Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;

Rouli μου θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα εξής θέματα:

1. Σειρά τροφής Αcana που θίγει και το θέμα της υψηλής πρωτεΐνης
  2. Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;
Θα σου πω και τέλος την άποψη μιας φίλης-κτηνιάτρου: Υποστηρίζει λοιπόν πως μια καλή τροφή (αυτές που χαρακτηρίζονται super premium) είναι καλή, δοκιμασμένη και αν τη δέχεται η γάτα σου, δεν έχεις λόγο να την αλλάξεις. Όσον αφορά της τύπου Acana-Orijen μάλλον δεν θα τις έδινε στις γάτες της. Γενικά πολλοί κτηνίατροι είναι της φιλοσοφίας (και διδάσκονται στις σχολές τους) πως εμπιστευόμαστε τα δοκιμασμένα προϊόντα και πως παραπάνω πρωτεΐνη είναι περιττή. Κι επιμένει πολύ στο ότι όταν μια τροφή ταιριάζει στο γαστρεντερικό της γάτας, δεν την αλλάζουμε, καθώς το γαστρεντερικό τους είναι πολύπλοκο και εύκολα δημιουργούνται προβλήματα.

Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από την τροφή που αναφέρεις, καθώς RC τρώνε τα μικρά μου. Πάντως καταλήγω στο ότι η τροφή που θα επιλέξεις πρέπει πάνω από όλα να ταιριάζει στη γάτα σου. Έχουμε ακούσει και για γάτα που μόνο σε τροφή τύπου whiskas ήταν εντάξει, ενώ σε όλες τις άλλες εμφάνιζε αλλεργία. Οπότε, κατά τη γνώμη μου, ψάχνεις για μια τροφή με μια καλή φήμη που "φεύγει" (=την καταναλώνουν πολλά ζώα χωρίς προβλήματα) και που τη δέχεται η γατούλα σου! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ποιες κροκέτες προτιμάτε;

καλησπερα, ευχαριστω πολυ aba για την απαντηση σου.
ειναι μπερδεμα με τοσες τροφες και τοσες γνωμες, καταλαβαινετε.. :p
κι ως νεα γατομαμα δε θελω να κανω κανενα λαθος ή να βιαστω αλλα δε θελω και να δοκιμασει η μικρη μου δεκα τροφες, νομιζω αυτο θα ηταν χειροτερο. οποτε κατεληξα προς το παρον στην arden grange kitten, μου φαινεται πιο καλη στα συστατικα, ειναι super premium και σε μια τιμη εφικτη για την τσεπη μου αφου με 15 ευρω θα με βγαλει 1μιση μηνα περιπου.
αφου της αρεσει και της μικρης μου, την τρωει με ορεξη και δεν εχει αλλαγη στη διαθεση ή στην τουαλετα, θα μεινω ..κι ο Θεός βοηθος :D

υ.γ. σας εχω ζαλισει ξερω αλλα εχω αλλη μια ερωτηση, που δε ξερω αν παει στη συγκεκριμενη κατηγορια. υπαρχει τροπος να μετραω τις μεριδες χωρις να παρω ζυγαρια? ξερω οτι ειναι στα 50 γραμμ τη μερα αλλα η μονη μεζουρα π εχω ειναι μια διαφημιστικη της ρογιαλ η οποια ομως δειχνει σε κουπες, οπου δε βοηθαει καθολου αφου ολες οι συσκευασιες γραφουν γραμμαρια. κατα πασα πιθανοτητα θα παρω μια μικρη ζυγαρια κουζινας αλλα μου επεσαν κατι εξοδα μαζεμενα τωρα με περιφραξη μπαλκονιου κλπ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όλοι έτσι κάνουμε! Διαβάζουμε από εδώ, διαβάζουμε από εκεί, μπουρδουκλωνόμαστε και στο τέλος καταλήγουμε με χίλιες δυο αμφιβολίες σε κάτι που ελπίζουμε να είναι σωστό! Οπότε το κλειδί είναι η γατούλα σου να είναι υγιής κι αυτό θα διαπιστώσεις αν ισχύει με τη μακροχρόνια κατανάλωση μιας τροφής! :)

Νομίζω η ζυγαριά είναι η μόνη λύση. Παρ' όλ' αυτά αν μπορείς να "δανειστείς" μία, μπορείς να μετρήσεις πόσα είναι τα 50 γρ σε αυτό το κυπελλάκι και να το θυμάσαι! Επιπλέον, θα δεις πως η συνιστώμενη μπορεί να "παίζει" λίγο. Εγώ τους δίνω λιγότερο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα νομίζω δεν φτάνουμε τη συνιστώμενη. Αυτό το βλέπω και στο σώμα τους βέβαια, αν δω πως "στρογγυλεύουν" κόβω 2-3 γρ. τη μέρα.

μεχρι τωρα το πηγαινα στο περιπου κι επειδη η συσκευασια των 400 γρ με εβγαζε 7-8 μερες υποθετω οτι τη δινω σωστα. ετσι κι αλλιως η μικρη μου μονο οταν πειναει τρωει και παντα οσο θελει, δλδ μπορει να αφησει λιγο κ να παει μετα οταν ξαναπεινασει.
επισης την πηγα πριν λιγες μερες στο γιατρο κ την ειδε μια χαρα, υποθετω αν εβλεπε κατι περιττο ή κατι λιγοτερο στο σωμα της θα το ελεγε.

απλως τωρα πηρα μεγαλη συσκευασια και δε θελω να ρισκαρω να μπερδευτω, οποτε θα παρω μια μικρη ζυγαρια αναγκαστικα.

αλλα δε καταλαβα γτ η ρογιαλ δινει κουπα μετρησης διαφημιστικη αφου η συσκευασια λεει για μετρηση με γραμμαρια :confused:

Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις την προ πλαν και να μην του αλλάζεις συχνά την τροφή, γιατί ίσως να του δημιουργήσει πρόβλημα!
Επίσης θα σου πρότεινα να παίρνεις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού για να σου βγαίνουν ποιο φθηνά! αν πάρεις την 10κιλη προ πλαν θα σου βγει περίπου 5,50 ευρό το κιλό!

καλησπέρα γατοπαρεάκι :)
georgetam ευχαριστώ για την απάντηση, το κρατάω σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την arden, αν και μέχρι στιγμής τη δέχεται μια χαρά. πήρα τη 2κιλη αλλά την επόμενη φορά θα πάρω σίγουρα μεγαλύτερη συσκευασία, απλώς τώρα δεν έφτανε το budget :p
σήμερα μου έδωσε κι η κοπέλα στο πετ σοπ μια μεζούρα της arden που δείχνει όλες τις τροφές της σε γραμμάρια οπότε ευτυχώς δε θα χρειαστεί να πάρω ζυγαριά.

Ολιστικές ξηρές τροφές

Παιδια, θελω πολυ να δωσω στις 2 μου γατες ολιστικες τροφες και ειναι γεγονος οτι ειναι πανακριβες. Ειδκα οι σειρες Orijen & Acana. Βρηκα στο συγκεκριμενο λινκ, καποια πιο οικονομικη. https://www.petopoleion.gr/p.Finest-Fish-4-Cats-Sardela-1-5kg.558494.html
Θα ηθελα την γνωμη σας κι αν καποιος την εχει δοκιμασει.
Ξερετε, τα 2 γατια μου ειναι ιδιαιτερα φαγανα. Χρειαζομαστε τουλαχιστον 3 κιλα τον μηνα (κ ισως να λεω λιγα), ειμαστε σε φαση γαμου, με τον μισθο ενος ατομου κ οπως καταλαβαινετε περναμε δυσκολα. Ωστοσο, θα ηθελα να τρωνε πιο υγιεινα...
Τι προτεινετε;

Επισης, διαβασα μια συνταγη που εβαλε ο γιατρος για μαγειρευτο φαγητο, την βρισκω δυσκολη. Αν εχετε κατι πιο ευκολο να προτεινετε και για αυτη την περιπτωση, παρακαλω καντε το.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Καλησπερα
Εχω ενα θεμα με ενα γατο στειρωμενο στο σπιτι μου. Καθοτι δεν ειναι δικος μου και εχοντας αλλες 3 υπευθυνη μου ,προσπαθω να τα βγαλω περα με τα εξοδα μιας τεταρτης ,χωρις να τα καταφερνω και καλα. Ψαχνω για μια τροφη για στειρωμενες γατες που να μου προσφερει μια ανασα στα οικονομικα μου. Δεν ειπα να παρω οτιδηποτε φτηνιαρικο μπορω να βρω ,αλλα κατι εκτος επιπεδου Royal- Canin. Μεχρι στιγμης οι μαρκες Pro-plan kai Sanabelle που κοιταξα ,δυστυχως δεν μου κανουν ,διοτι λαμβανοντας υπο οψιν την δοσολογια ,δεν κανω καμια απολυτως οικονομια. Εχω αποφασισει λοιπον ,ρωτωντας και τον κτηνιατρο να δινω στον γατο μια ανεκτη τροφη σε συνδυασμο με αγωγη συντηρησης με την Uro-pet παστα οξινοποιησης ,ωστε να μην του δημιουργηθει κανενα προβλημα. Ζητω λοιπον μαρκες τροφων που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω.
EDIT: Τι λετε για τις: Delicat/Brekkies/Tonus;

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ έχω ακούσει αρκετά καλές γνώμες για την τονους! ειδικά η 15 κιλη συμφέρει απίστευτα. για της άλλες δεν ξέρω να σου πω...

Στα δικά μου έδινα τη Brekkie's για αρκετό καιρό. Τους άρεσε αλλά δε χόρταιναν με την ποσότητα που έπρεπε να τρώνε κι έτσι είχαμε πάρει κιλάκια... Πλέον τους δίνω την Tonus για στειρωμένες με γαλοπούλα. Στην τιμή έχει μικρή διαφορά (στην ποσότητα για μια γατούλα δε θα σου φανεί) και χορταίνουν με λιγότερο και πέσαν και οι χοντρές κοιλίτσες που είχαμε φτιάξει!! ;)
Α, δοκίμασα και την Tonus που είναι για το ουροποιητικό και επίσης δε χόρταιναν. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι δε χρειάζεται ούτε να τις ανακατεύω, η τροφή για στειρωμένες τα καλύπτει.

Κι εγω την tons sterilized δινω. Την τρωει με πολυ ορεξη και την χορταινει. Μεχρι στιγμης της εχει κατσει πολυ καλα αν κρινω απο την τριχα της και το βαρος της.

Εχει να κανει η μαρκα με την δοσολογια; Εγω της έδινα brekkies και μετα pro plan. Της την άλλαξα και της δινω royal canin αλλα τρωει πολυ λιγοτερο και ανησυχώ οτι της κοπηκε η ορεξη

Απ'όσο ξέρω, όσο πιο θρεπτική και καλή είναι η τροφή, τόσο μικρότερη η ποσότητα που τα χορταίνει.
Σίγουρα θα παίζει ρόλο και το πόσο τους αρέσει και πόσο πειναλέα και λιχούδικα είναι τα αγαπάκια μας!! :P

Γεια σας γατοπαρέα!

Να μαι η ανήσυχη μάνα να θέλω να αλλάξω πάλι τροφή.

Η μικρή μου είναι 5 μηνών τώρα αλλά με το δεύτερο 2κιλο arden που πήρα παρουσιάζει μαλακά κόπρανα και το πωπουδάκι της είναι σχεδόν πάντα λερωμένο, κάτι που δε συνέβαινε με τη royal.
Όταν της δίνω σκέτη ξηρή τροφή δε το παθαίνει συνήθως αλλά όταν της δίνω και λίγη κονσέρβα ή κοτόπουλο βραστό, πρέπει να στήνω καραούλι πότε θα χ..σει για να τη σκουπίσω να μη λερώσει κανένα καναπέ!

Τώρα λοιπόν που τελειώνει και το δεύτερο δίκιλο θα αλλάξω.
Θέλω την άποψη και την εμπειρία σας για royal canin kitten-proplan junior ή όποια άλλη θεωρείτε καλή σε αυτή την κατηγορία. Αν έχετε κάποια λίγο πιο οικονομική που να είναι όμως καλή ευχαρίστως να την ψάξω.

Ευχαριστώ!

Καλημέρα και καλή Μεγάλη εβδομάδα, παρεπιπτόντως.

Τελικά μάλλον θα καταλήξω στη ρόγιαλ πάλι καθότι είναι δοκιμασμένη στη μικρή μου και η τιμή αναλογικά στο δίκιλο βγαίνει το ίδιο με την προπλαν, η οποία όταν την είχαμε δοκιμάσει δε μας πολυάρεσε... της shanti οχι εμένα! :P

Αν έχετε όμως κάποια ανάλογης ποιότητας να μας προτείνετε, ευχαρίστως να ακούσουμε την άποψή σας.

Γεια σε όλους.

Από χθες περνάμε σιγά σιγά σε αλλαγή από arden grange kitten σε royal canin kitten, και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!
Τα κ@κάκια άρχισαν να σφίγγουν και δεν έχουμε λερωθεί. Τόσο καλά που χθες δε το κατάλαβα καν όταν έκανε κ@κάκια! Από την τουαλέτα της το κατάλαβα όταν την καθάρισα χθες βράδυ.

Προς το παρόν βάζω μισή μισή τροφή για να μην αλλάξει απότομα, και θα μειώνω σταδιακά την arden στο μπωλάκι.

Κι εννοείται, αν όλα πάνε καλά, δεν αλλάζω ξανά!

Τέλειααααα.... Παραμονές των γιορτών και ξεμείναμε από τροφή, μιας που η ηλεκτρονική παραγγελία που έχω κάνει δεν ήρθε μέχρι σήμερα και δε φαντάζομαι οι μεταφορικές να δουλεύουν αύριο και μεθαύριο.... Καλού κακού λοιπόν κι επειδή δε μας φτάνει η τροφούλα μας (RC sterilized) πήγα σε ένα pet-shop (αφού διαπίστωσα πως έκλεισε τα πρώτο στο οποίο σκόπευα να πάω) και δε βρήκα τίποτα σε RC. Οπότε πήρα τη Farmina Matisse neutered. Mου τη συνέστησε ο πωλητής ως πολύ καλή και μάλιστα την πήρα χύμα, που έβγαινε πολύ πιο οικονομική από τη συσκευασμένη (με διαβεβαίωσε πως είναι η ίδια και στο τσουβάλι είχε φωτογραφία ακριβώς τη συσκευασία αυτή που φαίνεται και στην ιστοσελίδα τους, που σας παρέθεσα). Τους έβαλα τώρα μισή μισή με RC γιατί έχω τόσο λίγη που δεν προλαβαίνω να κάνω ομαλή μετάβαση. :/:
Έχετε καμιά άποψη για αυτήν την τροφή; Φοβάμαι μη μου κάνουν διάρροιες γαμώτο, εξαιτίας της απότομης αλλαγής (έχουμε κι ένα ιστορικό με αλλαγή σε Acana στο παρελθόν...). Πάντως την έφαγαν με ευχαρίστηση (κάτι που δεν είχε συμβεί με την Acana).

Τί έγινε τελικά, aba? όλα οκ με την πρόχειρη τροφή?

Εμείς πάντως με τη royal είμαστε μια χαρά! Ούτε μαλακά κ@κάκια, ούτε λερωμένο πωπουδάκι, ούτε βρωμερές μυρωδιές στην τουαλέτα, ούτε αέρια!
Ειλικρινά, δε νομίζω να αλλάξω τροφή ποτέ! Το πολύ πολύ αν χρειαστεί, όταν στειρωθεί, να πάρω ειδική για στειρωμένες, αλλά πάλι της royal θα είναι.

Καλησπέρα rouli μου! :)
Ναι, όλα μια χαρά με την τροφή ευτυχώς! Ούτε διάρροιες ούτε τίποτα! Και την τρώνε με όρεξη! Θα τη δώσω τώρα να δω πως τους κάθεται και λίγο πιο "μακροχρόνια" και μετά θα γυρίσω μάλλον πάλι σε RC!

Λοιποοον!!!
Ψαχνομαι να δω τι ξηρα τροφη θα παίρνω τελικα:mad:
RC δεν εχουμε δοκιμασει ,αν και θα ηθελα,αλλα ειδικα τωρα με τα 5,δεν υπαρχει περιπτωση να μπορω να αγοραζω RC:/:
τους εδινα farmina(3ε/κιλο) αλλα δεν την τιμούν όλοι,ουτε μπορω να πω οτι μ ενθουσιασε κι εμενα(οχι δεν τη δοκιμασα:P-μιλαω για κακακια και τριχωμα)
μετα brekkies κ την απλη και για στειρωμενα,ουτε αυτη
μετα tonus urinary(4e/kilo-χυμα απο ενα πετ σοπ)ή για στειρωμενα
σκεφτομαι να παίρνω αυτη:hmm:φυσικα αυτη τη φορα θα τη παρω σε 15κιλη συσκευασια,συμφερει(42ε/15κιλο-2,8/kilo)
τι γνωμη έχετε για τούτη???

Back