RedCat
Διάσημο μέλος
Όσο για την οδοντόκρεμα μου είπε καλύτερα να την αποφύγουμε γιατί είναι κάποιου είδους ισχυρό φάρμακο και όσο και να είναι με τη γλώσσα θα καταπιεί ποσότητα και μπορεί να πειραχτούν κάποια άλλα όργανα.quote]
Συγνωμη για να ξέρω και εγώ..ρώτησες για την συγκεκριμένη οδοντοκρεμα;;;εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι ψιλοακίνδυνη. Ψυχραιμια, ετσι κι αλλιως αν ο γιατρος σου ειναι αποδεδειγμένα καλος και του εχεις εμπιστοσυνη δεν εχεις να φοβηθεις κατι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος

Είναι στην φύση μας να φοβόμαστε για την ακαιρεότητα αυτών που αγαπάμε!
Απλά ηρέμησε γιατί η γατούλα σου θα το καταλάβει και θα νιώθει και τύψεις το γλυκούλη μου.
Πάντως εγώ πιστεύω ότι μια χαρά θα τα πάει!!
Αφού δεν μασάει καλέ αυτή, το πολύ πολύ να σπαστεί που θα πρέπει να τραγουδάει λίγο σφυριχτά τώρα που είναι φαφουτίτσα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα είδα το θέμα.
Καταρχήν μην ανησυχείς η γατούλα σου δεν είναι και τόσο μεγάλη. Η προηγούμενη γάτα μου είχε υποβληθεί σε νάρκωση όταν ήταν 14 ετών και όλα πήγαν μια χαρά. Πιστεύω και εύχομαι το ίδιο και για τη δική σου.
Τώρα όσον αφορά την οδοντόπαστα Dentisept δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος να τη χρησιμοποιείς. Ξέρω ότι κάποιοι τη χρησιμοποιούν προληπτικά ανεξάρτητα αν έχει κάποιο πρόβλημα το ζώο τους. Εμένα μου την έδωσε ο αίλουρος (που πολλά μέλη όπως ξέρεις τον εμπιστεύονται) για τη Σίντυ μου που είναι 16μιση χρονών γιατί στην ηλικία της δε γίνεται νάρκωση. Και στη Σίντυ λείπουν κάποια δόντια και γενικά τα ούλα της δεν είναι σε άριστη κατάσταση, όποτε μου είπε να τις δίνω Dentisept, και αν και όταν χειροτερέψει θα πάρει αντιβίωση. Εγώ θεωρώ ότι είναι καλή οδοντόπαστα ήδη 2μιση εβδομάδες τώρα που τη χρησιμοποιώ έχει ελαττωθεί σε μεγάλο βαθμό η δυσοσμία και γενικότερα έχει απολυμαντικές ιδιότητες βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πέτρας και θεωρώ ότι είναι αρκετά καλή, ειδικά για ζώα που είναι σε μια ηλικία που δεν επιδέχονται και πολλά πράγματα. Εγώ βάζω μια μικρή ποσότητα στο χέρι μου και της κάνω μασαζ στα ούλα. Καλά δεν τρελαίνεται και από τη χαρά της
.Τη χρησιμοποιούσα και στην προηγούμενη γάτα μου.
Βέβαια εσύ θα αποφασίσεις αν θα τη χρησιμοποιήσεις ή όχι.
Επειδή είδα ότι δίνεις κονσέρβα στη γάτα σου καλύτερα νομίζω είναι να δίνεις κροκέτες έστω μουλιασμένες σε νερό αν δεν μπορεί να τις φάει. Εγώ κονσέρβα τις δίνω λίγη για μεζεδάκι και η βασική τροφή είναι κροκέτες. Αυτές που δε δυσκολεύεται να φάει είναι οι Royal canin mature κάτι που δεν θυμάμαι ακριβώς αν σε ενδιαφέρει μπορώ να τις δω στο σπίτι και να σου πω αν και τις βρίσκεις εύκολα στα pet shop και after care της Purina. Γενικά ψάχνω και της δίνω όποιες εταιρίες έχουν μικρές και όσο το δυνατόν μαλακές κροκέτες για να μη δυσκολεύεται.
Εύχομαι περαστικά στη γατούλα σου
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jasmine
Δραστήριο μέλος
Όσο για την οδοντόκρεμα μου είπε καλύτερα να την αποφύγουμε γιατί είναι κάποιου είδους ισχυρό φάρμακο και όσο και να είναι με τη γλώσσα θα καταπιεί ποσότητα και μπορεί να πειραχτούν κάποια άλλα όργανα.quote]
Συγνωμη για να ξέρω και εγώ..ρώτησες για την συγκεκριμένη οδοντοκρεμα;;;εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι ψιλοακίνδυνη. Ψυχραιμια, ετσι κι αλλιως αν ο γιατρος σου ειναι αποδεδειγμένα καλος και του εχεις εμπιστοσυνη δεν εχεις να φοβηθεις κατι
Δεν θυμόμουν τη μάρκα, του είπα για κάποια οδοντόκτρεμα που την αφήνεις επάνω στα δόντια. Και μου τα είπε όπως ακριβώς τα έγραψα. Ότι δηλ πρόκειται για κάποια ισχυρά φάρμακα που επειδή τα γλύφουν οι ουσίες πηγαίνουν μέσα τους και μπορεί να βλάψουν κάποια όργανα. Αυτός λέει αποφεύγει να χρησιμοποιεί τέτοια σκευάσματα κι αν ήταν, όπως πολύ χαριτωμένα και αστειευόμενος μου το έθεσε, γιατί να μη βάλεις κι αυτός στα δικά του δόντια να γλιτώσει από τα προβλήματα. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν θυμόμουν τη συγκεκριμένη μάρκα. Δεν ξέρω αν κάποιο άλλο αντίστοιχο σκεύασμα του ήρθε στο μυαλό. Παρασκευή που θα ξαναπάω θα γράψω την μάρκα και θα ξαναρωτήσω αν είναι.
Και δεν φοβάμαι το γιατρό ούτε τον καθαρισμό. Την νάρκωση φοβάμαι λόγω της ηλικίας της. Μου είπε ότι δεν θα είναι ολική και θα ταλαιπωρηθεί αυτός λίγο παραπάνω, αλλά δεν με καθησύχασε, για κάποιο λόγο.
RedCat
Διάσημο μέλος
Μην ανησυχείς, προφανως θα της κανει ελαφρια ναρκωση, εδω εκανε η Σιντυ που ειναι 16 για να της παρουν αιμα (καθοτι εκδικητικιΑ)

jasmine
Δραστήριο μέλος
Και πως την κατάφερες gatouni να σε αφήσει να βάλεις το χέρι σου μέσα στο στόμα της? Φοβάμαι μη με δαγκώσει και αυτή την περίοδο δεν μπορώ να βάλω τίποτα. Υπάρχει κανένα κόλπο ιδιαίτερο?
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
να προσεξεις τωρα αν απο το δοντι που επεσε κανει το ζωο καποια ανορεξια, το οποιο μπορει να συμβει αν εχει μεινει καποιο υπολειμμα της ριζας!τοτε θα χρειαστει σιγουρα αντιβιωση!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jasmine
Δραστήριο μέλος
μπορεισ να βαλεις την οδοντοκρεμα, και να συντηρισεις οπως μπορεις την κατασταση!αν το ζωο ειναι υγιες κατα τα αλλα, για παραδειγμα αν καρδια, νεφρα και ηπαρ λειτουργουν σωστα θα μπορουσες να την κοιμισεις και να τα καθαρισεις!υπαρχουν πολυ καλα φαρμακα πλεον για αναισθησια!να προσεξεις τωρα αν απο το δοντι που επεσε κανει το ζωο καποια ανορεξια, το οποιο μπορει να συμβει αν εχει μεινει καποιο υπολειμμα της ριζας!τοτε θα χρειαστει σιγουρα αντιβιωση!
Μου έδωσε ούτως ή άλλως κάποια αντιβίωση, δεν ξέρω τι ακριβώς. Το ζώο γενικά είναι υγιές απ' ότι φαίνεται από εξετάσεις που της είχα κάνει. Όσο για την ανορεξία, πάντα ολιγόφαγη ήταν, αλλά δεν πρόσεξα να έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Με ένα πράγμα σαν φακό που έβαλε στο μάτι του και την είδε δεν είδε κάτι στην τρύπα, αλλά φαντάζομαι την Παρασκευή που θα την έχει εκεί ναρκωμένη θα το ελέγξει παραπάνω. Αν όχι θα του το υπενθυμίσω εγώ να το κάνει.
Και για την οδοντόκεμα σημείωσα το όνομα και θα ξαναρωτήσω. Αν αυτός δεν μπορεί να μου την προμηθεύσει καμιά ιδέα για το που μπορώ να τη βρω?
Σε μεγάλο πετ σοπ δύσκολο ε?
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
χαιδεύω, και κάποια στιγμή προσπαθώ να την ακινητοποιήσω και έχω κοντά και την οδοντόπαστα ανοιχτή βάζω λίγη στο χέρι χώνω το δάκτυλο από το πλάι του στόματος
. Αυτή κάνει σαν να τη σφάζουνε αν και κάποιοι λένε ότι στα γατιά τους τους αρέσει η γεύση της.Ενάξει στην πολυκατοικία είμαι σίγουρη ότι θα νομίζουν ότι βασανίζω γάτες. Αν και με τη Σίντυ αυτό το νομίζουν αρκετές ώρες της ημέρας
. Αυτή η οδοντόπαστα έτσι κι αλλιώς έχει κάποια ουσία που κατά κάποιο τρόπο "κολλάει" στη στοματική κοιλότητα και δε φεύγει εύκολα οπότε αν δεν μπορείς να κάνεις ιδιαίτερο μασαζ μην ανησυχείς. Απλά απέφυγε να φάει αμέσως μόλις την βάλεις.
Καλή επιτυχία.
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε πετ σοπ που έχουν και κτηνιατρικά φάρμακα σίγουρα, σε κτηνιάτρους, ίσως και σε μεγάλα πετ σοπ. Και αν θες στη στέλνω κιόλας. Αν και θα βρεις εύκολα πιστεύω.Και για την οδοντόκεμα σημείωσα το όνομα και θα ξαναρωτήσω. Αν αυτός δεν μπορεί να μου την προμηθεύσει καμιά ιδέα για το που μπορώ να τη βρω?
Σε μεγάλο πετ σοπ δύσκολο ε?
jasmine
Δραστήριο μέλος
Κοίτα κανένα κόλπο δεν ξέρω απλά την παίρνω παίζω μαζί της για να κουραστείχαιδεύω, και κάποια στιγμή προσπαθώ να την ακινητοποιήσω και έχω κοντά και την οδοντόπαστα ανοιχτή βάζω λίγη στο χέρι χώνω το δάκτυλο από το πλάι του στόματος
. Αυτή κάνει σαν να τη σφάζουνε αν και κάποιοι λένε ότι στα γατιά τους τους αρέσει η γεύση της.
Ενάξει στην πολυκατοικία είμαι σίγουρη ότι θα νομίζουν ότι βασανίζω γάτες. Αν και με τη Σίντυ αυτό το νομίζουν αρκετές ώρες της ημέρας.
Αυτή η οδοντόπαστα έτσι κι αλλιώς έχει κάποια ουσία που κατά κάποιο τρόπο "κολλάει" στη στοματική κοιλότητα και δε φεύγει εύκολα οπότε αν δεν μπορείς να κάνεις ιδιαίτερο μασαζ μην ανησυχείς. Απλά απέφυγε να φάει αμέσως μόλις την βάλεις.
Καλή επιτυχία.
οκ σ' ευχαριστώ. Είδα ότι την πήρες από το γιατρό σου αυτή την οδοντόπαστα ε? Καμιά ιδέα για το που αλλού μπορώ να τη βρω? Κατάστημα με κτηνιατρικά ξέρω μόνο ένα στην άλλη άκρη της πόλης και για άλλο δεν έχω ιδέα. Αν πάω σε μεγάλο πετ σοπ θα έχουν ή μόνο από κάποιον κτηνίατρο θα μπορούσα να την προμηθευτώ? Ξέρει κανείς?
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
αν το ζωο ειναι υγιες κατα τα αλλα, για παραδειγμα αν καρδια, νεφρα και ηπαρ λειτουργουν σωστα θα μπορουσες να την κοιμισεις και να τα καθαρισεις!υπαρχουν πολυ καλα φαρμακα πλεον για αναισθησια!![]()
Έτσι ακριβώς. Η γάτα σου δεν είναι και τόσο μεγάλη σε ηλικία άλλωστε. Υπάρχουν πάρα πολλά πρωτόκολλα αναισθησίας ανάλογα με την κατάσταση κάθε ζώου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος για την υγεία του.
Ακόμα και ζώα με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες κλπ.) μπορούν να υποβληθούν σε αναισθησία αν αυτό είναι απαραίτητο.
Και η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει καθαρισμός των δοντιών της γάτας αν υπάρχουν χαλασμένα δόντια, πέτρα κλπ.
Επίσης δεν είναι σωστό, ούτε από ανθρωπιστική αλλά ούτε από επιστημονική άποψη, τέτοιες επεμβάσεις να γίνονται υπό ηρέμηση και όχι υπό βαθιά γενική αναισθησία. Το ζώο πονάει, υποφέρει και στρεσάρετε πάρα πολύ. Όλη αυτή η καταπόνηση μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα στην υγεία του απ' ότι η γενική αναισθησία
Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
jasmine
Δραστήριο μέλος
Σε πετ σοπ που έχουν και κτηνιατρικά φάρμακα σίγουρα, σε κτηνιάτρους, ίσως και σε μεγάλα πετ σοπ. Και αν θες στη στέλνω κιόλας. Αν και θα βρεις εύκολα πιστεύω.
Ας περιμένω να περάσει πρώτα η δύσκολη κατ' εμέ διαδικασία της Παρασκευής, που θα ξαναρωτήσω και για την πάστα και τα ξαναλέμε για το συγκεκριμένο θέμα. Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως. Αν δω ότι δεν μπορώ να τη βρω στο μεγάλο πετ σοπ που έχω σκοπό να πάω μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις ένα κόπο και να μου στείλεις.
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν δεις σου απάντησα πάνω από αυτό το μήνυμα που έγραψες που μπορείς να τη βρειςοκ σ' ευχαριστώ. Είδα ότι την πήρες από το γιατρό σου αυτή την οδοντόπαστα ε? Καμιά ιδέα για το που αλλού μπορώ να τη βρω? Κατάστημα με κτηνιατρικά ξέρω μόνο ένα στην άλλη άκρη της πόλης και για άλλο δεν έχω ιδέα. Αν πάω σε μεγάλο πετ σοπ θα έχουν ή μόνο από κάποιον κτηνίατρο θα μπορούσα να την προμηθευτώ? Ξέρει κανείς?
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Ουπς δεν το είχα δει το πιο πάνω. Οκ αν χρειαστείς μου λες.Ας περιμένω να περάσει πρώτα η δύσκολη κατ' εμέ διαδικασία της Παρασκευής, που θα ξαναρωτήσω και για την πάστα και τα ξαναλέμε για το συγκεκριμένο θέμα. Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως. Αν δω ότι δεν μπορώ να τη βρω στο μεγάλο πετ σοπ που έχω σκοπό να πάω μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις ένα κόπο και να μου στείλεις.
jasmine
Δραστήριο μέλος
Αν δεις σου απάντησα πάνω από αυτό το μήνυμα που έγραψες που μπορείς να τη βρεις.
Το είδα, αλλά αφού απάντησα. Ευχαριστώ πάντως!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
οκ σ' ευχαριστώ. Είδα ότι την πήρες από το γιατρό σου αυτή την οδοντόπαστα ε? Καμιά ιδέα για το που αλλού μπορώ να τη βρω? Κατάστημα με κτηνιατρικά ξέρω μόνο ένα στην άλλη άκρη της πόλης και για άλλο δεν έχω ιδέα. Αν πάω σε μεγάλο πετ σοπ θα έχουν ή μόνο από κάποιον κτηνίατρο θα μπορούσα να την προμηθευτώ? Ξέρει κανείς?
Εγω που πηγα χθες στον κτηνιατρο μας για να πρω την Banminth και το FrontlineCombo παρηγγειλα να μου φερει την Dentisept .Οποτε απο βδομαδα που θα την εχω θα γραψω αναλυτικα τις εντυπωσεις.
Επισης πηρα την Dental S/O Index της Royal Canin κτηνιατρικη σειρα (veterinary diet) 15Ευρω η συσκευασια του1,5κιλου. Θα την εγκαινιασουμε απο βδομαδα οποτε θα σας γραψω την δικη μου γνωμη αλλα και της Μυρτουλας

Gatouni σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες για την Dentisept,μολις την παρω θα τις εφαρμοσω

ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος
Στείλε έχουμε αγωνία!!!!
jasmine
Δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι ψιλοακίνδυνη. Ψυχραιμια, ετσι κι αλλιως αν ο γιατρος σου ειναι αποδεδειγμένα καλος και του εχεις εμπιστοσυνη δεν εχεις να φοβηθεις κατι