kony
Νεοφερμένο μέλος
Εν πάση περιπτώση δεν νομίζω ότι το θέμα είναι η λέξη που χρησιμοποίησες, αλλά το θέμα που έθεσες..
Εγώ προσωπικά δεν θα δεχόμουν κάτι τέτοιο από τον κτηνίατρο μου, ευτυχώς έχω ένα πολύ καλό κτηνίατρο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Γιατί δεν έχει λογική; Έτερον εκάτερον.
Iωάννη εξέθεσα ότι φάσκεις και αντιφάσκεις μέσα στο ίδιο σου το μήνυμα και εσύ μου λες έτερον εκάτερον. Μήπως πρέπει να σου αποδείξουμε επιστημονικά ότι η γάτα πονάει και δεν πρέπει να της προκαλούμε πόνο; Όχι γιατί πολύ στα επιστημονικά επιχειρήματα το έχουμε ρίξει και έχουμε ξεχάσει το μέσα μας και τη συνείδησή μας.
Έχω δει επιστήμονες πως φέρονται στα πειραματόζωα στα εργαστήρια και έχω φρίξει. Δεν φημίζονται για τα φιλοζωϊκά τους αισθήματα.
Έχω μάθει να αμφισβητώ τα πάντα (όπως είπες κι εσύ πως είναι σωστό να κάνουμε ε
Το ότι ένας κτηνίατρος ή άλλος επιστήμων υποστηρίζει πως δεν θα πάθει τίποτα η γάτα δεν μου λέει κάτι. Και τα σκυλάκια δεν παθαίνουν και τίποτα αν τους κόβουμε τα αυτιά και την ουρίτσα αλλά πολύ διαφωνούν για ηθικούς λόγους. Έτερον εκάτερον. ΔΕν χρειάζονται επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις τη συμπόνοια που νιώθεις για ένα ζώο που βλάπτεται χωρίς λόγο -επιστημονικώς ή όχι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Το αυτονόητο για εσάς δεν είναι αυτονόητο για όλους. Άλλωστε, δεν μας αποδείξατε ακόμα γιατί είναι κακό.
Και εμείς δεν χρησιμοποιούμε τα νύχια μας
αλλά είναι αυτονόητο πως δεν θα τα αφαιρέσεις από το παιδάκι σου.
Τόσο απλά.

purina
Πολύ δραστήριο μέλος
(νομιζω)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
νομιζω οτι απο ενστικτο και μονο η γατα θα ξερει πως να χρησιμοποιησει τα νυχια της.η Τσικι απο 30 ημερων ηταν μονο μεσα στο σπιτι.οταν ομως ειδε(και απο μακρυα)σκυλο στο εξοχικο μας καμπουριασε και εβγαλε αμεσως τα νυχια της.
μετα την επεμβαση η γατα θα μπορεσει ποτε να ξανατεντωθει ανακουφιζοντας τους μυς της?να χρησιμοποιησει τα πελματα της "ζυμωνοντας"για να σημαδεψει τα "δικα"της σημεια?
θα μπορεσει να χρησιμοποιησει παλι την αμμο της η θα την πονανε τα ποδια της?μια κοπελα που δουλευει σε καταφυγιο αδεσποτων στην αμερικη μου ελεγε ποσες γατες τους φερνουν γιατι μετα την ονυχεκτομη δεν ξαναχρησιμοποιουν την αμμο τους και λερωνουν μεσα στο σπιτι.
επισης,αληθευει οτι παυσιπονα πολυ ισχυρα δοκιμαζονται στην αμερικη σε γατες που εχουν υποστει ονυχεκτομη ακριβως για να τσεκαριστει το ποσο αποτελεσματικα ειναι σε περιπτωσεις πολυ δυνατου(ανυποφορου πονου?)
αλλαζει η γωνια με την οποια η γατα παταει μετα την επεμβαση στο εδαφος προκαλωντας της προβληματα στην πλατη?
επειδη μαλλον χαθηκε μεσα στις πολλες απαντησεις,θα μπορουσατε σας παρακαλω να μου απαντησετε στα παραπανω?δεν εχω καμια διαθεση αντιπαραθεσης,απλα ειναι πραγματα που εχω βρει και εχω διαβασει και θα ηθελα και τη γνωμη ενος κτηνιατρου πανω σε αυτα.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Σας συγχαίρω για τα κριτήρια επιλογής του κτηνιάτρου σας.Αρχική Δημοσίευση από kony:Εγώ προσωπικά δεν θα δεχόμουν κάτι τέτοιο από τον κτηνίατρο μου, ευτυχώς έχω ένα πολύ καλό κτηνίατρο...
Αυτό που έγραψα κι εγώ. Είδατε που μερικές φορές δεν είναι κακό να ανοίγουμε και κανένα λεξικό kony;Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Ο Μπαμπινιώτης λέει ότι άτοπος είναι αυτός που είναι αντίθετος με τη λογική
Με κατηγορείτε ότι μιλάω επιστημονικά; Ευχαριστώ, πράγματι έτσι είναι. Θεωρείτε ότι οι επιστήμονες είναι ασυνείδητοι; Λυπάμαι πραγματικά.Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:Όχι γιατί πολύ στα επιστημονικά επιχειρήματα το έχουμε ρίξει και έχουμε ξεχάσει το μέσα μας και τη συνείδησή μας.
Έχω δει επιστήμονες πως φέρονται στα πειραματόζωα στα εργαστήρια και έχω φρίξει. Δεν φημίζονται για τα φιλοζωϊκά τους αισθήματα.
Από την πρώτη στιγμή έγραψα ότι δεν αντιτίθεμαι σε θέματα ηθικής και συνείδησης. Το θέμα είναι να συζητήσουμε άλλα πρακτικά επιχειρήματα που υπάρχουν (η χριστίνα το έθεσε με γενναιότητα). Όποτε όμως θέτω ένα επιχείρημα αντικρούετε με τη δικαιολογία της συνείδησης. Μέχρι και ότι γράφω παράλογα (ή εκτός τόπου, δεν έχω καταλάβει ακόμη) γράψατε. Αγαπητή, δεν είμαστε όλοι ασυνείδητοι.
Αρχική Δημοσίευση από Mariel:μετα την επεμβαση η γατα θα μπορεσει ποτε να ξανατεντωθει ανακουφιζοντας τους μυς της?να χρησιμοποιησει τα πελματα της "ζυμωνοντας"για να σημαδεψει τα "δικα"της σημεια?
θα μπορεσει να χρησιμοποιησει παλι την αμμο της η θα την πονανε τα ποδια της?μια κοπελα που δουλευει σε καταφυγιο αδεσποτων στην αμερικη μου ελεγε ποσες γατες τους φερνουν γιατι μετα την ονυχεκτομη δεν ξαναχρησιμοποιουν την αμμο τους και λερωνουν μεσα στο σπιτι.
επισης,αληθευει οτι παυσιπονα πολυ ισχυρα δοκιμαζονται στην αμερικη σε γατες που εχουν υποστει ονυχεκτομη ακριβως για να τσεκαριστει το ποσο αποτελεσματικα ειναι σε περιπτωσεις πολυ δυνατου(ανυποφορου πονου?)
αλλαζει η γωνια με την οποια η γατα παταει μετα την επεμβαση στο εδαφος προκαλωντας της προβληματα στην πλατη?
Έγραψα ότι δεν αλλάζει τίποτα στη συμπεριφορά της γάτας. Οι γάτες συνεχίζουν να τεντώνονται και να «ξύνουν» τα νύχια τους, όπως και να χρησιμοποιούν κανονικά την άμμο τους. Δεν αλλάζει τίποτα και στο περπάτημα της γάτας, αφού φυσιολογικά η ονυχοφόρος φάλαγγα που αφαιρείται κατά την ονυχεκτομή δεν συμμετέχει στο βάδισμα. Όσο για τα αναλγητικά, χρησιμοποιούνται τα ίδια που χρησιμοποιούνται και για άλλες επεμβάσεις πιο επώδυνες.
ladycat
Διάσημο μέλος
ακομη οι αλλοι γατοι που εχω μεσα στο σπιτι οταν βγαινουν εξω απο το σπιτι εκτος οτι γινονται ο τρομος κ ο φοβος της γειτονιας λογο ογκου κ μεγεθους αλλα αμα τσακωθουν με αλλες γατες γυρνανε χωρις ουτε μια γρατσουνια αρα ξερουν να μαχονται?Αρα γιατι να το διακινδυνευσω κ να τους ακρωτηριασω χωρις λογο?
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Έγραψα ότι δεν αλλάζει τίποτα στη συμπεριφορά της γάτας. Οι γάτες συνεχίζουν να τεντώνονται και να «ξύνουν» τα νύχια τους, όπως και να χρησιμοποιούν κανονικά την άμμο τους. Δεν αλλάζει τίποτα και στο περπάτημα της γάτας, αφού φυσιολογικά η ονυχοφόρος φάλαγγα που αφαιρείται κατά την ονυχεκτομή δεν συμμετέχει στο βάδισμα. Όσο για τα αναλγητικά, χρησιμοποιούνται τα ίδια που χρησιμοποιούνται και για άλλες επεμβάσεις πιο επώδυνες.
δεν ξερω...στο λινκ που ανεφερα διαβασα πολλα περιστατικα που οι ιδιοι οι ιδιοκτητες αναφερουν αλλαγη συμπεριφορας της γατας τους αμεσως μετα την επεμβαση.αν δεν ισχυε,γιατι να το εβγαζαν απο το μυαλο τους?μπορει βεβαια στατιστικα να εχει αποδειχτει οτι παραδειγματος χαρη ενα πολυ μεγαλο ποσοστο δεν παρουσιαζει προβληματα συμπεριφορας,αλλα αξιζει τον κοπο να το ρισκαρεις?
επισης,απο οσο εχω διαβασει οι γατες δεν ειναι ζωα που δειχνουν οτι πονανε,οποτε και παλι δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για το πως το αντιλαμβανεται το ζωο.
και οσο για τη στειρωση που αναφερθηκε,συμφωνω οτι κι αυτη ειναι παρεμβαση,κι εγω αισθανομαι τυψεις που θα χρειαστει καποια στιγμη να την κανω στη γατουλα μου,αλλα δεν μπορεις νομιζω να αγνοησεις το "ηθικο" κομματι της υποθεσης(τεραστιο προβλημα με τα αδεσποτα).
να ρωτησω και κατι αλλο.αν σ'εσας ερχοταν καποιος ιδιοκτητης γατας και σας ρωταγε τη γνωμη σας για την ονυχεκτομη,τι θα του λεγατε?θα τη συστηνατε σε ανθρωπους που κρατανε τις γατες μονο μεσα στο διαμερισμα?
Γωγω
Δραστήριο μέλος
σκεφτηκατε ποτε οτι μας φαινεται τοσο ξενο και σκληρο για τις γατες, ισως επειδη δεν το εχουμε συνηθισει σαν κατι νορμαλ?
γιατι λεμε τωρα, αν οντως δεν δημιουργει κανενα προβλημα στα ζωα για καποιους ανθρωπους θα ηταν μια λυση.
και το λεω αυτο γιατι ακομη και με την στειρωση, μεχρι να το συνηθισει ο κοσμος του φαινονταν πολυ σκληρο..
Εγω πριν 9 χρονια ειχα στειρωσει τον σκυλο μου, ξερετε ποσοι με ειχαν κατηγορησει τοτε οτι δεν ειμαι φιλοζωη? και τι εκανα το ζωο, και δε το λυπηθηκα?? και δε μιλαω για ασχετους, μιλαω για ανθρωπους που ειχαν ζωα....
ευτυχως ομως ο κτηνιατρος μου ηταν κατατοπισμενος, ειναι καθηγητης ο ανθρωπος, το ειχαμε συζητησει ωρες, γιατι ηθελα να ειμαι σιγουρη οτι δε θα υπαρχουν παρενεργειες..ισα ισα το ζωο απο τοτε ανασανε, γιατι τον βασανιζε πολυ αφου ηθελε να ζευγαρωνει συνεχεια...!!! (αν ηταν ανθρωπος θα ηταν βιαστης.. χεχε)
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Προφανώς άτοπο σημαίνει "εκτός τόπου" και κατά συνέπεια δεν νομίζω πως χρειάζεται να ανοίξω κάποιο λεξικό.
**
Άτοπος= αντίθετος προς τη λογική, παράλογος, ανάρμοστος, άπρεπος
(η purina πιο κάτω μάλλον εννοεί την "εις άτοπον απαγωγή", δηλ. απόδειξη αλήθειας με αποκλεισμό των άλλων πιθανοτήτων)
Δεν έχει τόση σημασία η λέξη γι'αυτά που ήθελε να πει η kony στον isavvas, αλλά σίγουρα καλό είναι να ξέρουμε τη σημασία μιας λέξης (αν όχι, να κοιτάμε λεξικό) για αποφυγή παρεξηγήσεων. Μου έχει τύχει πολλές φορές στη ζωή μου να μιλάω και να μην καταλαβαίνουν (και να θυμώνουν ίσως), ακριβώς γιατί κάποια λέξη δε γνώριζαν...
Για τα υπόλοιπα: δεν ξέρω με ποιο σκοπό έθεσε το θέμα ο isavvas, πάντως σίγουρα είναι ενδιαφέρον για ένα τέτοιο site!
Όλοι απορρίπτουμε την ιδέα, απ'ό,τι φαίνεται. Καλό είναι να πει και ο Γιάννης τη γνώμη του σαν άνθρωπος, αφού κι εμείς ως άνθρωποι και ουχί ως σχετικοί επιστήμονες τη θέσαμε. Ως ιδιοκτήτες γατιών που τα αγαπάμε... Κι ο Γιάννης έχει γάτο. Ως τώρα μάς έθεσε το θέμα (μια χαρά) και έκανε "το δικηγόρο του διαβόλου" αν θυμάστε. Δεν είπε ξεκάθαρα "είμαι υπέρ"! Γιατί λοιπόν οι επιθέσεις;
Όταν κάποιος δεν έχει "επιστημονικά" επιχειρήματα, πηγές κ.λ.π. του χτυπάνε αυτό, και όταν γράφει αποκλειστικά έτσι, του θυμίζουν τη συνείδηση και το "ανθρώπινο".
Καμία αντίρρηση! Κι εγώ θέλω να γράφουμε ελεύθερα και φυσικά, ανθρώπινα (κι αν έχουμε και κάτι "επιστημονικό", ας το παραθέσουμε).
Γιατί αν ήθελα να κάνω επιστημονική εργασία, δε θα την εκπονούσα για site όπου περνάμε την ώρα μας κυρίως, αλλά θα έκανα διδακτορικό σ'ένα πανεπιστήμιο, να πιάσει και τόπο

!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Σε μας θα αρεσε να ειμαστε στη θεση των γατων?Οι λόγοι που μας οδηγούν να κάνουμε στείρωση στα ζώα που φροντίζουμε στο σπίτι μας είναι κάθε άλλο παρά εγωιστικοί κατά τη γνώμη μου. Τουλάχιστον εγώ δεν το έκανα για τη δική μου ευκολία αλλά για να προστατέψω μελλοντικές ψυχούλες που θα υποστούν ευθανασία και μία ζωή στο δρόμο.
Γεμάτα τα σωματεία και τα σκουπίδια δυστυχώς από νεογέννητα γατάκια που κανείς δεν θέλει και όμως αφήνουν τις γατούλες τους να τα γεννούν.
Δεν το βρίσκω εγωιστικό. Το κάθε άλλο. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Δηλαδη ας υποθεσουμε οτι οι γατες ειχαν το πανω χερι και μας επιαναν και μας εκαναν στειρωσεις, γιατι εχει αυξηθει (υπερτερουν των αλλων ζωων ειναι η αληθεια) πολυ ο ανθρωπινος πληθυσμος....
Φαντασου ανθρωπους κατοικιδια!
Εχετε δει ποσο ευτυχισμενες ειναι οι γατες με τα μικρα τους?
Εξαλλου αυτος ειναι ο σκοπος των ζωων στη φυση: η αναπαραγωγη!
Εγω στειρωση του εκανα αλλα μεχρι εκει. Κι ας καταστρεψει τα επιπλα με τα νυχια του. Οχι δεν θα εκανα ονυχεκτομη. Συμφωνω με τη Νερινα.
Ναι ειναι εγωιστικη και η στειρωση παιδια. Η φυση ή ο Θεος τα εφτιαξε με ολα αυτα τα οργανα τα ζωακια και καποιο λογο θα ειχε για να το κανει...
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Κι εγώ έχω τύψεις για τη στείρωση της Σβούρας
και κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν όλα τα ζωάκια
να ζουν και φυσικά και ελεύθερα από ανθρώπινες δεσμέυσεις
στη φύση, αλλά το ηθικό κομμάτι μπαίνει εδώ
και μας κάνει να παίρνουμε αποφάσεις για το καλό τους.

ΕΦόσον εξαρχής έχουμε κάνει τη συνθήκη
να τα υιοθετήσουμε για να τα σώσουμε
από το δρόμο, την πείνα, τις φόλες, τα αυτοκίνητα.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε μας θα αρεσε να ειμαστε στη θεση των γατων?
Δηλαδη ας υποθεσουμε οτι οι γατες ειχαν το πανω χερι και μας επιαναν και μας εκαναν στειρωσεις, γιατι εχει αυξηθει (υπερτερουν των αλλων ζωων ειναι η αληθεια) πολυ ο ανθρωπινος πληθυσμος....
**
Εγώ δε θα είχα αντίρρηση και για στειρώσεις σε ανθρώπους!
Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαζόταν
!Είχες δει την ταινία με τους πιθήκους να'χουν το πάνω χέρι;
Ευτυχώς για μας (άνθρωποι δεν είμαστε
που το'χουμε εμείς, και τουλάχιστον μπορούμε να αποφασίζουμε. Το μόνο κακό -κατά τη γνώμη μου- με τη στείρωση είναι ότι δεν μπορούμε να ρωτήσουμε τη γάτα. Πάντως οι κτηνίατροι υποστηρίζουν ότι δε βρίσκουν καμιά ευχαρίστηση στο σεξ και την αναπαραγωγή (οι γάτες, όχι οι κτηνίατροι

), το κάνουν μόνο από φυσ.ανάγκη και στη συνέχεια εγκαταλείπουν τα μικρά και δε νιώθουν "γονείς" με την "ανθρώπινη" έννοια. Τα δε αρσενικά γατιά, ξέρουμε ότι γενικώς δεν είναι "καλοί πατεράδες" (εκτός από τον Καίσαρά σου!!!
), έξω στη φύση εννοώ.Ας μην μπλέξουμε όμως τώρα τη στείρωση με την ονυχεκτομή. Η πρώτη έχει μελετηθεί επαρκώς και κατοχυρωθεί, η δεύτερη είναι στην έρευνα...
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
**
Κι εγώ έχω τύψεις για τη στείρωση της Σβούρας
**
ΕΦόσον εξαρχής έχουμε κάνει τη συνθήκη
να τα υιοθετήσουμε για να τα σώσουμε
από το δρόμο, την πείνα, τις φόλες, τα αυτοκίνητα.
Δεν έχω τύψεις για τη στείρωση της Νιάρας, είχα πολλές αναστολές πριν το αποφασίσω, αλλά για να το αποφασίσω το έψαξα καλά και πείστηκα.
Άμα σκεφτόμαστε πολύ πριν κάνουμε κάτι, συνήθως δεν το μετανιώνουμε (το πρόβλημα είναι οι βιαστικές και επιπόλαιες ενέργειες).
Αυτό με τη "συνθήκη" ισχύει για τα κατοικίδια...
Ismini
Διάσημο μέλος
Ειμαστε εγωιστικα πλασματα εμεις οι ανθρωποι....
Οι γατουλες δεν ξερω αν απολαμβανουν το σεξ παντως τη γεννα την υπεραπολαμβανουν. (οχι και οι ανθρωποι).
