Γιατί μπορεί ακόμα να μην το νοιώθεις σε όλο το εύρος του, αλλά είσαι ήδη πατέρας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Αναρωτιεμαι τι να εγινε με εκεινο το σκυλι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
[FONT="]Ρε παιδιά αν δεν ήταν γάτα και ήταν άνθρωπος θα λέγατε να γίνει ευθανασία; Αντιλαμβάνομαι τον επαγγελματισμό σας που σας έχει κάνει να μην επηρεάζεστε από συναισθηματισμούς, όμως δεν είναι τόσο εύκολο για τον Sly να εγκαταλείψει έτσι... Πω, πω αντιλαμβάνομαι τί πρέπει να περνάει...Τραγική η ιστορία της γατούλας...
[/FONT] Δεν προτείνουμε ευθανασία από επαγκελματισμό αλλά γιατί το ζώο έχει ανίατο νόσημα. Δεν κινδυνεύει βέβαια η ζωή του, αλλά θα είναι πάντα παραπληγικό και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις όσο και να θέλεις, όσο και να το αγαπάς.
Μπορεί φυσικά να το κρατήσει έτσι όπως είναι, αλλά τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και καθημερινά θα προκύπτουν και καινούργια. Κάποια στιγμή η ποιότητα της ζωής του ζώου θα πάψει να είναι ικανοποιητική (και για το ζώο και για τον ιδιοκτήτη). Το να διατηρείς σε καλή κατάσταση ένα ζώο παραπληγικό θέλει πολύ προσπάθεια, κόπο, χρόνο, και υπομονή (δεν αναφέρομαι στα έξοδα που μπορεί να μου πείτε ότι δεν σας ενδιαφέρουν).)
Αναρωτιεμαι τι να εγινε με εκεινο το σκυλι.."
Συγνώμη μου είχε κολλήσει ότι ήταν δικό σου. Να σκεφτείς το βρήκα με αναζήτηση στα δικά σου μηνύματα.

Ismini
Διάσημο μέλος
Σιγα τα ωα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

Πολύ δύσκολα περνάτε! Κανείς δε θα ήθελε να είναι στη θέση σας, αυτό είναι σίγουρο! Ό,τι και αν κάνεις τελικά, δεν ακυρώνεται η προσπάθεια και η φροντίδα που παρείχατε στο άτυχο πλάσμα...
Αν δεν υπάρχει καμία ελπίδα, όπως λέει και ο isavvas (καθαρά επιστημονικά, το συναισθηματικό μέρος είναι άλλη υπόθεση και βαραίνει εσένα πρώτα απ'όλα) έχεις την ευθανασία ως επιλογή.
Εγώ δεν ξέρω τι θα'κανα! Αν υπάρχει δυνατότητα να την κρατήσεις ζωντανή έστω και ως ανάπηρη (και οι άνθρωποι μένουν ανάπηροι και δεν τους γίνεται ευθανασία) τι άλλα χειρότερα έπονται; Μάθε καλά, για να μπορείς να αποφασίσεις με σύνεση. Όχι μόνο για τώρα, αλλά και για το μέλλον!
Μιλάμε μόνο για κουραστική φροντίδα από μέρους σου, πρακτική (τουαλέτα, καθαριότητα, τροφή) ή θα υποφέρει ολοένα και περισσότερο η γάτα; Και αν θα μπαίνεις συνέχεια σε τεράστια έξοδα, δε νομίζω πως κανείς μπορεί να πει "δεν είναι θέμα"... Έχεις οικογένεια, δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να προκύψει.
Αν αποφασίσεις να γίνει αυτή η εγχείριση και θελήσεις συνεισφορά, θα την έχεις. Είσαι προετοιμασμένος όμως για την περίπτωση πολλαπλών επεμβάσεων δίχως ελπίδες (και "τσάμπα τα λεφτά" που λέει η mel) και για την ταλαιπωρία στην οποία θα την υποβάλλεις;
Δεν ξέρω... Σε συμπονώ! Κανείς δε θα σε κατηγορήσει για ό,τι αποφασίσεις είτε με την καρδιά είτε με τη λογική.
ladycat
Διάσημο μέλος
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από sardela1:Γι αυτο, μια δευτερη, ισως και τριτη γνωμη ενος αλλου γιατρου, ισως σε βοηθησει.![]()
Ίσως και η εικοστή πέμπτη...
κ αμα το γατι μετα την θεραπεια ψιλοπερπατησει γιατι να το καταδικασουμε?
Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι το γατί δεν πρόκειται να ξαναπερπατήσει;
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Μερικες φορες ειναι δυσκολο να δεχτουμε ασχημες ειδησεις για αγαπημενα προσωπα. Ζωα και ανθρωπους.το να κρατησεις ενα ζωο αναπηρο που δεν θα μπορει να περπατηση ειναι δυσκολο και θελει πολυ μεγαλη σκεψη Το θεμα ειναι οτι εκτος απο το οτι δεν θα περπαταει θα εχει κι αλλα προβληματα λογω του τραυματισμου του και θα υποφερει.Η αποφαση ειναι για σενα και ειναι πολυ δυσκολη λυπαμαι!Μην ταυτιζουμε σε τετοια προβληματα ανθρωπο με ζωα ειναι μεγαλο λαθος ,Δεν βαζω τον ανθρωπο πανω απο τα ζωα αλλα λειτουργικα και σωματικα ειναι διαφορετικα
Δυστυχως οι αρωστιες και ο θανατος ειναι μεσα στη ζωη

ladycat
Διάσημο μέλος
.
Οχι ιωαννη δεν θελω να πιστεψω οτι δεν θα περπατησει καλο ειναι να εξαντληση ολες τι πιθανες θεραπειες κ μετα να καταληξη στην εσχατη λυση την ευθανασια
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Νερινα,το σκυλακι που ανεφερες ειναι πλεον εγχειρισμενο και μια χαρα,περιμενει τωρα καποιον να βρεθει να το υιοθετησει

Ismini
Διάσημο μέλος
Ωραια να και κατι ευχαριστο!Νερινα,το σκυλακι που ανεφερες ειναι πλεον εγχειρισμενο και μια χαρα,περιμενει τωρα καποιον να βρεθει να το υιοθετησει![]()

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει.
Οι ψεύτικες ελπίδες είναι έγκλημα! Και αν κάποιοι επιστήμονες τις δίνουν με σκοπιμότητα (χρήμα), είναι κι αυτοί εγκληματίες! Χρόνος και χρήμα είναι πολύτιμα, και οι σωστοί γιατροί πρέπει να τα λαμβάνουν και αυτά υπ'όψιν όταν μάς μιλάνε για ανίατες περιπτώσεις.
Ο Γιάννης δεν έχει να κερδίσει κάτι, είπε την επιστημονική του γνώμη. Ωμά, ναι! Σε ένα site, μην ξεχνάτε... Δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να γράψει ούτε να σπαταλήσει χρόνο για "καλολογικά στοιχεία". Εκτιμούμε αυτά που μάς γράφει, ακόμη κι αν κάνουμε τελικά κάτι διαφορετικό (ε, δεν έχει κι όλες τις παραμέτρους εξ αποστάσεως).
Αν ήμουν εγώ στη θέση του Sly και ο Γιάννης ήταν ο καλός μου κτηνίατρος, ο φίλος μου, θα ήθελα να μου "καλομιλήσει", αλλά η ουσία των λεγομένων να είναι μία: η αλήθεια!
anabou
Διάσημο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
Στο θέμα τώρα. Θα δεχτώ την άποψη σας πως το γατακι δεν θα περπατήσει πάλι, απλά γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα. Με αυτό ως δοσμένο, εγω αν ήμουν στη θέση του Sly θα ήθελα να ξέρω πόσο ακόμη θα μπορούσε να ζήσει το γατακι χωρίς περισσότερα προβλήματα υγείας, τι καλύτερο θα του προσέφερε μια επέμβαση και τι συνεπάγεται για τη δική μου ζωή ένα αναπηρο γατάκι. Προσωπικά, αν μου έλεγαν πως το γατάκι μπορεί να ζήσει κάποιο σημαντικό διάστημα ακόμη και άντεχα το φορτίο εργασίας (το οποίο δεν γνωρίζω καθώς δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο) θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Το αν ή οχι μπορεί το γατάκι να ζήσει και πόσο και το πόσο αντέχει ο sly δεν το ξέρω (κάποιοι θα έλεγαν πως άντεξε πολύ)!
Για εμένα η όποια απόφαση είναι κατανοητή. Το κόστος κάπου εκεί το περίμενα και η πρόθεσή μου να ενισχύσω αν ο sly το θέλει, παραμένει, χωρις αυτό να σημαίνει πως παροτρύνω τον sly προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Δύσκολη η απόφασή σου φίλε μου αλλά τα δεδομένα της ζωής σου τα γνωρίζεις εσύ και το δυνιτικό ζωής του οι κτηνίατροι. Για εμένα αρκεί που το θέλησες και που το προσπάθησες.

Πολλοι γιατροι, λενε για ανθρωπους που ειναι σε κωμα οτι δεν προκειται να επανελθουν, και θελουν να αποσυνδεσουν την μηχανικη υποστηριξη. Παρολα αυτα, ουκ ολιγοι απο αυτους μετα απο χρονια και με την υποστηριξη και την αγαπη της οικογενειας τους επανηλθαν. Μεχρι τωρα εχω διαβασει 4-5 τετοιες ιστοριες, θα σας γραψω τα σχετικα links.
Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι μπορει οι γιατροι της παρεας να λετε οτι η γατα δεν προκειτε να ξαναπερπατησει, αλλα ενα "θαυμα"(ας μου επιτραπει η εκφραση)και η θεληση του ιδιοκτητη της να την "θεραπευσει", μπορει να την βοηθησει. Αλλοστε, αν δεν προσπαθησεις για κατι, δεν μπορεις να πεις οτι απετυχες, σωστα?
Κ εγω εχω γατι αναπηρο(οχι μεσα στο σπιτι), αλλα οτι και αν μου πει οποιος γιατρος, δεν προκειται να δωσω την εγκριση μου να του γινει ευθανασια.
Το θεμα ειναι, αν η γατα υποφερει λογω της αναπηριας της, ή οχι. Η δικια μου, παντως, ειναι πολυ χαρουμενη, παιζει με τα αλλα γατια τρεχει(αλλα παντα πεφτει κατω στο πρωτο της βημα
). ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτο το site δεν θα θελει να συμφωνισει στη λυση της ευθανασιας. Ευχη και καταρα ολων μας εδω, ειναι η αγαπη μας για τα ζωα.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool