john_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
john_b
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άραγε είναι ασφαλές για τον άνθρωπο;
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι,είναι οντως αν το δινεις για καθημερινη τροφή.Αλήθεια πόσο την βρήκες;;Εγώ 1.50.όμως παίρνω μισες μισες ,τα φακελακια της ρουαγιαλ για στειρωμενα(1.30 ) και τις aplaws.Και βεβαια δεν ειναι η συνολικη τους τροφή αυτη,(δινω και ακανα)απλα αντικαθιστα ένα γεύμα..οποτε ενα φακελάκι μου κραταει για 2 μερες.
Μόνο έτσι,αλλιώς ούτε εγω θα μπορούσα να δινω τοσα λεφτα.
Έφη τώρα το παρατήρησα! Τι εννοείς ένα φακελάκι δύο μέρες; Σε δύο γατιά;
Ξέρεις τι κάνω εγώ; Βάζω αντί για κροκέτες το πρωί ένα φακελάκι των 85 γραμμαρίων στο καθένα γατί, ανά 2 ή 3 μέρες, και το βράδυ κανονικά ξηρή τροφή. Είναι πολύ δηλαδή; Γιατί στη ρόυαλ πχ λέει 3 φακελάκια τη μέρα για τη μέση γάτα.Και την applaws δεν την έχω βρει κάτω από 1.70 και τη royal φακελάκι το παίρνω 1.10.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Έφη τώρα το παρατήρησα! Τι εννοείς ένα φακελάκι δύο μέρες; Σε δύο γατιά;Ξέρεις τι κάνω εγώ; Βάζω αντί για κροκέτες το πρωί ένα φακελάκι των 85 γραμμαρίων στο καθένα γατί, ανά 2 ή 3 μέρες, και το βράδυ κανονικά ξηρή τροφή. Είναι πολύ δηλαδή; Γιατί στη ρόυαλ πχ λέει 3 φακελάκια τη μέρα για τη μέση γάτα.
Και την applaws δεν την έχω βρει κάτω από 1.70 και τη royal φακελάκι το παίρνω 1.10.
Βρε συ,1.50 αγοραζω εγω την aplaws,που ειμαι σε νησι,και υποτιοθεται οτι ειναι και τα μεταφορικα..

Τεσπαοσον αφορα το φακελακι.Ακου κατι.Ναι.εννοω και για τα δυο γατια.Δεν ξερω αν το εχουν τα γατια μου,ομως οταν τους βαζω το μισο φακελακι στα δυο(περιπου μια κουταλια της σουπαςν ειναι για το καθενα),ο μπουκακος συνηθως την τρωει..και η πουπυ παντα αφηνει,οποτε το τρωει και αυτο ο μπουκακος.
Παραπανω ουτε ο μπουκακος τρωει.Αυτο που μενει μετα απο κανα δυο ωρες δεν το τρωνε γιατι εχει ξεραθει,ειδικα τωρα τιο καλοκαιρι.Αν τους το βαλω ολοκληρο σε ενα γευμα θα πεταξω την μιση.Το βραδυ ,δεν θα ξαναβαλω την υπολοιπη,γιατι θελω να αντικαθιστω με την υγρη τροφη ενα γευμα..και οχι δυο.Ομως τους βαζω καθε μερα και οχι πχ μερα παρα μερα ή δυο φορες την εβδομαδα.Οπότε η υπολοιπη μιση παει για την επομενη μερα.
(Στο ψυγειο την βαζω εννοειται)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οχι,τωρα την κοιταξα..70 γραμμαρια ειναι η δικια μου βρε συ.η aplaws βγαίνει σε 2 διαφορετικά γραμμάρια, η 70gr έχει 1.80 και η πιο μικρή που είναι κάτι ενδιάμεσο απο την 70αρα και την gourmet gold η οποία έχει 1.20.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
........ τι να πω, μάλλον θα έρθω ζάκυνθο διακοπές να πάρω φθηνές κονσέρβες!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
περίεργο........ τι να πω, μάλλον θα έρθω ζάκυνθο διακοπές να πάρω φθηνές κονσέρβες!
![]()

Καλοδεχουμενη αγαπουλα μου..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
περίεργο........ τι να πω, μάλλον θα έρθω ζάκυνθο διακοπές να πάρω φθηνές κονσέρβες!
![]()
Απορία: γιατί πετάς τόσα χρήματα σε τέτοιες κονσέρβες που δεν περιέχουν συμπληρώματα; Μπορείς να βράζεις κοτόπουλο στο σπίτι σου και να το δίνεις με το ζουμί. Θα σου βγεί πολύ φθηνότερο. Η υγρή applaws δεν είναι για βασική τροφή γιατί δεν είναι συμπληρωμένη, οπότε είτε παίρνεις την συγκεκριμένη κονσέρβα, είτε μαγειρεύεις μόνη σου είναι το ίδιο, αν και πιστεύω ότι είναι καλύτερα να βράζεις κοτόπουλο γιατί οι κονσέρβες περιέχουν επικάλυψη BPA που ενοχοποιείται για πολλά στους ανθρώπους και στις γάτες λένε ότι μπορεί να προκαλέσει υπερθυροειδισμό.
Μπορείς να βράζεις κοτόπουλο με τα κόκκαλα του (ή να προσθέτεις επιπλέον κόκκαλα), να μη βαζεις πολύ νερό στην κατσαρόλα και να το αφήνεις να σιγοβράζει στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία και αφού βράσει να το αφήνεις να κρυώσει, να βγαζεις τα κοκκαλα, να το χωρίζεις σε γεύματα μαζί με το ζουμί και να το βάζεις για 2 μέρες στο ψυγείο και το υπόλοιπο στην κατάψυξη. Αν βάλεις αρκετά κόκκαλα μέσα το ζουμί θα γίνει ζελεδάκι όταν κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις σκέτη ζελατίνη.
john_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν, έχει βάλει ο Γαλαξίας προσφορά τις κονσέρβες Γκουρμέτ των 400γραμμαρίων, όλες οι γεύσεις, μία + μια δώρο. Πήγα πήρα 40 και πλήρωσα 20. Είναικαλή φάση, ειδικά για το δικό μου το Φλοκατάκι που είναι φαγανό.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απορία: γιατί πετάς τόσα χρήματα σε τέτοιες κονσέρβες που δεν περιέχουν συμπληρώματα; Μπορείς να βράζεις κοτόπουλο στο σπίτι σου και να το δίνεις με το ζουμί. Θα σου βγεί πολύ φθηνότερο. Η υγρή applaws δεν είναι για βασική τροφή γιατί δεν είναι συμπληρωμένη, οπότε είτε παίρνεις την συγκεκριμένη κονσέρβα, είτε μαγειρεύεις μόνη σου είναι το ίδιο, αν και πιστεύω ότι είναι καλύτερα να βράζεις κοτόπουλο γιατί οι κονσέρβες περιέχουν επικάλυψη BPA που ενοχοποιείται για πολλά στους ανθρώπους και στις γάτες λένε ότι μπορεί να προκαλέσει υπερθυροειδισμό.
Μπορείς να βράζεις κοτόπουλο με τα κόκκαλα του (ή να προσθέτεις επιπλέον κόκκαλα), να μη βαζεις πολύ νερό στην κατσαρόλα και να το αφήνεις να σιγοβράζει στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία και αφού βράσει να το αφήνεις να κρυώσει, να βγαζεις τα κοκκαλα, να το χωρίζεις σε γεύματα μαζί με το ζουμί και να το βάζεις για 2 μέρες στο ψυγείο και το υπόλοιπο στην κατάψυξη. Αν βάλεις αρκετά κόκκαλα μέσα το ζουμί θα γίνει ζελεδάκι όταν κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις σκέτη ζελατίνη.
δεν υπάρχει περίπτωση να τους δίνω συμπλήρωμα κονσέρβας με τόσα λεφτά.... μαγειρεύω καθημερινά αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να μαγειρεύω και για τα μικρά... δεν το έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια με την Ήρα και τον Δία, θα το κάνω τώρα;;; βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.... ότι αφορά τις κονσέρβες αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα προκύπτει όταν είναι χτυπημένες και εφόσον δεν έχουμε αφαιρέσει απο μέσα το φαγητό καθώς λόγω της οξείδωσης μπορεί να εισχωρήσει το BPA σε αυτό. παρεμπιπτόντως, λύσε μου μια απορία! οι γάτες δεν παθαίνουν τίποτα απο τα ωμά θρυμματισμένα κόκκαλα; ρωτάω γιατί μία φίλη μου ψάχνει να βρεί μηχανή να τα κόβει!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν υπάρχει περίπτωση να τους δίνω συμπλήρωμα κονσέρβας με τόσα λεφτά.... μαγειρεύω καθημερινά αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να μαγειρεύω και για τα μικρά... δεν το έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια με την Ήρα και τον Δία, θα το κάνω τώρα;;; βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.... ότι αφορά τις κονσέρβες αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα προκύπτει όταν είναι χτυπημένες και εφόσον δεν έχουμε αφαιρέσει απο μέσα το φαγητό καθώς λόγω της οξείδωσης μπορεί να εισχωρήσει το BPA σε αυτό. παρεμπιπτόντως, λύσε μου μια απορία! οι γάτες δεν παθαίνουν τίποτα απο τα ωμά θρυμματισμένα κόκκαλα; ρωτάω γιατί μία φίλη μου ψάχνει να βρεί μηχανή να τα κόβει!
Κοίτα, δεν είναι ανάγκη να μαγειρεύεις καθημερινά. Μπορείς να το κάνεις 1-2 φορές την μήνα. Εγώ κάθε 2-3 εβδομάδες φτιάχνω την τροφή του και δεν μου παίρνει πάνω από μια ώρα να την ετοιμάσω και να πλύνω ότι έχω λερώσει. Αν κάνεις την αρχή μετά συνηθίζεις
Το BPA εισχωρει στην τροφή ακομα και οταν ειναι κλειστή η κονσέρβα
.Λενε πως ολες οι κονσερβες οι οποιες ανοιγουν χωρις ανοιχτηρι, εχουν BPAFurthermore, a study conducted by the University of Texas School of Public Health in 2010, found BPA in 63 of 105 samples of fresh and canned foods, foods sold in plastic packaging, and in cat and dog foods in cans and plastic packaging. https://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A

Από τα ωμά θρυμματισμένα κόκκαλα δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα εφόσον είναι τα κομμάτια μικρά (ο δικός μου τρώει μέχρι και 1εκ μήκος κομματιασμένου κόκκαλου χωρίς κανένα πρόβλημα). Μπορεί να τα αλέθει στο μπλέντερ αλλά να τα βάζει σκέτα, χωρίς κρέας γιατί ο συνδετικός ιστός θα τυλιχτεί γύρω από την λεπίδα και θα σταματήσει να γυρίζει με κίνδυνο να καταστραφεί το μπλεντερ. Εναλλακτική λύση είναι να πάρει χειροκίνητη μηχανή του κιμά που δεν κοστίζει παραπάνω από 30-50 ευρώ. Αν πάρει ηλεκτρική μηχανή για κιμά, συνιστώ να προσέξει να πάρει πάνω από 400watt μηχανή, το ιδανικό είναι μια των 800.
Επειδη εψαξα στο φορουμ,δε βρηκα κατι για τη συγκεκριμενη κονσερβα Purina,παρα μονο για την Gold και την Diamant της αντιστοιχης σειρας.Θα θελα να μαθω αν εχετε παρει απο την απλη τη Gourmet στα γατουνια σας κι αν την τρωνε,εντυπωσεις κλπ.Ζητω συγγνωμη προκαταβολικα σε περιπτωση που εχει υπαρξει αναλυση για τη συγκεκριμενη κονσερβα σε καποιο θεμα και μου διεφυγε
Επισης,επειδη πηρα και καποιες κονσερβες απο τα Carrefour κ το Lidl για τα αδεσποτα,θα θελα να μαθω αν εχετε δοκιμασει και καποια απο αυτες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηθελα να μαθω,επειδη σε ενα πετ σοπ εχει τη συγκεκριμενη κονσερβα σε προσφορα,κι ελεγα να παρω μερικες,μιας και ειναι και συσκευασια των 195 γρ και ειχε σε καθε κιβωτιο τις 4 κονσερβες δωρο...

Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Λοιπον αυτες τις τροφες τις ξερω πολυ καλα και τις επαιρνα απο τοτε που βγηκαν, γιατι δεν υπηρχαν βεβαια παντα. Καποτε υπηρχαν οι απλες οι Whiskas και Friskies και η μονη τους διαφορα ηταν οτι η μεν ηταν πατε και η δε κομματακια. Οταν πρωτοβγηκε λοιπον αν και σημαντικα ακριβωτερη την αγορασα γιατι παντα ηθελα για τα γατια μου το καλυτερο που υπαρχει, ασχετα αν δεν ηξερα ποιο ειναι αυτο.
Η αντιδραση τους ηταν αναμενομενη θα ελεγα και μεχρι πριν λιγο καιρο που ανακαλυψαμε τον διαβητη της Τασουλας, αυτες τρωγανε. Οχι οτι δεν παιρναμε καποιες φορες τις schecir ή τις applaws, αλλα θελανε κυριως την diamond, μονο ο Κοκος μου θυμαμαι ειχε μια αδυναμια στην schecir. Οσο για το αν ειναι καλες, οπως σου ειπα τα παλια μου τα γατια ετρωγαν κυριως αυτης της εταιρειας τροφες και εφτασαν και γερασαν και πεθαναν, δεν φανηκαν να επηρρεαστηκαν απο τιποτα και μαλιστα μιλαμε και για εναν γατο αρσενικο και στειρωμενο.
Τις οικονομικες σειρες των super market που αναφερεις, τις εχω δοκιμασει ολες και ακομα περισσοτερες οταν εψαχνα να δω τι θα παιρνω για τα αδεσποτα. Τελικα κατεληξα σε δυο οικονομικες σειρες που ομως παιρνω απο pet shop και λεγονται Rocus, γιατι των super market δεν μου τις καλοετρωγαν και ηταν και τιγκα στο ζουμι με λιγωτερα κομματακια κρεατος βεβαια (αυτο το καταλαβαινεις κυριως το καλοκαιρι που λοιωνουν τα ζουμια) αφ' ενος και αφ' ετερου γιατι τελικα μου εβγαιναν ακριβωτερες απο του pet shop.
Βασω μου,ο λογος που ρωταω ειναι επειδη πραγματικα δεν ειδα πουθενα σχολια για αυτες τις μαρκες.Ωραια οκ,ξηρα τροφη θα κοιταξω να του δωσω πολυ καλη,εχω ηδη παρει της Royal αυτην για γατακια.Απλα επειδη με οσα διαβασα και σε σαιτ του εξωτερικου,σχεδον ολοι δινουν τακτικα κονσερβες στις γατες τους,πραγματικα προτιμω να εχω γατουλη χωρις δοντια στα γεραματα,παρα να μου πεθανει απο προβληματα στο ουροποιητικο.Δεν το συζητω καν αυτο.Απλως,μιας και θα του δινω κονσερβα καθημερινα,για να παιρνει κι οσα περισσοτερα υγρα γινεται,σκεφτομαι να δω κατι πιο οικονομικο απο θεμα τιμης.Ας μη κοροιδευομαστε,εγω προσωπικα,δε προκειται να δινω μια περιουσια για τις κονσερβες του.Και προβληματιστηκα επειδη ακριβως οπως ειπες κι εσυ,ειχες γατο στειρωμενο,κι ηταν μια χαρα με τις τροφες που του εδινες.Αρχιζω να πιστευω οτι οσο πιο πολυ το ψειριζουμε,τοσο πιο κακομαθημενα τα κανουμε τα ζωακια,γενικοτερα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool