Οίστρος;

Τι κάνετε όταν το γατάκι σας έχει οίστρο;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 4)
  • Το χαϊδεύω και το 'κακομαθαίνω' για να του 'περάσει' και να νιώσει καλύτερα

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Το αγνοώ, για να μην το κάνω να αισθανθεί ότι 'κάτι τρέχει'

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αποφασίζω ότι μόλις του περάσει, θα του κάνω στείρωση

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Το πηγαίνω στον κτηνίατρο για την ορμονική ένεση

Ψήφοι: 0 0,0%

• Total voters
    4
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Να και η διευθηνση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οίστρος & τίλιο

Ξέρω ότι θα σας φανεί χαζό αλλά οφείλω να το μοιραστώ μαζί σας και να λάβω και εγώ τις απαντήσεις σας μέσα από τις εμπειρίες σας αλλά και από επιστημονική άποψη αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Τώρα που η Έρση μου είναι σε οίστρο μου είπαν να δοκιμάσω να της δώσω τήλιο , ξέρετε το γνωστό αφέψιμα που έπινε η γιαγία μας.Αυτό λέει θα τη βοηθήσει να είναι ήρεμη και της περάσουν αυτές οι δύσκολες μέρες του οιστρού που νιαουρίζει δύνατα.Έτσι και έκανα στην δεύτερη μέρα του οίστρου της , της έδωσα δύο φορές απο 5cc τήλιο.Αποτέλεσμα , η γάτα ηρέμισε κοιμήθηκε δεν ήταν ανύσηχη και το βασικότερο είναι ότι σήμερα σταμάτησε να "ζητάει" και τρώει κανονικά όλα της τα γεύματα .Σας παρακαλώ πολύ αν κάποιος γνωρίζει οτιδοίποτε ας με ενημερώσει .Πιστέυω μάλλον θέλω να πιστέυω ότι δεν τις έκανα κακό πχ να τις διακόπηκε ο οίστρος ή κάτι άλλο .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρόνια πολλά, πρώτα απ' όλα! :)
Εγώ δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο για το τίλιο... Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά το γεγονός ότι σταμάτησε ο οίστρος μπορεί να είναι προσωρινό ή μια απλή σύμπτωση. :hmm:
Για να γλιτώσει μια γάτα από τους ανεκπλήρωτους οίστρους και ό,τι συνεπάγονται, ή από τις απανωτές εγκυμοσύνες και ό,τι συνεπάγονται, η πιο σίγουρη, μόνιμη και μακροπρόθεσμα ακίνδυνη μέθοδος είναι η στείρωση.

Και εγώ θα συμφωνήσω, μπορεί να ηρέμησε, αλλά είναι και προσωρινό, και θα επανέλθει δρυμήτερος, και με άσχημες επιπτώσεις στον οργανισμό της γάτας. Ή θα πρέπει να ζευγαρώσει (έχοντας κάνει φυσικά, εξετάσεις και οι 2 γάτες, σπίτια για τα μικρά, κλπ κλπ , ή στείρωση) Απλά οίστροι, χωρίς κάτι απο τα 2.. έχει παρενέργειες. Όπως παρενέργειες, έχει και η ένεση καταστολής του, σε περίπτωση που σας ενημερώσει ο Κτηνίατρος. Περισσότερα ΕΔΩ.

Καλημερα!
Δεν το εχω ακουσει πουθενα,και δεν μας το προτεινε κανενας κτηνιατρος οταν περασε τον οιστρο της η Μόιρα.Ισως ηταν ετσι κι αλλιως ο καιρος να τελειωσει ο οιστρος της.Διαφερει οχι μονο αναλογα τη φυλη,αλλα και το καθε ζωο,καθως και αναλογα την ηλικια του.

Ξέρω ότι θα σας φανεί χαζό αλλά οφείλω να το μοιραστώ μαζί σας και να λάβω και εγώ τις απαντήσεις σας μέσα από τις εμπειρίες σας αλλά και από επιστημονική άποψη αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Τώρα που η Έρση μου είναι σε οίστρο μου είπαν να δοκιμάσω να της δώσω τήλιο , ξέρετε το γνωστό αφέψιμα που έπινε η γιαγία μας.Αυτό λέει θα τη βοηθήσει να είναι ήρεμη και της περάσουν αυτές οι δύσκολες μέρες του οιστρού που νιαουρίζει δύνατα.Έτσι και έκανα στην δεύτερη μέρα του οίστρου της , της έδωσα δύο φορές απο 5cc τήλιο.Αποτέλεσμα , η γάτα ηρέμισε κοιμήθηκε δεν ήταν ανύσηχη και το βασικότερο είναι ότι σήμερα σταμάτησε να "ζητάει" και τρώει κανονικά όλα της τα γεύματα .Σας παρακαλώ πολύ αν κάποιος γνωρίζει οτιδοίποτε ας με ενημερώσει .Πιστέυω μάλλον θέλω να πιστέυω ότι δεν τις έκανα κακό πχ να τις διακόπηκε ο οίστρος ή κάτι άλλο .
:hmm::hmm:Δεν ειμαι ειδικη στο θεμα,απλα θα πω τις σκεψεις μου και οτι ξερω ,εντελως εμπειρικα.Το τιλιο,στον ανθρωπο επιδρα σαν ηρεμιστικο,χαλαρωτικο,καταπραυντικο.Η χρηση του βεβαια με μετρο ,οπως και πολλα αλλα.Στον οργανισμο της γατας ,δεν ξερω τι επιδρασεις εχει.Μπορει να ειναι πιο δραστικο στη γατα και γι αυτο την ηρεμησε σε μια κατασταση τοσο εντονη για το ζωο.Προφανως ομως αυτο να ειναι προσωρινο και να πρεπει να επαναλαβεις να τη δοση.Σ αυτη την περιπτωση καλο ειναι να συμβουλευτεις τον κτηνιατρο.Αν παλι εχει σταματησει τελειως ,η δεν ηταν σημαδια οιστρου η ηταν εντελως στην αρχη και το τιλιο την αδρανησε.Οπως και ναχουν τα πραγματα ,ρωτησε το κτηνιατρο σου και πες μας να ξερουμε .

επισης ειναι σημαντικο να μας πεις ποιος σου εδωσε αυτη τη συμβουλη...Κτηνιατρος?

Όχι δεν μου έδωσε την συμβούλη κτηνίατρος .Μια φίλη με γάτες από το εξωτερικό μου το είπε .Το ανέφερα στον κτηνίατρο και μου απάντησε ακριβώς το ίδιο με την "brigite" βέβαια χωρίς να ξέρει παραπάνω πληροφορίες , εννοώ αν της κάνει πουθενά αλλού κακό.Το σίγουρο είναι πως ήταν οίστρος και πως της πέρασε εντελώς ανώδυνα μέσα σε 2 μέρες .Ρωτήστε και εσείς τους κτηνιάτρους σας να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη και πείτε μου να ξέρω.

Ωραία της πέρασε... ότι θα της ξανάρθει? Tea time πάλι???
Και μετά πάλι?? :hmm:

Πυομήτρα και καρκίνος... καραμπινάτη...:(

μην μου λες τέτοια , εννοείς ότι θα το πάθει από το τήλιο ή από τον ότι δεν θα ζευγαρώσει άμεσα.Σκεφτομαι ότι θα την ζευγαρώσω μόλις είμαι σίγουρος για το τι θα γίνουν τα παιδάκια της .Ελπίζω τον άλλο μήνα μόλις ζητήσει πάλι

Για το τήλιο δεν ξέρω τί θα πάθει ενδεχόμενα. Ξέρω ότι δεν είναι λύση μόνο.

Επίσης είναι γεγονός ότι οι οίστροι, χωρίς ζευγάρωμα έχουν παρενέργειες διάφορες.:hmm:
Όπως και η ένεση καταστολής του οίστρου.

Οπότε, πρέπει απλά, όσο το δυνατόν συντομότερα, να δείς τί θα κάνεις, αν θα την ζευγαρώσεις ή θα την στειρώσεις.

σε ευχαριστώ!!!!!!!

Η γάτα μας τρελάθηκε..

Έχουμε μια γατούλα, δυο χρονών, η οποία έχει δυο-τρεις βδομάδες που συμπεριφέρεται σαν τρελή. Η ιστορία έχει ως εξής.

Πριν σχεδόν δυο μήνες η γάτα γέννησε κάπου τα γατάκια της. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ είχαμε σπιτάκια και ένα σορό μέροι που θα μπορούσε να πάει να γεννήσει στην αυλή μας, αυτή πήγε και γέννησε αλλού, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε τα μικρά. Προσπαθήσαμε να την παρακολουθήσουμε προς τα που πηγαίνει μήπως τα βρούμε και τα μαζέψουμε, αλλά δεν καταφέραμε να τα εντοπίσουμε. Τελικά, ενώ η γάτα έφευγε για αρκετές ώρες κάθε μέρα, ξαφνικά έπαψε να φεύγει, και καθόταν όλη μέρα στο μπαλκόνι, αδιάφορη, σαν να μην έτρεχε τίποτα. Σκεφτήκαμε πως τα γατάκια της είτε πεθάναν, είτε για κάποιο λόγο τα'χασε. Πριν τρεις βδομάδες λοιπόν, άρχισε να νιαουρίζει περίεργα, με αυτό το γλυκό τόνο που παίρνουν οι γάτες όταν καλούν τα μωρά τους. Αυτό το νιαουριτό στην συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα ασταμάτητο, παραπονιάρικο/κλαψιάρικο νιαουριτό και δε ξέρουμε τι να κάνουμε.

Αυτό που πιστεύω είναι πως θυμήθηκε μετά απο βδομάδες ότι είχε γατάκια, και απο το γεγονός ότι πλέον δεν τα έχει τις έχει δημιουργήσει όλο αυτό το στρες και τη στεναχώρια.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να την ησυχάσω?
Τα χάδια και τα γλυκόλογα δεν φαίνεται να την παρηγορούν.. :(

Εγώ θα έλεγα ότι μάλλον έχει πάλι οίστρο... και φωνάζει καναν "άνδρα"....:hmm: Θα μείνει έγκυος, και θα ξαναέχεται τα ίδια...

Ενδεχόμενα, να φωνάζει και τα μικρά, τα όσα έζησαν, να σας τα φέρει.

Δυστυχώς οι μάνες γάτες, ΔΕΝ έχουν μητρικά ανθρώπινα ένστικτα. Πολλές φορές, τα παρατάνε μετά την γέννα, δεν τα φροντίζουν κλπ.. και σίγουρα όσο καλή μάνα είναι, μετά απο 2-3 μήνες θα τα διώξει, για να ξαναγεννήσει ή θα ζευγαρώσει και με τους γιούς της, και θα ξαναγεννήσουν.

Αν δεν θέλετε να βρεθείτε με 20 γάτες μέχρι τον Γενάρη, θα πρέπει ενδεχόμενα να σκεφτείτε ίσως να την στειρώνατε.:redface:

Θα συμφωνήσω κι εγώ, η γατούλα σας, πρώτα απ'όλα, πρέπει να στειρωθεί. Έκανε μια φουρνιά γατάκια και σύντομα θα θέλει να ξαναζευγαρώσει (αν δεν έχει ήδη οίστρο). Η στείρωση είναι πάρα πολύ χρήσιμη, ιδίως αν την έχετε να ζει στον κήπο, γιατί θα την προστατέψει και από πολλές ασθένειες (από καυγάδες και ζευγαρώματα). Θα εξασφαλίσετε και την υγεία της και τη μακροζωία της... :)

Ρε παιδιά , να ρωτήσω κάτι , κάθε πότε έχουν οι γάτες οίστρο ; :hmm:
Εμένα η δικιά μου κάθε 20 μέρες το πολύ ξεσηκώνει όλη τη γειτονιά

Εξαρταται απο τη γατα και την ηλικια της.Επειδη δεν κανει να περνα πολλους οιστρους χωρις να ζευγαρωνει,και προφανως δε γινεται να ζευγαρωνει και να γεννα καθε τρεις και λιγο,μηπως να σκεφτοσουν τη στειρωση;

Εμεις παντως κλεισαμε ραντεβου και θα τη στειρωσουμε τη μανουλα. Εγω θα ελεγα να τη στειρωσεις τη γατα σου γιατι πολλες μανες απ' οτι ειδα τα μικρα τους τ' αφηνουν στην τυχη τους μετα απο μερικες αβδομαδες... Τι να κανουμε, δεν ειναι ολες τους γεννημενες μανουλες... :(

Η γάτα είχε φοβία με τα αυτοκίνητα και δεν έβγαινε από την αυλή . Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έμεινε έγγυος . Στη φύση οι γάτες είναι ελεύθερες να ζευγαρώνουν κάθε τόσο και κάθε τόσο να γεννοβολάνε . Κάποια από τις γάτες επιβιώνουν και κάποιες όχι , οπότε γιατί πρέπει προφανώς να σκεφτώ τη στείρωση ; Σορι που βγήκα λίγο εκτός thread

Η γάτα είχε φοβία με τα αυτοκίνητα και δεν έβγαινε από την αυλή . Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έμεινε έγγυος . Στη φύση οι γάτες είναι ελεύθερες να ζευγαρώνουν κάθε τόσο και κάθε τόσο να γεννοβολάνε . Κάποια από τις γάτες επιβιώνουν και κάποιες όχι , οπότε γιατί πρέπει προφανώς να σκεφτώ τη στείρωση ; Σορι που βγήκα λίγο εκτός thread
Στη φυση ο οιστρος της γατας ρυθμιζεται απο τη διαρκεια της μερας και απο την ποσοτητα τροφης.Οι ιδιες οι γατες λοιπον επιλεγουν να μη ζευγαρωσουν οταν οι μερες ειναι σχετικα μικρες,και δεν υπαρχει αρκετη τροφη για αυτες και τα μικρα τους ωστε να επιζησουν.Στο περιβαλλον μιας πολης,οπου υπαρχει φως 24 ωρες το εικοσιτετραωρο,και γεματοι καδοι με σκουπιδια,μπωλ με τροφες και αφθονη τροφη,οι γατες καταληγουν να ζευγαρωνουν πολλες παραπανω φορες απο οτι ειναι στη φυση τους.Γιατι μαντεψτε,δεν ειναι μοναχα η στειρωση εξω απο τη φυση τους,αλλα και το περιβαλλον στο οποιο ζουνε πλεον τα ζωα.Αποτελεσμα ειναι γατουλες να γεννουν απο τους πεντε μηνες,να κάνουν τέσσερις και πέντε γεννες το χρονο γιατι τους παιρνουν καλοθελητες τα μικρα τους και ξαναζευγαρωνουν(η φυση εχει προνοησει να μην εχουν συνηθως οιστρο οταν θηλαζουν),ή να τα βαζουν σε σακουλες και να τα πνιγουν,ή να τους ριχνουν φολες.Οταν λοιπον ενα ζωο ζει σε αυτες τις συνθηκες,δε νομιζω οτι ειναι η στειρωση που παραβιαζει πλεον τη φυση του.
Οπως και να'χει,η γατουλα αν εχει οιστρους και δεν ζευγαρωνει ή γεννα,θα αναπτυξει πυομητρα.Πηγαινετε την τουλαχιστον σε ενα γιατρο να την εξετασει.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back