Πορτάκι για γάτες!

Raisa πες μου αν πετύχει, γιατί νομίζω ότι και πάλι θα δημιουργείται λίγο κενό εκεί που τελειώνει το πάνω-πάνω μέρος και ξεκινάνε τα πλαινά.
:hmm: Άντε κάντο πρώτη και θα δω τι θα κάνω εγώ μετά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιούλη, να χαίρεσαι τα γατούλια σου.
Πες μας όμως σε θερμοπαρακαλώ αφού έχεις βάλει πορτάκι, τι απώλειες έχει από το ανοιγόκλεισμα; Μόνο εσείς που το έχετε βάλει μπορείτε να μας βοηθήσετε και να μας δώσετε αντικειμενική άποψη.

Raisa το ίδιο ισχύει και για εσένα. Μόλις έρθει ο...#%$%^$%$% μάστορας :lol::lol::lol: και δεις πως λειτουργεί το πορτάκι, πες μας. Μην βάλεις όμως αυτή την αφρώδες βλακεία, γιατί λιτρινίζει και μετά δεν ξεκολλάει με τίποτα όταν χαλάσει. Άσε που θα στο σκίσουν τα γατούλια. Είναι ότι πρέπει για να ξύνουν τα νύχια τους...και δεν θα κλείνει και καλά το πορτάκι πάνα-πάνω, νομίζω.
συγνώμη zoo τώρα είδα την ερώτησή σου... λοιπόν υπάρχουν απώλειες αλλά είναι ελάχιστες... εννοώ ότι αν βάλεις το χέρι σου μπροστά και κλειστό να είναι, θα νοιώσεις τον εξωτερικό αέρα... όμως όπως βλέπεις και στη φωτό το βάλαμε μέσα στο καταχείμωνο και το σπίτι μας παρόλο που είναι στην Ερυθραία που κάνει κρύο δεν επηρεάστηκε καθόλου! ΟΜΩΣ... να σου πω ότι στο μπαλκόνι έχουμε κάνει ειδική τεντοκατασκευή και είναι από πάνω μέχρι και το κάγκελο προστατευμένο με διαφανη τέντα...έχω φωτό γι΄αυτή αν θες...κι έτσι οι απώλειες και στο μπαλκόνι είναι μικρές... έτσι δεν μπορώ με σιγουριά να σου πω αν σε ένα βορεινό π.χ. αφύλακτο από τέντα μπαλκόνι ότι δεν θα έχεις απώλειες...
Λερώνεται σχετικά γρήγορα αλλά με ένα υγρό πανάκι μιας χρήσης το καθαρίζω εύκολα...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συγνώμη zoo τώρα είδα την ερώτησή σου... λοιπόν υπάρχουν απώλειες αλλά είναι ελάχιστες... εννοώ ότι αν βάλεις το χέρι σου μπροστά και κλειστό να είναι, θα νοιώσεις τον εξωτερικό αέρα... όμως όπως βλέπεις και στη φωτό το βάλαμε μέσα στο καταχείμωνο και το σπίτι μας παρόλο που είναι στην Ερυθραία που κάνει κρύο δεν επηρεάστηκε καθόλου! ΟΜΩΣ... να σου πω ότι στο μπαλκόνι έχουμε κάνει ειδική τεντοκατασκευή και είναι από πάνω μέχρι και το κάγκελο προστατευμένο με διαφανη τέντα...έχω φωτό γι΄αυτή αν θες...κι έτσι οι απώλειες και στο μπαλκόνι είναι μικρές... έτσι δεν μπορώ με σιγουριά να σου πω αν σε ένα βορεινό π.χ. αφύλακτο από τέντα μπαλκόνι ότι δεν θα έχεις απώλειες...
Λερώνεται σχετικά γρήγορα αλλά με ένα υγρό πανάκι μιας χρήσης το καθαρίζω εύκολα...:)

Ευχαριστώ Γιούλη για την απάντησή σου. Αυτό πίστευα κι εγώ ότι θα υπάρχουν απώλειες. Και δεν μπορεί ένα σπίτι να μην επιρρεαστεί από τον έστω και λίγο αέρα που μπάζει από το πορτάκι.
Εδώ μη καλά μωνομένα περάθυρα ( παλαιού τύπου) και έχουν τεράστιες απώλειες στην θέρμανση...:/:

Ευχαριστώ Γιούλη για την απάντησή σου. Αυτό πίστευα κι εγώ ότι θα υπάρχουν απώλειες. Και δεν μπορεί ένα σπίτι να μην επιρρεαστεί από τον έστω και λίγο αέρα που μπάζει από το πορτάκι.
Εδώ μη καλά μωνομένα περάθυρα ( παλαιού τύπου) και έχουν τεράστιες απώλειες στην θέρμανση...:/:

Εγώ θέλω να μάνθω για αυτό με το κολάρο που ανοίγει μόνο από την γάτα σου..... αν κατα λάθος Χαθεί το λουράκι πως ανοίγει η πόρτα???? και τι διαστάσεις έχει περίπου????

