Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Δτο θεμα μπαλκονιού, πραγματι χρειαζεται αμεσα κάποιο πλέγμα, προκειμενου να αποφυγεις δυσαρεστα απρόοπτα ίσως μη αναστρέψιμα!!!
Καθε αρχη και δύσκολη αλλά η Νερίνα εχει δίκιο. Θα ανακαλύψετε από κοινού μια κοινή καθημερινότητα και όλα θα ειναι λιγότερο περίπλοκα τότε!!!
Να σου ζήσει το μικρουλι, πολύ όμορφο ειναι!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spring
Νεοφερμένο μέλος
spring
Νεοφερμένο μέλος
...μέγα σαρκοφάγο μιλάμε...
Συνημμένα
ladycat
Διάσημο μέλος
Ξέχασα να σας πω ένα αστείο...κατεβάζω τα μανίκια πολύ κάτω και το άτιμο ψάχνει να βρει κρέας για να δαγκώσει...μέγα σαρκοφάγο μιλάμε...
![]()
φτιαξε παιχνιδια που να του προσελκυουν την προσοχη κ οχι τα χερια σου να ειναι το ενδιαφερον
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
!!παντως μην το μαθετε να δαγκωνει,γιατι η δικια μου που εμαθε τωρα δεν το κοβει με τιποτα
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
και θα σου πω, επειδή ξέρω από γατιά έξω από το σπίτι, αν από μικρά είναι άγρια, σπάνια θα ημερεύσουν όταν είναι μεγάλα. Αν το μικρό γρατζουνάει όπως λες και είναι εχθρικό, αν πας να το πιάσεις, θα γίνει ακόμα πιο απόμακρο από τον φόβο του. Καλό είναι σε ένα τέτοιο γατάκι να του είχες για παρεούλα μία άλλη γάτα και σιγά σιγά να το προσεγγίσεις μέσω της άλλης γάτας. Στο λέω, γιατί έχω κι εγώ ένα γατάκι που δεν μπορούσα με τίποτα να το πιάσω, και φυσικά, δεν μπορώ να το αγαπήσω το ίδιο με τ'άλλα που είχα. Δεν είναι όλες οι γάτες καλές! Ας τ'ακούσω εδώ. Σιγά σιγά με υπομονή, βλέπει ότι δεν είμαι εχθρός και από μόνο του ξεθαρεύει! Βλέποντάς με να αγαπάω τα άλλα σκυλιά. Τέλος, ένα πολύ σημαντικό, είναι να το προσεγγίσεις μέσω της τροφής, θα δεις ότι είναι ένας πολύ καλός σύμμαχοςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kony
Νεοφερμένο μέλος
spring
Νεοφερμένο μέλος
. του βουτάω το κεφάλι με κεφαλοκλείδωμα,
τον βουτάω απ την πλατούλα, και κείνος φυσικά δαγκώνει και κλωτσάει με χέρια και πόδια που σημειωτέον ότι τα νυχάκια τα μαζεύει τελευταία...δεν μπορώ να αντισταθώ βρε παιδιά
...θέλω να το φάω απ τα χάδια...
λέτε αν ηρεμήσω να σταματήσει να με γδέρνει?
υ.γ. είμαι σίγουρη ότι θα με κράξετε πάλι αλλά θα έχετε δίκιο

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Cool down παψε τα βουτηματα, κανε υπομονη, τρωγε καλα και θα ρθει η ωρα που θα σε ψοφησει κι αυτο στα χαδια.
Ιστορια: Ο ζυμωνουλης μου χε κανει στην αρχη γρατσουνιες να μεγαλες κι αυτος ηταν για φαγωμα αλλα συγκρατιομουνα δαγωνε γρατσουνουσε απ ολα δαντελλα μ εκανε . Σιγα σιγα τον κρατουσα πιο πολυ και οταν με δαγκωνε του ριχνα μια ελαφρι στο ποπουδακι αλλα οταν το κανε ελαφρα δεν το εκανα αλλα τον κρατουσα συμμαζεμενο και του εδινα φιλακι.. Σιγα σιγα αρχισε η γρατσουνια να γινεται χωρις νυχι απλα σαν οριοθετηση και τα ορια του αυξηθηκαν σε αγγαλια και ακομη τωρα καθεται να τον χαιδεψω και κατωω χωρις να γυρισε αναποδα και να επιτεθει.Τωρα πια δοκιμασαμε ακομακαι να κοιμηθουμε διπλα διπλα και χαιρεται να τον περνω αγγαλια και να τον τρελαινω στο χαδι και το φιλι μαλιστα ο κατεργαρακος αν δε το κανω τα ζηταει κιολα.
