mimikaki
Διάσημο μέλος
Εμένα κοιμάται οπουδήποτε αλλού εκτός από το υπέροχο κρεβατάκι του!!!
Το πρωί τον βρίσκω πάντα στον καναπέ και μάλιστα σε συγκεκριμένη θέση ενώ τις υπόλοιπες ώρες επιλέγει διαφορα σημεία του σπιτιού. Στη κρεβατοκάμαρα δεν του επιτρέπουμε να μπει (ευτυχώς ούτε αυτός το ζητάει) αλλά αν τύχει και κοιμηθώ στον καναπέ επιλέγει μια θέση κοντά στο πρόσωπό μου πάντα φροντίζοντας έστω λίγο να με ακουμπάει. Το καλύτερο που κάνει είναι όταν κάποιες φορές που μας παίρνει ο ύπνος και τους δυο στον καναπέ φροντίζει να γίνει τόσο μακρόστενος ώστε να μας ακουμπάει και τους δυο!!
Πάντως αυτό με το κρεβάτι του παραμένει μυστήριο, πραγματικά το σιχαίνεται αλλά δεν ξέρουμε γιατί. Ελπίζουμε τώρα με τα κρύα να πηγαίνει μιας και θα του το βάλω δίπλα σε καλοριφέρ
Δοκίμασε να βάλεις ένα παλίο σας ρούχο μέσα στο κρεββατάκι ώστε να έχει την μυρωδιά σας...Και βάλτε το σε ένα ήσυχο σημείο στο σπίτι, ώστε να το δεί σαν φωλίτσα
Εγώ ας πόυμε του το έχω κάτω από το κρεββάτι μου.Επείσης μπορεί να μην μπαίνει ακόμη γιατί κάνει ζέστη..Μόλις πιάσουν τα κρύα μπορεί να το τιμήσει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δοκίμασε να βάλεις ένα παλίο σας ρούχο μέσα στο κρεββατάκι ώστε να έχει την μυρωδιά σας...Και βάλτε το σε ένα ήσυχο σημείο στο σπίτι, ώστε να το δεί σαν φωλίτσαΕγώ ας πόυμε του το έχω κάτω από το κρεββάτι μου.
Επείσης μπορεί να μην μπαίνει ακόμη γιατί κάνει ζέστη..Μόλις πιάσουν τα κρύα μπορεί να το τιμήσει!
Ευχαριστώ για τις συμβουλές mimikaki, δεν σου κρύβω ότι φοβάμαι ότι έχει κακομάθει και δεν θα μας κάνει τη χάρη, αλλά αξίζει μια προσπάθεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ για τις συμβουλές mimikaki, δεν σου κρύβω ότι φοβάμαι ότι έχει κακομάθει και δεν θα μας κάνει τη χάρη, αλλά αξίζει μια προσπάθεια.![]()
Τίποτα

Κοίτα εμένα ο Φρού προτιμάει όλα τα άλλα μέρη του σπιτιού να αράζει αλλά όταν έχουμε επισκέψεις ή όταν τρομάζει, ή θυμώνει πάει και χώνεται κατευθείαν εκεί
Είναι το "ησυχαστήριιο" του
Γιαυτό και εγώ ποτέ δεν τον πλησιάζω όταν πάει τον αφήνω στην ησυχία του και όταν θέλει έχεται και με βρήσκει...Βέβαια ο δικός μου είναι και ειδική περ'ίπτωση φοβιτσιάρη γατούλη
Fotini
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Ναι! Πέφτουν για ύπνο μαζί μας και συνήθως κοιμούνται σερί μέχρι το πρωί, μόνο που ξυπνάνε στάνταρ 10 λεπτά πριν από μας και μας ταράζουν στα ποδοβολητά, τα γουργουρίσματα και τα χαστούκια για να σηκωθούμε...Τα δικά σας έχουν προσαρμοστεί στο ωράριό σας;
Η Αρήθα μου καμιά φορά νυχτοπερπατάει, αλλά είναι πολύ διακριτική, ίσα που την παίρνω χαμπάρι όταν κατεβαίνει απ'το κρεββάτι.
ruko
Διάσημο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος

MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
αλλα ξερει τι κανει ... σου λεει η Σοφια δεν ξυπναει με τιποτα οποτε ασε να ξυπνησω εγω αυτη που μπορω
Η δε Ιολη, κοιμαστε μαζι και αν σηκωθω το βραδυ για οτιδηποτε ..δεν πτοειται παρολο που ξυπναει δεν σηκωνεται καν ... σου λεει θα γυρισει
το πρωι ομως με το που θα σηκωθω εχει πεταχτει σαν ελατηριο 
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Άβυσσος η ψυχή της γάτας.. Μήπως φταίει ότι δεν έχει συνηθίσει ακόμα πλήρως στο σπίτι; Την πήρα πολύ πρόσφατα, την περασμένη Παρασκευή.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Πήρες τη γατούλα Βιρμανίας τελικά?Πώς τα έχετε καταφέρει, τέλος πάντων; Μάλλον φταίει ότι πολλοί από εσάς έχετε δύο ή περισσότερα γατιά και κάνουν το ένα παρέα στο άλλο όταν φεύγετε. Η γατούλα μου περνάει τη μέρα κρυμμένη και ροχαλίζοντας και τη νύχτα δεν ανεβαίνει στο κρεβάτι μου, αν και θα την ήθελα δίπλα μου για να μη φοβάται μόνη της και να καταλαβαίνει ότι είμαστε κοντά της. Το πρωί αρχίζει να νιαουρίζει και αν δεν είναι το χαρακτηριστικό νιαούρισμα της πείνας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νιαουρίζει. Βαριέται; Δε θέλει να μείνει μόνη της; Φοβάται κάτι; Είναι και πολύ φοβιτσιάρικο γατί από τη φύση τηςΆβυσσος η ψυχή της γάτας.. Μήπως φταίει ότι δεν έχει συνηθίσει ακόμα πλήρως στο σπίτι; Την πήρα πολύ πρόσφατα, την περασμένη Παρασκευή.
Αν όλα αυτά αφορούν αυτή μου κάνει εντύπωση, γιατί είναι γάτες γενικά πολύ εξαρτημένες από την ανθρώπινη παρέα (σύμφωνα με το γάτο μου και αυτά που έχω διαβάσει).
Το νιαούρισμα είναι σαν σιγανό "αχχχχχ"?
Αν ναι, με αυτό τον τρόπο επιζητά προσοχή παιχνίδια και χάδια.
Ισως ακόμη είναι ταραγμένη από την αλλαγή, αλλά σιγά σιγά θα συνηθίσει. Χρειάζεται ήρεμο περιβάλλον για να γίνει αυτό.
Πάντως ο Σίβα που ήταν 5 μηνών όταν τον πήρα, ήταν πολύ "του κρεβατιού". Συχνά βρισκόταν μπλεγμένος στα μαλιά μου, όταν ξυπνούσα. Μετά απο 7 χρόνια συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.
Fotini
Διάσημο μέλος
Δε νιαουρίζει δυνατά και συχνά, αλλά πετάει κανένα "νιάοουυυυυυ" παραπονεμένα όταν πεινάει και κανένα "νιάου" όταν θέλει χάδια ή τη φωνάζω. Έχει κι ένα άλλο νιαούρισμα το οποίο δεν έχω καταφέρει να μεταφράσω ακόμα. Φοβάται τους θορύβους στο σπίτι, τη βρύση που τρέχει, το καζανάκι της τουαλέτας, τον ήχο μιας πλαστικής σακούλας, την πόρτα που ανοίγει και κλείνει. Πραγματικά δεν ξέρω τί να υποθέσω για αυτό το γατί. Και το βράδυ χώνεται κάπου και είτε κοιμάται (όπως έκανε σήμερα) είτε το μάτι γαρίδα! Και την έχουν μάθει καλούς τρόπους και δεν ανεβαίνει σε καρέκλες, τραπέζια, κρεβάτια, κλπ. Τις τελευταίες μέρες μαζί μου έμαθε την πολυθρόνα στο σαλόνι και για αυτό, όμως, "ζητάει" άδεια πριν. Τί να κάνω για να σταματήσει να φοβάται έτσι; Τη Δευτέρα το πρωί την έβαλα στη γατοφόρο για να πάμε στον κτηνίατρο και όταν βγήκαμε έξω ζάρωσε από το φόβο της
Ismini
Διάσημο μέλος
Οι φοβίες που περιγράφεις παραπάνω είναι φυσιολογικές. Ακόμα δεν ξέρει προφανώς τι είναι αυτοί οι θόρυβοι και γι αυτό φοβάται. Εάν μάλιστα ζούσε σε ήσυχο περιβάλλον λογικό είναι π.χ. να φοβήθηκε τον ήχο των αυτοκινήτων στο δρόμο κτλ (τα δικά μου φοβουνται ακόμα...)
Προσπάθησε να μην κάνεις απότομες και θορυβώδεις κινήσεις και σιγά σιγά θα συνηθίσει!
Εντομεταξύ μίλα της γλυκά και απαλά και χάιδευε την!
Fotini
Διάσημο μέλος
Είμαι μεγάλη χαζομάνα τελικά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάθε φορά που τη χαϊδεύω της μιλάω μαλακά για να συνηθίσει και τη φωνή μου. Την έχω μόνο πέντε μέρες και την έχω λατρέψει. Προσπαθώ να μην κάνω υπερβολικό θόρυβο και απότομες κινήσεις και παλεύω να πείσω και την αδερφή μου να κάνει το ίδιο, αλλά αυτό δεν το καταφέρνω πάντα. Όπως και να 'χει, κάποια στιγμή θα προσαρμοστεί πλήρως. Ήδη εχτές είχαμε μια επίσκεψη και δεν έτρεξε να κρυφτεί κάτω από τις καρέκλες. Θα ανεβάσω φωτογραφίες, σύντομα ελπίζω. Απλά κι εγώ με το γατουλίνι έχω χάσει λίγο το πρόγραμμά μουΕίμαι μεγάλη χαζομάνα τελικά!
Άντε, καλώς τα δέχτηκες. Λοιπόν στο μήνα απάνω, θα κοιμάστε αγκαλιά, μούρη-μούρη και θα ροχαλίζετε ευτυχισμένα και τα δυο.
Εδώ θα μαστε και θα μας τα λες!

Fotini
Διάσημο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι σιγά σιγά της μεταδίδω "κακές" συνήθειες (να ανεβαίνει σε πολυθρόνες, καρέκλες, κρεβάτια), αλλά εξακολουθεί να μην είναι από τα γατιά που αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και πηδάνε όπου βρουν. Εχτές την ανέβασα στο κρεβάτι μου και της άρεσε τόσο πολύ που συνεχώς χουρχούριζε και "ζύμωνε" με τα μπροστινά της πόδια. Κι ας μην έκλεισε μάτι πάλι. Μου άρεσε πολύ που την είχα δίπλα μου, ήξερα ότι δεν ένιωθε μοναχούλα της
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool