Πάντως το γεγονός ότι μένουν μέσα στο σπίτι είναι ένας παράγοντας που μειώνει
ήδη την ποιότητα ζωής (δεν τρέχουν, δεν κυνηγάνε, δεν ασκούνται όσο έξω)
Τα συστατικα της acana(μιας κ το αναφερεις) για παραδειγμα θεωρεις πως δεν επιβαρυνουν τα ζωα? Εγω δεν θεωρω καποια τροφη επιβαρυνει τα ζωα.Το μονο που δεν θελω να βλεπω ειναι οι χρωστικες κ πρωτο συστατικο σιτηρα. Δεν θεωρω πως μια τροφη του εμποριου μπορει να σκοτωσει ενα ζωο εκτος και αν α)ειναι αλλοιωμενη β)υπαρχει προβλημα στα συστατικα ,τοξινες κτλ.
Γιατι η πατατα ειναι καλυτερη απο το καλαμποκι? Ως προς τι?

Η ζωη της γατας εχει αλλαξει χρονια τωρα.Ειδικα της γατας που ζει μονιμα μεσα.Βαση αυτου προσαρμοζεται κ η διατροφη της.
Τέλος προτιμώ να διαθέσω τώρα κάτι παραπάνω για τη διατροφή τους (κόβοντας
από άλλα επουσιώδη για μένα ή τα γατιά) παρά στο μέλλον αν συμβεί κάτι και
πρέπει να ταλαιπωρηθεί το γατί από εγχειρήσεις και εξετάσεις. Έτσι θα έχω και τη
συνείδησή μου καθαρή. Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη, την οποία και δεν
επιβάλλω.
Αυτο λυπαμαι αλλα δεν μπορεις να το "δεσεις κομπο" μονο κ μονο απο την διατροφη.Οι παραγοντες ειναι πολλοι κ μαλιστα μεταβαλλονται.
Αλλα καταλαβαινω πως δινοντας καλη τροφη προσπαθεις να περιορισεις τις πιθανοτητες.
Εδώ διακρίνω αρκετά κενά και αντιφάσεις (όχι δικές σου, αλλά των εταιριών
ζωοτροφών). Την μια λένε ότι δεν κάνουν πειράματα σε ζώα ενώ την άλλη λένε ότι
είναι δοκιμασμένες τροφές. Οι περισσότερες τροφές οι οποίες είναι δοκιμασμένες
σε ζώα δεν έχουν δοκιμαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (μερικοί μήνες δοκιμών
στην καλύτερη). Αυτό δεν σημαίνει ότι το ζώο θα είναι σε άριστη φυσική
κατάσταση, ούτε ότι δεν θα παρουσιάσει αργότερα προβλήματα (βλ. παθήσεις του
ουροποιητικου συστηματος που πλεον ειναι συχνο φαινομενο).
Πάμε και στον
έλεγχο που εδώ έχω πολλά για την γούνα τους. Να ξεκινήσω με τα recalls τροφών;
Με το
σκάνδαλο μελαμίνης το
2007; Με περιστατικά σαλμονέλλωσης σε ανθρώπους από
ζωοτροφές; Με περιστατικά χαμηλών ή υψηλών ποσοστό βιταμινών; Με τα όρια τοξινών
στις τροφές; Με την προέλευση και την ποιότητα των πρώτων υλών; Με τις
καρκινογόνες ουσίες στις τροφές; Τα έχουν κάνει σκατά με το συμπάθειο, και τώρα
με δήθεν ειδικές τροφές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι
έχουν δημιουργήσει.
Αυτο που εννοουσα με την λεξη δοκιμασμενα,ειναι η τεχνογνωσια κατα βαση. Το επιστημονικο υποβαθρο και η δυνατοτητα της χ,ψ εταιριας να "δουλεψει" ενα προιον,να το δοκιμασει,να κανει τα αναλογα τεστς κ να διαθεσει ενα προιον στο καταναλωτικο κοινο.Η royal canin και αλλες πολλες εταιριες εχουν δικα τους ζωα σε εγκαταστασεις(οχι ,δεν αναφερομαι στα βιντεο που κυκλοφορουν) οπου κανουν τεστ πεπτικοτητας,γευστικοτητας κτλ.Εξετασεις αιματος,ουρων....
Οι ανακλισεις πια(λεω "πια" για ειχα παθει αμοκ κ εγω τοτε) δεν μου λενε κατι. Ετυχε.Οπως ετυχε και με ανθρωπινα τροφιμα. Και η blue ειχε ανακλισεις ουκ ολιγες φορες και ειναι μια πολυ καλη τροφη.Οποτε...μονο το homemade μας σωζει εδω!
Με το καλο να μας παραθεσουν μελετες τους και αλλες εταιριες για να δουμε κατα ποσο ασχολουνται κ απο ποια οπτικη γωνια εξεταζουν τα πραγματα. Πχ τυχαιο,η purina εχει ολοκληρο κομματι στην ιστοσελιδα τους με μελετες και ερευνες που κανουν πανω σε ζωα για συγκεκριμενες παθησεις κ καταστασεις. Παχυσαρκια,ουροποιητικο κτλ.Χωρις να θεωρω πως οι διαιτες τους ειναι πανακεια για τις παθησεις που εγραψα.
Γιατί αν το πάρουμε έτσι και η royal θεωρείται "κορυφαία", όμως αν διαβάσεις
τα συστατικά είναι μάπα.
Θα διαφωνισω.Δεν ειναι μαπα. Αν ηταν μαπα θα την ειχε "φτυσει" η αγορα.
Για να ειναι τα συστατικα οπως ειναι καπου αποσκοπουν.Οι αναλογιες καπου αποσκοπουν επισης. Το να παρασκευασεις σιτηρεσιο κ μαλιστα επιτυχημενο ειναι πολυ δυσκολη δουλεια. Μια μαπα τροφη δεν θα εδινε αψογο τριχωμα σε απειρα ζωα,ουτε σφιχτα κοπρανα,ουτε ενεργεια,ουτε θα ζουσαν αρκετα χρονια, με σταθερο βαρος. Αυτος ειναι ο στοχος του σιτηρεσιου.Να καλυπτει τις ημερισιες αναγκες του ζωου χωρις να το βλαπτει.
Το πόσο ακριβή είναι η τροφή δεν καθορίζει και την ποιότητά της, γιατί αν και
oι gourmet πχ πωλούνται στο σούπερ, ενώ οι vom feinstein στο πετ σοπ και πιο
ακριβά, έχουν τα ίδια (χάλια) συστατικά..
Εμεις gourmet τρωμε.Τις θεωρω καλες κονσερβες,οχι τελειες. Δεν του κανουν ουτε διαρροιες ουτε τιποτα.
δεν τους νοιάζει να δώσουν ποιότητα. Που ξέρω εγώ ότι αυτά τα byproducts που
τους έμειναν δεν τα έβαλαν και στην άλλη, καλύτερη τροφή; Γιατί όπως λέει και η
Ceres, έλεγχος απλά "λένε" ΄ότι γίνεται. Μάρκες που έχουν συστατικά ποιό κοντά
στη φύση του ζώου, όσο χάλια κρέας και να έχουν τουλάχιστον δεν έχουν καλαμπόκι
και σιτηρά. Τώρα για την τιμή, εντάξει, ο,τι δίνεις, παίρνεις.
χαχαχαχα θα σε φρικαρω...αλλα εμενα δεν με ενοχλει να φαει by-products το γατι/σκυλι μου.Δεν μιλαω για κερατα κ φτερα βεβαια. Αν το αναγουμε στην φυση οπου θα επιανε μια μπεκατσα,θα ετρωγε και τα ποδια της κ ποιος ξερει τι αλλο απο το ζωο(εξου και τα αιματαλευρα)...Οχι μονο μπουτακι κ στηθος.
Στην φυση επισης δεν θα ετρωγαν ουτε καλαμποκι ,ουτε πατατα,ουτε ρυζι,ουτε αρακα,ουτε σιταρι.....Δεν εχει νοημα να αναφερομαστε σε αυτο.
Αν το δουμε ετσι θελουμε μια τροφη ΜΟΝΟ με κρεας κ τιποτα αλλο μεσα.
Το θεμα της διατροφης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κ δεν εχει ουτε αρχη ,ουτε τελος δυστυχως.
Αν μπορουσα προσωπικα θα τους εδινα απ ολα. Και μαγειρευτο κ ξηρα κ ωμα. Αφου δεν βγαζω ακρη,να χαιρονται κ αυτα βρε παιδι μου!
Ευλογισον παιδια! Παλι με αγχωσε το θεμα!χαχαχααχαχα