Πόσο φαγητό να της βάζω;

boy_gr

Νεοφερμένο μέλος

Ο boy_gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 92 μηνύματα.
ρε παιδια εχω ενα προβλημα με την δικια μου γατουλινα.η χάνα ειναι ενα υγειεστατο γατι.δεν μπορω να βγαλω ακρη με το ποση τροφη πρεπει να της δινω καθε μερα.προς το παρον χρησιμοποιω την τροφη πουρινα τονους...σχετικα καλη μου φαινεται αλλα σκοπευω να την αλλαξω την επομενη φορα με μια της hill's.στη συσκευασια αναφερει την ενδειξη 50-120γρ για την ηλικια της.μεχρι προχθες της εδινα περιπου 75-80 γρ ημερισιως αλλα καθε φορα που πηγαινα στο ντουλαπι με τις τροφες για ασχετο λογο, η χανα απο πισω και νιαουριζοντας να την ταισω.χθες δοκιμασα πρωτη φορα να της αφησω πολλη τροφη και ολη την ημερα.το αποτελεσμα ηταν οτι δεν πεινουσε βεβαια αλλα η κοιλια της ειχε φουσκωσει και πηγε τουαλετα πολλες φορες και παρατηρησα κατι σαν διαρροια....το θεμα ειναι οτι επειδη ειναι και σε ηλικια που μεγαλωνει (5 μηνων και κατι...)φοβαμαι μηπως δεν της δινω την ποσοτητα που χρειαζεται για να αναπτυχθει καλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο που θα σου πω αλλα εγω αφηνω παντα ενα μπολ τροφη και οποτε πεινανε πανε και τρωνε.παρολου που ειναι ολα στειρωμενα δεν εχουν παχυνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο ειναι πολυ δυσκολο να το κρινεις απο μια γατα που δεν 3ερεις. Τα δικα μου ας πουμε τωρα τρωνε οσο θελουν και τους εχω παντα κροκετες, η μακαριτισσα η Μπουμπουκα μου οσο τις εβαζες ετρωγε μεχρι να κανει εμετο. Ηταν πολυ λιχουδα. Αυτο πρεπει να το δεις εσυ με τη γατουλα σου:)

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...κι εγω καταληγω στο οτι ειναι πολυ λαιμαργη και μαλλον θα ακολουθησω την παλια μεθοδο.θα της δινω συκγεκριμενη ποσοτητα καθε μερα γιατι αλλιως θα εχω γουρουνακι αντι για γατι:)

χαχαχα...και μενα η Μπουμπουκα μια φορα που ελειπα ενα μηνα το αγορι μου την ταιζε τοσο πολυ γιατι ολο του νιαουριζε και εκεινος την λυποταν και ειχε γινει ενα μπαλακι:lol: Μετα την εβαλα σε διαιτα:up:

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι βρε βασιλη ανχωνεσαι τοσο με το παχος οταν προκειται για γατακι και μαλιστα στην αναπτυξη και μαλιστα σε μια μερα, λιγο υπερβολικο σε βρισκω . Δηλαδη αν εσενα η μαμα σου δεν σου εδινε παρα με το σταγονομετρο σοκολατα κι εβρισκες μια πλακετα δεν θα την καθαριζες επιτοπου? αν ομως μετα απο αυτο σου αφηνε συνεχεια δεν θα βαριοσουν και θα ετρωγες τελικα μονο οσο χρειαζονταν?? μην ανχωνεσαι θα βρει μονο του τη ρεγουλα , νομιζω οτι με την σταση του να το ταιζεις με ωρες δυσκολευεις τη ζωη σου και λιγο το ανχωνεις το γαακι αστο και δειξε εμπιστοσυνη και θα δεις οτι θα τη βρει τη ρεγουλα και η κοιλιτσα θα μετατραπει σε αναπτυξη. Και το καλοκαρακι ειχε τεραστια κοιλιτσα οταν ηρθε και βρηκε καλο φαι αλλα το ειδες και μονο σου τι σικ ειναι τωρα και δεν εκανα τιποτα ουτε ανυσηχησα...μονο του βρηκε ισοροπια

Ειλικρινα νομιζω ειναι λαθος να κρινεια τη γατα σου λαιμαργη και γουρουνα βασιζομενος μοναχα σ αυτη τη πρωτη μερα και ειναι αδικο . Ασ την μια βδομαδα και δες πως θα παει και κρινε μετα

ετσι ακριβως ειναι,μπορει να φαει της πρωτες μερες πολυ αλλα μετα θα ηρεμησει.

Εμενα τα 6 χρονια που ειχα την Μπουμπου παντως δεν βρηκε μεση λυση

οκ.θα εφαρμοσω αυτο που λετε και βλεπουμε...

ο Αχιλλεας εχει παντα κροκετες στο πιατο του...

Κι εμένα ο Χιόνης το ίδιο. Του γεμίζω το πιατάκι μια φορά την ημέρα, κάθε βράδυ, και τρώει όποτε θέλει. Καθε λίγο και λιγάκι τρώει, μετά παίζει, μετά ξανατρώει, μετά κοιμάται κ.ο.κ. Όλη μέρα αυτό γίνεται. Για να μπορώ να τον ελέγχω, δεν αφήνω κανέναν άλλο να του βάλει φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ξέρω πάντα πόσο έχει φάει:)

Για το Σιβα που δεν εχει ταση παχυσαρκιας και ειναι ολιγοφαγος, ο γιατρος μου ειχε πει να τον ταίζω οσο πειναει και οσο θελει.
Πιο σπαστικο και μιζερο γατο με το φαγητο δεν ειχα ποτε παντως!

γατο ισως δεν εχεις γνωρισει, αλλα για σκυλο να σου πω πως ο Πλουτο μας, κοπριτακι απο κουνια δεν τρωει τιποτα αν δεν νομιζει πως το τρως εσυ. Ποσες φορες καθομαι με την κονσερβα και κανω οτι την τρωω μπας και φαει καμια μπουκια. Οτι ομως εχεις στο πιατο σου το θελει. Κολοκυθια μελιτζανες ο,τι να ναι αρκει να μην ειναι στο δικο του πιατο και να ειναι στο δικο σου.:lol:

Εγω εχω προβλημα τωρα με τα μικρα μονο οταν τρωμε κοτοπουλο. Μολις τους μυρισει ξεκινανε τα νιαου νιαου νιαου και αν βγει απο το φουρνο η την κατσαρολα το κοτοπουλο γινετε χαμος στα ποδια μου και τα δυο σκαρφαλωνουν πανω μου. Οποτε παντα κανω εξτρα να φανε και κεινα:up:

γατο ισως δεν εχεις γνωρισει, αλλα για σκυλο να σου πω πως ο Πλουτο μας, κοπριτακι απο κουνια δεν τρωει τιποτα αν δεν νομιζει πως το τρως εσυ. Ποσες φορες καθομαι με την κονσερβα και κανω οτι την τρωω μπας και φαει καμια μπουκια. Οτι ομως εχεις στο πιατο σου το θελει. Κολοκυθια μελιτζανες ο,τι να ναι αρκει να μην ειναι στο δικο του πιατο και να ειναι στο δικο σου.:lol:
Μου θύμισες τον καημενούλη το Boomer μου το Griffon που είχα παλιά. Τον είχαμε βρει εγκαταλελημένο στο δρόμο με ένα χοντρό σκοινί στο λαιμό του που κόντευε να τον πνίξει και τρωμερά κοκκαλιάρη. Ότι φαγητό και να του έβαζες στο πιάτο το έτρωγε, αλλά και να του το έπαιρνες από το στόμα δεν αντιδρούσε. Αν όμως έβρισκε ψωμί, ή παξιμάδι έκανε σαν τρελλός! Είχε σκάψει όλο τον κήπο και τις γλάστρες στο μπαλκόνι κι έκρυβε το ψωμί που έκλεβε από την κουζίνα! Μάλλον τα τέρατα που τον είχα παρατησει στο δρόμο με το σκοινί στο λαιμό για να πεθάνει, τον τάιζα μόνο ξεροκόμματα και είχε συνηθίσει σ'αυτά. Μας πήρε χρόνια για να τον μάθουμε να τρώει κανονικά....

Κι ο Σιβα ειναι "κοτοπουλακιας"! Αλλα θελει περισσοτερο τα κοκκαλα και δεν κανει.

Δεν κάνει όμως να τους δίνουμε μαγειρεμένο κοτόπουλο, μόνο βραστό και ανάλατο έτσι δεν είναι? Εγώ έκανα το λάθος την Πρωτοχρονιά στο τραπέζι που είχαμε κοτόπουλο γεμιστό (τη γαλοπούλα τη σιχαίνομα) και του έδωσα λίγο ψαχνό και από τότε όποτε μυρίζει κοτόπουλο κάνει σαν παλαβός, έτσι όποτε έχουμε κοτόπουλο του κρατάω λίγο και του το βράζω σκέτο. Αν κι εμένα τρέφεται αποκλειστικά από κροκέτες, γιατί αν του δώσω π.χ. κονσέρβα περαν του ότι δεν του πολυαρέσει, τον πιάνει και διάροια.

Η μαυρούλα έχει πάντα ένα μπολάκι με ξηρή τροφή, και τώρα που χειμώνιασε τρώει και ένα φακελάκι whiskas,ενώ το καλοκαίρι τρώει μισό.Είναι στειρωμένη 1,5 χρόνο τώρα , αλλά δεν έχει παχύνει.

Μάλλον τα τέρατα που τον είχα παρατησει στο δρόμο με το σκοινί στο λαιμό για να πεθάνει, τον τάιζα μόνο ξεροκόμματα και είχε συνηθίσει σ'αυτά. Μας πήρε χρόνια για να τον μάθουμε να τρώει κανονικά....

ναι ναι ετσι και ο δικος μας ακομα εχει ψυχωση με το ψωμι...βεβαια και κατα εναν περιεργο τροπο με τα μανταρινια:blink: ενα τρως εσυ δυο ο πλουτο, και αν δεν του δωσεις κανει ουουουου και σε χτυπαει με το ποδι του, ασε που τα μυριζει απο τον δευτερο οροφο:up:

ναι ναι ετσι και ο δικος μας ακομα εχει ψυχωση με το ψωμι...βεβαια και κατα εναν περιεργο τροπο με τα μανταρινια:blink: ενα τρως εσυ δυο ο πλουτο, και αν δεν του δωσεις κανει ουουουου και σε χτυπαει με το ποδι του, ασε που τα μυριζει απο τον δευτερο οροφο:up:
Είναι και ο δικός σου κλεφτρόνι? Εμάς είχε μάθει νάνοιγει πόρτες και την έπεφτε σε ότι έβρισκε στην κουζίνα.Αφού είχαμε αναγκαστεί να κλειδώνουμε γιατί πολλές φορές είχαμε μείνει νηστικοί:lol: :lol: :lol:
Μέχρι και ένα πακέτο όλόκληρο Big Babol τσίχλες μαζί με το περιτύλγμα είχε αρπάξει κάποτε από το χέρι μιας μικρής μου ξαδελφούλας...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back