στο site της trixie, www.trixie.de βρήκα πορτάκι ειδικό για προσαρμογή σε τζαμένια πόρτα!! θα το δείτε στα cat flaps.
Aν κάποιος ενδιαφέρεται, ξέρω ένα pet shop που συνεργάζεται με τη trixie και αγοράζει κατόπιν παραγγελίας. Ας μου στείλει pm όποιος ενδιαφέρεται να το δω σίγουρα:)

στο site της trixie, www.trixie.de βρήκα πορτάκι ειδικό για προσαρμογή σε τζαμένια πόρτα!! θα το δείτε στα cat flaps.
Aν κάποιος ενδιαφέρεται, ξέρω ένα pet shop που συνεργάζεται με τη trixie και αγοράζει κατόπιν παραγγελίας. Ας μου στείλει pm όποιος ενδιαφέρεται να το δω σίγουρα:)

Γιούλη, δεν ανοίγει το σάιτ. :/:

Γιούλη, δεν ανοίγει το σάιτ. :/:
και εμένα μου σερνότανε πριν... δοκίμασε ξανά...τώρα εγώ μπήκα:)
για δες το τώρα...
https://www.trixie.de/trE/thtml/index.html

και η φωτό

Εγώ σκέφτομαι να αγοράσω αυτό και θα επανέλθω με κριτικές...

https://www.eurosale.gr

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ανοίγει...

Μπες στην αρχική σελίδα https://www.eurosale.gr και στο μενού αριστερά επιλέγεις Κατοικίδια / Για Γάτες / Πορτάκια

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ανοίγει...

Μπες στην αρχική σελίδα https://www.eurosale.gr και στο μενού αριστερά επιλέγεις Κατοικίδια / Για Γάτες / Πορτάκια
συγνώμη άκυρο... το άνοιξα! Είναι πολύ καλό, θα σε βολέψει πολύ! :up:

Και εδώ το pdf με το τεστ δοκιμής για το μαγνητικό..

https://www.staywell.co.uk/product_info/Testing_magnetic_flap.pdf
ναι είναι πολύ έξυπνο...εσύ θα το προσαρμόσεις για να βγαίνουν στο κήπο ή στο μπαλκόνι? Θα το βάλεις σε τοίχο ή σε μπαλκονόπορτα? :)

ναι είναι πολύ έξυπνο...εσύ θα το προσαρμόσεις για να βγαίνουν στο κήπο ή στο μπαλκόνι? Θα το βάλεις σε τοίχο ή σε μπαλκονόπορτα?

Θα το βάλω σε μπαλκονόπορτα μάλλον...

Ακόμα το σχεδιάζω..

Απ' ότι είδα υπάρχει και με υπέρυθρες! Αλλά είναι πιο ακριβό

Θα το βάλω σε μπαλκονόπορτα μάλλον...

Ακόμα το σχεδιάζω..

Απ' ότι είδα υπάρχει και με υπέρυθρες! Αλλά είναι πιο ακριβό
σε τζάμι ή στον ταμπλά της πόρτας αν έχει? Νομίζω για τζάμι έχει ειδικά...:hmm:μπορεί όμως να κάνουν κι αυτά...

Μάλλον σε ένα κουλό χαμηλό παράθυρο θα το βάλω, γιατί απ' ότι βλέπω αν πρόκειται να μπει σε μεταλλική επιφάνεια (αλουμίνιο κλπ.) πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί ένα ξύλινο πλαίσιο για να ... πιάσει ο μαγνήτης (αλλιώς θα είναι συνεχώς ανοιχτό ... "μπάτε γάτες αλέστε")

ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ: ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Αυτό με προβληματίζει και μένα τώρα που θα βάλω πορτάκι στην μπαλκονόπορτα.....σκέφτηκα, λοιπόν, να βάλω γύρω γύρω στο άνοιγμα αυτοκόλλητο αεροστόπ...ξέρεις , αυτό που βάζουμε κάτω από τις πόρτες;)
δεν ξέρω αν κάνει δουλειά:hmm:....θα το δοκιμάσω και θα σας πω:happy:....περιμένω ακόμα τον μάστορα να έρθει να περάσει το πορτάκι.....κι για να βγω λίγο οφ-τόπικ....ΔΕΝ τους αντέχω άλλο αυτούς τους #%$%^$%$%μάστορες....όλο στο στήσιμο σε έχουν, όλο περιμένεις:mad::mad::mad::mad: ΕΛΕΟΣ

Ραίσα τι έγινε με τον #%$%^$%$% μάστορα; Σου πέρασε το πορτάκι; Για πες μας εντυπώσεις; Άλλαξε όλο το τζάμι ή το έκανε στο ίδιο; Χάνεται η θερμότητα του σπιτιού;

Α!και πόσο έχειπάνω-κάτω ένα καινούριο τζάμι; Και πόσο σου πήρε όλα μαζί; Τζάμι + να το περάσει; Και να φανταστώ ότι βγήκε όλη η μπαλκονόπορτα και την πήρε για να το περάσει ή γίνεται και στο σπίτι να περαστεί; Το τελευταίο το ρωτάω, γιατί διάβασα κάπου εδώ ότι έχουν κενό αέρος τα τζάμια αυτά και δεν ξέρω τι μηχάνημα θέλουν για να περαστούν.

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά πρέπει να περάσω στο σπίτι μου και να ξέρω τι να κάνω.

Ραίσα τι έγινε με τον #%$%^$%$% μάστορα; Σου πέρασε το πορτάκι; Για πες μας εντυπώσεις; Άλλαξε όλο το τζάμι ή το έκανε στο ίδιο; Χάνεται η θερμότητα του σπιτιού;

Α!και πόσο έχειπάνω-κάτω ένα καινούριο τζάμι; Και πόσο σου πήρε όλα μαζί; Τζάμι + να το περάσει; Και να φανταστώ ότι βγήκε όλη η μπαλκονόπορτα και την πήρε για να το περάσει ή γίνεται και στο σπίτι να περαστεί; Το τελευταίο το ρωτάω, γιατί διάβασα κάπου εδώ ότι έχουν κενό αέρος τα τζάμια αυτά και δεν ξέρω τι μηχάνημα θέλουν για να περαστούν.

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά πρέπει να περάσω στο σπίτι μου και να ξέρω τι να κάνω.

Επιτέλους, μετά από 2,5 μήνες αναμονή το περάσαμε το πορτάκι!:D
Λοιπόν, τι έκανα:
έδωσα το πορτάκι στον αλουμινά και αυτός έκανε έναν ταμπλά στα μέτρα που θέλαμε για την πόρτα. Σε αυτόν τοποθέτησε το πορτάκι. Ήρθε, έβγαλε μόνο το τζάμι και πήγε να το κόψει όσο ήθελε. Μετά το ξανά έβαλε στην πόρτα, αφού τοποθέτησε και τον ταμπλά με το πορτάκι. Δεν χρεώνεσαι δλδ νέο τζάμι. Μόνο εργατικά και τον ταμπλά από αλουμίνιο ή πλαστικό. Εμένα είναι συνθετικά κουφώματα.;)
Όπως είπε και η Γιούλη, αν βάλεις το χέρι μπροστά στο πορτάκι νιώθεις αμυδρά τον αέρα, πολύ πολύ αμυδρά. Ακόμα δεν έβαλα αεροστοπ γύρω γύρω και δεν ξέρω αν βάλω τελικά. :hmm:Θα δείξει ότεν πιάσουν τα κρύα.:lol:

Το όλο κόστος ήταν 16 ευρώ για το πορτάκι + 50 ευρώ εργατικά!:) Πρέπει να πω εδώ, ότι η τιμή ήταν φιλική διότι τον είχα ζαλίσει στα τηλέφωνα για το πότε θα έρθει επιτέλους και όλο με έστηνε!:mad::cool:

Ορίστε και μια φωτό
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• Εικόνα003.jpg
    Εικόνα003.jpg
    46,8 KB · Εμφανίσεις: 184
Αααα...πολύ ωραία. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. :)
Αυτό με τον "ταμπλά" δεν το είχα σκεφτεί. Πολύ πρακτικό. ( Αν βέβαια εφαρμόζεται και σε μεγάλη μπαλκονόπορτα σαλονιού, γιατί βλέπω ότι η δική σου είναι μικρή-στενή).:hmm:

Θα μας ξαναενημερώσεις με τα κρύα, γιατί εγώ θα το βάλω μάλλον κατά το τέλος του χρόνου με αρχές του Ιανουαρίου.

Αααα...πολύ ωραία. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. :)
Αυτό με τον "ταμπλά" δεν το είχα σκεφτεί. Πολύ πρακτικό. ( Αν βέβαια εφαρμόζεται και σε μεγάλη μπαλκονόπορτα σαλονιού, γιατί βλέπω ότι η δική σου είναι μικρή-στενή).:hmm:

Θα μας ξαναενημερώσεις με τα κρύα, γιατί εγώ θα το βάλω μάλλον κατά το τέλος του χρόνου με αρχές του Ιανουαρίου.

Σίγουρα εφαρμόζεται και σε μεγαλύτερες πόρτες, ρώτα έναν αλουμινά και θα σου πει;) σε εμένα απλά βόλευε γιατί η πόρτα είναι δίφυλλη με μια πόρτα κανονική και μια σταθερή πιο στενή ...όσο για τα κρύα θα σας ενημερώσω πώς θα τα πάμε:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back