αυτό που θα σύστηνα εγώ είναι επιλογή ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες (μπορεί, δηλαδή, να μην τρώει τη Young Male αλλά να του αρέσει η Hill's Neutered ή η ProPlan After Care, για παράδειγμα) και επιμονή. Όταν πεινάσει, θα τη φάει. Και μετά θα συνηθίσει. :)

Την techni-cal την έχετε ακουστά;γιατί στην αρχή αυτή έπαιρνα από τον κτηνίατρο μου, αλλά επειδή άκουγα όλο royal canin και hills τώρα της παίρνω hills...:rolleyes:

Ace η Φωτεινη θα σου πει πολυ καλης ποιοτητας μαρκες...αλλα δοκιμασε την Gourmet Diamant της purina...Και θα με θυμηθεις...:)

Καλά που σε άκουσα...είχα πολύ καιρό να δω τις κοπελίτσες μου να τρώνε κονσερβούλα με τόση όρεξη...μιλάμε καθάρισαν το πιατάκι σε 1 λεπτό!!!Με γεύση τόνου ήταν και ξετρελάθηκαν!
Όσο για την ξηρά τροφή,ούτε να την φτύσουν μετά...αλλά θα δούμε στην πορεία τι θα κάνει η purina!
Ξέρετε κάποια purina tonus για γάτες Indoor???τι γνώμη έχετε???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back