Ρινοτραχείτιδα

Ολα καλά λοιπόν! Και η δικιά μου συνεχίζει να έχει μαλακά κακά (είναι 4 μηνών). Μονο με τις κροκέτες δεν κάνει.Εχει κάνει εμβόλια και αποπαρασιτώσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ολα καλά λοιπόν! Και η δικιά μου συνεχίζει να έχει μαλακά κακά (είναι 4 μηνών). Μονο με τις κροκέτες δεν κάνει.Εχει κάνει εμβόλια και αποπαρασιτώσεις.

Εμας ουτε οι κροκετες μας βοηθανε!!! θα της δωσω παλι για 4 μερες μονο i/d και βλεπουμε!!!εχουμε κανει εμβολια και αποπαρασιτωσεις!!!! επισης μυριζουν τα κακα της πολυ και νομιζω πως δεν θα επρεπε αφου ειναι μονο 3-3,5 μηνων. ο γιατρος ειπε πως αυτο θα αλλαξει οταν σταματησουν οι διαρροιες, αν καταλαβα καλα. προσπαθει να αποφυγει να της δωσει παλι φαρμακο, και καλα κανει!!!!

εχει λυσσαξει τωρα να φαει κατι χαρτια που εχω εδω, ΕΛΕΟΣ. τι θα το κανω το ζουζουνι μου??? ολο ζουζουνιες ειναι αρα και υγιεις, ευτυχως:up::up::up::up::up::up::up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμας ουτε οι κροκετες μας βοηθανε!!! θα της δωσω παλι για 4 μερες μονο i/d και βλεπουμε!!!εχουμε κανει εμβολια και αποπαρασιτωσεις!!!! επισης μυριζουν τα κακα της πολυ και νομιζω πως δεν θα επρεπε αφου ειναι μονο 3-3,5 μηνων. ο γιατρος ειπε πως αυτο θα αλλαξει οταν σταματησουν οι διαρροιες, αν καταλαβα καλα. προσπαθει να αποφυγει να της δωσει παλι φαρμακο, και καλα κανει!!!!

εχει λυσσαξει τωρα να φαει κατι χαρτια που εχω εδω, ΕΛΕΟΣ. τι θα το κανω το ζουζουνι μου??? ολο ζουζουνιες ειναι αρα και υγιεις, ευτυχως:up::up::up::up::up::up::up::up::up:

Μήπως να εισήγαγες και μερικές κόλλες χαρτί καθημερινά στη διατροφή του? :hmm:
Ίσως αυτή να είναι η λύση στα προβλήματα με τα κακάκια του :hmm:
Θα σου έλεγα να προτιμήσεις το ανακυκλωμένο, είναι αρκετά πιο εύπεπτο!

:lol::lol::lol:

Μήπως να εισήγαγες και μερικές κόλλες χαρτί καθημερινά στη διατροφή του?
Ίσως αυτή να είναι η λύση στα προβλήματα με τα κακάκια του
Θα σου έλεγα να προτιμήσεις το ανακυκλωμένο, είναι αρκετά πιο εύπεπτο!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Επειδη εχω μαντικες ικανοτητες η γατα σου θα γινει καλα και μια μερα θα φαει και το καναρινι σου τον Φρουλη....:D

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλησπερα! σε δυο γατακια που ειχα μαζεψει ειχα το ιδιο προβλημα,μαλιστα σε 2 κτηνιατρους που πηγα μου δωσανε λαθος θεραπεια και χειροτερεψαν. Ευτυχως εχω βρει μια καταπληκτικη κτηνιατρο που τα εσωσε κι ας ηταν προχωρημενη η κατασταση.Αν θελεις στειλε μου email στο nalaxt@yahoo.gr να σου πω πληροφοριες.

Καλησπέρα και από εμένα. Άν και νέα στην παρέα, μπορώ να σου μεταφέρω τις δικές μου εμπειρίες. "Ανιψιά" που μένει εκτός Αθηνών μεγάλη σε ηλικία έχει το ίδιο πρόβλημα εδώ και χρόνια. Με σωστή θεραπεία όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει υπομονή και προσοχή. Η Κοντέσσα πάντως, άν και έχει γίνει τελείως καλά, έχει ακόμα το κουσούρι του ρόγχου... Και είναι απίστευτα γλυκειά όταν "γκαζώνει"!:cool:
Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς....

Εμεις στο σωματειο που τα δοκιμασαμε ολα ειδαμε οτι το μονο φαρμακο που πιανει σε χρονια ρινοτραχειητιδα και σχετικα γρηγορα ειναι το Klaricid επειδη ειναι δυνατο θα χριεαστει να κοψεις ενα πολυ μικρο κομματι , θα σου πει ο γιατρος ποσο. Αν δεν ειναι χρονια πιανουν κι αλλα, και το vibramicin πχ. Απ οσο ειδα κανενας δεν σου εδωσε αντιβιωση σε χαπι η σιροπι για 8 ημερες.. παραξενο γιατι ειναι η πιο κλασσικη αντιιμετωπιση της ρινοτραχειητιδας.. μηπως ειναι κατω απο δυο μηνων το γατακι?? Ο γιατρος ειναι καλος? μηπως οχι τελικα?

To Klaricid είναι το καλύτερο.¨Εδινα χρόνια ronaxan χωρίς αποτέλεσμα .Η δοσολογία είναι λίγο δύσκολο να ρυθμιστεί,καλό είναι 1/16 του χαπιού το πρωί και 1/16 το βράδυ ή 1/8 μία φορά τη μέρα για γάτα 3 kg περίπου για μία εβδομάδα .Για τα μωρά υπάρχει και το παιδιατρικό σιρόπι klaricid

Αυτό για το klaricid δεν το ήξερα. Ευτυχώς τώρα το γατόνι μου είναι καλύτερα. Φταρνίζεται βέβαια κανα δυο φορές την ημέρα ακόμη αλλά μάλλον έπιασε η τελευταία ένεση που της έκανε ο κτηνίατρος - μου είπε ότι αντιστοιχεί σε χορήγηση αντιβίωση για 15 ημέρες. Πάλι καλά δηλαδή γιατί στο τέλος η Ζιζού από τα πολλά τα φάρμακα θα χάζευε εντελώς... Και το χειρότερο είναι ότι καθυστερούσε και τα εμβόλια γιατί δεν μπορούσε να τα κάνει παράλληλα με τη θεραπεία..

To Klaricid είναι το καλύτερο.¨Εδινα χρόνια ronaxan χωρίς αποτέλεσμα .Η δοσολογία είναι λίγο δύσκολο να ρυθμιστεί,καλό είναι 1/16 του χαπιού το πρωί και 1/16 το βράδυ ή 1/8 μία φορά τη μέρα για γάτα 3 kg περίπου για μία εβδομάδα .Για τα μωρά υπάρχει και το παιδιατρικό σιρόπι klaricid

Εμεις στο σωματειο που τα δοκιμασαμε ολα ειδαμε οτι το μονο φαρμακο που πιανει σε χρονια ρινοτραχειητιδα και σχετικα γρηγορα ειναι το Klaricid επειδη ειναι δυνατο θα χριεαστει να κοψεις ενα πολυ μικρο κομματι , θα σου πει ο γιατρος ποσο. Αν δεν ειναι χρονια πιανουν κι αλλα, και το vibramicin πχ. Απ οσο ειδα κανενας δεν σου εδωσε αντιβιωση σε χαπι η σιροπι για 8 ημερες.. παραξενο γιατι ειναι η πιο κλασσικη αντιιμετωπιση της ρινοτραχειητιδας.. μηπως ειναι κατω απο δυο μηνων το γατακι?? Ο γιατρος ειναι καλος? μηπως οχι τελικα?

Καλησπερα! σε δυο γατακια που ειχα μαζεψει ειχα το ιδιο προβλημα,μαλιστα σε 2 κτηνιατρους που πηγα μου δωσανε λαθος θεραπεια και χειροτερεψαν. Ευτυχως εχω βρει μια καταπληκτικη κτηνιατρο που τα εσωσε κι ας ηταν προχωρημενη η κατασταση.Αν θελεις στειλε μου email στο nalaxt@yahoo.gr να σου πω πληροφοριες.
θα αας παρακαλουσα παιδια να μην δινετε δοσολογιες κ φαρμακα γιατι καθε γατι εχει τον δικο του οργανισμο.Μην γινει τιποτα κ παθει κατι το γατι κ τρεχει η κοπελα κ δεν φτανει

ναι,βρε παιδια,δε γινεται ετσι να συστηνουμε φαρμακα...η καθε γατα πρεπει να αντιμετωπιζεται χωριστα και ο μονος αρμοδιος να δινει θεραπεια και δοσολογια ειναι ο κτηνιατρος...

Σωστό αυτό ,αλλά είναι απλά φάρμακα και μπορεί να βοηθήσεις κάποιον που το ζώο του έχει ανεβάσει πυρετό από ρινοτραχείτιδα και δεν βρίσκει ανοικτό κτηνιατρείο το Σ/Κ ή είναι στην επαρχία.20 χρόνια επισκέφτομαι κτηνιάτρους και πάντα αυτά δίνουν.Τώρα αν είναι να συμβεί το κακό μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε .Πήγα το γάτο μου πριν 10 ημέρες στο γιατρό υγιέστατο ,πανέμορφο για τα αυτιά του και του έγραψε ORIDERMYL .Μου πέθανε χωρίς να μπορώ να το βοηθήσω από αλλεργία στη νεομυκίνη.Μακάρι να αδιαφορούσα και να του περνούσα τα αυτιά με λίγο παραφινελαιο και να μην τον έστελνα στο θάνατο 3 ετών .

λυπαμαι πολυ για το γατουλη σου,αλλα ενα ατυχες περιστατικο δεν πρεπει να μας κανει να αγνοουμε τελειως τους γιατρους και να κανουμε μονοι μας διαγνωσεις.στο vibramicin για παραδειγμα μερικες γατες αντιδρουν ασχημα.αν σε μια που θα το συστησεις δεν αντιδρασει οπως η δικια σου?
αν ψαξεις λιγο,θα βρεις εναν καλο γιατρο που θα μπορεις να τον βρισκεις και Σαβ/κα και νυχτες και θα ξερει τη γατα σου και θα μπορει καλυτερα και πιο υπευθυνα να προτεινει την καταλληλη θεραπεια.

Σωστό αυτό ,αλλά είναι απλά φάρμακα
Όχι!! Και το Klaricid και το Vibramycin είναι αντιβιωτικά. Κοινά φάρμακα μεν, καθόλου απλά δε. Υπάρχει λόγος που τα αντιβιωτικά δίνονται μόνο με συνταγή γιατρού.
Εδώ ακόμα και τα πραγματικά "απλά" φάρμακα, όπως η ασπιρίνη και οι διάφορες παρακεταμόλες (τύπου Depon, Panadol κ.λπ.) είναι πολύ πολύ επικίνδυνα για τις γάτες.
Έχουν δίκιο η Ladycat και η Mariel: ΠΡΩΤΑ συμβουλή από γιατρό.

Όχι!! Και το Klaricid και το Vibramycin είναι αντιβιωτικά. Κοινά φάρμακα μεν, καθόλου απλά δε. Υπάρχει λόγος που τα αντιβιωτικά δίνονται μόνο με συνταγή γιατρού.
Εδώ ακόμα και τα πραγματικά "απλά" φάρμακα, όπως η ασπιρίνη και οι διάφορες παρακεταμόλες (τύπου Depon, Panadol κ.λπ.) είναι πολύ πολύ επικίνδυνα για τις γάτες.
Έχουν δίκιο η Ladycat και η Mariel: ΠΡΩΤΑ συμβουλή από γιατρό.
Εχω ακουσει για την ασπιρινη οτι μπορει να αποβει μοιραια σε γατες! Εγω ακολουθησα πιστα τις οδηγιες της κτηνιατρου μου, αλλα να σας πω, το φταρνισμα περασε, ομως οι μυξουλες συνεχιζουν να υπαρχουν..( κατι μαυρακια στις μυτουλες τους). Εχουν κανει ολα τα εμβολια..

τελικα τι εγινε με το γατακι?:(

Γεια σας! Πρώτη φορά γράφω εδώ.

Eχουν το ίδιο πρόβλημα όλες μου σχεδόν οι γάτες .Τους το μετέδωσε ένας απρόσκλητος αλλά συμπαθέστατος γάτος.Εχω πάει αρκετές φορές στον μοναδικό κτηνίατρο του νησιού μου και δεν κατάφερε να μου δώσει λύση. Η καταρροή, ο βήχας ,το φτάρνισμα και η δύσπνοια από την καταρροή επιμένουν .Οπως καταλαβαίνετε το "ρώτα έναν γιατρό" εξαντλήθηκε. Σας παρακαλώ αν κάποιος πιστεύει ότι έχει ανάλογη εμπειρία και βρήκε κάποια λύση έστω για τα συμπτώματα και όχι για μόνιμη θεραπεία ας με βοηθήσει. Αν το κλαρισιντ έχει δώσει αποτελέσματα είναι πολύ καλό γιατί είναι εύχρηστο (σε ταμπλέτα) και δεν θα μπω στην διαδικασία να δίνω σιρόπι σε 8 γάτες! Σας ευχαριστώ.

η ρηνοτραχειτιδα ειναι μια ασθενει που προσβλαει το αναπνευστικο συστημα, ξυριζει ο ιος τα τριχωιδη της μυτης με αποτελεσμα να μπορουν να περνανε μικροβια μεσα στον οργανισμο τους. η θεραπεια ειναι αντιβιωση για να σκοτωσουμε τον ιο που υπαρχει και προκαλει την αρρωστεια και μετα εμβολια ωστε να σωθουν οσα τριχωιδη εχουν απομεινει. δοσολογια δεν μπορω να σου δωσω ουτε αντιβιωση οπως καταλαβαινεις αυτα ειναι σχετικα για καθε γατι. κριμα που δεν υπαρχει καποιος γιατρος στο νησι να σε βοηθησει. ισως θα ηταν καλυτερο να βρεις τους ιατρους του site ειναι ο issavas και η mel. στειλ'τους ενα προσωπικο μηνυμα και θα σου απαντησουν. παντως εμεις που εχουμε ρινοτραχειτιδα μετα τη θεραπεια με αντιβιωση ειμαστε μια χαρα απλα φτερνιζομαστε περιστασιακα!!!!!

Σας ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back