Ξηρά τροφή

• Thread starter Thread starter kat-cats
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Που την βρίσκεις και σε τι τιμή? :worry:

έμαθα από τον αντιπρόσωπο κοντινό μου πετ shop και τους την παραγγέλνω και μου τη φέρνουν. Παίρνω και για τον Ιντεφίξ γιατί λόγω ζέστης θέλω χαμηλή πρωτείνη. Το χειμώνα θα πάμε στα κανονικά μας. Τα 2,7 κιλά κοστίζουν από 23 έως 25 ευρώ, ανάλογα με το τι γεύση θα πάρεις. Η πιο ακριβή είναι αυτή με πάπια-πορτοκάλι. Στον Ιντεφίξ που πήρα τα 6,8 κιλά κόστισαν 46 ευρώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχχχ... μπερδέυτηκα!!!!

Λοιπόν ερώτηση....
Τις orijen kai acana μπορώ να τις ξεκινήσω σε γατιά 1μηνός και κάτι?

Kai πιο συγκεκριμένα η ORIJEN CAT & KITTEN , μπορεί να δωθεί και στα μικρά και σε γάτα στειρωμένη??

P.S. Ποια είναι τα καρκινογόνα συστατικά που πρέπει να αποφεύγουμε σε μια ξηρά τροή? είναι το DHA?

Και οι 2 orijen ενδεικνύονται για όλα τα στάδια ηλικίας ενός γατιού απλά δεν ακολουθούμε το πίνακα σίτισης που έχει επάνω η συσκευασία. Γατάκια από 5 εβδομάδων θα πρέπει να τρώνε 60γραμ για κάθε κιλό σωματικού βάρους μέχρι να πάνε στις 20 εβδομάδες που θα πρέπει να τρώνε 30γραμ για κάθε κιλό σωματικού τους βάρους. Μπορεί να δοθεί επίσης σε γάτα στειρωμένη αφού το Μαγνήσιο που μας ενδιαφέρει είναι στο 0,09%

Όσο αφορά τα καρκινογόνα συστατικά που ρωτάς είναι ακόμα νωρίς να ξέρουμε μιας κ ολοκληρωμένες έρευνες θα κάνουν αρκετά χρόνια ακόμα για να μας δείξουν αποτελέσματα. Χωρίς σιγουριά όμως μπορούμε να πούμε οτι αν θέλουμε το κεφάλι μας ήσυχο θα ήταν καλό να αποφεύγουμε τα καλαμπόκια, την σόγια κ τα φυτικά έλαια αφού είναι τα σίγουρα πλέον μεταλλαγμένα.

Μια ιδέα για τα "καλά" κ τα "κακά" συστατικά μπορείς να πάρεις απο εδώ https://www.whichdogfood.co.uk/dog-food-ingredient-glossary.php

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλα... μη νομίζεις και η ΡC αμάσητη κατεβαίνει με το θηρίο μας!!!
Θα τους ξεκινήσω την προ πλαν και θα δείξει η πορεία!

Καλή φάση φαίνονται οι ακανα & οριτζεν , ένα πράγμα με κάνει και σκαλώνω!!
Οι γάτες πλέον από γενιά σε γενιά έχουν μάθει να ζουν σε πόλη και όχι στη φύση, και ειδικά σε διαμερίσματα! Οπότε έρχομαι και ρωτάω τώρα... εδώ καλα καλά μετά τη στείρωση και κάνω αμάν να τρέξει λίγο παραπάνω η Ηρα, πάλι καλά που έχουμε τους μικρούς δαίμονες και έχει αρχίσει και κουνιέται λίγο! Τι θα την κάνω τόση πρωτείνη στο ζώο άμα πλέον και το dna του έχει ξεφύγει από τη νοοτροπία της φύσης??
Καλή η προσέγγιση της orijen αλλά μήπως σε τελική ανάλυση είναι και λίγο εκτός πραγματικότητας?
Σε τελική ανάλυση το κοτόπουλο του το βράζω και εγώ στο σπίτι!!

Δεν ξέρω ... απλά το σκέφτομαι !!!
Μετά από ένα μήνα μπορεί να σας γράφω ότι έχω ξετρελαθεί με αυτές τις τροφές!!!!:P:P:P

η διαφορα μεταξυ royal canin και orijen-acana δεν ειναι τοσο τα ποσοστα οσο η προελευση της πρωτεινης (φυτικη, ζωικη). αυτο τουλαχιστον εχω καταλαβει εγω. η δικια μας rc εχει 37% πρωτεινη. και η ακανα καπου εκει πρεπει να ειναι.

Απ την αγαπη μας για τα γατουδδια θα γινουμε βιολογοι τροφων..μπορεί στο τελος να παρασκευάσουμε κ μι τελεια κ να γινουμε ζαμπλουτοι :P
Ασχετο οπως κοιταγα την rc στο πισω μερος στην δοσολογια εχει μια βρυση κ λεει water κατι τετοιο εσεις την βρεχετε καθολου;

Απλά σου επισημαίνει να έχεις πάντα νερό διαθέσιμο για τη γάτα σου.

Α οκ ..ξανθιά..:P

έμαθα από τον αντιπρόσωπο κοντινό μου πετ shop και τους την παραγγέλνω και μου τη φέρνουν. Παίρνω και για τον Ιντεφίξ γιατί λόγω ζέστης θέλω χαμηλή πρωτείνη. Το χειμώνα θα πάμε στα κανονικά μας. Τα 2,7 κιλά κοστίζουν από 23 έως 25 ευρώ, ανάλογα με το τι γεύση θα πάρεις. Η πιο ακριβή είναι αυτή με πάπια-πορτοκάλι. Στον Ιντεφίξ που πήρα τα 6,8 κιλά κόστισαν 46 ευρώ.

Kαλημέρα!!

Τι εννοεις πως το χειμωνα πατε στα κανονικά σας??:redface::P

Είναι καλή τροφή? Καλύπτει τις ανάγκες των γατών?
Πού την ανακάλυψες???:D:D:D

P.S. Ποια είναι τα καρκινογόνα συστατικά που πρέπει να αποφεύγουμε σε μια ξηρά τροή? είναι το DHA?

Καρκινογόνα συντηρητικά είναι σίγουρα τα BHE, BHT

Kαλημέρα!!

Τι εννοεις πως το χειμωνα πατε στα κανονικά σας??:redface::P

Είναι καλή τροφή? Καλύπτει τις ανάγκες των γατών?
Πού την ανακάλυψες???:D:D:D

σε μπέρδεψα χωρίς να το θέλω :redface:
εννοούσα ότι τους πήρα τώρα την pronature κυρίως για τον Ιντεφίξ (πήρα και για τη γάτα όμως) που η pronature δίνει χαμηλή πρωτεινη. Του κάνω αλλαγές στην διατροφή του για να μην βαριέται και επίσης τώρα που κάνει ζέστη. Τώρα του πήρα αυτή https://www.pronature.gr/dog-products/dog-products-salmon.html η οποία έχει καλά συστατικά. Το χειμώνα του δίνω ακάνα που επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Στη γάτα μου τώρα δίνω αυτή με την πάπια που δεν έχει μεγάλη διαφορά πρωτείνης.... αλλά έτσι για την αλλαγή! ευτυχώς δεν έχει πρόβλημα, της αρέσει, κάνει και λιγότερα κακά. Το χειμώνα θα της δώσω πάλι ακάνα wild prairie που επίσης της άρεσε και νομίζω τη χόρταινε λίγο καλύτερα.
Γενικά με τις τροφές ψάχνομαι και προσπαθώ να τους παίρνω όσο καλύτερες γίνεται.:)

Κι εμένα μου άρεσε πολύ η νοοτροπία της acana... (Ελπίζω να είναι και τόσο καλή όσο φαίνεται). Πόσο κρίμα που δεν μου τη δέχτηκαν. Ίσως τη δοκιμάσω πάλι, μετά την ενηλικίωση...

Εμένα ευτυχώς δεν δείχνει κανένα πρόβλημα με τις αλλαγές. Από 3 μηνών έδωσα στην Κίρα την ακάνα και την έτρωγε μια χαρά και ούτε χοντρή έγινε ούτε τίποτα. Και νομίζω πως τη χόρταινε καλύτερα από την pronature.
Απλά τώρα της έκανα την αλλαγή αλλά από Σεπτέμβριο θα της δώσω πάλι ακάνα. Την δέχθηκε την αλλαγή και μάλιστα μεταξύ των διαφόρων γεύσεων προτίμησε αυτή με την πάπια. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν με την ακάνα θα έχανε λιγότερο μαλλάκι....χάνει τουφίτσες τουφίτσες τώρα...αυτό βέβαια θα μας το πουν όσοι δίνουν τέτοια εποχή και έχοντας συγκρίνει με άλλη διατροφή που έκαναν στην γάτα τους.
Νομίζω ότι οι αλλαγές, εφόσον τις δέχονται κάνουν καλό και σε εκείνα. Βέβαια εμπλουτίζω τη διατροφή της πάντα με κονσέρβα από μωρό που ήταν.

Εσένα δεν την έφαγαν καν, δεν τους άρεσε;; ίσως αν έκανες πολύ σταδιακά την αλλαγή να την έτρωγαν....τώρα τι τους δίνεις;; και πόσο είναι ηλικιακά;

Εμένα έτρωγαν από καιρό Royal Canin (η Μίσι στο παρελθόν έτρωγε και χύμα τροφή ή από σούπερ μάρκετ-δεν ήξερα, δε ρώταγα;- ενώ ο Ορφέας δεν ξέρω τι έτρωγε ακριβώς στο παλιό του σπιτάκι, ξηρά και μαγειρευτό/ωμά ψαράκια έχω την εντύπωση). Τώρα είναι 10 και 9 μηνών αντίστοιχα (θεέ μου, πότε πήγαν; :eek: Μόλις τώρα το υπολόγισα!) και όταν προσπάθησα να τους γυρίσω σε acana, ξεχώριζαν κι έτρωγαν τη Royal και στις μεγάλες πείνες έτρωγαν και τις κροκέτες της acana που είχαν περισσέψει. Με τα χίλια ζόρια τους έκανα τη μετάβαση (μιλάμε για σκηνικό να μένει ώρες η τροφή στο πιάτο, ενώ η Royal εξαφανίζεται σε dt). Σε λίγες μέρες αφότου έτρωγαν acana αποκλειστικά ξεκίνησαν οι διάρροιες (και στα δύο!). Οπότε πήγαμε σε κλινική τροφούλα για 3 εβδομάδες περίπου και συνεχίσαμε από 'κει που είχαμε μείνει, royal canin sterilized kitten... :/:

ΥΓ: Τουλάχιστον μέσα στην ατυχία μας ίσως είμαστε και τυχεροί που τους αρέσουν τα ίδια πράγματα και αντέδρασαν και το ίδιο.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα!!

Μέσα σε αυτές τις ημέρες απουσίας δοκιμάσαμε την pro plan μικροί μεγάλοι... Δεν μας άρεσε!!
Αλλά την φάγαμε σιγά μην την αφήναμε!!!

Από εχθές λοιπόν , είπαμε να δοκιμάσουμε την orijen ... παιδιά την καταβροχθίσανε!!!!!!!!! Και η Ηρα που πλέον έχει γίνει επιλεκτική (όνομα και πράγμα το σκασμένο μου)... και τα μικρά δεν τα προλαβαίναμε!!!!!

Απλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις δοσολογίες!! Θα πάρω ένα τηλ στα κεντρικά να ρίξω την έρωτηση... Ερώτηση για τους πιο έμπειρους!!:clapup:

Επειδή λέτε κάτι για πρωτείνες και τέτοια.. τα γατιά θα είναι μια χαρά με την orijen αμα τους τη δίνω καλοκαίρι εεε?? Ή οι πρωτείνες τα κουράζουν????
Χάζη ερώτηση????:whistle::redface:

Εμένα έτρωγαν από καιρό Royal Canin (η Μίσι στο παρελθόν έτρωγε και χύμα τροφή ή από σούπερ μάρκετ-δεν ήξερα, δε ρώταγα;- ενώ ο Ορφέας δεν ξέρω τι έτρωγε ακριβώς στο παλιό του σπιτάκι, ξηρά και μαγειρευτό/ωμά ψαράκια έχω την εντύπωση). Τώρα είναι 10 και 9 μηνών αντίστοιχα (θεέ μου, πότε πήγαν; :eek: Μόλις τώρα το υπολόγισα!) και όταν προσπάθησα να τους γυρίσω σε acana, ξεχώριζαν κι έτρωγαν τη Royal και στις μεγάλες πείνες έτρωγαν και τις κροκέτες της acana που είχαν περισσέψει. Με τα χίλια ζόρια τους έκανα τη μετάβαση (μιλάμε για σκηνικό να μένει ώρες η τροφή στο πιάτο, ενώ η Royal εξαφανίζεται σε dt). Σε λίγες μέρες αφότου έτρωγαν acana αποκλειστικά ξεκίνησαν οι διάρροιες (και στα δύο!). Οπότε πήγαμε σε κλινική τροφούλα για 3 εβδομάδες περίπου και συνεχίσαμε από 'κει που είχαμε μείνει, royal canin sterilized kitten... :/:

ΥΓ: Τουλάχιστον μέσα στην ατυχία μας ίσως είμαστε και τυχεροί που τους αρέσουν τα ίδια πράγματα και αντέδρασαν και το ίδιο.

Φωτεινή μου εγώ θεωρώ ότι αφού τα γατάκια έδειξαν την προτίμησή τους και τη διάθεσή τους δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις αλλαγές!! η royal είναι μια τροφή που τρώνε όλα τα γατούδια με χαρά, έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και δεν πιστεύω ότι τους κάνεις κακό. Δίνε τους κονσερβούλα με καλύτερα συστατικά αν θέλεις έτσι για να παίρνουν ότι καλύτερο!! αν και εμένα μου έκανε πρόβλημα δεν το συζητώ....δεν θα άλλαζα με τίποτα! Απλά είδα ότι δεν έχει πρόβλημα και ήθελα να έχω και μια εναλλακτική για παν ενδεχόμενο. Θυμάμαι όμως ότι η royal και η Τζίντζερ μου τότε την έτρωγε με μεγάλη χαρά σε σχέση με τις άλλες.

Φωτεινή μου εγώ θεωρώ ότι αφού τα γατάκια έδειξαν την προτίμησή τους και τη διάθεσή τους δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις αλλαγές!! η royal είναι μια τροφή που τρώνε όλα τα γατούδια με χαρά, έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και δεν πιστεύω ότι τους κάνεις κακό. Δίνε τους κονσερβούλα με καλύτερα συστατικά αν θέλεις έτσι για να παίρνουν ότι καλύτερο!! αν και εμένα μου έκανε πρόβλημα δεν το συζητώ....δεν θα άλλαζα με τίποτα! Απλά είδα ότι δεν έχει πρόβλημα και ήθελα να έχω και μια εναλλακτική για παν ενδεχόμενο. Θυμάμαι όμως ότι η royal και η Τζίντζερ μου τότε την έτρωγε με μεγάλη χαρά σε σχέση με τις άλλες.

Η κτηνίατρός μας επιμένει πως οι αλλαγές για τις γατούλες δεν είναι ό,τι καλύτερο, Να αλλάζεις γεύσεις ναι, αλλά να μένεις στην ίδια μάρκα διότι το γαστρεντερικό τους είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Ίσως κάποτε στο μέλλον, που υποτίθεται ως ενήλικα δεν έχουν τόσο θέμα... Θα δείξει! Πάντως ναι, τρώμε και τα κονσερβάκια μας και μας αρέσουν πολύ! ;)

Καλημέρα!!

Μέσα σε αυτές τις ημέρες απουσίας δοκιμάσαμε την pro plan μικροί μεγάλοι... Δεν μας άρεσε!!
Αλλά την φάγαμε σιγά μην την αφήναμε!!!

Από εχθές λοιπόν , είπαμε να δοκιμάσουμε την orijen ... παιδιά την καταβροχθίσανε!!!!!!!!! Και η Ηρα που πλέον έχει γίνει επιλεκτική (όνομα και πράγμα το σκασμένο μου)... και τα μικρά δεν τα προλαβαίναμε!!!!!

Απλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις δοσολογίες!! Θα πάρω ένα τηλ στα κεντρικά να ρίξω την έρωτηση... Ερώτηση για τους πιο έμπειρους!!:clapup:

Επειδή λέτε κάτι για πρωτείνες και τέτοια.. τα γατιά θα είναι μια χαρά με την orijen αμα τους τη δίνω καλοκαίρι εεε?? Ή οι πρωτείνες τα κουράζουν????
Χάζη ερώτηση????:whistle::redface:

Τίποτα δεν είναι χαζό....αν τα γατάκια σου την τρώνε ευχάριστα και δεν τους δημιουργεί πρόβλημα στα εντερικά τους τότε όλα είναι ΟΚ. Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα επίσημα για τις πρωτείνες. Εγώ απλά από καιρού εις καιρόν κάνω μια αλλαγή έτσι για να μην παίρνουν συνέχεια πρωτείνες στο μάξιμουμ και όλα είναι καλά! Εγώ αυτή την αλλαγή την κάνω συνήθως καλοκαίρι επειδή είναι πιο νωθρά γενικά λόγω ζέστης και έτσι δεν μεταβολίζουν αυτό που λαμβάνουν ημερησίως. Επίσης σημαντικό είναι να τηρείς την ποσότητα που αναγράφεται σε κάθε συσκευασία - σε σχέση με την ηλικία της γάτας.
Η Ηρώ σίγουρα μπορεί να σου απαντήσει με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες!! Καλή σας όρεξη!!!:)

α τα δικα μου εχουν δειξει μετα απο καποιο διαστημα να βαριούνται και αλλάζουμε
βέβαια τώρα τους δινω josera αλλά σκέφτομαι να ξαναγυρίσω pro plan που για στειρωμενα εχει διαφορες γευσεις και οταν αλλαζουμε να αλλαζουμε μονο γευση ,γιατι η αληθεια ειναι τα εχω τσακισει λιγο με τις αλλαγες.
στην αρχη η μικρη ετρωγε pro plan ,ο Ρωμαιο δεν ξερω με τι μεγαλωσε
μετα που τα ειχα και τα 2 πηρα purina one,μετα tonus μετα josera(σε λαθος εποχη ομως τωρα που ριχνουν τριχα και δεν μπορω να κρινω αν ειναι καλή-παντως στο θεμα των κιλων τους την προτιμω,αλλα παλι κατι με χαλαει)
στο ενδιαμεσο αν ξεμεινω κανω την αμαρτια και τους δινω friskies 1-2 μερες:/:απο τοτε ομως που πηρα josera -friskies δεν τις τρωνε!!!!!!!
χθες πηρα 1st choice(δεν ειχε για στειρωμενα στο petshop)δεν εδειξαν ενδιαφερον όμως!!!!!τι γνωμη εχετε για αυτή???

Την 1st choice δεν την έχουμε δοκιμάσει και δεν ξέρω καθόλου. Αυτό όμως που θα έλεγα είναι να μην τους κάνεις και τόσο συχνές αλλαγές απλά για να μην στρεσσάρονται. Νομιζω μια - δυο φορές το χρόνο καλά είναι για όποια αλλαγή θελήσουμε, αρκεί να την τρώνε και τα γατάκια μας. Οι τροφές της pro plan νομίζω στα συστατικά τους είναι καλύτερες από την josera + friskies.

για friskies ξέρω:/:τους εχω δωσει ελαχιστες φιρες για 1-2 μερες μεχρι να παω κτηνιατρο να παρω τις αλλες(απο pet shop δεν ψωνιζω)
η josera θεωρειται super premium αλλά δεν μου γέμισε το ματι
μαλλον pro plan και θα αλλαζω τις γευσεις

για friskies ξέρω:/:τους εχω δωσει ελαχιστες φιρες για 1-2 μερες μεχρι να παω κτηνιατρο να παρω τις αλλες(απο pet shop δεν ψωνιζω)
η josera θεωρειται super premium αλλά δεν μου γέμισε το ματι
μαλλον pro plan και θα αλλαζω τις γευσεις

Η josera super primium....:confused: αποκλείεται..... η pro plan νομίζω είναι καλύτερη επιλογή αφού την τρώνε κιόλας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back