nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ηθελα να μαθω για τις εμπειριες σας σχετικα με την Royal canin fit32 & την pro plan after care.
Oσοι τις ταιζουν σε ζωα που ζουν εντος σπιτιου μονο,στειρωμενα,για αρκετο διαστημα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ξεκινησα με την προ πλαν,σιγουρα για πανω απο χρονο και μετα την ρουαγιαλ,για αρκετα χρονακια.(σιγουρα 4)
Κοιτα κατι.Και με τις δυο τροφες ο μπουκακος μου ειχε τεραστιο προβλημα με εμετους.Εκανε στανταρ 3-4 φορες την εβδομαδα,και καποιες φορες 3- τον μηνα..σε σημειο να βγαζει αιμα απο τον λάιμο.

Να σημειωσω οτι και παστα του εδινα για τριχομπαλα,και γατοχορτο.
Την προ πλαν την σταματησα γιατι οταν ρωτησα τον γιατριο μου,μου ειπε οτι ειναι ελαχιστα καλυτερη απο τος τροφες των σ/μαρκετ.Δεν ξερω αν ισχυει..σου λεω απλα τι μου ειπε.
Η ρουαγιαλ απο την αλλη,ειναι φυσκα στα συντηρητικα..και κυριως τα BHA,BHT..που ειναι καρκινογονα.
Με τηνν ακανα,αυτο που ειδα κυριως ειναι οπτι σταματησαν μαχαιρι οι εμετοι.Κανει και τωρα,αλλα παρα πολυ σπανια.Μια εξηγηση ειναι οτι η ακανα εχει φυτικες ινες πολυ καλυτερης ποιοτητας απο της ρουαγιαλ,και για αυτο αποβαλλουν απο τα κακακια τις τριχομπαλες.
Αυτα απο εμενα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
flora.m123
Δραστήριο μέλος
. Και αυτονόητο είναι ότι και η ακάνα και η όριτζεν είναι και για στειρωμένες γάτες και για αστείρωτες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μεγαλωσα τον γατο μου στην proplan kitten απο την ηλικια των 20 ημερων και συνεχισα μετα με proplan aftercare. Η αληθεια ειναι πως ολα λειτουργουν τελεια(οσο μπορω να ξερω) με την συγκεκριμενη.Δεν εχω κανενα παραπονο σε ολα. Το μονο που δεν ξερω αν φταιει η τροφη για λιγη κιτρινιλλα στα δοντια του τα πισω. Ολες λενε κατα της πλακας κτλ αλλα ξεεερω γω........
Δοκιμασα κ την fit 32 αλλα μου ζηταγε παραπανω φαγητο απ οτι ελεγε η συσκευασια.Σαφως του αρεσε παρα πολυ.Σαν να ηταν πεινασμενος συνεχως ρε παιδι μου! Με την proplan δεν ζηταει παραπανω φαγητο,ισα ισα που βγαζει το 24ωρο κ αφηνει κανα 2-3 σπορια.
Αν η κιτρινιλλα ειναι κατι γενικο θα μεινω στην proplan...
Οσο για acana & orijen. Οrijen δεν δοκιμασα καν,θεωρω τρελα πλεον τα ποσοστα πρωτεινης κ λιπους για τις γατες μας(μου αν θελετε).
Με την acana καναμε μια δοκιμη 3 ημερων κ λιωσαμε στα μαλακα κοπρανα κ τα αερια.Οταν λεμε αερια...ΑΕΡΙΑ! Τρεχαμε να σωθουμε!χαχα Οποτε την απορριψαμε και γυρισαμε σε proplan οπου κ εστρωσε.....
Τι να πω...Οσο με παιδεψε η τροφη των σκυλιων,αλλο τοσο κ παραπανω του γατου(καθ 'οτι αρσενικος κ στειρωμενος).......
Να σημειωσω κιολας εδω πως η τιμη της proplan με εχει...βολεψει κ με το παραπανω. Αλλα συνεχιζω να το ψαχνω μεχρι να κατασταλαξουμε.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Η κιτρινίλα μπορεί να βγει ο,τι και να τους δίνεις... Κατά της πλάκας όλες λένε, αλλά αν δεν τους βουρτσίζεις τα δόντια, και 100 ευρώ τροφή να πάρεις ξέρω γω πάλι μπορεί να εμφανιστεί. Οπότε αν αυτό είναι το πρόβλημα, απλά πάρε μια οδοντόβουρτσα και συνέχισε με την προπλάν! Οι royal απλά έχουν πιο πολλά βελτιωτικά γεύσης, για αυτό τη θέλουν πιο πολύ!
Αλλά για την ακάνα που λες, είναι λογικό να αντιδράσει έτσι η γάτα.. Γιατί περνάει σε μια τροφή grain-free, είναι μεγάλη η αλλαγή για τον οργανισμό! Θέλει σταδιακό πέρασμα, πρώτα ανακατεμένες οι δύο τροφές και μετά μόνο η καινούργια... Ε αν και εκεί έχει πρόβλημα με τα κόπρανα και με τα αέρια τότε απλά ΔΕΝ της κάνει η τροφή! Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες (όσο καλή μπορεί να είναι μια ξηρά τροφή!)..
Όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε νίκο... Εγώ ψάχνω μαγειρευτή διατροφή, αλλά δεν είχα χρόνο να μεταφράσω τα άρθρα που βρήκα! Θέλω να πάρω ένα βιβλίο και μετά θα ανεβάσω συνταγές. Μόλις ολοκληρώσω την έρευνά μου θα ανοίξω ένα θέμα, να σας πω αποτελέσματα... Πιστεύω και καλύτερη είναι για το ζώο και θα μας βγαίνει πιο φθηνά!
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος

flora.m123
Δραστήριο μέλος
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Λάθοςςςς...
Επαναδιατυπώνω:
Η nestle πήρε την purina και φτιάχνουν αυτά:Fancy Feast, Alpo, Friskies, Mighty Dog, Dog Chow, Cat Chow, Puppy Chow, Kitten Chow, Beneful, One, ProPlan,DeliCat, HiPro, Kit’n’Kaboodle, Tender Vittles, Purina Veterinary Diets.
Η Del Monte πήρε την Heinz και φτιάχνουν αυτά:MeowMix, Gravy Train, Kibbles ’n Bits, Wagwells, 9Lives, Cycle, Skippy, Nature’s Recipe, and pet treats Milk Bone, Pup-Peroni, Snausages, Pounce
Η Master Foods πήρε τη Mars Inc. η οποία είχε ήδη τη Royal Canin και φτιάχνουν:Royal Canin (Pedigree, Waltham’s, Cesar, Sheba, Temptations, Goodlife Recipe, Sensible Choice, Excel.
Η P&G πήρε την Iams και Iams eucanoba.
Η Blue έχει αρχίσει να επεκτείνεται πολύ και να φτιάχνει διάφορα πέρα από τροφές.
Όσο μεγαλύτερη γίνεται πιστεύω μια επιχείρηση τόσο λιγότερη σημασία δίνει στην ποιότητα.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο μεγαλύτερη γίνεται πιστεύω μια επιχείρηση τόσο λιγότερη σημασία δίνει στην ποιότητα.
Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ! Όλα στο βωμό του χρήματος πια με αυτές τις πολυεθνικές

Ειδικά με Mars και Nestle που φτιάχνουν και παιδικές τροφές!
Τις πιο πολλές τροφές δεν τις ήξερα, από αυτές που ανέφερες, αλλά eukanuba και royal canin, ήθελα να τις έχω σαν εναλλακτική. Αλλά δεν το βλέπω!
flora.m123
Δραστήριο μέλος
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
? Θα παρεις κατι πιο δευτερο που απ οτι εχω δει στην πραξη,κακα τα ψεματα,πολλες φορες ειναι καλυτερο απο κατι πολυ ακριβο. Επισης παιδια οι εταιριες mars,nestle purina,P&G,IAMS ειναι πρωτοπορες στον τομεα τους. Δεν μπορει να καλυπτουν τοσα χρονια τις αναγκες των κατοικιδιων και ξαφνικα να εγιναν τα τερατα επειδη καποιοι βγαζουν "βιολογικες"(my ass) τροφες.Γιατι οποιος πιστευει τα free-run chicken κτλ μαλλον πεφτει θυμα μαρκετινγκ.Ο ανθρωπομορφισμος δινει κ παιρνει πατωντας στην αγαπη μας για τα κατοικιδια. Ρολο παιζει η διατροφικη αξια σε ενα σιτηρεσιο κ οχι το κατα ποσο ειναι προς ''ανθρωπινη καταναλωση'' τα συστατικα του γιατι πολυ απλα δεν ειναι για ανθρωπο αλλα για ζωα.
Προτιμω να δωσω μια τροφη δοκιμασμενη στο ζωο μου παρα κατι "μοδατο" που δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι κ με τι ελεγχους και εμπειρια παραγεται.
Αυτα ειναι προσωπικη μου αποψη βεβαια πλεον,μετα απο ψαξιμο χρονων-κ δεν σταματαω,χωρις να υποβαθμιζω τις ολιστικες-βιολογικες τροφες σε σχεση με τις κλασικες.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μέχρι που στειρώθηκε ο γάτος μου έδινα τροφές του super market (έκανε πολύ συχνά εμετό, βέβαια). Όταν το είπα στη γιατρό, μου το απαγόρεψε δια ροπάλου και μου εξήγησε για το ουροποιητικό της γάτας και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στα νεφρά κλπ. Δεν το είχα πάρει τόσο σοβαρά, ώσπου μάθαινα από διάφορους γνωστούς και μη ότι άλλος πήγε τη γάτα του για καθετηριασμό, άλλου παρουσίασε πρόβλημα στα νεφρά και της κολλητής μου εμφάνισε ζάχαρο σε ηλικία μόλις 2 ετών. Όλοι αυτοί έδιναν τροφές του super market.

Πάντως το γεγονός ότι μένουν μέσα στο σπίτι είναι ένας παράγοντας που μειώνει ήδη την ποιότητα ζωής (δεν τρέχουν, δεν κυνηγάνε, δεν ασκούνται όσο έξω) Δε θα ήθελα λοιπόν να επιβαρύνω τον οργανισμό τους με συστατικά περιττά κι επιβλαβή. Και δεν θεωρώ ότι είναι θέμα μόδας τα συστατικά της acana αλλά ουσιαστικά, ούτε είναι θέμα ανθρωπομορφισμού. Ανθρωπομορφισμός θα ήταν να τα μαθαίναμε να τρώνε με κουτάλι!

Τέλος προτιμώ να διαθέσω τώρα κάτι παραπάνω για τη διατροφή τους (κόβοντας από άλλα επουσιώδη για μένα ή τα γατιά) παρά στο μέλλον αν συμβεί κάτι και πρέπει να ταλαιπωρηθεί το γατί από εγχειρήσεις και εξετάσεις. Έτσι θα έχω και τη συνείδησή μου καθαρή. Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη, την οποία και δεν επιβάλλω.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Επισης παιδια οι εταιριες mars,nestle purina,P&G,IAMS ειναι πρωτοπορες στον τομεα τους. Δεν μπορει να καλυπτουν τοσα χρονια τις αναγκες των κατοικιδιων και ξαφνικα να εγιναν τα τερατα επειδη καποιοι βγαζουν "βιολογικες"(my ass) τροφες.Γιατι οποιος πιστευει τα free-run chicken κτλ μαλλον πεφτει θυμα μαρκετινγκ.Ο ανθρωπομορφισμος δινει κ παιρνει πατωντας στην αγαπη μας για τα κατοικιδια. Ρολο παιζει η διατροφικη αξια σε ενα σιτηρεσιο κ οχι το κατα ποσο ειναι προς ''ανθρωπινη καταναλωση'' τα συστατικα του γιατι πολυ απλα δεν ειναι για ανθρωπο αλλα για ζωα.
εδω συμφωνω απολυτα. Μη κοιτατε τι γραφουν οι συσκευασιες μπροστά. Να βλέπετε πάντα τα συστατικά από πίσω!
Προτιμω να δωσω μια τροφη δοκιμασμενη στο ζωο μου παρα κατι "μοδατο" που δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι κ με τι ελεγχους και εμπειρια παραγεται.
Εδώ διακρίνω αρκετά κενά και αντιφάσεις (όχι δικές σου, αλλά των εταιριών ζωοτροφών). Την μια λένε ότι δεν κάνουν πειράματα σε ζώα ενώ την άλλη λένε ότι είναι δοκιμασμένες τροφές. Οι περισσότερες τροφές οι οποίες είναι δοκιμασμένες σε ζώα δεν έχουν δοκιμαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (μερικοί μήνες δοκιμών στην καλύτερη). Αυτό δεν σημαίνει ότι το ζώο θα είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, ούτε ότι δεν θα παρουσιάσει αργότερα προβλήματα (βλ. παθήσεις του ουροποιητικου συστηματος που πλεον ειναι συχνο φαινομενο).
Πάμε και στον έλεγχο που εδώ έχω πολλά για την γούνα τους. Να ξεκινήσω με τα recalls τροφών; Με το σκάνδαλο μελαμίνης το 2007; Με περιστατικά σαλμονέλλωσης σε ανθρώπους από ζωοτροφές; Με περιστατικά χαμηλών ή υψηλών ποσοστό βιταμινών; Με τα όρια τοξινών στις τροφές; Με την προέλευση και την ποιότητα των πρώτων υλών; Με τις καρκινογόνες ουσίες στις τροφές; Τα έχουν κάνει σκατά με το συμπάθειο, και τώρα με δήθεν ειδικές τροφές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
Αυτα ειναι προσωπικη μου αποψη βεβαια πλεον,μετα απο ψαξιμο χρονων-κ δεν σταματαω,χωρις να υποβαθμιζω τις ολιστικες-βιολογικες τροφες σε σχεση με τις κλασικες.
Καλά, μη νομίζεις ότι και αυτές οι τροφές είναι πανάκεια. Όπως είπα και παραπάνω, μη δίνετε σημασία τι γράφουν μπροστά στην ετικέτα. Κάποτε πίστευα και εγώ ότι έδινα την καλύτερη τροφή του εμπορίου στο γατί μου. Πίστευα ότι όταν έβλεπα το "salmon & shrimp" ο γάτος μου έτρωγε σολωμο και γαρίδες. Μια ματιά όμως στα συστατικά με προσγείωνε στην πραγματικότητα
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Κοίταξε, προσωπικά πιστεύω ότι όταν μια εταιρία παράγει από μάπα τροφές μέχρι πολύ καλές (ή μάλλον που να θεωρούνται ή να φαίνονται από άποψη συστατικών πολύ καλές) δεν τους νοιάζει να δώσουν ποιότητα. Που ξέρω εγώ ότι αυτά τα byproducts που τους έμειναν δεν τα έβαλαν και στην άλλη, καλύτερη τροφή; Γιατί όπως λέει και η Ceres, έλεγχος απλά "λένε" ΄ότι γίνεται. Μάρκες που έχουν συστατικά ποιό κοντά στη φύση του ζώου, όσο χάλια κρέας και να έχουν τουλάχιστον δεν έχουν καλαμπόκι και σιτηρά. Τώρα για την τιμή, εντάξει, ο,τι δίνεις, παίρνεις. Αλλά σκέψου ότι η τιμή της orijen πχ δε διαφέρει και πολύ από τη royal, άρα αυτό ακριβώς, το μάρκετινγκ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, γιατί κανείς δεν κάνει τον κόπο να δει τι βάζουν μέσα, βλέπει τη συσκευασία "royal cannin persian" και λέει οπ, εδώ είμαστε, άρα αυτή είναι ειδικά για την περσική μου. Γιατί όταν δεν υπήρχαν royal οι περσικές δε μπορούσαν να ζήσουν χωρίς την "ειδική" τροφή.
Και συμφωνώ νίκο, εννοείται πως θα δεις τι κάνει καλό στο ΔΙΚΟ σου ζώο, τώρα το τι πουλιέται περισσότερο ή το τι θα σου προτείνει ο πετσοπας δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Και να προσθέσω ότι απλά έγιναν γνωστές στην Ελλάδα οι "βιολογικές" τροφές αργότερα, γι'αυτό έχει γίνει τέτοιος ντόρος. Στο εξωτερικό έχει πάρα πολλές μάρκες και με καλά συστατικά και με χάλια. Καλά, στο εξωτερικό έχει και έτοιμες ωμές και μαγειρευτές διατροφές. Εδώ σε μία ακάνα και μία όριτζεν έχουμε πρόσβαση, και νομίζουμε ότι είναι ΟΙ τροφές.
Και να καταλήξω ότι εγώ πιστεύω ότι οι τροφές του εμπορίου γενικά δεν είναι αξιόπιστες. Γιατί παίζει ρόλο το χρήμα, ο έλεγχος, η διαφήμιση, η διαθεσιμότητα. Ούτε καν η τροφή που μπορούμε να τους φτιάχνουμε εμείς συγκρίνεται με τη φυσική τους. Τώρα συγκρίνουμε ένα ποντίκι που θα σκοτώσει και θα φάει επιτόπου η ίδια η γάτα με κότα,λαχανικά,βιταμίνες και χίλια πρόσθετα που βάζουν στις τροφές; Με τίποτα!
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τα συστατικα της acana(μιας κ το αναφερεις) για παραδειγμα θεωρεις πως δεν επιβαρυνουν τα ζωα? Εγω δεν θεωρω καποια τροφη επιβαρυνει τα ζωα.Το μονο που δεν θελω να βλεπω ειναι οι χρωστικες κ πρωτο συστατικο σιτηρα. Δεν θεωρω πως μια τροφη του εμποριου μπορει να σκοτωσει ενα ζωο εκτος και αν α)ειναι αλλοιωμενη β)υπαρχει προβλημα στα συστατικα ,τοξινες κτλ.Πάντως το γεγονός ότι μένουν μέσα στο σπίτι είναι ένας παράγοντας που μειώνει
ήδη την ποιότητα ζωής (δεν τρέχουν, δεν κυνηγάνε, δεν ασκούνται όσο έξω)
Γιατι η πατατα ειναι καλυτερη απο το καλαμποκι? Ως προς τι?

Η ζωη της γατας εχει αλλαξει χρονια τωρα.Ειδικα της γατας που ζει μονιμα μεσα.Βαση αυτου προσαρμοζεται κ η διατροφη της.
Αυτο λυπαμαι αλλα δεν μπορεις να το "δεσεις κομπο" μονο κ μονο απο την διατροφη.Οι παραγοντες ειναι πολλοι κ μαλιστα μεταβαλλονται.Τέλος προτιμώ να διαθέσω τώρα κάτι παραπάνω για τη διατροφή τους (κόβοντας
από άλλα επουσιώδη για μένα ή τα γατιά) παρά στο μέλλον αν συμβεί κάτι και
πρέπει να ταλαιπωρηθεί το γατί από εγχειρήσεις και εξετάσεις. Έτσι θα έχω και τη
συνείδησή μου καθαρή. Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη, την οποία και δεν
επιβάλλω.![]()
Αλλα καταλαβαινω πως δινοντας καλη τροφη προσπαθεις να περιορισεις τις πιθανοτητες.

Αυτο που εννοουσα με την λεξη δοκιμασμενα,ειναι η τεχνογνωσια κατα βαση. Το επιστημονικο υποβαθρο και η δυνατοτητα της χ,ψ εταιριας να "δουλεψει" ενα προιον,να το δοκιμασει,να κανει τα αναλογα τεστς κ να διαθεσει ενα προιον στο καταναλωτικο κοινο.Η royal canin και αλλες πολλες εταιριες εχουν δικα τους ζωα σε εγκαταστασεις(οχι ,δεν αναφερομαι στα βιντεο που κυκλοφορουν) οπου κανουν τεστ πεπτικοτητας,γευστικοτητας κτλ.Εξετασεις αιματος,ουρων....Εδώ διακρίνω αρκετά κενά και αντιφάσεις (όχι δικές σου, αλλά των εταιριών
ζωοτροφών). Την μια λένε ότι δεν κάνουν πειράματα σε ζώα ενώ την άλλη λένε ότι
είναι δοκιμασμένες τροφές. Οι περισσότερες τροφές οι οποίες είναι δοκιμασμένες
σε ζώα δεν έχουν δοκιμαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (μερικοί μήνες δοκιμών
στην καλύτερη). Αυτό δεν σημαίνει ότι το ζώο θα είναι σε άριστη φυσική
κατάσταση, ούτε ότι δεν θα παρουσιάσει αργότερα προβλήματα (βλ. παθήσεις του
ουροποιητικου συστηματος που πλεον ειναι συχνο φαινομενο).
Πάμε και στον
έλεγχο που εδώ έχω πολλά για την γούνα τους. Να ξεκινήσω με τα recalls τροφών;
Με το σκάνδαλο μελαμίνης το
2007; Με περιστατικά σαλμονέλλωσης σε ανθρώπους από
ζωοτροφές; Με περιστατικά χαμηλών ή υψηλών ποσοστό βιταμινών; Με τα όρια τοξινών
στις τροφές; Με την προέλευση και την ποιότητα των πρώτων υλών; Με τις
καρκινογόνες ουσίες στις τροφές; Τα έχουν κάνει σκατά με το συμπάθειο, και τώρα
με δήθεν ειδικές τροφές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι
έχουν δημιουργήσει.
Οι ανακλισεις πια(λεω "πια" για ειχα παθει αμοκ κ εγω τοτε) δεν μου λενε κατι. Ετυχε.Οπως ετυχε και με ανθρωπινα τροφιμα. Και η blue ειχε ανακλισεις ουκ ολιγες φορες και ειναι μια πολυ καλη τροφη.Οποτε...μονο το homemade μας σωζει εδω!
Με το καλο να μας παραθεσουν μελετες τους και αλλες εταιριες για να δουμε κατα ποσο ασχολουνται κ απο ποια οπτικη γωνια εξεταζουν τα πραγματα. Πχ τυχαιο,η purina εχει ολοκληρο κομματι στην ιστοσελιδα τους με μελετες και ερευνες που κανουν πανω σε ζωα για συγκεκριμενες παθησεις κ καταστασεις. Παχυσαρκια,ουροποιητικο κτλ.Χωρις να θεωρω πως οι διαιτες τους ειναι πανακεια για τις παθησεις που εγραψα.
Θα διαφωνισω.Δεν ειναι μαπα. Αν ηταν μαπα θα την ειχε "φτυσει" η αγορα.Γιατί αν το πάρουμε έτσι και η royal θεωρείται "κορυφαία", όμως αν διαβάσεις
τα συστατικά είναι μάπα.
Για να ειναι τα συστατικα οπως ειναι καπου αποσκοπουν.Οι αναλογιες καπου αποσκοπουν επισης. Το να παρασκευασεις σιτηρεσιο κ μαλιστα επιτυχημενο ειναι πολυ δυσκολη δουλεια. Μια μαπα τροφη δεν θα εδινε αψογο τριχωμα σε απειρα ζωα,ουτε σφιχτα κοπρανα,ουτε ενεργεια,ουτε θα ζουσαν αρκετα χρονια, με σταθερο βαρος. Αυτος ειναι ο στοχος του σιτηρεσιου.Να καλυπτει τις ημερισιες αναγκες του ζωου χωρις να το βλαπτει.
Εμεις gourmet τρωμε.Τις θεωρω καλες κονσερβες,οχι τελειες. Δεν του κανουν ουτε διαρροιες ουτε τιποτα.Το πόσο ακριβή είναι η τροφή δεν καθορίζει και την ποιότητά της, γιατί αν και
oι gourmet πχ πωλούνται στο σούπερ, ενώ οι vom feinstein στο πετ σοπ και πιο
ακριβά, έχουν τα ίδια (χάλια) συστατικά..
χαχαχαχα θα σε φρικαρω...αλλα εμενα δεν με ενοχλει να φαει by-products το γατι/σκυλι μου.Δεν μιλαω για κερατα κ φτερα βεβαια. Αν το αναγουμε στην φυση οπου θα επιανε μια μπεκατσα,θα ετρωγε και τα ποδια της κ ποιος ξερει τι αλλο απο το ζωο(εξου και τα αιματαλευρα)...Οχι μονο μπουτακι κ στηθος.δεν τους νοιάζει να δώσουν ποιότητα. Που ξέρω εγώ ότι αυτά τα byproducts που
τους έμειναν δεν τα έβαλαν και στην άλλη, καλύτερη τροφή; Γιατί όπως λέει και η
Ceres, έλεγχος απλά "λένε" ΄ότι γίνεται. Μάρκες που έχουν συστατικά ποιό κοντά
στη φύση του ζώου, όσο χάλια κρέας και να έχουν τουλάχιστον δεν έχουν καλαμπόκι
και σιτηρά. Τώρα για την τιμή, εντάξει, ο,τι δίνεις, παίρνεις.
Στην φυση επισης δεν θα ετρωγαν ουτε καλαμποκι ,ουτε πατατα,ουτε ρυζι,ουτε αρακα,ουτε σιταρι.....Δεν εχει νοημα να αναφερομαστε σε αυτο.
Αν το δουμε ετσι θελουμε μια τροφη ΜΟΝΟ με κρεας κ τιποτα αλλο μεσα.
Το θεμα της διατροφης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κ δεν εχει ουτε αρχη ,ουτε τελος δυστυχως.
Αν μπορουσα προσωπικα θα τους εδινα απ ολα. Και μαγειρευτο κ ξηρα κ ωμα. Αφου δεν βγαζω ακρη,να χαιρονται κ αυτα βρε παιδι μου!
Ευλογισον παιδια! Παλι με αγχωσε το θεμα!χαχαχααχαχα
flora.m123
Δραστήριο μέλος

Γενικά βαρέθηκα να το ψάχνω τόσο! Πραγματικά! Όλοι έχουμε τις απόψεις μας, και ξέρουμε πόσο επηρεάζει η εκάστοτε τροφή το ζωάκι μας.. Μια ενιαία "καλύτερη" τροφή δεν υπάρχει, γιατί αυτό που θα κάνει καλό στη δικιά μου γάτα πιθανό να μην κάνει καλό στη δικιά σου.. Το ίδιο και για τους σκύλους, τα καναρίνια, κλπ κλπ...
Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι γενικά τις τροφές του εμπορίου..
Ακριβώς αυτο!Το θεμα της διατροφης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κ δεν εχει ουτε αρχη ,ουτε τελος δυστυχως.
Αν μπορουσα προσωπικα θα τους εδινα απ ολα. Και μαγειρευτο κ ξηρα κ ωμα. Αφου δεν βγαζω ακρη,να χαιρονται κ αυτα βρε παιδι μου!

Καλά, για λιχουδιές εγώ τους δίνω απ'ολα. Εντάξει, όχι τα άκρως επικίνδυνα, αλλά και κοτόπουλο, και κότσι, και ελιά, και σολωμό, και ρύζι έχουν φάει. Και ο,τι φτιάχνω για μένα κρατάω λίγο για να τους δώσω.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool