moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω για το θηλασμο ενδιαφερομαι γιατι αν η φιλη μου το παρει νωριτερα δε θα κανει καλα...τι θα γινει ομως;Σου ειπα και πιο πανω να κοιταξεις τα αρθρα,το θεμα ειναι για τη διατροφη και εχουμε μιλησει για εμβολια,αποπαρασιτωσεις,γατοφορους...Διαβασε τα λιγακι και θα λυθουν ολες οι αποριες σου,ο θηλασμος κρατα δυο μηνες περιπου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
ωραια εγραψα ενα θεμα στο Εγκυμοσυνη,Θηλασμος και γατακια. Απαντηστε εκει...εγω για το θηλασμο ενδιαφερομαι γιατι αν η φιλη μου το παρει νωριτερα δε θα κανει καλα...τι θα γινει ομως;
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
γι'αυτο και εγω αρχιζω και φοβαμαι...
τι λετε?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δώρα, έχεις δίκιο.το θεμα ειναι για τη διατροφη και εχουμε μιλησει για εμβολια,αποπαρασιτωσεις,γατοφορους...
Γι' αυτό τα ποστ που είχαν να κάνουν με τα εμβόλια μεταφέρθηκαν στο αντίστοιχο thread, εδώ.
Θερμή παράκληση, προσπαθήστε να μένετε εντός θέματος, διαφορετικά τα threads χάνουν το νόημα και το σκοπό τους και το φόρουμ παύει να είναι χρηστικό.
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Οπότε έχουμε τα εξής δεδομένα...
α) οι κροκέτες δεν μυρίζουν και τόσο έντονα/ωραία σε αντίθεση με την κονσέρβα/κρέας.
β) οι κροκέτες είναι πιο ισσοροπημένη (απ' ότι λένε) τροφή απ τις κονσέρβες και είναι καλύτερη για τα δόντια και τα ούλα τους (είναι σκληρές και καθαρίζουν τα δόντια και "γυμνάζουν" τα ούλα)
...και κάνω την απλή σκέψη...
Γιατί να μη της βάλω σε ένα γεύμα κροκέτες με λίγα κομματάκια κονσέρβας και λιγο ζουμί. Έτσι έχω ένα γεύμα μα τα θετικά της κροκέτας και την ελκυστική μυρωδιά της κονσέρβας! Στη γάτα μου πιάνει 100%.
Επίσης, αν θέλετε και δε βαριέστε μπορείτε να βάζετε στις κροκέτες ελάχιστη ποσότητα κονσέρβας και να προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Το χλιαρό νερό κάνει τη μυρωδιά της κονσέρβας πιο έντονη ενώ στη ουσία η ποσότητά της είναι λιγότερη. Επίσης οι κροκέτες ανακατεμένες με αλεσμένο (στο blender) ζεστό κρέας είχαν φοβερή επιτυχία στη γάτα μου.
Προσοχή, η κρύα τροφή δεν μυρίζει τόσο έντονα οπότε δεν έχει και το ίδιο καλά αποτελέσματα. Αν δε θέλετε να βάλετε λίγο χλιαρό νερό απλά αφήστε τη να ζεσταθεί και να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου!
moukelis
Επιφανές μέλος
Επισης ετσι μουλιαζουν οι κροκετες και δεν επιτυγχανεται ο καθαρισμος των δοντιων.Γεγονος:ο Σειριος και η Μόιρα τρωνε μονο κροκετες και που και που κοτοπουλο,ή κονσερβα για μεζε.Ο Υο-Υο και η Breena τρωνε κρεας,κοτοπουλο,ψαρι βραστο και κροκετες,ενω στο εκτροφειο τους ετρωγαν και ωμο κρεας. Αποτελεσμα;Ο Σειριος και η Μόιρα ειναι εναμισι ετους και δεν εχουν κανενα θεμα με τα δοντια τους ενω ο Υο-Υο πεντε μηνων ηδη εχει ουλιτιδα.Τυχαιο;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Στο ζεστό αλεσμένο κρέας δεν τίθεται θέμα να μουλιάσουν οι κροκέτες απλά εκεί είναι θέμα κατα πόσο αντέχει η τσέπη του καθενός να πέρνει τόσο κρέας ώστε να της δίνει κάθε μέρα... Η δικιά μου (η τσέπη) δεν αντέχει!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
η γατα εχει αποκλινει απο την φυση της εδω και χρονια. Εγω παντως δεν κοιταω αν το βουρτσισμα ανηκει στην φυση της ή οχι, κοιταω να ειναι καλα και αλλωστε η προληψη ειναι η καλυτερη θεραπεια. Δεν θα ταιζα ποτε τον γατο μου αποκλειστικα κροκετες επειδη υποτιθεται οτι καθαριζουν τα δοντια. Θα προτιμουσα να μην ειχε καθολου δοντια, παρα να ειχε προβλημα στα νεφρα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δωρα μηπως ο Yo-Yo εκανε ουλιτιδα επειδη ακομα αλλαζει δοντια; Οταν ο ναρουτο αλλαζε δοντια μυριζε πολυ η αναπνοη του. Οταν αλλαξε ολα τα δοντακια του δεν ειχαμε προβλημα. Παντως προσπαθησε να τον μαθεις να καθεται να του τα βουρτσιζεις γιατι αν εχει προβλημα με ουλιτιδα θα χρειαζεται συχνο καθαρισμα και βουρτσισμα.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Δε νομιζω,δε μας ειπε κατι τετοιο ο γιατρος.Ειδικα σε αυτο το γατι δεν το περιμενα,γιατι ετρωγε ωμο τρεις φορες την εβδομαδα,κρεας βραστο,ψαρι βραστο,και κροκετες εκει που ηταν.εγω του ανακατευω κροκετες στο μεσαιο γευμα του με την κονσερβα. Δεν προλαβαινουν να μαλακωσουν γιατι τρωει αμεσως, οποτε προλαβαινει να εξασκησει τους μυες του.
Δωρα μηπως ο Yo-Yo εκανε ουλιτιδα επειδη ακομα αλλαζει δοντια; Οταν ο ναρουτο αλλαζε δοντια μυριζε πολυ η αναπνοη του. Οταν αλλαξε ολα τα δοντακια του δεν ειχαμε προβλημα. Παντως προσπαθησε να τον μαθεις να καθεται να του τα βουρτσιζεις γιατι αν εχει προβλημα με ουλιτιδα θα χρειαζεται συχνο καθαρισμα και βουρτσισμα.
Δε θελω να μαθει να του πλενω τα δοντια,δε μου αρεσει καθολου σαν ιδεα.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω εχω ενα προβληματακι με τις κροκετες μου.Ουτε που τις αγγιζει καν!κακο δεν κανουν, το θεμα ειναι ομως θα τις τρωει;;; Πηρα στον δικο μου greenies και ουτε ενα δεν εχει φαει![]()
moukelis
Επιφανές μέλος
Αν εχει μαθει να τρωει κονσερβα μπορεις να τις της ανακατεβεις με αυτη και να αυξανεις σταδιακα την ποσοτητα της ξηρας.εγω εχω ενα προβληματακι με τις κροκετες μου.Ουτε που τις αγγιζει καν!
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
θα το προσπαθησω αλλα παραξενευτηκα γιατι αλλες φορες τις ετρωγε τη μια μετα την αλλη τις κροκετες...Αν εχει μαθει να τρωει κονσερβα μπορεις να τις της ανακατεβεις με αυτη και να αυξανεις σταδιακα την ποσοτητα της ξηρας.
moukelis
Επιφανές μέλος
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειναι λιγακι...Ας πουμε χθες το πρωι καταλαθος η μαμα μου εριξε πολλη μεγαλη ποσοτητα και απο αυτα εφαγε τα μισα.Ομως το μεσημερι εφαγε παλι τα μισα απο αυτα που ειχαν μεινει απο το πρωι.Μετα το απογευμα και το μεσημερι ουτε που τα αγγιξε.Δηλαδη απο μας δεν εφαγε τιποτα μετα το μεσημερι.Της δωσαμε λιγη κονσερβα αλλα δοκιμασε λιγα και εφυγε.Σκεφτομαι μηπως την ταιζουν απο αλλα διαμερισματα αλλα δε νομιζω γιατι εκτος απο την απο κατω που καπου καπου της εριχνε μονο η γαγια μου την ταιζει αλλα κι αυτη παρα πολυ λιγο...Μια απειλησε να της ριξει φολα,ελπιζω να μην την δηλητηριασε!Αν γενικα ειναι ανορεκτη χρειαζεται να τη δει γιατρος.
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool