Πολύ ζωηρό γατάκι

• Thread starter Thread starter nena
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μια χαρά τα πας. Κατέβασε τις κουρτίνες, φόρα ολόσωμη φόρμα μέσα στο σπίτι (και του δύτη κάνει) και μην κοιμάσαι με τα μάτια κλειστά και όλα θα πάνε μια χαρά.Πλάκα κάνω χρειάζεστε και οι δύο χρόνο. Η δικιά μου η πείρα λέει ότι με τις γάτες, εσύ προσπαθείς να κρατήσεις τη καθημερινότητα σου σταθερή δίνοντας όμως χώρο και σ' αυτήν. Όσο και εαν σου φαίνεται περίεργο σε λίγο καιρό θα έχετε φτιάξει μια κοινή καθημερινότητα.Μόνο εάν σκοπεύεις να μένει αρκετή ώρα στο μπαλκόνι, αγόρασε πλέγμα και το καλύτερο είναι ή καλαμωτή που όσο είναι μικρή η γατούλα δύσκολα μπορεί να σκαρφαλώσει και είναι και ψηλή.Καλώς ήρθατε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω κι εγω με τους παραπάνω ψηφίζοντας την αδιαφορία όταν το παρακάνει στις γραντζουνιές. Εχοντας δοκιμάσει διαφορες τακτικες την βρήκα πιο αποδοτική σε όλα τα γατια. Μην ανησυχεις πάντως, ειναι μικρούλι και με την παροδο του χρόνου θα ηρεμήσει αρκετά.....
Δτο θεμα μπαλκονιού, πραγματι χρειαζεται αμεσα κάποιο πλέγμα, προκειμενου να αποφυγεις δυσαρεστα απρόοπτα ίσως μη αναστρέψιμα!!!
Καθε αρχη και δύσκολη αλλά η Νερίνα εχει δίκιο. Θα ανακαλύψετε από κοινού μια κοινή καθημερινότητα και όλα θα ειναι λιγότερο περίπλοκα τότε!!!
Να σου ζήσει το μικρουλι, πολύ όμορφο ειναι!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ πολύ νάστε καλά...διαβάζω συνέχεια τις οδηγίες σας... καλαμωτή ούτως ή άλλως θα χρειαστεί πάντως...όμως που μπορώ να βρω? Επίσης και πλαστικά για τις γλάστρες δεν ξέρω που θα βρώ...πάει στη γλάστρα όταν χτυπάει εκεί ήλιος...όταν είναι έξω...

Ξέχασα να σας πω ένα αστείο...κατεβάζω τα μανίκια πολύ κάτω και το άτιμο ψάχνει να βρει κρέας για να δαγκώσει:/: ...μέγα σαρκοφάγο μιλάμε...:D

Συνημμένα

• DSC00440.jpg
    DSC00440.jpg
    530,9 KB · Εμφανίσεις: 76
  • DSC00450.jpg
    DSC00450.jpg
    449,9 KB · Εμφανίσεις: 68
Ξέχασα να σας πω ένα αστείο...κατεβάζω τα μανίκια πολύ κάτω και το άτιμο ψάχνει να βρει κρέας για να δαγκώσει:/: ...μέγα σαρκοφάγο μιλάμε...:D

φτιαξε παιχνιδια που να του προσελκυουν την προσοχη κ οχι τα χερια σου να ειναι το ενδιαφερον

ειναι πανεμορφο:P !!παντως μην το μαθετε να δαγκωνει,γιατι η δικια μου που εμαθε τωρα δεν το κοβει με τιποτα:/:

spring καλαμωτή μπορείς να βρεις στα μαγαζιά με είδη κήπου. Επίσης κοίτα και σε κανα praktiker αν έχει κοντά σου. Για το δάγκωμα...ότι είπαν τα κορίτσια. Αν μάθει από μικρή δεν θα το κόψει, οπότε απέγευγέ το απασχολώντας την με άλλα παιχνίδια. Ακόμα καλύτερα, πάρτης μια παρεούλα, ένα δεύτερο γατάκι!!!

Για αρχή δώστης καπάκια απο μπουκάλια νερού και καλαμάκια. Πέταξε τα στο πάτωμα και άστην να παίξει. Όσο για τα μανίκια δεν πιάνει, άμα θέλουν ύφασμα πάνε στους καναπέδες και στις κουρτίνες, απο εσένα θέλουν "κρέας".Καλή σας μέραΥ.Γ. Εγώ smilies yok!!!!

Καλε τι μεγα σαρκοφαγο αυτο ειναι να το πιεις στο ποτηρι! Ειναι κουκλακι καλε αυτο! Αχ κριμα μενεις αθηνα αν εμενες εδω θα ερχομουν να σου δειξω πρακτικα τι χριεαζεται. Απ οτι βλεπω μια χαρα αρχιζετε να τα πατε . Σιγα σιγα θα ηρεμησεις αλλα μη το πολυβγαζεις στο μπαλκονι. Για τις γλαστρες παρε πλαστικο δυχτιι απο καταστηματα με μπογιες για οικοδομες καλυτερα βαλε αυτο αντι καλαμωτη γιατι σκαρφαλωνουν και μπορει να πεσει. Και κυριως αστο ελευθερο στο σπιτι χωρις να του δινεις σημασια.

Εγώ θα είμαι αντίθετη από όλους τους υπολοίπους spring;) και θα σου πω, επειδή ξέρω από γατιά έξω από το σπίτι, αν από μικρά είναι άγρια, σπάνια θα ημερεύσουν όταν είναι μεγάλα. Αν το μικρό γρατζουνάει όπως λες και είναι εχθρικό, αν πας να το πιάσεις, θα γίνει ακόμα πιο απόμακρο από τον φόβο του. Καλό είναι σε ένα τέτοιο γατάκι να του είχες για παρεούλα μία άλλη γάτα και σιγά σιγά να το προσεγγίσεις μέσω της άλλης γάτας. Στο λέω, γιατί έχω κι εγώ ένα γατάκι που δεν μπορούσα με τίποτα να το πιάσω, και φυσικά, δεν μπορώ να το αγαπήσω το ίδιο με τ'άλλα που είχα. Δεν είναι όλες οι γάτες καλές! Ας τ'ακούσω εδώ. Σιγά σιγά με υπομονή, βλέπει ότι δεν είμαι εχθρός και από μόνο του ξεθαρεύει! Βλέποντάς με να αγαπάω τα άλλα σκυλιά. Τέλος, ένα πολύ σημαντικό, είναι να το προσεγγίσεις μέσω της τροφής, θα δεις ότι είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος

Έχω κι εγώ ένα γατί παρόμοιο με το δικό σου. Την είχα πάρει τον Μάρτιο του 2006, ήταν τότε μόλις 1 μήνα.. Ενώ την μεγαλώσαμε με το μπιμπερό και δεν είχε καμμιά κακή εμπειρία είχε κι αυτή ιδιαίτερη συμπάθεια στα χέρια μας (ακόμα έχω σημάδια από εκείνη την περίοδο..) Όταν είχα ρωτήσει τον κτηνίατρο μας για το τι πρέπει να κάνω μου είχε πει ότι αν δεν τα πάμε καλά ίσως πρέπει να την δώσω πίσω από εκεί που την πήρα. Δεν υπήρξε όμως ποτέ τέτοιο θέμα.. Τώρα είναι 1 έτους και έχει ηρεμήσει πολύ, βέβαια η αλήθεια είναι ότι συνεχίζει να είναι ατίθαση, δεν επιτίθεται όμως ποτέ χωρίς λόγο και δεν έχει κάνει ποτέ καμμιά ζημιά στο σπίτι... Νομίζω πως πέρασε μια περίοδο που τέσταρε τις δυνατότητες της και στην συνέχεια μεγαλώνοντας ηρέμησε..Νομίζω πως κάθε ζώο έχει τον χαρακτήρα του (ο οποίος δεν αλλάζει και πολύ με την πάροδο του χρόνου) μαθαίνει όμως και πολλά από την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη (..) του, οπότε αν έχεις μια ήρεμη και σταθερή συμπεριφορά θα μπορέσεις να έχεις και ένα ήρεμο και ισορροπημένο ζώο.. Διαφωνώ βέβαια κάθετα με το γεγονός ότι κλείνεις ένα τόσο νεαρό γατί στο μπαλκόνι.. Σ'αυτή την ηλικία το μόνο που θέλουν είναι συντροφιά και χάδια!

Φίλες μου μαθαίνω τον εαυτό μου με τον Μπιάνκο... Στον άντρα μου είναι πολύ πιο ήρεμο...όταν πάει να τον δαγκώσει, εκείνος τον αποφεύγει ήρεμα...και το παράδοξο είναι ότι όταν είναι μέσα πάει σε κείνον πιο πολύ...εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ όταν τον βλέπω τον Μπιάνκο, με πιάνει λύσσα κακιά..:P . του βουτάω το κεφάλι με κεφαλοκλείδωμα,:P τον βουτάω απ την πλατούλα, και κείνος φυσικά δαγκώνει και κλωτσάει με χέρια και πόδια που σημειωτέον ότι τα νυχάκια τα μαζεύει τελευταία...δεν μπορώ να αντισταθώ βρε παιδιά:redface: ...θέλω να το φάω απ τα χάδια...:) :) :)
λέτε αν ηρεμήσω να σταματήσει να με γδέρνει?

υ.γ. είμαι σίγουρη ότι θα με κράξετε πάλι αλλά θα έχετε δίκιο;)

Καλα κοπελα μου,... και μετα αναρωτιομαστε γιατι ειναι ετσι το γατι... !Τι θα γινει δηλαδη θα το λεμε αυτο, το κακο της υποθεσης, και εσυ θα βγαινεις λαδι ενω του κανεις κεφαλοκλειδωματα και θες να τον φας? Ημαρτον! Αυτα κατακτιονται σιγα σιγα προωτα πρεπει να σταθεις καλη μαμα να αισθανθει ηρεμο κι οχι οτι θελουν να το μασουλησουν μολις το βλεπουν και μετα ...απο κανενα διμηνο που θα σ'εμπιστευτει.. ε τοτε το τρως και λιγο, συμβολικα εννωω! Αλλιως ειναι λιγο σαν βιασμος καλα καλα δεν σε ξερει κι εσυ φερεσαι σαν να στε χρονια μαζι.

Cool down παψε τα βουτηματα, κανε υπομονη, τρωγε καλα και θα ρθει η ωρα που θα σε ψοφησει κι αυτο στα χαδια.

Ιστορια: Ο ζυμωνουλης μου χε κανει στην αρχη γρατσουνιες να μεγαλες κι αυτος ηταν για φαγωμα αλλα συγκρατιομουνα δαγωνε γρατσουνουσε απ ολα δαντελλα μ εκανε . Σιγα σιγα τον κρατουσα πιο πολυ και οταν με δαγκωνε του ριχνα μια ελαφρι στο ποπουδακι αλλα οταν το κανε ελαφρα δεν το εκανα αλλα τον κρατουσα συμμαζεμενο και του εδινα φιλακι.. Σιγα σιγα αρχισε η γρατσουνια να γινεται χωρις νυχι απλα σαν οριοθετηση και τα ορια του αυξηθηκαν σε αγγαλια και ακομη τωρα καθεται να τον χαιδεψω και κατωω χωρις να γυρισε αναποδα και να επιτεθει.Τωρα πια δοκιμασαμε ακομακαι να κοιμηθουμε διπλα διπλα και χαιρεται να τον περνω αγγαλια και να τον τρελαινω στο χαδι και το φιλι μαλιστα ο κατεργαρακος αν δε το κανω τα ζηταει κιολα.

Γι αυτο σου λεω αυτα κατακτιουνται αν δεν φοβηθεις ακομα και στο πιο ατιθασο γατιακομα και μεγαλο να το παρεις οπως ο ζυμωνουλης. Απλα θα ελενχεις τον εαυτο σου και θα προσπαθεις να καταλαβαινεις αυτο.

Spring αν σ έπαιρνε κάποιος στο σπίτι του, ας πούμε για να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε, και από αγάπη (δεν λέω ερωτική) σε βούταγε όπως εσύ το γατάκι πως θα ένιωθες; Δεν θα ένιωθες ότι παραβιάζει το συναισθηματικό σου κόσμο και δεν νοιάζεται αν εσύ μπορείς ή όχι να δεχτείς αυτά που σου δίνει και να ανταποκριθείς; Δεν θα ήθελες ένα διάστημα μέχρι να νιώσεις ότι μπορείς να δεχτείς τα αγγίγματα του; Στα οποία αγγίγματα και αγκαλιάσματα μπορεί να έχεις και κάποια όρια, δεν θα θύμωνες που δεν τα σέβεται;

Ναι βρε παιδιά έχετε δίκιο τώρα που το σκέφτομαι, απλά όταν είσαι καινούργιος σε τέτοιες περιπτώσεις, λες θα πάρω ένα γατάκι επειδή μ'αρέσει, αλλά δεν σκέφτεσαι ότι είναι κι αυτό ζωντανό πλάσμα κι αυτό και πρέπει να το σεβαστείς...εγώ ούτε καν πήγαινε ο νους μου ότι γιαυτό με δάγκωνε...θα αλλάξω ταχτική...άλλαξα ήδη...
καλά...αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα σας χρωστάω μεγάλη χάρη...

αποδειχτηκε ηδη βρε

Κατ'αρχήν καλησπέρα!Βρήκα το site τυχαία και σκεφτηκα ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για λίγη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων...
Το γατί που βλέπετε στη φωτό που επέλεξα σαν avatar μου χαρίστηκε πριν από 3,5 μήνες περίπου.Είναι κλασικό κεραμιδογατάκι με ό,τι συνεπάγεται αυτό και θα έλεγα ότι έχει τα χαρκτηριστικά της φυλής του σε μάλλον υπερθετικό βαθμό...Η δική μου εμπειρία με τα ζώα είναι μηδενική και αυτό υποθέτω ότι κάνει τα πράγματα χειρότερα...Το πρόβλημα είναι η ζωηρότητά του!Μιλάμε για απίστευτη ζωηρότητα,ζημιές,νεύρα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.Δαγκώνει, γρατζουνά,δεν ανέχεται χάδια,απαιτεί συνεχώς και κάνει απίστευτη φασαρία...ένα σπίτι άνω κάτω!Το πρόγραμμά μου δυστυχώς είναι πολύ φορτωμένο και αναγκαζομαι να την αφήνω μόνη στο σπίτι.Καταλαβαίνετε τι βρίσκω όταν γυρίζω...Ξέρω πως αυτό ίσως για σας να μην αποτελεί πρόβλημα.Για μένα όμως είναι μεγάλο.Δεν μπορώ να απολαύσω την παρέα της ως κατοικίδιο αλλά απ την άλληδε θέλω να τη δωσω κάπου...Όποιος έχει καμιά χρήσιμη συμβουλή,ας τη δώσει...:hmm:

καταρχάς ψυχραιμία, αν καταλαβα καλά πρόκειται για γατούλα 4 περίπου μηνών...είναι στην "τρέλλα" της επάνω...ίσως επειδή λείπεις αρκετά από το σπίτι να έχετε αποξενωθεί λίγο...παίρνε την λίγο αγκαλιά (έστω και με το ζόρι στην αρχή) και αφιέρωσε 10 λεπτάκια την ημέρα χρόνο για παιχνίδι(πέτα ένα μπαλάκι αυτό αρκεί). δεν θα σταματήσει να είναι ζωηρή αλλά αν εξουθενώνεται με το παιχνίδι θα κοιμάται και αρκετά, όπως το έχει ανάγκη σαν μωράκι που είναι ακόμη..επίσης αν έχει την πολυτέλεια, μπορείς να την περιορίζεις σε ένα δωμάτιο που δεν σου κάνει τόσες ζημιές όταν λείπεις με αρκετά δικά της παιχνιδάκια ...νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος μαζί της...και εγω στην αρχή με τον Τσε, (τον μεγάλο γατούλη στο Αβαταρ) δεν είχαμε δεθει τόσο πολύ, τον αισθανόμουν ξένο γατί, μετά το 5ο μήνα όμως μου αρχισε τις τρυφεράδες...υπομονή λίγο...α και μην ξεχνάς με την στείρωση γύρω στον 6-7ο μήνα θα γίνει και πιο χαδιάρα..:)

Πρώτα απ' όλα καλωσόρισες στο κλαμπ των δαιμονισμένων:P, πίστεψε με υποφέρουμε πολλοί από γατάκια με τέτοιο ταμπεραμέντο. Αν κρίνω από τη φωτογραφία το γατάκι όταν ήρθε σπίτι σου πρέπει να ήταν πολύ πολύ μικρό (σίγουρα κάτω των 2 μηνών) και όπως όλα τα γατάκια που μεγάλωσαν χωρίς αδερφάκια και μαμά να τα συνετίζουν, το γατάκι σου δεν έχει όρια! Πρέπει δλδ να καταλάβεις ότι η βασική αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι η φυλή του γατιού αλλά ότι δεν κοινωνικοποιήθηκε σωστά, δεν του έμαθε δλδ κανείς ότι πρέπει να παίζει χωρίς να δαγκώνει και να γρατζουνάει γιατί αυτό πονάει! Όσο για τις καταστροφές στο σπίτι και περσικό νωχελικό γάτο να υιοθετούσες αν ήταν 3 μηνών και τον άφηνες μόνο του πολλές ώρες, παρόμοια κατάσταση θα έβρισκες. Σ' αυτή την ηλικία, όπως προείπα, είναι δαιμονισμένα!!
Τώρα συμβουλές από ομοιοπαθούσα: χρησιμοποιήσε κάτι αποτελεσματικό για να αποθαρρύνεις την επιθετικότητα του (δαγκωνιές, γρατσουνιές), μια επιλογή είναι σπρέυ με νερό, άλλη να το πιάνεις από το σβέρκο, όπως θα έκανε η μαμά του, και να το κρατάς κολλημένο στο πάτωμα για μερικά δευτερόλεπτα λέγοντας "μη" κτλ, η λύση που δούλεψε για μένα είναι τενεκεδάκι αναψυκτικού με αρκετά κέρματα μέσα, το οποίο κουνάω κάθε φορά που κάνει κάτι πολύ κακό (πχ δαγκώνει). Για να μειώσεις τις απώλειες μέσα στο σπίτι αγόρασε του ονυχοδρόμιο, ή δεντράκι για να ξύνει τα νύχια, πάρε το ειδικό σπρέυ stay off και ψέκασε καναπέδες, κουρτίνες κτλ και άφηνε του την ώρα που λείπεις πολλά παιχνίδια να ασχολείται, με τα οποία μπορεί να παίζει μόνο του (πχ μπαλίτσες στο πάτωμα, ποντικάκια που κρέμονται κρεμασμένα στα χερούλια της πόρτας, ένα άδειο χαρτόκουτο με μερικά σκισμένα φύλλα εφημερίδας-για να μπαίνει και και να τα ξεσκίζει εντελώς, παλιές κάλτσες που δεν θέλεις πια και γενικά ότι μπορεί να το κρατήσει απασχολημένο).
Τώρα το πιο δύσκολο είναι να μεταμορφώσεις ένα τέτοιο αγριμάκι σε γατί που χαϊδεύεται... Το σχέδιο έχει ως εξής: τις ώρες που ξεχειλίζει από ενέργεια πχ μόλις μπεις εσύ στο σπίτι, το βράδυ πριν τον ύπνο ή απλά όταν το βλέπεις να τρέχει πάνω κάτω σαν μανιασμένο, παίζε μαζί του όσο μπορείς (προσοχή δεν του δίνουμε να δαγκώνει δάχτυλα χεριών, ποδιών κτλ και δεν παίζουμε άγρια), το πιο εκπαιδευτικό και εξαντλητικό γι αυτό παιχνίδι είναι να κυνηγάει ένα παιχνιδάκι που κρέμεται (σε σκοινί, λουρί, κορδόνι ή ό,τι άλλο βρεις), το οποίο εσύ σέρνεις πέρα δώθε μέσα στο σπίτι. Όταν εξαντληθεί αρκετά (ξέρω δε συμβαίνει συχνά...), βάλε του να φάει, άσε το να γλειφτεί γιατί έτσι ηρεμεί και όταν το βλέπεις να αρχίσει να παραγέρνει έτοιμο να κοιμηθεί άρχισε την χαδοθεραπεία. Πρώτα για μικρά χρονικά διαστήματα σε σημεία που δεν το ερεθίζουν (πχ πίσω από το κεφαλί, κάτω από το πηγούνι κτλ- η κοιλιά είναι απαγορευμένη ζώνη ακόμη και για τα πιο μαμούχαλα γατιά). Αν γυρίσει να σε γρατσουνίσει ή να σε δαγκώσει, το μαλώνεις και φεύγεις μακριά (οι γάτες γενικά θέλουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής και πολύ τις πειράζει να σταματήσεις ξαφνικά να τους δίνεις σημασία). Μετά σιγά σιγά όταν βελτιωθεί λίγο, μπορείς να το χαϊδεύεις περισσότερη ώρα ή και να δοκιμάσεις να το βάζεις στα πόδια σου την ώρα που είναι αποκοιμισμένο. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι πολλές γάτες την ώρα που τις χαϊδεύεις νοιώθουν υπερένταση και μπορεί ξαφνικά να γίνουν επιθετικές, μάθε να αναγνωρίζεις πότε αγγίζεις τα όρια του βλέποντας τα προειδοποιητικά σημάδια (πχ ουρά που κινείται νευρικά, βλέμμα που κοιτάζει επιθετικά το χέρι σου κτλ).
Αυτά για την ώρα. Θαύματα δε γίνονται αλλά με πολύ υπομονή και αγάπη μπορείς να κάνεις τη σχέση σας πολύ καλύτερη και να μάθεις να απολαμβάνεις την παρέα της γατούλας σου.:D

Kαλωσόρισες!
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που έγραψε πιο πάνω η marigo173 (φοβερές συμβουλές Μαριγώ!:)), απλά αφού όπως γράφεις, δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία, να επισκεφτείς το site www.ailouros.gr, το οποίο διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες για να γνωρίσουμε καλύτερα τα γατόνια.
Υπομονή θα μεγαλώσει! Πάντως είναι τέλειο στο avatar!:inlove::inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back