Πορτάκι για γάτες!

Με γεια λοιπον,το καινουργιο σας πορτακι.:DΠολυ ωραιο φαινεται:D
Θα το χαρουν πολυ ο Φιντελακος και η Ραισα.:up:
Παντος το ποσο "στεγανο" θα ειναι στα μεγαλο κρυα, με ενδιαφερει και εμενα.Αυτος ειναι ο λογος που δεν αποφασιζα μεχρι τωρα να βαλω πορτακι.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πορτάκι που ανοίγει σε συγκεκριμένες γάτες

ψάχνω ένα πορτάκι που ανοίγει μονο στις γατούλες που φοράνε το κολάρο με το ειδικό σήμα για να ανοίξει το πορτάκι... ξέρει κανεις κάποιο site που να το έχει σε καλή τιμή στο internet?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κάποιος/κάποια χρήστης έψαχνε πορτάκι...εδώ έχουμε θέμα γι΄αυτό και στις προηγούμενες σελίδες έχει και sites με αυτό που ψάχνει! :)

εγω ξερω για πορτακια που ανοιγουν με το με το μικροτσιπ της γατας και πουλωνται απο το ιντερνετ αλλα πρεπει να τους τειλεις τον αριθμο του μικροτσιπ για να δουνε αν ταιριαζει. Απο σαϊτ δεν ξερω απλως το ανεφερε ενας πελατης μου:hmm: αν το βαλεις σε ενα ψαχτηρι θα σου βγαλει αρκετα:D

Αν μπορούν οι moderators να συγχωνεύσουν το θέμα με αυτό... γιατί εδώ έχει πληροφορίες μαζεμένες! :)
https://www.mypetz.gr/threads/Πορτάκι-για-γάτες.220165/

Συγχωνεύθηκαν :)

το πρόβλημα μου δεν ήταν ότι μπαίνουν ξένες gates αλλα ότι από το παράθυρο που ανοίγω για να μπαινοβγαίνει η μπουμπού προσπαθούν να βγούν και τα μωρά που δεν είναι έτοιμα για έξω ακόμα!
όμως απ ότι είδα από τις πληροφορίες που έχετε εδώ υπάρχει πορτάκι που ορίζεις να ανοίγει μονο προς τα μέσα..
οποτε θα πάρω ένα τέτοιο που είναι γύρο στα 20 ευρώ και θα βγάζω εγώ έξω την μπουμπού και δεν θα έχω συνεχεια στο νου μου να τις ανοίξω , αλλα θα ξαναμπαίνει οποτε θέλει μονη της :D

Μάλλον σε ένα κουλό χαμηλό παράθυρο θα το βάλω, γιατί απ' ότι βλέπω αν πρόκειται να μπει σε μεταλλική επιφάνεια (αλουμίνιο κλπ.) πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί ένα ξύλινο πλαίσιο για να ... πιάσει ο μαγνήτης (αλλιώς θα είναι συνεχώς ανοιχτό ... "μπάτε γάτες αλέστε")

ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ: ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Μήπως έχει κανείς απάντηση για το θέμα "συναγερμός και πορτάκι γάτας";;

Λοιπόν σήμερα τοποθετώ νέα αλουμινένια παράθυρα και μαζί το πορτάκι για τα Τουλόπουπσα. Τελικά κι εμένα ταμπλαδάκι θα βάλει στο σημείο που θα τοποθετήσει το πορτάκι διότι το διπλό τζάμι χάνει την ουσία μόνωσης αν κοπεί και μπορεί να πάρει μέσα υγρασία κλπ κλπ.Μάλιστα δεν βάλαμε ενιαίο πάνελ αλλά διπλό πάνω κάτω για να μην αχρηστευτεί όλο το τζάμι.
Θα σας βάλω κι εγώ φωτό μετά το πέρας της αποστολής για να γίνει πιο αντιληπτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν σήμερα τοποθετώ νέα αλουμινένια παράθυρα και μαζί το πορτάκι για τα Τουλόπουπσα. Τελικά κι εμένα ταμπλαδάκι θα βάλει στο σημείο που θα τοποθετήσει το πορτάκι διότι το διπλό τζάμι χάνει την ουσία μόνωσης αν κοπεί και μπορεί να πάρει μέσα υγρασία κλπ κλπ.Μάλιστα δεν βάλαμε ενιαίο πάνελ αλλά διπλό πάνω κάτω για να μην αχρηστευτεί όλο το τζάμι.
Θα σας βάλω κι εγώ φωτό μετά το πέρας της αποστολής για να γίνει πιο αντιληπτό.
Μπραβο! Θα σε βολεψει παρα πολυ:up:Κι εμενα με ταμπλα ειναι:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τρώγομαι άσχημα για κάτι τέτοιο με παραγγελία. Όχι από εκεί αλλά σε αλουμινά Νομιζω λυνει πολλα προβλήματα

https://www.petdoors.com/ideal_panel_installation.htm

εγω απο την αλλη βρηκα αυτο..οικονομικο μου φαινεται..
https://eurosale.gr/itm_cat.php?catkey=2430&itm_id=20261

https://eurosale.gr/itm_cat.php?catkey=2430&itm_id=43750

οταν παω σε πιο μεγαλο σπιτι φυσικα..και αν αποφασισει η μικρη ποτε να βγει στην βεραντα!καθως με το που ανοιγω την πορτα κρυβεται το χαζουλι!:P:P

_861419.JPG

Τώρα πώς το φτάνουν αυτό το πιατάκι??

T.JPG

Έχω κάτι στον ποπάκο μου και μοιάζω με ασβό!!!

A.JPG

Ανοίξτε μουουουουου το θέλωωωω!!!

T_305848.JPG

Τί να πεί κανείς.... μας αφήνουν απ' έξω απο το σπίτι μας....
Βοηθάτε φορουμίτες και φορουμίτισες!!!

_941337.JPG

Μή σε νοιάζει Πουπσίκα μου εγώ θα φωνάζω μέχρι να μας ανοίξει η άκαρδη!!!

Και να'μαστε και στο βιντεάκι!! Θαυμάστε μας!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=pWkP9Lcqwv8

ξεθαβω χρησιμο topic.
Σκεφτομαι να περιφραξω 100% το αρκετα μεγαλο μπαλκονι μου και να μετακομισω την αμμολεκανη της μικρης στο μπαλκονι.
Η μονη διοδος ομως προς τα εξω θα πρεπει να γινει με πορτακι πανω σε διπλο τζαμι μπαλκοπορτας.

Οσοι το εχετε δοκιμασει, ειχατε μεγαλες απωλειες το χειμωνα σε θερμανση; Απλα φοβαμαι μηπως αρχιζει και μπαζει παρα πολυ.

Το πορτακι θα ειναι αυτο: https://www.pet-mate.com/us/ShopOnline.aspx?Department_ID=1&Action=Home&category_id=295

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill όπως βλέπεις και στις ακριβώς παραπάνω φωτό , έχω κάνει αυτό που θέλεις να κάνεις και σε διαβεβαιώ πως καμμία απώλεια θερμοκρασίας δεν υπάρχει. Είναι μια θαυμάσια λύση που με εξυπηρέτησε πάρα πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα.Τελικα εκανα τη λυση που εχει και η mickey.εβγαλα το κατω διπλο τζαμι και εβαλα ενα πανελ αλουμινιου που εχει μονωση μεσα.εκει μπηκε το πορτακι.Επειδη φοβομουνα το κρυο -Πεντελη ειναι εδω- πηρα της ferplast που εχει το συστημα wind stop .γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενη :)

Απλα ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΑΚΙ ΤΗΣ FERPLAST ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ αν η γατα ειναι μεσα η εξω γιατι μου κολλησε ο σκληρος δεικτης στην πορτουλα με τετοιο τροπο που δεν μπορουσε η γατα να σπρωξει και να μπει μεσα.:( Απλα το εβγαλα και εβαλα μια κορδελιτσα και ολα μια χαρα:)

thanks για τις απαντησεις σας.

Προ μηνων εβαλα ενα πορτακι μεταξυ σαλονιου και δωματιου στο σπιτι μου με σκοπο τη μονωση το καλοκαιρι.
Πρωτα επρεπε να εχω ανοιχτη πορτα το βραδυ ωστε η μικρη μου να μπορει να κοβει βολτες μεταξυ πχ υπνοδωματιου και υπολοιπου σπιτιου αλλα το κλιματιστικο στο υπνοδωματιο λειτουργουσε ασταματητα με αποτελεσμα σπαταλη ενεργεια και χρηματων.

Η λυση ηρθε με ενα απλο πορτακι της pet mate και με ενα μαραγκο με συνολικο κοστος ?10 :P

στη πρωτη φωτο εχουμε φατσα γατιου κολλημενο στο τζαμακι να κοιταει γεματο απορια.

Δυστυχως ομως τωρα στη περιπτωση της μπαλκοπορτας δεν μπορει να μπει πορτακι ευκολα επειδη ειναι συρομενες ολες οι μπαλκοπορτες μου.
Οποτε κατασκευη με ταμπλα ξεχναω αφου μετα δεν θα μπορει να κλεινει η μπαλκοπορτα ενω το μονο που θα μπορουσε να γινει ειναι κατασκευη με νεο διπλο τζαμι οπου θα μπει το πορτακι αλλα και παλι δεν θα ανοιγει ολη η μπαλκοπορτα μετα αφου μετα θα εχει μαγαλυτερο παχος το σημειο στο οποιο θα ειναι το πορτακι :/:

Επειδη αυτο το διημερο εχω πηξει ψαχοντας για πορτακι...

Απο κατασκευαστες εχουμε τους εξης:
Εχουμε το sureflap (απο τα πλεον γνωστα)που ανηκει στη κατηγορια των microchip cat flaps δηλαδη δηλωνεις το μικροτσιπ του γατιου σου, χωρις την αναγκη για λουρακι πχ, ωστε να ανοιγει μονο για το γατι σου το πορτακι.Για τους ανησυχους υποστηριζει μεχρι 32 διαφορετικες γατες. Υπαρχει δυνατοτητα εγκαταστασης και σε τζαμι αλλα το παχος του για συρομενη πορτα ειναι απογορευτικο. Η τιμη γυρω στα ?100.

Εχουμε το petporte που ανοικει στην ιδια καταγορια με το sureflap αλλα ειναι λιγοτερο δημοφιλες. Η τιμη φτανει σε μερικες περιπτωσεις και τα ?150. Παχος απαγορευτικο επισης για συρομενη πορτα.

Απο τους λοιπους κατασκευαστες που φτιαχνουν απο απλα πορτακια μεχρι πορτακια που ανοιγουν αυτοματα μονο στη γατα σας εφοσον ομως αυτη φοραει ενα ειδικο λουρακι, εχουμε τη Staywell και τη petmate ως πιο δημοφιλεις εταιριες και μετα τη ferplast (με τη πιο σπαστικη ιστοσελιδα) και τη trixie.

Τα μονα πορτακια που βρηκα και θεωρητικα -λογο μικρου προφιλ- θα μπορουσαν να κανουν για συρομενη πορτα ειναι το ελαφρως μεγαλο αφου προοριζεται κυριως για μεγαλες γατες staywell 270 και το pet mate 210. Σε κανενα ομως απο τα δυο δεν μπορω να πω με σιγουρια πως δεν θα εχω προβλημα :hmm:

Εχω αρχιζει να κουραζομαι με το ολο θεμα και δεν ξερω τελικα στη τελικη εαν θα πρεπει να οχυρωσω ενα ολοκληρο μπαλκονι, να μπω σε εξοδα για να βγαινει το σκασμενο μου εξω.

Τελευταία επεξεργασία:
:PΒασίλη αφού το ξέρεις πως στο τέλος και οχύρωματικά θα κάνεις και το συρόμενο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα το "χαλάσεις", απλά ...;)αποδέξου το και απόλαυσέ το:D:D:P

ΥΓ Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω το ύφος του αλουμινά όταν του ζήτησα να χωρίσει την πόρτα σε δύο μέρη για να βάλουμε ταμπλαδάκι για την γατόπορτα...
με κοίταξε κάπως έτσι:worry:
και έτσι:confused:
και λιγάκι έτσι:hmm:
αλλά υπέκυψε θεωρώντας με 100% φρενοβλαβή
αααααα και πού να δεις τώρα που του ζητάω ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ να βρεί ο τζαμάς του σχέδιο αμμοβολής με απεικόνιση γατούλες για ένα πάσο που του έχω παραγγείλει:whistle:
επι τη ευκαιρία βοηθήστε αν μπορείτε με να βρω σχέδια αμμοβολής με γάτες, pls!!!!:)

:D:P

Αυριο απογευματακι θα μιλησω με τον αλουμινα ο οποιος τυχαινει να ειναι και γνωστος μου και θα δω εαν μπορει να το κανει και με τι κοστος.
Παντως το διπλο τζαμι, επειδη εχει αναφερθει και σε καποια ποστ παλιοτερα, μπορει να κοπει μονο κατα τη διαρκεια της κατασκευης του οποτε ειναι φυσιολογικο καποιος αλουμινας να σου λεει πως θα πρεπει να μπει νεο τζαμι.

Σχεδιο αμμοβολης σε τζαμι....πολυ μα πολυ προχωρημενη ιδεα και πιασαρικη. Ποτε δεν το ειχα σκεφτει :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back