Πιθανό θύμα τροχαίου (παράλυτο από την μέση και κάτω)

Χριστίνα σε παρακαλώ στείλε μου pm με τα στοιχεία του γιατρού.

Και δύο φωτό της μικρής

Εν ώρα εργασίας

picture049jm7.jpg

και εν ώρα παιχνιδιού

picture050hu7.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εστειλα μήνυμα. Μακάρι να την βγάλει...... Θα στενοχωρηθώ διαφορετικά. Πόσο μάλλον εσύ! Παραμένει καλό ότι δεν απειλείται άμεσα. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο θείος μου στο χωριό ταΐζει όλα τα περαστικά γατάκια. Το πρόβλημα είναι ότι το σπίτι είναι μπροστά στον δρόμο και υπάρχουν συχνές απώλειες. Βλέποντας τις φωτογραφίες θυμήθηκα την Λουίζα. Η Λουίζα είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο και είχε μεταφερθεί μετά από αρκετές μέρες στον κτηνίατρο γιατί άργησε να την βρει. Τα πίσω πόδια της δεν τα κουνούσε αλλά μετά από θεραπεία (την είχε κρατήσει και ο γιατρός στο ιατρείο του) είναι μια χαρά. Το μόνο κουσούρι που της έμεινε είναι ότι ψιλοκουτσαίνει αλλά όχι τίποτα σημαντικό. Οπότε μην απελπίζεσαι.

Σαν τον Kαμπουρίνο και η Λουίζα ;) Yπάρχουν ελπίδες, πιστεύω.
Bλεπω πόσο την αγαπάς ήδη, Sly κι αυτό ίσως να είναι το παν, τελικά.

ειναι απιστευτα γλυκια η γατουλα!!!και φαινεται τοσο ευτυχισμενη.....μπραβο σας που κανετε ο,τι καλυτερο μπορειτε:up:

Τί γλυκιά!!! Φαίνεται πολύ χαρούμενη και εξοικειωμένη μαζί σου.
Sly είσαι υπέροχος άνθρωπος!

Πραγματικά δείχνει να το απολαβάνει η πιτσιρίκα :) . Μάι να πάνε όλα καλά. Και χαίρομαι που ακούω πως κι άλλαγατάια με παρομοια προβλήματα έγιναν καλά τελκά.μκάρι να βρει εφαρμογή κι εδώ!!

Σήμερα πήγαμε για ακτινογραφίες. Τελικά κτηνιατρείο 200 μέτρα από το σπίτι μου είχε μηχάνημα και δεν χρειάστηκε να τρέξω μακρία. Ευχαριστώ πάντως όσους μου στείλαν pm με στοιχεία κτηνιάτρων.

Όταν είδα την ακτινογραφία έμεινα άφωνος :|. Η μικρή έχει μία τεράστια γωνίωση στην σπονδυλική στήλη και φαίνεται λες και ο ένας σπόνδυλος έχει μπει μέσα στον άλλον. Ο κτηνίατρος επίσης έμεινε έκπληκτος και μου είπε ότι χρόνια είχε να συναντήσει κάτι παρόμοιο. Αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο είναι ότι παρόλη την ζημιά, είναι θαυμα που το γατάκι έχει αισθητικότητα και αντανακλαστικά στα πίσω άκρα, πράγμα που δηλώνει ότι πιθανότατα να μην υπάρχει βλάβη νωτιαίου μυελού.

Μου σύστησε χειρούργο-ορθοπεδικό στο Μαρούσι να επικοινωνήσω μαζί του για να συζητήσουμε για εγχείρηση. Πάντως μου είπε για υψηλά κόστη εγχείρησης (1000-1500?) και ότι πρόκειται για πολύ λεπτή επέμβαση. Ποσοστά επιτυχίας δεν ήθελε να μου αναφέρει γιατί δεν ήταν ο τομέας του. Αύριο το πρωί θα επικοινωνήσω με τον χειρούργο για να κλείσω ραντεβού.

Αν καταφέρω αύριο από την δουλειά θα σκανάρω την ακτινογραφία για να την ανεβάσω.

Κατάφερα να βγάλω φωτογραφία της ακτινογραφίας και με λίγο photoshop να την κάνω όσο πιο καθαρή γίνεται. Μιλάμε για θαύμα που ζει ακόμα ...

Παρακαλώ τους γιατρούς του forum να πουν την άποψη τους

picturena0.jpg

ποοοοοο πος εχει στραβωσει ετσι η ραχη του το κακομοιρο.Να το προσεχεις το καημενο.Ευχομαι να γηνει καλα.

παναγια μου κ χριστε μου πρεπει να κτυπωσω την φοτο κ να την παω στην κτηνιατρο μου αυτη θα μας την αποψη της ειναι κ χειρουργος πωπω το ερημο το ζωω τι πονους θα τραβηξε η κακομοιρα μακαρι να γινει καλα το γατακι

:cry: :cry: :cry: εχω μεινει κι εγω αφωνη...

ειναι και πολυ μεγαλο το κοστος της επεμβασης...εχεις αποφασισεις να προχωρησεις στην εγχειρηση?

Αν με είχατε ακούσει από την αρχή, δεν θα μπαίνατε σε αυτή την ταλαιπωρία. Ο νωτιαίος μυελός είναι κατεστραμμένος. Δεν χρειαζόταν ακτινογραφία, φαινόταν στη φωτογραφία. Το ζώο δεν έχει αισθητικότητα. Αυτά που βλέπετε είναι νωτιαία αντανακλαστικά. Υπάρχουν ακόμα και όταν κοπεί τελείως ο νωτιαίος μυελός. Δεν υπάρχει θεραπεία. Μην κάνετε επέμβαση. Κάντε ευθανασία, όσο είναι ακόμα νωρίς, πριν η ποιότητα ζωής του γατιού επιδεινωθεί, πριν δεθείτε ακόμη περισσότερο μαζί του. Σε λίγο καιρό το ζώο θα αρχίσει να εμφανίζει και άλλα προβλήματα.

Το κακομοιρούλι...πρέπει να υποφέρει πολύ!
Σέβομαι την άποψη του Ιωάννη, αλλά μιας και ο γιατρός που το εξέτασε έχει αντίθετη γνώμη, θα έλεγα να πας και στον χειρούργο που σου σύστησε. Αυτός άλλωστε είναι και ο πιο αρμόδιος να πει αν υπάρχουν ή όχι πιθανότητες να γίνει καλά η μικρούλα!
Περαστικά και κυρίως κουράγιο.

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Ο Issavas γνωριζει καλα τι λεει Ομως μια και η αποφαση για ευθανασια ειναι δυσκολη καλο θα ηταν πριν χρειαστη να δωσης τοσα χρηματα για μια εγχειρηση που δεν ξερεις τι θα γινει στο τελος ,να παρης κι αλλη γνωμη.Αν ο νωτιαιος μυελος ειναι κατεστραμενος δεν θα γινη κατι με την επεμβαση. Δυστυχως απο πειρα ξερω οτι πολλες φορες το χρημα για ενα χειρουργειο αφηνει ελπιδες σε πολλους και στο τελος σου λενε η εγχειρηση πετυχε ο ασθενης απεβιωσε. Σε μια τοσο σοβαρη αποφαση χρειαζεται δευτερη γνωμη εφ οσον τα πραγματα ειναι δυσκολα.

Ο Γιάννης τα είπε όλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσει ποτέ ξανά η γάτα, ό,τι επέμβαση και να γίνει (τσάμπα θα πληρώσεις τόσα λεφτά). Υπάρχει διατομή του νωτιαίου μυελού και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξαναενωθούν τα δύο μέρη.

