Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά

Ο γάτος είναι σχεδόν 9μηνων ragdoll και εδώ και λιγες μέρες φωνάζει και επιθυμεί να ζευγαρώσει με θηλυκιά που είναι στην αυλή .Η κτηνίατρος επιμένει να περιμένουμε μέχρι να γίνει ενος έτους για την στείρωση , διότι η ράτσα αυτή αργεί να ενηληκιωθει ,όμως είναι κουραστικό να τον βλέπω να υποφέρει .Απο την αλλη μεριά δεν θέλω να του κάνω κακό στην υγεια του και στην ουρήθρα του όπως μου λέει η κτηνίατρος ....Απο την εμπειρία σας τι πρεπει να κάνω; Ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Να τον πας για στειρωση αμεσα. Στο εξωτερικο τα στειρωνουν απο 2 μηνων χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά τον στειρωσα σήμερα μετα απο αρκετή πίεση διότι είχαν και οι 2 κτηνίατροι που μιλησα αντιρρήσεις λόγω ηλικιας -9 μηνών .Ακόμη βέβαια δεν έχει ξυπνήσει απο την νάρκωση ( στις 9 τον παρέλαβα ). Ελπίζω όλα να πάνε καλά.
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλες σας, παρόλο που με φοβισαν οι κτηνίατροι οτι βιαζομαι και βάζω σε κίνδυνο το ζωάκι δεν αντεχα να τον βλέπω άλλο να υποφέρει και να μαλώνει εξω!! Ελπίζω να εκανα το σωστο!!

Σιδερένιος και καλωσήρθε στο κλαμπ των στειρωμένων!:clapup:
Μην ανησυχείς, δεν θα μετανοιώσεις που τον στείρωσες. Το αντίθετο, θα σταματήσει να ταλαιπωρείται από τις ορμές του (κι εσείς από τις συνέπειες των ορμών του). Εύχομαι μια ομαλή και γρήγορη ανάρρωση:flowers:

Θα εκπλαγεις ποσο χαρουμενος θα γινει και παλι! Απο αυριο κιολας θα διαπιστωσεις ποσο αυξημενη ορεξη θα εχει για παιχνιδι! Το ζωακι δεν το εβαλες σε κανεναν απολυτως κινδυνο. Αντιθετα οι κτηνιατροι αυτοι το εβαζαν! Τωρα δεν θα μαλωνει με τις γατες εξω (συνιστω να μην τον αφηνεις να βγαινει) και δεν θα κινδυνευει να κολλησει θανατηφορες ασθενειες, ουτε να παθει αποστηματα! Καλη αναρρωση, αν και δεν χρειαζεται να σου την ευχηθω γιατι το πρωι θα εχει επανελθει και θα συμπεριφερεται σαν να μη συνεβη τιποτα :D

Ευχαριστω πολυ για τα μηνυματα σας. Σημερα ειναι καλυτερα ο γατουλης ομως καμια διαθεση για παιχνιδια δεν εχει....το μυαλο του ειναι παλι πως θα βγει εξω και γκρινιαζει να τον αφησω!Φυσικα δεν θα τον αφησω να βγει, ομως ποσες μερες λετε να κρατησει ολη αυτη η τρελα του να την κοπανησει? Ευχαριστω και παλι για τις ευχες σας και ευχομαι να εκανα το σωστο για το ζωακι και να μην βιαστηκα οπως μου λενε εδω...Με εχουν γεμισει ενοχες!

Σε πολλους γατους ολα αυτα κοβονται αμεσως μετα την στειρωση και σε αλλους απο 2 εβδομαδες μεχρι και 6 μηνες. Δεν βιαστηκες καθολου για την στειρωση, αλλα καθυστερησες. Αν τον ειχες στειρωσει νωριτερα δεν θα σου γκρινιαζε τωρα για να βγει εξω. Να μη νιωθεις καθολου ενοχες. Αντιθετα μαλιστα αυτοι οι κτηνιατροι θα πρεπει να νιωθουν που σε εκαναν να την καθυστερησεις.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Nelliel. :yes:
Κατά τη δική μας κτηνίατρο, οι 9 μήνες είναι το "όριο". Άλλοι γατούληδες "αφυπνίζονται" σεξουαλικά λίγο πιο αργά, άλλοι και λίγο νωρίτερα, εξαρτάται από τη ράτσα, τις συνθήκες διαβίωσης, την ιδιοσυγκρασία κλπ.
Ωστόσο το οτι άργησες λίγο δεν είναι κάτι τραγικό (κάλιο αργά παρά...αργότερα ;)). Μόνο να είσαι προετοιμασμένη και να γνωρίζεις οτι, επειδή στειρώθηκε πρόσφατα, πιθανότατα έχουν απομείνει στον οργανισμό του οι αναπαραγωγικές ορμόνες οπότε ενδέχεται να συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά για λίγο καιρό ακόμα. Μην ανησυχείς όμως, σιγά-σιγά και όσο θα περνάει ο καιρός, οι ορμόνες θα λιγοστεύουν μέχρι να εκλείψουν εντελώς, κι έτσι θα ξεχάσεις κι εσύ κι εκείνος το συγκεκριμένο θέμα που πλέον δεν θα σας προβληματίζει:)

Ευχαριστω αλλη μια φορά ολους για τις συμβουλες σας ! Η κτηνίατρος μου κολλάει στο θέμα της ηλικιας για να μην συμβεί κάμια λιθίαση λόγω μικρής ουρήθρας .Τώρα βέβαια οτι είναι να γίνει θα γίνει και θα φροντισω κι εγώ με ειδική τροφή για στειρωμενα για να μειώσουμε τις πιθανότητες καθώς και με το νερό με λιγοτερο μαγνήσιο.

Αν το γατακι ηταν 2-3 μηνων θα καταλαβαινα τους ενδοιασμους σου και της κτηνιατρου σου, αλλα μιλαμε για εναν γατο 9 μηνων που ηδη εχει ωριμασει αρκετα και εκδηλωνει σεξουαλικη συμπεριφορα. Αλλα ακομα και αν ηταν 2 μηνων, δεν θα υπηρχε προβλημα με την ουρηθρα του. Το μαγνησιο στο νερο που πινει δεν χρειαζεται να σε απασχολει και μη δινεις σημασια σε πολλους εδω που εχουν παθει ψυχωση με τα ποσοστα του. Αν θελεις να μη παθει ουρολιθιαση και να μην ανησυχεις για μαγνησιο και δεν ξερω και εγω τι αλλο, δινε του αποκλειστικα υγρη τροφη. Οσο τρεφεται με ξηρα ο κινδυνος παραμενει, ανεξαρτητα με το αν η τροφη ειναι ειδικη ή οχι. Πιο επικινδυνη ειναι η διαταραγμενη οξυτητα των ουρων του και η χαμηλη περιεκτικοτητα τους σε νερο, παρα το μαγνησιο καθεαυτο. Εννοειται πως πρεπει να διατηρεις τον γατουλη σου σε φυσιολογικο βαρος γιατι και αυτο παιζει ρολο στην εμφανιση της νοσου.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες , θα κάνουμε όλοι οτι καλυτερο μπορούμε....

Απάντηση: Στείρωση και εμβόλια

γεια σας... δεν ξερω αν εχω μπει στο καταλληλο θεμα παντως αυτο που με αφορα ειναι η στειρωση... ο Τομ μου εκλεισε του 6 μηνες κ δυο μερες μετα αρχισε να φερεται περιεργα κραταει δαγκωνοντας το χερι μας και αφηνει υγρα... πιστευω πως σιγα σιγα πρεπει να βαζω σε πλανο την στειρωση σωστα? μου ειχαν πει στον 7ο μηνα αλλα βλεπω πως τρελαινεται απο τωρα ψαχνοντας θηλικια γατα... μενω θεσσαλονικη δεν ξερω καλο και οικονονιμο γιατρο ομως αλλα θα επικοινωνησω με 2-3 πρωτα φυσικα... :confused:

Ναι είναι καλή ηλικία για στείρωση. Ξέρω για μια πολύ φθηνή στο πανόραμα, την έχει κι εδώ στις λίστες με τους κτηνιάτρους. Αλλά κάνε και εσύ μια ερώτηση εδώ κι εκεί.

δηλαδη να αρχισω να ρωταω και την αλλη βδομαδα να κλεισω ραντεβου? δεν ειναι νωρις ετσι? με αγχωνει η διαδικασια το πρωτο μου γατακι ειναι σε ευχαριστω παντως

Μην ανησυχείς, η στείρωση στα αρσενικά είναι μια σχετικά απλή επέμβαση σε σύγκριση με την πολύπολοκη που γίνεται στα θηλυκά.
Πολύ σύντομα θα συνέλθει από τη νάρκωση και θα ξαναρχίσει τις αγαπημένες του δραστηριότητες :)

μακαρι σε ευχαριστω πολυ:D... ειναι ακριβη η στειρωση για αρσενικα? μου ειπαν καπου 100 ευρω στην κτηνιατρικη ΑΠΘ αλλα μου φαινονται αρκετα γιατι εχω ακουσει και με 50 σε κτηνιατρο...

Η τιμή της στείρωσης για τα αρσενικά, λόγω της απλούστερης διαδικασίας, συνήθως είναι 20-30 ευρώ φθηνότερη. Για τη δική μου που είναι θηλυκή μου είχε πάρει 100 ευρώ(2,5 χρόνια πριν, αλλά οι τιμές λόγω της οικον. κρίσης δεν έχουν ανέβει, τουναντίον), άρα μια τιμή 60-70 ευρώ τη θεωρώ λογική τιμή. Αν βρεις και με 50, ακόμα καλύτερα, μόνο φρόντισε να είναι ένας γιατρός που θα εμπιστεύεσαι να παρακολουθεί τον Τομ και που θα υπολογίζεις και στο μέλλον οτι θα τον συμβουλεύεσαι :)

Εγώ πλήρωσα περίπου 100 ευρώ μαζί με τα αναλώσιμα. 80 ευρώ για την επέμβαση, 6.5 τα χάπια της αντιβίωσης και κάτι λίγα ακόμα για το κολάρο Ελισάβετ. Ναι μπορείς να βρείς καλό κτηνίατρο και με λιγότερα.

Επικοινωνησα με 2 κτηνιατρους... ο ενας μου ειπε γυρω στα 50 ευρω και μια 15 ευρω... δεν ειναι υπερβολικα λιγο για στειρωση τα 15? εγω 25 εδινα για καθε εμβολιο... δεν ξερω δεν μπορω να εμπιστευτω ευκολα... ολοκληρη επεμβαση θα γινει.

Επικοινωνησα με 2 κτηνιατρους... ο ενας μου ειπε γυρω στα 50 ευρω και μια 15 ευρω... δεν ειναι υπερβολικα λιγο για στειρωση τα 15? εγω 25 εδινα για καθε εμβολιο... δεν ξερω δεν μπορω να εμπιστευτω ευκολα... ολοκληρη επεμβαση θα γινει.
Τα 15 μου φαίνονται κι εμένα πολύ λίγα. Ούτε τα υλικά της επέμβασης δεν θα κοστίζουν τόσο...:hmm:
Βέβαια πολλοί ρίχνουν τις τιμές σημαντικά για να χτυπήσουν άλλους κτηνίατρους ή για άλλους λόγους δικούς τους, πάντως εγώ δεν θα εμπιστευόμουν να στειρώσω με 15 ευρώ ούτε κάποιο από τα αδέσποτά μου.:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back