Εγω παντως ειμαι μια εγωιστρια. Θελω το γατο μου στο σπιτι, να τον χαϊδευω, να τον βλεπω, να περναμε καλα και σε αυτα προσαρμοσα εγω το γατο. Δεν προσαρμοσα εγω τον εαυτο μου στις δικες του αναγκες. (αν ειχε συμβει αυτο τωρα ο Σιβα θα ειχε χαθει).
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
**Δεν προσαρμοσα εγω τον εαυτο μου στις δικες του αναγκες. (αν ειχε συμβει αυτο τωρα ο Σιβα θα ειχε χαθει).
Βλέπεις που δεν είναι τόσο "εγωιστικό";
Συμφωνώ ότι κάνουμε και αυτό που μας αρέσει (χάδια, παιχνιδάκια, ομορφιά... η γάτα πάντα ήταν γι'αυτα, και κλεισμένη μέσα μάς βολεύει για περισσότερα, το'χω σκεφτεί αυτό) και γι'αυτό την περιορίζουμε.
Αν δεν είχαν συμβεί διάφορα, θα την είχα ελεύθερη έξω και θα τη βοηθούσα απλώς όσο ήθελε. Αλλά δε θα ζούσε τώρα...
Ο κτηνίατρος μού είπε ότι και μόνο που την πάμε για θεραπεία, φάρμακα, εμβόλια ..., κάνουμε επέμβαση στη φύση αλλά για να σωθεί. Γιατί στη φύση επιβιώνουν οι δυνατοί (φυσ.επιλογή). Και η Νιάρα θα είχε πεθάνει από το απόστημα και τη μόλυνση αν δεν είχε φροντιστεί.
Από κει και πέρα, το ένα φέρνει τ'άλλο.
Το θέμα με την ονυχεκτομή δεν το βλέπω ίδιο (ούτε με το ξύρισμα και άλλα). Ναι, είναι καθαρά εγωιστικό! Και σκληρό για τη γάτα!
Άσε που δε βλέπω να μας "ξεβολεύει", αφού οι περισσότερες γάτες δεν κάνουν δα τις φοβερές καταστροφές!!!
Ismini
Διάσημο μέλος
"Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη"Αν δεν είχαν συμβεί διάφορα, θα την είχα ελεύθερη έξω και θα τη βοηθούσα απλώς όσο ήθελε. Αλλά δε θα ζούσε τώρα...
Ρηγας Φεραιος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
"Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη"
Ρηγας Φεραιος
Με μπερδεύεις τώρα (εννοώ σε σχέση με όσα λέγαμε παλιά)

Δηλαδή να την αφήσω έξω;
Υ.Γ. συμφωνώ με Ρήγα γενικώς, δεν ξέρω ειδικώς τι γίνεται...

anabou
Διάσημο μέλος
Όσο αφορά την ονυχεκτομή σε σχέση με τη στείρωση και τα δύο εμπεριέχουν στοιχεία εγωισμού. Απλά η πρώτη (κατά τη γνώμη μου) είναι καθαρά θέμα εγωισμού και δεν προσφέρει κάτι στη γάτα αλλά μόνο σε μας. Η στείρωση από την άλλη ναι μεν εμπεριέχει εγωιστικά στοιχεία (γιατί αφαιρεί από το ζώο τη δυνατότητα της αναπαραγωγής και κάποιοι από τους λόγους που γίνεται δεν αφορούν το ζώο (πχ ψέκασμα για τα αρσενικά)). Όμως (για μένα τουλάχιστον) ο βασικός λόγος που επέλεξα να στειρώσω τον Σάκη είναι ότι λόγω οίστρου θα ήθελε να φεύγει προς αναζήτηση γατούλας και αυτό θα τον εξέθετε σε κινδύνους. Αν είχα θηλυκό πάλι θα το στείρωνα γιατί δεν θα μπορούσα να βρω σπίτι σε όλα τα γατάκια και η γάτα θα εξουθενωνόταν αν γεννούσε συνέχεια. Για την ονυχεκτομή πάλι δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο εκτός του ότι θα σταματήσει να μου χαλά τα έπιπλα και να με γρατζουνά, με την ίδια λογική μήπως θα έπρεπε να του τροχίσω και τα δόντια για να μην με δαγκώνει
;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool