Ορμονικά σκευάσματα για την καταστολή του οίστρου

Πωπω και μας ο κτηνιατρος μας μας προτεινε την ενεση για την θυληκια μας και ευτυχως ειπαμε οχι!!!(καλα που η μαμα μου ηταν και αυτη κτηνιατρος και κατι ξεραμε πανω κατω) Μπορειτε μηπως να μου προτεινετε καλους κτηνιατρους στην θεσσαλονικη;

Και επισης ειναι φυσιολογικο ενω μια γατα ειχε οιστρο να μην ξαναεχει για πανω απο ενα μηνα;Γιατι ο κτηνιατρος ειχε πει οτι θα ξαναεχει μετα απο 1-2 βδομαδες και ανυσηχω!:(

Παρακάτω μία λίστα με τους προτεινόμενους απο τα μελη. Είναι ένα εξέλ, νομίζω το δεύτερο φύλλο είναι η Θεσσνικη
https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/

Μια γάτα αν έχει οίστρο και δεν ζευγαρώσει, ούτε στειρωθεί, ούτε φυσικά κάνουμε την ένεση ή το χάπι θα ξανα έχει οίστρο.... και μάλλον νωρίτερα απο το κανονικό που θα ήταν σε 5-6 μήνες, όπως εαν ζευγάρωνε.
Μπορεί να ξαναέχει σε ένα μήνα μπορεί και νωρίτερα.. και όλο θα μικραίνουν τα διαστήματα, η γάτα θα ταλαιπωρείται πιο πολύ.. και στο τέλος μπορεί να κάνει και πυομήτρα....
Γιατί δεν την στειρώνετε απλά???:/::hmm:
(Δεν χρειάζεται να γεννήσει.....)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ντελβοστερον (delvosteron) - ορμονικό σκεύασμα για την καταστολή του ο

Εξαρταται,συνηθως οι οιστροι ερχονται ανα ζευγη,καθε δυο εβδομαδες.Το αν θα της ερθει σε δυο εβδομαδες,σε ενα μηνα,σε εναμισι,εξαρταται απο πολλους παραγοντες (τη θερμοκρασια,τη διαρκεια της ημερας,το αν εχει αλλες γατες στο περιβαλλον της,τι φυλου,κτλ).Οπως ειπε και η Τζουλια,η λυση ειναι η στειρωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν θελουμε να την αφησουμε να γεννησει επειδη και η δικια μου η γατα και οσες ειχαμε στο σπιτι ηταν αυτες που οι αλλοι παρατουσαν.Δεν θα θελα σε καμια περιπτωση να εχουν τετοια τυχη τα γατακια της.
Απλα επειδη η γατουλα μου τωρα ειναι 7 μηνων και ειχε προσφατα τον πρωτο της οιστρο ρωτησαμε τον κτηνιατρο.Αυτος ειπε οτι η γατα ειναι πολυ μικρη για στειρωση (ειπε οτι μετα τον-8 ειναι καλα)και μας προτεινε την ενεση και φυσικα του αρνηθηκαμε.τωρα που περιμενω να μεγαλωσει λιγο για να την παω προσεξα πως δεν ειχε ξανα οιστρο για ενα μηνα ενω ο κτηνιατρος ειπε οτι το πολυ σε 1-2 βδομαδες θα εχει.Γι αυτο ανυσηχησα λιγακι...:(

Α οκ αρα δεν εχει τιποτα!Ευχαριστω!!!:)

Απάντηση: Ντελβοστερον (delvosteron) - ορμονικό σκεύασμα για την καταστολή του ο

Μα δεν υπαρχει κανενας λογος να στειρωθει στους οκτω μηνες,στο εξωτερικο στειρωνονται τα γατακια απο δωδεκα εβδομαδων!

Την στειρώνεις μια χαρά και τώρα! Στο εξωτερικό τα στειρώνουν και απο 3-4 μηνών.;)

Αν τώρα ο γιατρός δεν ξέρει.... ή τον ΣΥΜΦΑΙΡΕΙ οικονομικά να της κάνει πρώτα μια φορά ένεση... και μετά στείρωση.. νομίζω είναι φώς φανάρι τί παίζει.;)

Δεν θελουμε να την αφησουμε να γεννησει επειδη και η δικια μου η γατα και οσες ειχαμε στο σπιτι ηταν αυτες που οι αλλοι παρατουσαν.Δεν θα θελα σε καμια περιπτωση να εχουν τετοια τυχη τα γατακια της.
Απλα επειδη η γατουλα μου τωρα ειναι 7 μηνων και ειχε προσφατα τον πρωτο της οιστρο ρωτησαμε τον κτηνιατρο.Αυτος ειπε οτι η γατα ειναι πολυ μικρη για στειρωση (ειπε οτι μετα τον-8 ειναι καλα)και μας προτεινε την ενεση και φυσικα του αρνηθηκαμε.τωρα που περιμενω να μεγαλωσει λιγο για να την παω προσεξα πως δεν ειχε ξανα οιστρο για ενα μηνα ενω ο κτηνιατρος ειπε οτι το πολυ σε 1-2 βδομαδες θα εχει.Γι αυτο ανυσηχησα λιγακι...:(

παλι τι ιδιο εργο βλεπουμε!!!λοιπον..ο κτηνιατρος στα ειπε αυτα.για να παρει ατ λεφτα των ενεσεων....μα ειναι δυνατον να λεγεται πολυ μικρη για στειρωση μια γατα 7 μηνων;...αλλες στειρωνονται απο 6....μια χαρα για στειρωση ειναι....προτεινω αμεσω ςαλλαγη γιατρου γιατι ειναι εκμεταλευτης και συνεπως επικυνδυνος για το γατι..και στειρωση αμεσα....:)

Θα την στειρωνα ετσι κι αλλιως απλα επειδη μου ειπε ειπα να περιμενω κι εγω,αλλα αφου δεν θα εχει προβλημα και τωρα ενταξει!:)

Και μετα απο αυτα που διαβασα και για τις ενεσεις θα να αλλαξω γενικα και κτηνιατρο, κριμα που του εμπιστευομουν τις γατες μου!!!!:mad:

ευχαριστω πολυυυ για τις απαντησεις!!:D

πουπουλινα οταν του την πηγα ηταν 5,5 μηνων..Αλλα και παλι οκ αφου του ειπαμε οχι για την ενεση γιατι παλι δεν δεχτηκε να της κανει στειρωση;;;;;:confused: Δεν μπορω να τον καταλαβω...:(

πουπουλινα οταν του την πηγα ηταν 5,5 μηνων..Αλλα και παλι οκ αφου του ειπαμε οχι για την ενεση γιατι παλι δεν δεχτηκε να της κανει στειρωση;;;;;:confused: Δεν μπορω να τον καταλαβω...:(

κοιτα να δεις..ή ειναι εντελως ασχετος...'η πολυ εκμεταλευτης..και τα δυο ειναι...αστα να πανε...οποτε...αλλαγη γιατρου..:)

Μαλλον περιμενε να απηυδισετε με τους οιστρους και να δεχτειτε την ενεση ή να παθει η γατα πυομητρα και να την ανοιξει,ξερω κι εγω;

Μαλλον και τα δυο...

Αχ απαπαπα μην μου λες τετοια :(Παντως τετοια ευκερια δεν προκειτε να ειχε η μικρη πηγαινε για στειρωση ετσι κι αλλιως:)

Αντε απο βδομαδα θα κανονισω για το ψιψινακι για να μαστε ενταξει! χιχι:D

:DΑαα!Και συγχαρητηρια για την δουλεια στο site με εχετε βοηθησει παρα πολυ!!:D

Απο το βιβλιάριο υγείας.
Δείτε τί παραπλάνηση, και πόσο καθοδήγηση....:whistle:

Δεν μου κάνει εντύπωση βέβαια.. αφού το βιβλιάριο καθεαυτό είναι απο την Intervet,
την εταιρεία δηλ που το βγάζει...;)

Κάποιος όμως που δεν γνωρίζει... πέφτει αμέσως...:/:

Συνημμένα

• Εικόνα 004.jpg
    Εικόνα 004.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 176
  • Εικόνα 007.jpg
    Εικόνα 007.jpg
    171,1 KB · Εμφανίσεις: 123
Μα αλήθεια λέει.:rolleyes: Όντως προστατεύει από ενδομητρίτιδα και πυομήτρα. Απλώς ξέχασαν να αναφέρουν τις παρενέργειες (ε, είναι μικρό το πλαίσιο).:devil:

Ότι και να λέει, μακριά από τέτοιες ενέσεις και χάπια... Κάνεις μια στείρωση και δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα, όυτε για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, ούτε για παρενέργειες φαρμάκων. Άσε που μακροπρόθεσμα μια στείρωση βγαίνει πιο οικονομική...

:( Δεν ξερω τι συμβαινει και παω να τρελαθω :(

Γεια σας! ειμαι πολυ αναστατωμενη με το νεο που εμαθα σημερα. Αφησα την ithil μου στο σπιτι του πατερα μου για να την στειρωσουμε στην φιλοζωικη της περιοχης. Εγω μενω μακρια απο το σπιτι γιατι ειμαι φοιτητρια. Το γατακι λοιπον ζητουσε να ζευγαρωσει και ο πατερας μου χωρις να με ρωτησει της εδωσε ενα χαπι λεει που σταματει την ορεξη της για ζευγαρωμα. Μου ειπε οτι το μικρο μου ηρεμησε. Αυτο εγινε πριν μια περιπου εβδομαδα. Παρολα αυτα σημερα με πηρε τηλεφωνο ο αδερφος μου και μου ειπε οτι η κοιλια της ειναι πρισμενη και οι μαστοι της επισης. Η κατασταση της μου ειπε ειναι σαν να εχει μολις γενησει , επισης ειπε οτι αν την "ψηλαφησεις" ενοχλειται και διχνει να ποναει πολυ. Το γατακι μου ειναι περιπου 10 μηνων και εχει κανει ολα του τα εμβολια , και περνει και χαπι για τα παρασυτα.Δεν εχει ζευγαρωσει ποτε. Πειτε μου σας παρακαλω αν ξερετε τι συμβαινει στο μικρο μου γιατι παω να τρελαθω απο την αγωνια μου ειναι πολυ μακρια το σπιτι του πατερα μου για να παω.

Ευχαριστω

Απάντηση: :( Δεν ξερω τι συμβαινει και παω να τρελαθω :(

Καλημέρα!
Μήπως οι γονείς σου την αφήνουν να βγαίνει έξω και είναι έγκυος;:hmm:
Δεν μπορεί ο αδερφός σου να την πάει στο γιατρό;

Πρέπει να την δεί γιατρός το συντομότερο δυνατόν, γιατί έχει παρενέργειες το χάπι ή η αντίστοιχη ένεση και να έχει κάνει πυομήτρα ή κάτι άλλο...:hmm:

Απάντηση: :( Δεν ξερω τι συμβαινει και παω να τρελαθω :(

Να βγηκε εξω για να ζευγαρωσει αποκλειεται. Την εχω μαθει μεσα στο σπιτι απο μικρη αλλα και αν τυχει να βγει εξω δεν απομακρινεται πολυ. Παρολα αυτα ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν βγηκε απο το σπιτι. Δυστυχος ο γιατρος θα ειναι τον Σεπτεμβριο εκει . Μου ειπε παντος οτι τρωει και παιζει κανονικα. Η πυομήτρα τι ειναι και πανω απο ολα τι συπτωματα εχει; Το χαπι το πηρε δυο φορες μεσα δυο μερες και πρωτη φορα πριν μια εβδομα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back