Γι αυτο σου λεω αυτα κατακτιουνται αν δεν φοβηθεις ακομα και στο πιο ατιθασο γατιακομα και μεγαλο να το παρεις οπως ο ζυμωνουλης. Απλα θα ελενχεις τον εαυτο σου και θα προσπαθεις να καταλαβαινεις αυτο.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
spring
Νεοφερμένο μέλος
καλά...αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα σας χρωστάω μεγάλη χάρη...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
el_ship
Νεοφερμένο μέλος
Το γατί που βλέπετε στη φωτό που επέλεξα σαν avatar μου χαρίστηκε πριν από 3,5 μήνες περίπου.Είναι κλασικό κεραμιδογατάκι με ό,τι συνεπάγεται αυτό και θα έλεγα ότι έχει τα χαρκτηριστικά της φυλής του σε μάλλον υπερθετικό βαθμό...Η δική μου εμπειρία με τα ζώα είναι μηδενική και αυτό υποθέτω ότι κάνει τα πράγματα χειρότερα...Το πρόβλημα είναι η ζωηρότητά του!Μιλάμε για απίστευτη ζωηρότητα,ζημιές,νεύρα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.Δαγκώνει, γρατζουνά,δεν ανέχεται χάδια,απαιτεί συνεχώς και κάνει απίστευτη φασαρία...ένα σπίτι άνω κάτω!Το πρόγραμμά μου δυστυχώς είναι πολύ φορτωμένο και αναγκαζομαι να την αφήνω μόνη στο σπίτι.Καταλαβαίνετε τι βρίσκω όταν γυρίζω...Ξέρω πως αυτό ίσως για σας να μην αποτελεί πρόβλημα.Για μένα όμως είναι μεγάλο.Δεν μπορώ να απολαύσω την παρέα της ως κατοικίδιο αλλά απ την άλληδε θέλω να τη δωσω κάπου...Όποιος έχει καμιά χρήσιμη συμβουλή,ας τη δώσει...

RedCat
Διάσημο μέλος

marigo173
Δραστήριο μέλος
, πίστεψε με υποφέρουμε πολλοί από γατάκια με τέτοιο ταμπεραμέντο. Αν κρίνω από τη φωτογραφία το γατάκι όταν ήρθε σπίτι σου πρέπει να ήταν πολύ πολύ μικρό (σίγουρα κάτω των 2 μηνών) και όπως όλα τα γατάκια που μεγάλωσαν χωρίς αδερφάκια και μαμά να τα συνετίζουν, το γατάκι σου δεν έχει όρια! Πρέπει δλδ να καταλάβεις ότι η βασική αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι η φυλή του γατιού αλλά ότι δεν κοινωνικοποιήθηκε σωστά, δεν του έμαθε δλδ κανείς ότι πρέπει να παίζει χωρίς να δαγκώνει και να γρατζουνάει γιατί αυτό πονάει! Όσο για τις καταστροφές στο σπίτι και περσικό νωχελικό γάτο να υιοθετούσες αν ήταν 3 μηνών και τον άφηνες μόνο του πολλές ώρες, παρόμοια κατάσταση θα έβρισκες. Σ' αυτή την ηλικία, όπως προείπα, είναι δαιμονισμένα!!Τώρα συμβουλές από ομοιοπαθούσα: χρησιμοποιήσε κάτι αποτελεσματικό για να αποθαρρύνεις την επιθετικότητα του (δαγκωνιές, γρατσουνιές), μια επιλογή είναι σπρέυ με νερό, άλλη να το πιάνεις από το σβέρκο, όπως θα έκανε η μαμά του, και να το κρατάς κολλημένο στο πάτωμα για μερικά δευτερόλεπτα λέγοντας "μη" κτλ, η λύση που δούλεψε για μένα είναι τενεκεδάκι αναψυκτικού με αρκετά κέρματα μέσα, το οποίο κουνάω κάθε φορά που κάνει κάτι πολύ κακό (πχ δαγκώνει). Για να μειώσεις τις απώλειες μέσα στο σπίτι αγόρασε του ονυχοδρόμιο, ή δεντράκι για να ξύνει τα νύχια, πάρε το ειδικό σπρέυ stay off και ψέκασε καναπέδες, κουρτίνες κτλ και άφηνε του την ώρα που λείπεις πολλά παιχνίδια να ασχολείται, με τα οποία μπορεί να παίζει μόνο του (πχ μπαλίτσες στο πάτωμα, ποντικάκια που κρέμονται κρεμασμένα στα χερούλια της πόρτας, ένα άδειο χαρτόκουτο με μερικά σκισμένα φύλλα εφημερίδας-για να μπαίνει και και να τα ξεσκίζει εντελώς, παλιές κάλτσες που δεν θέλεις πια και γενικά ότι μπορεί να το κρατήσει απασχολημένο).
Τώρα το πιο δύσκολο είναι να μεταμορφώσεις ένα τέτοιο αγριμάκι σε γατί που χαϊδεύεται... Το σχέδιο έχει ως εξής: τις ώρες που ξεχειλίζει από ενέργεια πχ μόλις μπεις εσύ στο σπίτι, το βράδυ πριν τον ύπνο ή απλά όταν το βλέπεις να τρέχει πάνω κάτω σαν μανιασμένο, παίζε μαζί του όσο μπορείς (προσοχή δεν του δίνουμε να δαγκώνει δάχτυλα χεριών, ποδιών κτλ και δεν παίζουμε άγρια), το πιο εκπαιδευτικό και εξαντλητικό γι αυτό παιχνίδι είναι να κυνηγάει ένα παιχνιδάκι που κρέμεται (σε σκοινί, λουρί, κορδόνι ή ό,τι άλλο βρεις), το οποίο εσύ σέρνεις πέρα δώθε μέσα στο σπίτι. Όταν εξαντληθεί αρκετά (ξέρω δε συμβαίνει συχνά...), βάλε του να φάει, άσε το να γλειφτεί γιατί έτσι ηρεμεί και όταν το βλέπεις να αρχίσει να παραγέρνει έτοιμο να κοιμηθεί άρχισε την χαδοθεραπεία. Πρώτα για μικρά χρονικά διαστήματα σε σημεία που δεν το ερεθίζουν (πχ πίσω από το κεφαλί, κάτω από το πηγούνι κτλ- η κοιλιά είναι απαγορευμένη ζώνη ακόμη και για τα πιο μαμούχαλα γατιά). Αν γυρίσει να σε γρατσουνίσει ή να σε δαγκώσει, το μαλώνεις και φεύγεις μακριά (οι γάτες γενικά θέλουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής και πολύ τις πειράζει να σταματήσεις ξαφνικά να τους δίνεις σημασία). Μετά σιγά σιγά όταν βελτιωθεί λίγο, μπορείς να το χαϊδεύεις περισσότερη ώρα ή και να δοκιμάσεις να το βάζεις στα πόδια σου την ώρα που είναι αποκοιμισμένο. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι πολλές γάτες την ώρα που τις χαϊδεύεις νοιώθουν υπερένταση και μπορεί ξαφνικά να γίνουν επιθετικές, μάθε να αναγνωρίζεις πότε αγγίζεις τα όρια του βλέποντας τα προειδοποιητικά σημάδια (πχ ουρά που κινείται νευρικά, βλέμμα που κοιτάζει επιθετικά το χέρι σου κτλ).
Αυτά για την ώρα. Θαύματα δε γίνονται αλλά με πολύ υπομονή και αγάπη μπορείς να κάνεις τη σχέση σας πολύ καλύτερη και να μάθεις να απολαμβάνεις την παρέα της γατούλας σου.

Ismini
Διάσημο μέλος
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που έγραψε πιο πάνω η marigo173 (φοβερές συμβουλές Μαριγώ!
), απλά αφού όπως γράφεις, δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία, να επισκεφτείς το site www.ailouros.gr, το οποίο διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες για να γνωρίσουμε καλύτερα τα γατόνια.Υπομονή θα μεγαλώσει! Πάντως είναι τέλειο στο avatar!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool