Επειδη αυτο το διημερο εχω πηξει ψαχοντας για πορτακι...
Απο κατασκευαστες εχουμε τους εξης:
Εχουμε το
sureflap (απο τα πλεον γνωστα)που ανηκει στη κατηγορια των microchip cat flaps δηλαδη δηλωνεις το μικροτσιπ του γατιου σου, χωρις την αναγκη για λουρακι πχ, ωστε να ανοιγει μονο για το γατι σου το πορτακι.Για τους ανησυχους υποστηριζει μεχρι 32 διαφορετικες γατες. Υπαρχει δυνατοτητα εγκαταστασης και σε τζαμι αλλα το παχος του για συρομενη πορτα ειναι απογορευτικο. Η τιμη γυρω στα ?100.
Εχουμε το
petporte που ανοικει στην ιδια καταγορια με το sureflap αλλα ειναι λιγοτερο δημοφιλες. Η τιμη φτανει σε μερικες περιπτωσεις και τα ?150. Παχος απαγορευτικο επισης για συρομενη πορτα.
Απο τους λοιπους κατασκευαστες που φτιαχνουν απο απλα πορτακια μεχρι πορτακια που ανοιγουν αυτοματα μονο στη γατα σας εφοσον ομως αυτη φοραει ενα ειδικο λουρακι, εχουμε τη
Staywell και τη
petmate ως πιο δημοφιλεις εταιριες και μετα τη ferplast (με τη πιο σπαστικη ιστοσελιδα) και τη trixie.
Τα μονα πορτακια που βρηκα και θεωρητικα -λογο μικρου προφιλ- θα μπορουσαν να κανουν για συρομενη πορτα ειναι το ελαφρως μεγαλο αφου προοριζεται κυριως για μεγαλες γατες
staywell 270 και το
pet mate 210. Σε κανενα ομως απο τα δυο δεν μπορω να πω με σιγουρια πως δεν θα εχω προβλημα
Εχω αρχιζει να κουραζομαι με το ολο θεμα και δεν ξερω τελικα στη τελικη εαν θα πρεπει να οχυρωσω ενα ολοκληρο μπαλκονι, να μπω σε εξοδα για να βγαινει το σκασμενο μου εξω.