Πτώση γάτας από μπαλκόνι

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
περαστικα στον Σεβαχ, ευχομαι να μπορεσει να περπατησει ξανα :) Προσοχη παιδια με τα μπαλκονια γιατι δεν ειναι λιγα τα ατυχηματα που συμβαινουν :(

Ακριβώς, θέλει πολλή προσοχή τελικά. Όποτε τα αφήνουμε σε μπαλκόνι, θα πρέπει να είμαστε ΣΥΝΕΧΩΣ εκεί. Ή να τους το απαγορέψουμε εντελώς το έξω. Απλά εγώ στεναχωριόμουν να τον έχω μονίμως κλεισμένο στο σπίτι, για αυτό και οι βόλτες στο μπαλκόνι. Ας γίνει καλά, και θα τον βγάζω μόνο με λουράκι, ακόμα και στο μπαλκόνι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι πολύ.:(
Εύχομαι όλα να είναι περαστικά και να επανέλθει πλήρως το αγοράκι σου.:)Περιμένουμε τα νέα σας.:)

Και ο δικός μου ο Αρης συμμαζεμό δεν έχει τώρα που έφτιαξε ο καιρός, όλο στην βεράντα θέλει να βγαίνει.:(Τρέμει η ψυχή μου κάθε φορά.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτο ακριβως που τρεμω ...... :(:( αυτο για να καταρριφθει ο μυθος που λεγεται οτι αν πεσουν τα γατια απο ψηλα, δεν παθαινουν τιποτα..να που παθαινουν ρε παιδια :(
πολλα περαστικα

Περαστικά στον γατουλίνο! Εγώ διαλέγω να ελπίζω πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Να μας πεις τα νέα του! :)

ΣΑΝΕΛΙΤΣΑ

εμενα ειχε πεσει απο τον 4 πριν χρονια.τα πισω ποδια οταν την βρηκα κρεμοντουσαν εγινε καλα.μια χαρη παρτν απο το πικερμι .πηγαινε την σε αλλο γιατρο.

Μπραβο του αν εκανε τσισακια ειστε καλα μακαρι να κανει κι απο τα αλλα . Μη μιλας καθολου! Το θεμα ειναι να ζει κι ας ειναι λαι λιγο σακατεμενος αλλωστε μπορει να γινει καλυτερα με τον καιρο.

Μα καλά τόσο τα έπιασε η ζέστη και της φίλης μου η γατούλα έπεσε απο τον 4ο χθες το βραδυ την είδαν οι αποκάτω και ειδοποίησαν. Την πήγαν στο ΑΤΤΙΚΟ στην Παιανία ,εσπασε το ποδαράκι της και αύριο θα το χειρουργήσουν τι λέτε είναι καλό το νοσο/ο??

Είχε πέσει η Τιτίκα μου πριν πολλά χρόνια από τον 4ο όροφο και όλοι έλεγαν οτι δεν θα τα καταφέρει,έβγαζε αίμα όταν πήγαινε στην άμμο της και δεν έτρωγε καθόλου.Η ακτινογραφία έδειξε σπασμένο γοφό.Ο γιατρός μου είπε να της κάνω εγχείρηση αλλά ήμουν πολύ μικρή και δεν είχα χρήματα,έτσι δεν της την έκανα.Σιγά σιγά και με πολύ υπομονή και φροντίδα από μέρους μου άρχισε να τρώει και σταμάτησε και το αίμα,μετά από ένα μήνα δεν κούτσαινε καν!Σήμερα είναι 12 χρονών και αν την δεις περπατάει μια χαρά δεν το καταλαβαίνεις οτι έπαθε κάτι τέτοιο.
Όλα καλά θα πάνε με τον μικρό,θα δεις και αν σου πει ο γιατρός για εγχείρηση πάρε καλού κακού και μια 2η γνώμη.Περαστικά στον μικρούλη:)

Ακριβώς, θέλει πολλή προσοχή τελικά. Όποτε τα αφήνουμε σε μπαλκόνι, θα πρέπει να είμαστε ΣΥΝΕΧΩΣ εκεί. Ή να τους το απαγορέψουμε εντελώς το έξω. Απλά εγώ στεναχωριόμουν να τον έχω μονίμως κλεισμένο στο σπίτι, για αυτό και οι βόλτες στο μπαλκόνι. Ας γίνει καλά, και θα τον βγάζω μόνο με λουράκι, ακόμα και στο μπαλκόνι!

τα μπαλκονια τα φοβαμαι πολυ, και ενας λογος που δεν παιρνω τον γατο μου ελλαδα ειναι αυτος. Ετσι οπως τρεχει θα βρεθει σιγουρα κατω. Εδω δεν εχουμε μπαλκονι και επειδη φοβομαστε μη πεσει απο κανενα παραθυρο δεν ανοιγουμε ουτε τα παραθυρα (τα αφηνουμε μονιμα ανοιχτα στην 1η σκαλα ισα ισα για να αναπνεουμε καθαρο αερα). Τον αερα του τον παιρνει εξω με λουρακι ή στο παραθυρο με λουρακι οταν βρεχει και δεν μπορω να τον βγαλω. Ουτε με επιτηρηση ειναι καλα να την βγαζεις στο μπαλκονι γιατι αν γινει κατι και τρομαξει, μπορει να βρεθει στο κενο. Ευχομαι να γινει καλα το γατακι σου συντομα. Το καλο ειναι οτι μπορει να αδειασει την κυστη μονος του οποτε τα σημαδια που δειχνει ειναι θετικα. Ευχομαι να μην εχει παθει ζημια ο νωτιεος μυελος του. Ξερεις σε ποιο σημειο ή σπονδυλο εχει χτυπησει; Πολλα περαστικα στο ζουζουνακι σου :)

αυτο ακριβως που τρεμω ...... :(:( αυτο για να καταρριφθει ο μυθος που λεγεται οτι αν πεσουν τα γατια απο ψηλα, δεν παθαινουν τιποτα..να που παθαινουν ρε παιδια :(
πολλα περαστικα

δεν τραυματιζονται τοσο ασχημα αν πεσουν απο πολυ ψηλα. Τα χειροτερα χτυπηματα ειναι οταν πεφτουν απο χαμηλους οροφους (3-6). Αν πεσουν απο τον 15ο εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να τραυματιστουν ελαφρα και να επιβιωσουν σε σχεση με τα αλλα που πεφτουν απο τον 4ο. Απλα θελει πολυ προσοχη οταν αφηνουμε τις γατουλες στο μπαλκονι. Εσυ κοντεψες να παθεις καρδιακο με την Πασχαλια οποτε εχεις παρει τα μετρα σου :P

πολλα περαστικα

Ιβάνα, οι γάτες όντως δεν παθαίνουν τίποτα αν πέσουν/πηδήξουν με την θέλησή τους σε μαλακό έδαφος. Χώμα, χόρτα κλπ...

Το να πέσουν απο ένα μπαλκόνι, που δεν βλέπουν πού, πόσο ύψος είναι το τέρμα, και στη μέση τέντες και λουλούδια..και απο κάτω τσιμέντο, αμάξια ή δρόμος, σκαλοπάτια.. νομίζω είναι ακατόρθωτο ακόμα και για μια γάτα.:/:

Αν είναι τυχερούλα και την σταματήσει καμία τέντα, και πέσει σε χώμα γκαζόν, κάτι μπορεί να γίνει. Πρέπει να έχει ελεύθερη πτώση, να βλέπει κάτω, και να έχει τον χρόνο να κάνει τις περιστροφές της, και να προσγειωθεί στα 4 όπως πρέπει. :redface:

Σόρυ για το off topic.:redface:

πολύ λυπήθηκα για το μικρούλι. μακάρι να γίνει γρήγορα καλά. όπως είπαν το ότι άδειασε την κύστη του είναι καλό σημάδι. μακάρι να το ξεπεράσει...

Ποσο λυπάμαι για τον γατούλη σου. :(ιναι επικίνδυνα δυστυχώς τα μπαλκόνια. Ευχομαι να πάνε όλα καλά με τον υπεροχο Σεβαχ! Σου στέλνουμε θετική ενέργεια! Ειναι παρήγορο που ούρησε μόνος του όπως λέει και ο γιατρος.
Και όταν γίνει καλά το γλυκούλι να μην τον αφήσεις ποτε ξανα στο μπαλκόνι ούτε με την επιβλεψή σου γιατι στο δευτερόλεπτο μπορει να γίνει το κακό. Εκτός αν φτιάξεις τις προδιαγραφές για να μην μπορει να σκαρφαλωνει. κι εγώ με τη Νάλα μου είχα το ίδιο πρόβλημα και για 1 ολόκληρο χρόνο δεν αφηνα ποτε κανένα γατόνι να βγαίνει έξω στο μπαλκόνι, μέχρι που έκανα ειδική κατασκευή. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ:)

Είχε πέσει η Τιτίκα μου πριν πολλά χρόνια από τον 4ο όροφο και όλοι έλεγαν οτι δεν θα τα καταφέρει,έβγαζε αίμα όταν πήγαινε στην άμμο της και δεν έτρωγε καθόλου.Η ακτινογραφία έδειξε σπασμένο γοφό.Ο γιατρός μου είπε να της κάνω εγχείρηση αλλά ήμουν πολύ μικρή και δεν είχα χρήματα,έτσι δεν της την έκανα.Σιγά σιγά και με πολύ υπομονή και φροντίδα από μέρους μου άρχισε να τρώει και σταμάτησε και το αίμα,μετά από ένα μήνα δεν κούτσαινε καν!Σήμερα είναι 12 χρονών και αν την δεις περπατάει μια χαρά δεν το καταλαβαίνεις οτι έπαθε κάτι τέτοιο.
Όλα καλά θα πάνε με τον μικρό,θα δεις και αν σου πει ο γιατρός για εγχείρηση πάρε καλού κακού και μια 2η γνώμη.Περαστικά στον μικρούλη:)

Εγώ κρατώ το μήνυμα της Μαρίας!
:)
Εύχομαι περαστικά στο Σεβάχ και όλα να πάνε καλά!!!
:)

Έχουμε κανένα νέο για τον Σεβάχ?Τι έγινε?

Δυστυχώς σήμερα τον κοιμίσαμε... Τον πήγα σε δύο χειρουργούς σπονδυλικής στύλης αλλά και οι δύο μου αφήνανε λίγα περιθώρια βελτίωσης και πολλή ταλαιπωρία για τον Σεβάχ. Πανάκριβη φυσικά και η εγχείριση.
Τι να πω... Προσέχετε τις γατούλες και τους γατούληδες σας για να μην βρεθείτε και εσείς στην ίδια δυσάρεστη θέση.
Ευχαριστώ όλους σας για την παρέα και τις συμβουλές!

Να κάνω μια ερώτηση;:redface: Πώς γίνεται να πέσουν από το μπαλκόνι; Πηδάνε;

Λυπάμαι πολύ πολύ. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω.Λυπάμαι

Πτώση

Να κάνω μια ερώτηση;:redface: Πώς γίνεται να πέσουν από το μπαλκόνι; Πηδάνε;

Στην προσπάθειά τους να πιάσουν ένα πουλί (αν έχουν αυτή την τάση) μπορεί να πέσουν.Είναι να μη σου τύχει.

Λυπάμαι πάρα πολύ για την άσχημη κατάληξη του Σεββάχ.:(:(:(
Καλό ταξίδι αγοράκι μου.:bye::bye::bye:

Πολυ λυπαμαι,καλο ταξιδι στον γατουλη.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back