Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα

Τι να σου πω,ειναι δυσκολο να ελεγξεις αν μενει εξω.Επαναλαμβανω οτι αν η γατουλα ειναι ανορεκτη ή ατονη πρεπει να τη δει γιατρος,απο εδω μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε.
ελπιζω να την παμε αλλα οι γονεις μου λενε οτι ειναι ενα κρυωμα και θα περασει.Σκεφτομαι μην εφαγε τιποτα χαλασμενο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μου φαινεται αστειο αυτο!!εχω την εντυπωση οτι οι γατες δεν περνανε κρυωμα σαν και εμας...να απαιτησεις να την πατε..και να το επισπευσεις για μεσα στο σπιτι..δεν νομιζω να θες να την φολιασουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κι εμενα η μαμά μου όταν ήμουν μικρή ετσι αντιδρούσε..μέχρι που κτύπησε ενα γατάκι μας ασχημα(ευτυχώς σώθηκε) ετσι της ανοιξαν τα ματια..δεν χρειάζεται να γίνει το κακό για να μπει μέσα η γατούλα..

κοριτσια το θεμα εδω ειναι διατροφη...Βρειτε αλλο θεμα για τα κρυωματα

τι λες???στο δικο σου μηνυμα απαντησα....

κοριτσια το θεμα εδω ειναι διατροφη...Βρειτε αλλο θεμα για τα κρυωματα
Το να βαζουν σε ταξη το forum ,ειναι δουλεια των moderators και του admin.Οχι δικη σου.

τι λες???στο δικο σου μηνυμα απαντησα....
:lol:

Δεν πειραζει...Δεν υπαρχει περιπτωση να μπει η γατα στο σπιτι...:hmm:

Δεν πειραζει...Δεν υπαρχει περιπτωση να μπει η γατα στο σπιτι...:hmm:
αν δεν υπαρχει περιπτωση να μπει στο σπιτι..τι το κουραζεις?το πιο πιθανο ειναι να φυγει σε καποια φαση...

....πήρα την NF σε κονσέρβα για να δω αν την τρώει και γιατί έχει ένα ψιλοθεματάκι με τα νεφρά λόγω ηλικίας. Αλλά hills και royal κονσέρβες δεν τρώει καθόλου την πειράζουν στο στομάχι.
Εκτός από το pet shop που την αγόρασα βρήκα και αυτό https://www.purinaveterinarydiets.com/FelineProductDetail.aspx?prod=235
Γενικότερα όμως δεν ήξερα κάτι για αυτή τη σειρά, και ήθελα να μάθω αν την έχει δοκιμάσει κάποιος ή αν έχει ακούσει σχόλια από κτηνιάτρους κλπ.
....
Το επαναφέρω γιατί μπορεί και να χάθηκε μέσα σε όλα τα άλλα. :redface:

καλη φαινεται!!δεν την εχω δοκιμασει ουτε εγω, ουτε η γατα μου!!:lol:
τωρα αν η δικια σου εχει προβλημα με τα νεφρα της καλυτερα να ρωτησεις τον κτηνιατρο σου..η μονη με την οποια εχω εντυπωσιαστει ειναι η applaws...

η γατα εχει αποκλινει απο την φυση της εδω και χρονια. Εγω παντως δεν κοιταω αν το βουρτσισμα ανηκει στην φυση της ή οχι, κοιταω να ειναι καλα και αλλωστε η προληψη ειναι η καλυτερη θεραπεια. Δεν θα ταιζα ποτε τον γατο μου αποκλειστικα κροκετες επειδη υποτιθεται οτι καθαριζουν τα δοντια. Θα προτιμουσα να μην ειχε καθολου δοντια, παρα να ειχε προβλημα στα νεφρα.

Τι σημαινει αυτο τωρα ?? :blink: Οτι οι γατες που τρωνε μονο ξηρα εχουν προβλημα με τα νεφρα? Εγω ηξερα οτι συμβαινει αμα δεν πινουν αρκετο νερο..... Δηλαδη τι αλλο πρεπει να τρωνε.....οι κονσερβες δεν ειναι και οτι καλυτερο για την γατα...μονο λιπος και νερο....για τα ωμα κρεατα υπαρχει μια τεραστια διχογνωμια και ειναι και δυσκολο να τους παρεχεις ολα οσα χρειαζονται με το ωμο φαγητο.....χρειαζεται μεγαλη ποικιλια....δηλαδη μαγειρεμα αποκλειστικα για την γατα....κατι το οποιο ειναι δυσκολο ολοι να το κανουν.... Τι πρεπει να τρωνε οι γατες??? οεο?? και γιατι οι κτηνιατροι δεν αναφερουν τιποτα απο ολα αυτα?
Το βουρτσισμα δεν το σχολιαζω καθολου......καποιες γατες μπορει οντως να καθονται...αλλες να τους αρεσει κιολας...ειδικα αμα το μαθουν απο μικρες.....αλλα οι περισσοτερες δεν νομιζω να ειναι διαθεσιμες για κατι τετοιο....εδω το drontal θες να τους δωσεις και γινεται μαχη....

Τι σημαινει αυτο τωρα ?? :blink: Οτι οι γατες που τρωνε μονο ξηρα εχουν προβλημα με τα νεφρα? Εγω ηξερα οτι συμβαινει αμα δεν πινουν αρκετο νερο..... Δηλαδη τι αλλο πρεπει να τρωνε.....οι κονσερβες δεν ειναι και οτι καλυτερο για την γατα...μονο λιπος και νερο....για τα ωμα κρεατα υπαρχει μια τεραστια διχογνωμια και ειναι και δυσκολο να τους παρεχεις ολα οσα χρειαζονται με το ωμο φαγητο.....χρειαζεται μεγαλη ποικιλια....δηλαδη μαγειρεμα αποκλειστικα για την γατα....κατι το οποιο ειναι δυσκολο ολοι να το κανουν.... Τι πρεπει να τρωνε οι γατες??? οεο?? και γιατι οι κτηνιατροι δεν αναφερουν τιποτα απο ολα αυτα?
Το βουρτσισμα δεν το σχολιαζω καθολου......καποιες γατες μπορει οντως να καθονται...αλλες να τους αρεσει κιολας...ειδικα αμα το μαθουν απο μικρες.....αλλα οι περισσοτερες δεν νομιζω να ειναι διαθεσιμες για κατι τετοιο....εδω το drontal θες να τους δωσεις και γινεται μαχη....

οι γατες που τρωνε αποκλειστικα κροκετες εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να αποκτησουν προβληματα στα νεφρα, στην ουρηθρα και ουροδοχο κυστη γενικοτερα επειδη δεν παιρνουν αρκετο νερο (εχει διαφορα να παιρνεις το νερο απο την διατροφη σου). Δεν σημαινει ομως πως θα αποκτησουν καποιο προβλημα απαραιτητα. Ο δικος μου δεν πινει πολυ νερο και συνεπως οι πιθανοτητες να παρουσιασει προβλημα αυξανονται. Αυξανονται επισης οταν η γατα κραταει τα ουρα της, κυριως οταν ζει μεσα σε διαμερισμα. Δεν ξερω τι ισχυει εκει κατω, εδω παντως οποιον κτηνιατρο, οποιο pet shop, οποια εταιρια ρωτησεις θα σου πουνε οτι δεν πρεπει να τρεφεται αποκλειστικα με ξηρα τροφη. Οι καλης ποιοτητας κονσερβες δεν περιεχουν τιποτα απο αυτα που ανεφερες. Δεν γινεται να συγκρινεις friskies με merrick ή evo & ziwi peak. Αντιθετα μαλιστα οι κροκετες ειναι αυτες που περιεχουν περισσοτερους υδατανθρακες και αχρηστες θερμιδες. Ειλικρινα δεν εχω ιδεα γιατι προωθουν τοσο πολυ τις κροκετες στην ελλαδα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_food#Wet_food
(για περισσοτερες πληροφοριες πηγαινε στο references, δες τους τιτλους των αρθρων και κανε μια αναζητηση)

οι γατες που τρωνε αποκλειστικα κροκετες εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να αποκτησουν προβληματα στα νεφρα, στην ουρηθρα και ουροδοχο κυστη γενικοτερα επειδη δεν παιρνουν αρκετο νερο (εχει διαφορα να παιρνεις το νερο απο την διατροφη σου). Δεν σημαινει ομως πως θα αποκτησουν καποιο προβλημα απαραιτητα. Ο δικος μου δεν πινει πολυ νερο και συνεπως οι πιθανοτητες να παρουσιασει προβλημα αυξανονται. Αυξανονται επισης οταν η γατα κραταει τα ουρα της, κυριως οταν ζει μεσα σε διαμερισμα. Δεν ξερω τι ισχυει εκει κατω, εδω παντως οποιον κτηνιατρο, οποιο pet shop, οποια εταιρια ρωτησεις θα σου πουνε οτι δεν πρεπει να τρεφεται αποκλειστικα με ξηρα τροφη. Οι καλης ποιοτητας κονσερβες δεν περιεχουν τιποτα απο αυτα που ανεφερες. Δεν γινεται να συγκρινεις friskies με merrick ή evo & ziwi peak. Αντιθετα μαλιστα οι κροκετες ειναι αυτες που περιεχουν περισσοτερους υδατανθρακες και αχρηστες θερμιδες. Ειλικρινα δεν εχω ιδεα γιατι προωθουν τοσο πολυ τις κροκετες στην ελλαδα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_food#Wet_food
(για περισσοτερες πληροφοριες πηγαινε στο references, δες τους τιτλους των αρθρων και κανε μια αναζητηση)

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες;) Θα κοιταξω την σελιδα μπας και βγαλω καποια ακρη.....

εγω δινω στο Λουκουμα ξηρα τροφη και μερα παρα μερα ενα φακελακι gourmet :happy::happy: τωρα σκεφτομαι να δοκιμασω και τα φακελακια της rc αν και υποψιαζομαι οτι θα ειναι αρκετα ακριβα..:down::down:

παιδια από κονσέρβα πρέπει να δοκιμάσετε τη shcessir....
έχει μόνο κρέας και είναι πάρα πολύ καλή

παιδια από κονσέρβα πρέπει να δοκιμάσετε τη shcessir....
έχει μόνο κρέας και είναι πάρα πολύ καλή

Τα ξέρω zanin ότι είναι εξαιρετική.:) Αλλά τα δικά μου τα άτιμα, δύο φορές στο παρελθόν που πήρα να δοκιμάσουν, ούτε η μία ούτε o άλλος καταδέχτηκαν να την ακουμπήσουν.:mad:
Τα αδεσποτάκια φυσικά την τίμησαν σε χρόνο dt.;):up:

Να ρωτήσω κι εγώ σε αυτό το thread.
Ο Γατούλης, έχει αλλάξει διατροφικές προτιμήσεις εκτός του ότι κατασπαράζει την whiskas με κροκέτες από μοσχάρι, μάλλον επειδή είναι αρκετά αλατισμένες.
Όμως, του έδινα κάθε μέρα και μία hills φακελλάκι είτε με κοτόπουλο, είτε με ψάρι, gourmet με κουνέλι, sheeba τα οποία και αυτά έτρωγε με ορεξη. Πριν μερικές μέρες δεν τις θέλει, τις γλύφει μόνο και τρώει μόνο τη σάλτσα, με ανησυχεί πολύ αυτό.
Δοκίμασα και άλλες μάρκες "κτηνιατρικές" με διάφορες γεύσεις, α' ποιότητας με 80%-90% ψάρι, κρέας ή κοτόπουλο.
Επίσης, του πήρα και Applaws ξηρά τροφή και ούτε αυτήν την τρώει.
Αυτή που ψιλοέφαγε ήταν η royal canin για μικρά και αυτο μάλλον γιατί την ανακάτευα με την whiskas. Τωρα θα του ανακατέψω και την Applaws μπας και τον κάνω να αλλαξει συνήθειες.

Να ρωτήσω κι εγώ σε αυτό το thread.
Ο Γατούλης, έχει αλλάξει διατροφικές προτιμήσεις εκτός του ότι κατασπαράζει την whiskas με κροκέτες από μοσχάρι, μάλλον επειδή είναι αρκετά αλατισμένες.
Όμως, του έδινα κάθε μέρα και μία hills φακελλάκι είτε με κοτόπουλο, είτε με ψάρι, gourmet με κουνέλι, sheeba τα οποία και αυτά έτρωγε με ορεξη. Πριν μερικές μέρες δεν τις θέλει, τις γλύφει μόνο και τρώει μόνο τη σάλτσα, με ανησυχεί πολύ αυτό.
Δοκίμασα και άλλες μάρκες "κτηνιατρικές" με διάφορες γεύσεις, α' ποιότητας με 80%-90% ψάρι, κρέας ή κοτόπουλο.
Επίσης, του πήρα και Applaws ξηρά τροφή και ούτε αυτήν την τρώει.
Αυτή που ψιλοέφαγε ήταν η royal canin για μικρά και αυτο μάλλον γιατί την ανακάτευα με την whiskas. Τωρα θα του ανακατέψω και την Applaws μπας και τον κάνω να αλλαξει συνήθειες.

Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει προλάβει κάν να αποκτήσει διατροφικές συνήθειες...:/::redface:

Τόσες αλλαγές, τόσο γρήγορα, απλά τις θεωρεί πλέον δεδομένες, και μέσα στο μενού του. Έτσι διαλέγει ότι του αρέσει περισσότερο, το οποίο είναι φυσικά και το πιο ανθυγιεινό (whiskas):hmm:

Εμείς πρέπει να είμαστε σταθεροί, να διαλέξουμε αυτήν που πρέπει για το ζωάκι μας, και απο κεί και πέρα, κάποια στιγμή θα την φάει... Αν εκεί που του έχουμε τις "φακές" δεν τις ακουμπάει, και του σερβίρουμε τις "πατάτες τηγανητές," το χάσαμε το παιχνίδι...:|

Γενικά ναι, έτσι.
Απλά, δεν ξέρω γιατί αυτά που έτρωγε με όρεξη, δεν τα τρώει πλέον.
Τελος πάντων, ξεκινάω την σταδιακή αντικατάσταση της ξηράς τροφής και βλέπουμε.
ThanX :)

Καλησπέρα,

Είμαι καινούργιος στο forum και ζητώ εκ των προτέρων συγγνωμη αν τo θέμα εχει ξανατεθει.

Εχουμε μια γατα, ηλικίας 6 μηνών. Την πήραμε ορφανή από το δρόμο εδω και περιπου 3 μηνες. Την ηλικια μας την ειπε ο κτηνίατρος που την πηγαμε. Εχει κάνει τα εμβόλιά της και γενικότερα είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Τις τελευταιες 3 εβδομάδες ομως εχει σταματήσει να τρώει ξηρά τροφή. Τρώει κανονικα (2-3 φορές την ημερα) κονσερβα, αλλα ξηρά τροφή καθόλου! Μαλιστα, εκανα και ένα "πειραμα" αφηνοντας την μια ολοκληρη μερα μονο με ξηρα τροφη. Δεν το ακούμπησε καθόλου! Προτιμησε να μεινει νυστικη! Δοκιμασα ξηρες τροφες από διάφορες εταιρίες που είναι για γατακια κατω του ενος ετους αλλα τιποτα!Κατα τα αλλα βεβαια η συμπεριφορα της δεν εχει αλλαξει καθολου.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Υπαρχει καποιο προβλημα ή απλα εχει κανει την επιλογη της; Εχω ακουσει πως πρεπει να τρωει ξηρα τροφη,για τα δοντια της κυριως!Ισχυει;

Βοηθηστε ενα καινούργιο στο "χωρο". Ευχαριστω

Γ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back