Καλή σου μέρα και να σου ζήσει η κουκλίτσα!

Δεν γνωρίζω τι ράτσας είναι το μικρουλάκι σου,αλλά ξέρω να σου πω ότι χειρότερο κακό της κάνεις αν την αφήσεις αστείρωτη.Οι γάτες παράγουν ορμόνες κάθε μήνα,όπως και οι γυναίκες.Μόνο που στον ανθρώπινο οργανισμό οι ορμόνες μετά το τέλος του "οίστρου" διαλύονται και πέφτουν ξανά τα επίπεδά τους μέχρι τον επόμενο μήνα.Στις γάτες δε συμβαίνει το ίδιο,με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να δημιουργούν καρκίνο και πυομήτρια.Οπότε αν έχει οίστρο και δεν τη ζευγαρώσεις,θα υποφέρεις κι εσύ από τον οίστρο,που θα έρχεται ολοένα και πιο συχνά μήνα με τον μήνα,και η γατούλα σου.
Δεν υπάρχει ιατρική έρευνα που να επιβεβαιώνει ότι αν δεν έχει ζευγαρώσει πριν τη στείρωση,η στείρωση θα της κάνει κακό.Εναλλακτική της στείρωσης είναι η ένεση ορμονών,αλλά δεν θα τη διάλεγα ποτέ για τη γάτα που,επειδή πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες,το υγρό είναι παχύρρεστο,και πονάει πολύ.Ενώ αντιθέτως η επέμβαση είναι μονο θέμα μερικών ωρών,και προσοχής μερικών ωρών μέχρι να ξυπνήσει και να συνέλθει.Όσο για το αν θες να γίνεις παππούς,θα πρέπει να ξέρεις ότι οι γάτες διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο σε κάθε γέννα,και ότι καλό θα ήταν να έχεις βρει σπιτάκι για όλα τα γατάκια,για να μην καταλήξουν στις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου,ή στο δρόμο,όπως βρήκες την κουκλίτσα σου.Μη μπερδεύεις τα ανθρώπινα συναισθήματα με αυτά των ζώων...
Δε στα λέω εκ του ασφαλούς,έχω έγκυο γάτα που ζευγάρωσε μικρή επειδή οι δικοί μου δεν ήθελαν να τη στειρώσω.Τώρα δεν ξέρουμε αν θα τα βγάλει πέρα στη γέννα,ή αν θα φροντίσει τα μικρά της όπως πρέπει.Το γατάκι που περιμένω να πάρω την Κυριακή είναι επίσης θηλυκό,και έχω ήδη κανονίσει τη στείρωση του μόλις φτάσει στην κατάλληλη ηλικία.
Ελπίζω να μη σε κούρασα,συγνώμη για το "σεντόνι".