Τι εννοείς ότι έχει αισθητικότητα; Μήπως ότι όταν πιάνεις τα πίσω πόδια με λαβίδα τα τραβάει ελαφρά; Αυτό δεν είναι εν τω βάθη αίσθηση του άλγους, είναι τα νωτιαία αντανακλαστικά. Για να δεις αν υπάρχει αισθητικότητα πρέπει να τσιμπήσεις πολύ πολύ πολύ δυνατά με τα νύχια σου ή με μια αιμοστατική λαβίδα (ο κτηνίατρός σου), τις μεσοδακτύλιες πτυχές ή τα δάκτυλα και να δεις αντίδραση πόνου, δηλαδή το ζώο πρέπει να τραβήξει βίαια το άκρο, να φωνάξει, να αγριέψει, να γυρίσει πίσω και να προσπαθήσει ακόμα και να δαγκώσει ή να γρατσουνίσει. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το δεις σ' αυτό το ζώο.

Συμφωνω και εγω για μια δευτερη γνωμη. Ιssavas θυμασαι εκεινο το γατακι που σου ειπα οτι ενας κτηνιατρος ειπε οτι εχει βλαβη με την παρεγκεφαλιδα?Ο δικος μας γιατρος μου συμφωνισε μαζι του και μαλιστα μου ειπε οτι αυτο προηλθε απο μια ιωση που επεθε η μητερα του(αδεσποτη ηταν) και "χτυπισε" το εμβρυο, και η βλαβη δεν αποκαθισταται. Ενας αλλος κτηνιαρος(αυτος που την στειρωσε απο τον συλλογο)ειπε πως οταν γεννηθηκε, επαθε σοβαρη ωττιτιδα και επειδη δεν διαγνωστηκε εγκαιρα, χαλασε το κεντρο ισσοροπιας της, και μας προτεινε μια επεμβαση στο μελλον.
Τωρα, ποιος εχει δικαιο? Να κανουμε την επεμβαση η οχι? Δεν ειναι το θεμα μας τα χρηματα που θα δωσουμε, αλλα, αν τελικα δεν χρειζοταν η επεμβαση, θα ταλαιπωριθει αδικα και ειναι κριμα.

Γι αυτο, μια δευτερη, ισως και τριτη γνωμη ενος αλλου γιατρου, ισως σε βοηθησει.;)

Ρε παιδιά αν δεν ήταν γάτα και ήταν άνθρωπος θα λέγατε να γίνει ευθανασία; Αντιλαμβάνομαι τον επαγγελματισμό σας που σας έχει κάνει να μην επηρεάζεστε από συναισθηματισμούς, όμως δεν είναι τόσο εύκολο για τον Sly να εγκαταλείψει έτσι... Πω, πω αντιλαμβάνομαι τί πρέπει να περνάει...:down: Τραγική η ιστορία της γατούλας...

Αρχική δημοσίευση:
"Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Έχω ήδη έναν γάτο περσίας (αυτόν στο avatar μου) και η γυναίκα μου είναι έγγυος και φοβάμαι την επαφή της με το ζώο. Αυτή την στιγμή δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να περιθάλψω το ζώο όπως αρμόζει στην κατάσταση του. Αν κάποιος ξέρει κάποια φιλοζωική ή προτίθεται να αναλάβει την περίθαλψη του, παρακαλώ ας ενημερώσει".
Στην απόφαση που θα πάρεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω και για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου. Εάν τελικά αποφασίσεις να συνεχίσεις να το παλεύεις και ο γιατρός σου πεί ότι μπορεί με καλές πιθανότητες όχι για την επιβίωση αλλά για την ποιότητα ζωής τους γατιού και εσένα και ακόμα περισσότερο της γυναίκας σου (λόγω της εγκυμοσύνης της), θυμήθηκα ένα ποστ της Ισμήνης δες το λίγο και επικοινώνησε με το stray.gr μήπως μπορούν να σε βοηθήσουν και αυτοί: https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=22709. Όσο για το οικονομικό σκέλος πιστεύω ότι όλοι μας στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ο καθένας μας θα βοηθήσει το γατάκι και εγώ μέσα σ' αυτούς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back